Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

szeptun68
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010

Re: Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)

Post autor: szeptun68 »

Ale cyrki :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Konrad
Listy Przebojów Trójki słucham od: 544

Post autor: Konrad »

szeptun68 pisze: sob lut 07, 2026 11:19 pm Chyba się trochę zagalopowałeś. Nie Ty będziesz decydował na co ja będę głosował i nie ja będę decydował na co Ty będziesz głosował. Jasne?
Wyraziłem tylko swoje luźne zdanie. Zmiana zasad wymaga odpowiedniego kworum a zdanie mojej osoby mało znaczy wszak. Jak nie będzie zmian to będziemy mieli 300, potem 400 a na końcu 600 tygodni. W efekcie w ogóle odpłyną głosujący z tej listy. W rezultacie głosowania na 3 utwory jednego wykonawcy będziesz jednak musiał zdecydować się na innych tak czy inaczej. W moich głosowaniach rotacja jest bardzo duża w przeciwieństwie do Twoich oraz temik3. Niezależnie od tego co będzie ja się cieszę, jak mi się uda wylansować jakiś utwór co do TOP10 dojdzie i jeśli nawet zdecydujecie o braku zmian to i tak będę dalej głosować.
szeptun68

Ja jestem za całkowitym usunięciem wszystkich piosenek zespołu Lady Pank z Tygodniowej Foralisty Przebojów. I Starych i nowych :lol: :lol: :lol:
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

gioconda2 pisze: pt lut 06, 2026 9:19 pm 1. Bez ograniczeń czasowych. Dopóki jest popyt, nie usuwać. Nie mam ochoty szukać nowego nr 1, jeżeli podoba mi się dotychczasowy.
2. Bez ograniczeń utworów danego wykonawcy w zestawie.
3. Obiektywnie jestem za tym by ograniczyć udział jednego podmiotu do 3 w głosach 1 uczestnika (co czynię i bez zmian regulaminowych), tylko ... subiektywnie jestem przeciw :mrgreen:, bo ... spowoduje to konieczność szukania nowego nr 1. Z (Zawiszą) Czarnym (119) nie utrzymamy swojego nr 1, a reszta głosujących, przy ograniczeniu do 2-3 utworów jednego wykonawcy raczej nas nie wesprze. I nasza staroć poleci. A tego nie mogą zabrać nam 8)
Jeśli takowe zmiany przepychane przez anty LP miały by wejść to muszę się zastanowic nad pomocą dla TNMZN, ale nie odpuszczę NMOMW, może wypaść Uciekaj, Krokodyle i coś jeszcze pewnie, ale przynajmniej Tego znów zobaczymy na podium. A może powrót w 300 notowaniu na 1?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Szeptun, przestań sobie jaja robić!
Widać pw niczego Ciebie nie nauczyło, więc zwracam Ci uwagę publicznie.
Wyraziłeś swoje zdanie? Więc chyba wystarczy. Tym bardziej pisania posta za postem.
To forum, nie czat.
Dziękuję.
Awatar użytkownika
Konrad

temik3 pisze: sob lut 07, 2026 11:25 pm A i tu Ci jeszcze podpowiem, bo sprawdziłem. Jęsli szeptunowi zabierzesz 16 pkt to komu je dodasz? No chyba w zamian za LP nagle nie wrzuci na 4 Maryli Rodowicz tylko to BJ które dał na 8,9,10. Już tak dedukuje patrząc na co głosuje, ja patrząc po sobie wyrzucając LP to też wrzucę to BJ na które nie głosuję. Więc jaki będzie efekt? Dodaj sobie 2+2 może nie wyjdzie Ci 5 tylko jednak 4. Pozdrawiam. Sorry miałem się nie odzywać, ale jak widzę takie wpisy to muszę. Dziekuję.
:lol: ależ ja się nie upieram tak bardzo przy swoim zdaniu. 3 utwory jednego wykonawcy uważam za optimum, ale jak Szeptun chce to niech sobie głosuje
szeptun68

Konrad pisze: sob lut 07, 2026 10:50 pm
szeptun68 pisze: sob lut 07, 2026 7:08 pm 2. Po co zgłaszacie aż tyle utworów zespołu Lady Pank?
No podpowiem. Żebyś jako fan Lady Pank przestał glosować na stare i skupił się na nowych
Czyli ktoś zgłasza utwory zespołu Lady Pank żebym ja przestał głosować na utwory Lady Pank? No mistrz :lol: :lol: :lol:
Na przyszłość: won od moich głosów.
temik3

