Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: adameria »

Miszon pisze: ndz maja 17, 2020 10:45 pm
obywatelmd pisze: ndz maja 17, 2020 9:58 pm https://www.tvp.info/48093400/byly-muzy ... -przebojow
A to mendy...
Gościu grał gdzieś po weselach i ma się za gwiazdę A nawet nie pamięta czy nie sprawdził na Wiki, że "Oko za oko" pochodzi z płyty "Dziewczyna szamana".
Hahaha, czekam na lepsze żarty, jest coraz ciekawiej.
Jakiś troll internetowy. Tyle w temacie.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Czyli chyba nie znajda sie jednak chetni na kartki pocztowe - a szkoda...

Co do sprawy... No to tak. Dziwi, ze dopiero teraz, ale... Jesli mam byc szczery, to nie dałbym sobie ręki uciąć za Marka Niedźwieckiego - ani za nikogo. Tym bardziej, że ja też już słyszałem od pewnego muzyka plotę o "płatnym wejściu" do jednej z audycji w Trójce... X lat wstecz, jakby co.
Nie zmienia to jednak faktu, ze w tym wypadku zastosowano perfidna cenzure.
Poza tym, chyba Ku3a też czasami liczył te notowania, co nie? Więc chyba raczej nie było tam wtedy szwindli.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

W temacie kopertówek Marka...
- Ile Kazik zapłacił za 1 miejsce w 1998 notowaniu??
- 12 groszy...
😂😂😂

Swoją drogą - pisdzielcy nie dość, że dotarli już do dna to jeszcze wielokrotnie go przebili....
sigir

Post autor: sigir »

Tomaldo Banjo pisze:I to możemy udowodnić. Wszyscy muzycy w Polsce to wiedzą i do tej pory nikt z tym nie zrobił porządku. O nim mogę napisać, bo wiem z PIERWSZEJ RĘKI. Nic nie jest w stanie mi zrobić nawet przed sądem, bo mu wyciągnę kolegów z innych kapel, które zapłaciły lub jak my nie zapłaciły.
Chciałbym poznać nazwy kapel, które zapłaciły ;P
Awatar użytkownika
EVENo
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
Kontakt:

Post autor: EVENo »

sigir pisze: ndz maja 17, 2020 11:25 pm
Tomaldo Banjo pisze:I to możemy udowodnić. Wszyscy muzycy w Polsce to wiedzą i do tej pory nikt z tym nie zrobił porządku. O nim mogę napisać, bo wiem z PIERWSZEJ RĘKI. Nic nie jest w stanie mi zrobić nawet przed sądem, bo mu wyciągnę kolegów z innych kapel, które zapłaciły lub jak my nie zapłaciły.
Chciałbym poznać nazwy kapel, które zapłaciły ;P
Chciałbym zobaczyć jak ktoś przed sądem przyznaje się do dania komuś łapówki, żeby udupić Niedźwieckiego :lol:
sigir

Ale niestety w materiale TVP Info sobie to wyobrażam: zdjęcie od tyłu, zamazane wszystko ale żeby było widać że to rockman, więc fikuśny kucyk, kawałek tatuażu i zniekształcony głos mówi: "Tłaak, dłaaliśmy 20 tysi, nasza płoosenka włeeszła na liłstee i zgłoodnie z łuumowłą płięć tygłoodni się szwłędała w długiej dziesiłątce, w szłuustym tygłoodniu awłansowłała na miejsce trzłecie a płotem w dwa tygłodnie wypaładła z listy"...
JC

Post autor: JC »

Przykład wiarygodności TVPIS i Pana Kowalczewskiego:
cytuję za TVP Info:
"To prowadzący tego dnia audycję zdecydował o przestawieniu piosenki Kazika „Twój ból jest większy niż mój” na miejsce pierwsze, a piosenka wybrana przez słuchaczy z największą liczbą głosów spadła na miejsce szóste – oświadczył w niedzielę dyrektor Programu 3 Polskiego Radia Tomasz Kowalczewski"

jeśli piosenka z największą liczbą głosów spadła na szóste.... tzn. że notowane wygrał Bartas Szymoniak,

ale na TVP info pod innym linkiem czytamy:
"Jak dowiedział się portal tvp.info, piosenką, która zdobyła pierwsze miejsce w notowaniu Listy Przebojów Programu 3 PR było „Throw My Bones” zespołu Deep Purple. Wcześniej dyrektor Trójki Tomasz Kowalczewski oświadczył, że to prowadzący tego dnia audycję zdecydował o przestawieniu piosenki Kazika „Twój ból jest większy niż mój” na miejsce pierwsze, a piosenka wybrana przez słuchaczy z największą liczbą głosów spadła na miejsce szóste.".

