Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Re: Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)
Na głowę Ci się rzuciło a nie w oczythestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Rzuciło mi się w oczy słowo won, które kajmanowi nie przeszkadza.
Jako forumowicz o niszowym guście nie mam prawa głosu.
Zastanawiam się tylko czy mogę głosować w nowościach i czy mogę proponować nowe utwory. Taki mój konstruktywizm.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Zawsze masz prawo głosu. Byle nie były to popłuczyny takie jak dwa dni temu.thestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Jako forumowicz o niszowym guście nie mam prawa głosu.
A czy ktoś zabronił Ci głosować? Nie. Napisałem jedynie, że Twoje głosy nie będą zliczane a to kolosalna różnica.thestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Zastanawiam się tylko czy mogę głosować w nowościach i czy mogę proponować nowe utwory. Taki mój konstruktywizm.
- jollyroger72
Skoro w zestawie jest 10 utworów lepszych to po co miałbym głosować na gorszy. I jest yto całkowicie normalne moim zdaniem.
No bez jaj. Co ma napisać? Że go zachwyca? Czy może robić analizę muzykologiczną.
A po cholerę skoro i tak głosować mu nie wolno. To znaczy wolno, ale i tak nie będzie to policzone.jollyroger72 pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:23 am A za winklem czai się thestranglers i jakoś na konstruktywny głos w dyskusji go nie stać?
-
thestranglers
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413
Pytałem o głosowanie w nowościach, bo nie Ty Jolly je zliczasz.
Gdybym miał skomentować wszystkie komentarze, które uważam za niewłaściwe to byłby najdłuższy post w tym wątku. Natomiast uważam, że ten wpisthestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Rzuciło mi się w oczy słowo won, które kajmanowi nie przeszkadza.
przekroczył granice przyzwoitości i dziwi mnie łagodna reakcja na niego.
Tamto prowadzi AlekOb i raczej zdziwiłbym się, gdyby nie liczył Twoich głosów, bo powodu do tego nie widzę. W wątku z głosowaniem przesadziłeś, ale uważam, że nie powinno to skutkować banem.thestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Zastanawiam się tylko czy mogę głosować w nowościach
Gdyby Twoje propozycje zostały odrzucone to byłoby moim zdaniem przegięcie.
Ale chyba chodzi tylko o głosy oddane w głosowaniu na foralistę.
- jollyroger72
To akurat była reakcja a nie akcja
A nie rzuciło Ci się w oczy słowo sankcje? Takie ładne, Amerykanckie
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
I dlatego liczba głosujących na foralistę z roku na rok spada, ludzie stąd odchodzą nie widząc żadnego jej rozwoju, a jedynie stagnację.
Chyba na początku było nas tutaj prawie 50 osób, a teraz rzadko kiedy liczba głosujących przekracza 30, statystyki są w tym względzie bezlitosne.
Ja tu jestem z lenistwa, bo prowadzenie własnej listy, wymaga o wiele więcej systematyczności, a mnie już na nią nie stać. Dlatego wrzucam tutaj w miarę regularnie co tydzień piosenki, które zwróciły moją uwagę i próbuję się nimi z resztą podzielić.
Jak na razie z tej dyskusji niewiele wynikło, poza tym że parę osób się nawzajem poobrażało, no piękna dyskusja, nie ma co.
I da się zauważyć tylko taki argument, że największe poparcie ma wniosek by jeden forumowicz mógł przyznać punkty tylko trzem piosenkom danego wykonawcy (łącznie z featuringami), więc może go przegłosujmy po prostu i kończmy dyskusję.
Jakby co ja jestem ZA.
PS: dodam jeszcze jeden punkt, żeby w tej kwestii (najlepiej by było) wypowiedziała się każda osobą biorąca udział w TFP.
Chyba na początku było nas tutaj prawie 50 osób, a teraz rzadko kiedy liczba głosujących przekracza 30, statystyki są w tym względzie bezlitosne.
Ja tu jestem z lenistwa, bo prowadzenie własnej listy, wymaga o wiele więcej systematyczności, a mnie już na nią nie stać. Dlatego wrzucam tutaj w miarę regularnie co tydzień piosenki, które zwróciły moją uwagę i próbuję się nimi z resztą podzielić.
Jak na razie z tej dyskusji niewiele wynikło, poza tym że parę osób się nawzajem poobrażało, no piękna dyskusja, nie ma co.
I da się zauważyć tylko taki argument, że największe poparcie ma wniosek by jeden forumowicz mógł przyznać punkty tylko trzem piosenkom danego wykonawcy (łącznie z featuringami), więc może go przegłosujmy po prostu i kończmy dyskusję.
Jakby co ja jestem ZA.
PS: dodam jeszcze jeden punkt, żeby w tej kwestii (najlepiej by było) wypowiedziała się każda osobą biorąca udział w TFP.