Konrad pisze: sob lut 07, 2026 11:33 pm Wyraziłem tylko swoje luźne zdanie. Zmiana zasad wymaga odpowiedniego kworum a zdanie mojej osoby mało znaczy wszak. Jak nie będzie zmian to będziemy mieli 300, potem 400 a na końcu 600 tygodni. W efekcie w ogóle odpłyną głosujący z tej listy. W rezultacie głosowania na 3 utwory jednego wykonawcy będziesz jednak musiał zdecydować się na innych tak czy inaczej. W moich głosowaniach rotacja jest bardzo duża w przeciwieństwie do Twoich oraz temik3. Niezależnie od tego co będzie ja się cieszę, jak mi się uda wylansować jakiś utwór co do TOP10 dojdzie i jeśli nawet zdecydujecie o braku zmian to i tak będę dalej głosować.
Moje głosy i myślę innych są uzależnione od poziomu piosenek (dla mnie dobrych czy złych), więc proszę nie próbuj mi wmawiać na co mam głosować, bo Tobie się moje nie podobają. Ja do Twoich nie mam zastrzeżeń i nigdy nie miałem, więc proszę mój głos to mój głos i od niego proszę z dala. Nie będę głosował na coś co moim zdaniem nie zasługuje na punkty. Owszem w zestawie jest jeszcze kilka utworów, którym mógłbym dać punkty, ale dam wtedy gdy nie będzie już na co. Nie rozumiem niektórych dlaczego próbują decydować nie swoimi głosami za kogoś. Ja nie krytykuję kogoś za to że głosuje na coś co dla mnie jest koszmarem. Każdy ma prawo głosować na co chce. Kiedyś a forumowej też mi się zwycięzcy nie podobali i co? Krytykowałem to? Nie, bo szanowałem głos każdego. Wprowadzcie zmiany, ja się do nich dostosuje, tylko potem proszę nie narzekajcie. Pisać jest fajnie, ale miejscie świadomość o czym piszecie. Tyle. Pozdrawiam.
temik3

jollyroger72 pisze: sob lut 07, 2026 11:39 pm Szeptun, przestań sobie jaja robić!
Wyraziłeś swoje zdanie? Więc chyba wystarczy. Tym bardziej pisania posta za postem.
To forum, nie czat.
Dziękuję.
Masz rację, czasem nie ma co robic jaj. Albo coś ustalamy albo szkoda ciągnąć temat.
szeptun68

jollyroger72 pisze: sob lut 07, 2026 11:39 pm Szeptun, przestań sobie jaja robić!
To forum, nie czat.
Dziękuję.
A jak tu sobie nie robić jaj? :lol: :lol: :lol:
Jaja jak berety :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Konrad

temik3 pisze: sob lut 07, 2026 11:36 pm Jeśli takowe zmiany przepychane przez anty LP miały by wejść to muszę się zastanowic nad pomocą dla TNMZN, ale nie odpuszczę NMOMW, może wypaść Uciekaj, Krokodyle i coś jeszcze pewnie, ale przynajmniej Tego znów zobaczymy na podium. A może powrót w 300 notowaniu na 1?
Przecież tego utworu już nic przebije, to po co go jeszcze wspierać - na złość babci odmrożę sobie uszy :lol: :wink: :mrgreen: Gdyby inny zespół Bon Jovi, Guns N' Roses, Metallica a nawet jak zauważyłeś mój Def Leppard miały 7 utworów w zestawie postulowałbym to samo co teraz przy LP. Jako fan DL musiałem między rokiem 1996 a 2015 na LP3 znosić brak zespołu (19 lat) nawet poza poczekalnią a Lady Pank co chwilę wchodzili. Rozumiem, że nie wszyscy lubimy to samo, a jeśli tak zdecyduje większość to niech zostaną najlepsze utwory nawet najstarsze choć dobrych rozwiązań tutaj nie ma bo jest za mało głosujących na foralistę
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

widze że ta dyskusja zmierza w złym kierunku! nieważne jest kto i na co głosuje (to jego prywatna sprawa). pochylamy się jedynie na zmianami w regulaminie i tyle. a co one ewentualnie przyniosą pokaże czas. jak widać jest kilkanaście już osób które widzą problem (a sporo z głosujących nie zagląda tu w weekend więc pewnie wyrazi swoje zdanie za parę dni) i trzeba by było się nad tym zastanowić :wink:
temik3