czyli wygrał jednak Deep Purple.....
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

To nie ma znaczenia co piszą, mówią, bo wszystko to jest kłamstwo.
sigir

Jak to nie ma znaczenia??? Gdy te kłamstwa pójdą w TVP Info, to już widzę te triumfalne teksty od cioteczek i od rówieśników gustujących w Zenkach: "A widzisz, zawsze ci mówiłem, że ten Niedziewiedzki to jest agent, łapówkarz i mafioso, całe życie zmarnowałeś słuchając go a ile kasy poszło na te twoje zeszyty i co z tego masz"
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

prz_rulez pisze: ndz maja 17, 2020 1:30 am (...)
Niestety, zacytuję tutaj Jackowskiego (nawet, jeśli niektórzy będą oburzeni, że oglądam faceta od przepowiedni): rok 2020 obedrze nas ze złudzeń...
(...)
No proszę Ty też, ale dzięki temu (że oglądam) to co się dzieje wokół o wiele mniej mnie zaskakuje!

Wszelkie poprzednie systemy totalitarne ZAWSZE zaczynały od cenzury w mediach!!!
Robili to faszyści i komuniści, a my przez te lata doświadczeń i zdobywania wiedzy niczego się nie nauczyliśmy - NICZEGO...
8azyliszek pisze: ndz maja 17, 2020 2:35 pmJa patrzę jak w sondażach Duda zbiera 45-51% głosów badanych i nie chce mi się w to wierzyć. Mam nadzieję, że gdy wreszcie te wybory się odbędą, on nie wygra ich ponownie. A bez czapki prezydenckiej PIS przestanie moc robić co mu się żywnie podoba. Znaczy teraz media publiczne dostały 2 mld złotych. Ale przecież w rok to wszystko się rozejdzie i znowu trzeba będzie pisać ustawę o dotacji. Nie można się godzić by pan i pani prezes radia i telewizji sobie uprawiali partyjną propagandę i linię partii za publiczne pieniądze. Nowy prezydent mógłby położyć kres tej praktyce.
AMEN
8azyliszek pisze: ndz maja 17, 2020 4:03 pm Ja mam wstyd jeszcze większy niż @przy_rulez. Od czasów Kwaśniewskiego uważałem, że nie może być gorszego prezydenta niż on. Ale każdy kolejny okazywał się gorszy. B.Komorowski w moich oczach skompromitował się całkowicie i w II turze w 2015 oddałem głos na Dudę, który wtedy nie wydawał mi się aż taki zły. Że nie można być gorszym długopisem niż Komorowski. Bardzo się pomyliłem. Przepraszam was wszystkich za to. Ponosimy teraz konsekwencje mojej i pozostałych 52% wyborców decyzji przy urnie. Mam nadzieję, że w tym roku nie popełnię takiego błędu.
Bo faktycznie takim się zdawał (Duda). Na szczęście ja nie przyłożyłem ręki do jego zwycięstwa (w drugiej turze nie głosowałem, a w pierwszej popierałem Kukiza...)
PeterCub pisze: ndz maja 17, 2020 4:55 pm No i g...o się wyleje. Współczuję PanMarkowi. Teraz bez względu na rozwiązanie sytuacji ludzie będą przyklejać łatkę, że coś w tym jest i może PanMarek nie jest taki całkiem niewinny. Przerażające.
To prawda. :STOP:
krzysiek83 pisze: ndz maja 17, 2020 5:28 pm Widzę, że niesamowicie łatwo przychodzi niektórym ocenianie i dawanie prostych rad, jak to dziennikarze powinni odejść z pracy, na zasadzie "jakoś sobie poradzą". Wygodnie tak komentować sprzed komputera bez odrobiny empatii i zastanowienia.
Prawda?

Tu macie link do wypowiedzi Manna na TVN24 (a niżej są pozostałe wypowiedzi w tym temacie):
https://tvn24.pl/polska/trojka-wojciech ... ow-4586625

