Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Re: Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)

Post autor: Sundrajta »

No i mam nadzieję, że w najbliższy piątek, przy otwarciu notowania #298 będzie dodana ankieta z prostym pytaniem:
"Czy jesteś za ograniczeniem do maksymalnie trzech piosenek jednego wykonawcy w głosowaniu każdego forumowicza?"
I odpowiedzi TAK i NIE.
Jeżeli większość opowie się za opcją TAK, to od notowania #301 ta reguła weszłaby w życie.
Prawda że proste?
kajman

Post autor: kajman »

VILKI pisze: ndz lut 08, 2026 8:58 pm Czy jesteś za ograniczeniem do max 3 utworów jednego podmiotu w jednym głosowaniu?
To sformułowanie jest nieprecyzyjne i ja je rozumiem tylko w kontekście dyskusji (inaczej nie wiedziałbym o co chodzi). Ja bym to zapisał tak.
Czy jesteś za wprowadzeniem zasady głosowania przez jednego uczestnika na maksymalnie 3 utwory jednego podmiotu w danym tygodniu?
Głosowanie jest ważne przy uczestnictwie połowy głosujących (powiedzmy) w bieżącym roku. Zmiana wchodzi w życie jeżeli ponad połowa głosujących będzie za jej wprowadzeniem.
Co do odpowiedzi byłbym za dodaniem Wstrzymuję się od głosu (bo mogą być osoby, którym jest to obojętne).
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

kajman pisze: ndz lut 08, 2026 11:17 pm Głosowanie jest ważne przy uczestnictwie połowy głosujących (powiedzmy) w bieżącym roku. Zmiana wchodzi w życie jeżeli ponad połowa głosujących będzie za jej wprowadzeniem.
W żadnym wypadku.
Albo będzie "za" ponad 50% ogółu głosujących, albo nie będzie zmiany.
Nie może być tak, że 25% zadecyduje o zmianie dla wszystkich.
ODPOWIEDZ