Konrad pisze: sob lut 07, 2026 11:54 pm
temik3 pisze: sob lut 07, 2026 11:36 pm Jeśli takowe zmiany przepychane przez anty LP miały by wejść to muszę się zastanowic nad pomocą dla TNMZN, ale nie odpuszczę NMOMW, może wypaść Uciekaj, Krokodyle i coś jeszcze pewnie, ale przynajmniej Tego znów zobaczymy na podium. A może powrót w 300 notowaniu na 1?
Przecież tego utworu już nic przebije, to po co go jeszcze wspierać - na złość babci odmrożę sobie uszy :lol: :wink: :mrgreen: Gdyby inny zespół Bon Jovi, Guns N' Roses, Metallica a nawet jak zauważyłeś mój Def Leppard miały 7 utworów w zestawie postulowałbym to samo co teraz przy LP. Jako fan DL musiałem między rokiem 1996 a 2015 na LP3 znosić brak zespołu (19 lat) nawet poza poczekalnią a Lady Pank co chwilę wchodzili. Rozumiem, że nie wszyscy lubimy to samo, a jeśli tak zdecyduje większość to niech zostaną najlepsze utwory nawet najstarsze choć dobrych rozwiązań tutaj nie ma bo jest za mało głosujących na foralistę
Ty ciągle nic nie rozumiesz, nie wspieram czegoś czego nie lubię. Zrozum dla mnie dla Agnieszki z tego co piszę to utwór kultowy więc czego mi piszesz że na złość babci odmroże sobie uszy. Jesteś chamski w tej sytuacji. Twoje DL nigdy nie miało 7 utworów na liście więc nie mów mi co zrobiłbyś. Bo w tej sytuacji mogę Ci napisać, wiem ale nie powiem. Szanujmy się.
szeptun68

VILKI pisze: sob lut 07, 2026 11:54 pm widze że ta dyskusja zmierza w złym kierunku! nieważne jest kto i na co głosuje (to jego prywatna sprawa). pochylamy się jedynie na zmianami w regulaminie i tyle. a co one ewentualnie przyniosą pokaże czas. jak widać jest kilkanaście już osób które widzą problem (a sporo z głosujących nie zagląda tu w weekend więc pewnie wyrazi swoje zdanie za parę dni) i trzeba by było się nad tym zastanowić :wink:
Dokładnie. A nie, że jeden drugiemu będzie pisał czy ma głosować na to czy na tamto albo czy na stare czy na nowe. Do czego to doszło? Śmiech na sali :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Konrad

Niestety tutaj nie da się niczego zmienić, bo jakakolwiek próba dyskusji jest postrzegana jako jakiś atak. Oczywiście szanuję Wasze wybory jeśli chodzi o głosy, ale np zawsze mnie dziwiło, że ktoś punktuje 5 punktami nowość w danym tygodniu a potem nawet 1 punktu w podstawowym zestawieniu nie przyznaje
temik3

VILKI pisze: sob lut 07, 2026 11:54 pm widze że ta dyskusja zmierza w złym kierunku! nieważne jest kto i na co głosuje (to jego prywatna sprawa). pochylamy się jedynie na zmianami w regulaminie i tyle. a co one ewentualnie przyniosą pokaże czas. jak widać jest kilkanaście już osób które widzą problem (a sporo z głosujących nie zagląda tu w weekend więc pewnie wyrazi swoje zdanie za parę dni) i trzeba by było się nad tym zastanowić :wink:
Nie, nie idzie w złym kierunku tylko oceniamy co się może stać za 5, 10, 15 tygodni. To jakie będą zmiany to każdy musi przyjąć ze zrozumieniem. Bo jak dla mnie czy będę głosował na to czy na to to mi wsio radno, tylko jesli wprowadzimy nowe zasady to, żeby za 20 tygodni nie było kolejnych protestów. O to VILKI chodzi. Jak będzie 3 LP przez kolejnych 30 tygodni na 1,2,3 z przewagą 50 pkt nad resztą to wtedy co? Będzie dobrze? Owszem zdarzy się jakaś perełka, a ta dla mnie np. jest teraz BS jedna z najlepszych od lat, ale niestety ja to za mało. Widocznie innym ona nie pasuje i ja to rozumiem.
temik3

Konrad pisze: ndz lut 08, 2026 12:02 am Niestety tutaj nie da się niczego zmienić, bo jakakolwiek próba dyskusji jest postrzegana jako jakiś atak. Oczywiście szanuję Wasze wybory jeśli chodzi o głosy, ale np zawsze mnie dziwiło, że ktoś punktuje 5 punktami nowość w danym tygodniu a potem nawet 1 punktu w podstawowym zestawieniu nie przyznaje
A przypomnij sobie swoje głosowania, a zobacz głosowania czyku 10 pkt i potem zero.Każdy ma prawo dziś dać 10 za tydzień zero, dziś 5 za tydzień 10 lub zero. Dziwne? Ty czytasz czasem co kto pisze? I tutaj piszesz, że nie da się cokolwiek ustalić, niczego zmienić? Ustalaj, oddałeś głos na coś i jest zapisany. Chcecie zmian to je wprowadzimy żadnego problemu.
Awatar użytkownika
jollyroger72

Konrad pisze: ndz lut 08, 2026 12:02 am ale np zawsze mnie dziwiło, że ktoś punktuje 5 punktami nowość w danym tygodniu a potem nawet 1 punktu w podstawowym zestawieniu nie przyznaje
A tutaj to Ci odpowiem, bo nie pamiętam, czy i mnie takie coś się nie przytrafiło...
Z nowościami to bardzo często jest tak, że poza swoją propozycją nie mam na co głosować. Tak zwyczajnie. I co wówczas robię (w przypadku, gdy moja propozycja nie ma szans)? Wrzucam na pierwsze miejsce byle co. Albo na chybił trafił, albo wspieram konkretnego forowicza/forowiczkę. A wszystko przez to, że MUSZĘ oddać głos na 5 utworów.
szeptun68

Konrad pisze: sob lut 07, 2026 11:33 pm
szeptun68 pisze: sob lut 07, 2026 11:19 pm Chyba się trochę zagalopowałeś. Nie Ty będziesz decydował na co ja będę głosował i nie ja będę decydował na co Ty będziesz głosował. Jasne?
Wyraziłem tylko swoje luźne zdanie.
Ja też wyrażam swoje luźne zdanie na temat Twoich głosów?
Nie. Bo szanuję Twoje wybory.
Skąd wiesz, że lubię tylko LP i BJ?(brzydziej to ująłeś) Skąd wiesz co mam na miejscach od 11 do 20? Po co mi odpowiadasz nielogicznie? Gdybyś czytał ze zrozumieniem to wiedziałbyś, że nie chcę tyłu piosenek zespołu Lady Pank w Zestawie. Powtarzam. Zostaw moje głosowanie w spokoju bo to jest moje głosowanie a nie Twoje.
Awatar użytkownika
Konrad

temik3 pisze: sob lut 07, 2026 11:59 pm Ty ciągle nic nie rozumiesz, nie wspieram czegoś czego nie lubię. Zrozum dla mnie dla Agnieszki z tego co piszę to utwór kultowy więc czego mi piszesz że na złość babci odmroże sobie uszy. Jesteś chamski w tej sytuacji.
Powiedz w jakim zdaniu byłem chamski wobec Ciebie. Być może nie rozumiem Twojej wrażliwości i emocji związanych z tym utworem, ale gdybyś o tym napisał jeśli oczywiście zechcesz to napewno bym zrozumiał. Ja ten utwór oceniam jak każdy inny więc stąd lekko szyderczy ton.
kajman

Post autor: kajman »

Ja do Konrada.
1. Pomysł z punktami ujemnymi uważam za chybiony, a z ujemnymi dla utworów o jakimś określonym stażu za chybiony totalnie.
2. To, że na Twojej liście utwór ma obecnie staż max 40 tygodni to Twoja sprawa, ale ktoś inny może uważać, że utwór może być i 400 tygodni to jego sprawa. Na mojej rekord to 653 tygodnie i może zostać poprawiony.
3. Nie wiem jak Ty, ale gdyby było tutaj 10 Turnauów to bym się cieszył i na nich głosował (a to, że mi głosów nie zaliczą to inna sprawa). Tak że nie zachwyca mnie ta dominacja Lady Pank (szczególnie, że na te z dwóch pierwszych miejsc głosuję).
Teraz już ogólnie. Jak dla mnie jest i tak za dużo ograniczeń. Ja na przykład zniósłbym te cztery tygodnie oczekiwania na kolejny utwór wykonawcy, który przeszedł eliminacje.
Tak się zastanawiałem czy nie byłoby dobrym pomysłem głosowanie na 12 utworów, ale widzę kilka przeciwwskazań, o których nie napiszę.
szeptun68

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jollyroger72

A za winklem czai się thestranglers i jakoś na konstruktywny głos w dyskusji go nie stać?
szeptun68

On wie co robi :lol: :lol: :lol:
thestranglers
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413

Post autor: thestranglers »

Rzuciło mi się w oczy słowo won, które kajmanowi nie przeszkadza.
Jako forumowicz o niszowym guście nie mam prawa głosu.
Zastanawiam się tylko czy mogę głosować w nowościach i czy mogę proponować nowe utwory. Taki mój konstruktywizm.
ODPOWIEDZ