A więc dostęp do stacji TVN24 wcale nie jest płatny, bowiem przynajmniej w internecie można oglądać za darmo!
słoik pisze: ndz maja 17, 2020 6:44 pm Kusi mnie, by wypowiedzi kilku forowiczów sprowadzić do jednego mianownika: "A u Was Murzynów biją!".
U mnie nie ma Afro-amerykanów, a nawet czarnych. :wink:
Neo01 pisze: ndz maja 17, 2020 6:48 pm Na razie jest jakiś problem z oddaniem głosu, ale jak tylko to będzie możliwe zamierzam oddać jedyny głos na "Kłamiesz" R. Przemyk (chyba nie muszę pisać, dlaczego) i namawiałbym innych do takiej akcji...
Zastanowię się?
mikrobi pisze: ndz maja 17, 2020 7:19 pm (...)
Dwa lata temu moja piosenka "Cudowny Dzień" znalazła się w propozycjach do LP3. I na TT jakiś lewak zwrócił na to uwagę prowadzącym listę. Że jak to, @RychoM na naszej liście. I błąd naprawiono, piosenka ani razu nie została zagrana w "3", choć propozycje rutynowo są na antenie.
Tylko że w Topie nowości osiągnęła jedną z najniższych średnich not w historii tegoż plebiscytu, a więc i nie dziwota że furory na LPPT nie zrobiła. :mrgreen:
krzychu78 pisze: ndz maja 17, 2020 7:29 pm
kacper94 pisze: ndz maja 17, 2020 7:25 pm Czyli według tego oświadczenia, które dodał 8azyli to co: Kazik miał być na czwartym, ktoś zablokował, usunął, zrobił coś z głosami piosenek na wyższych pozycjach i Kazik awansował na drugie miejsce? A potem, rzekomo prowadzący zamienił piosenki z drugiego i pierwszego miejsca, a piosenka z najwyższą liczbą głosów znalazła się na 6. miejscu? Paranoja...
to jest jakiś kompletny absurd :|
Bez komentarza...
Yacy pisze: ndz maja 17, 2020 8:11 pm
Tomasz Kowalczewski, Dyrektor-Redaktor Naczelny, Programu 3 Polskiego Radia pisze: ndz maja 17, 2020 7:32 pm Piosenki Kazika Staszewskiego od zawsze, nawet te najbardziej polityczne były grane na naszej antenie i nie ma powodów, aby się to miało zmienić.
dyrektor zapomniał dodać "i dlatego usunęliśmy go z zestawu".
Niczego nie usunęli!
Wrócili tylko do stanu sprzed notowania 1998, nawet zestaw nowości jest poprzedni.
Typowa pisowska logika - "nie mam pańskiego płaszcza i co mi zrobisz?" :mrgreen:
słoik pisze: ndz maja 17, 2020 8:14 pm
EVENo pisze: ndz maja 17, 2020 8:07 pm O czym Ty |p********z|?!
Pax! Pax! Wszak Jędrzej jest znany ze swoich wpisów o charakterze mocno autonomicznym.
Teraz wszystko (no prawie wszystko...) rozumiem. :arrow:
EVENo pisze: ndz maja 17, 2020 8:27 pm (...)
Łapek w górę jakoś więcej, niż pod Ostrym Cieniem Mgły.
Kazik na Prezydenta? :roll:
jedrzej2012 pisze: ndz maja 17, 2020 8:52 pm
8azyliszek pisze: ndz maja 17, 2020 8:43 pm
jedrzej2012 pisze: ndz maja 17, 2020 8:38 pm
Obejrzyj sobie filmik: Hitler dowiedział się o wygranej Kazika. Równie dobre jak spadek Górnika Zabrze lub amelinium.
Dej linka bo nie mogę znaleźć, a uwielbiam te przeróbki Upadku.
Niestety nie mogę tego znaleźć. Podobno pochodzi z innych źródeł, bo dostałem to w aplikacji WhatsApp. Tej samej używam do głosowego nagrania Topów i innych rzeczy dla mojej cioci i innych.
Ja na FB znalazłem bardzo szybko, wystarczyło wpisać ten tytuł w wyszukiwarce: "Hitler dowiedział się o wygranej Kazika". :arrow:
azdam pisze: ndz maja 17, 2020 9:22 pm Notowania nie było. Kazik nie wygrał, a na stronie Trójki w dalszym ciągu notowania można wysłuchać. Bareja się w grobie przewraca...
Prawdopodobnie... :twisted:
Dx2 pisze: ndz maja 17, 2020 9:37 pm Kazik zapytany przez P. J. Nizinkiewicza o komentarz odpisał:

"A po co. To się samo komentuje."
Jak zwykle u Kazika - w punkt!

Przepraszam za kolejność odpowiedzi (bo ta być może wygląda na nielogiczną) ale jest po prostu chronologiczna. :idea:
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

sigir pisze: pn maja 18, 2020 12:00 am Jak to nie ma znaczenia??? Gdy te kłamstwa pójdą w TVP Info, to już widzę te triumfalne teksty od cioteczek i od rówieśników gustujących w Zenkach: "A widzisz, zawsze ci mówiłem, że ten Niedziewiedzki to jest agent, łapówkarz i mafioso, całe życie zmarnowałeś słuchając go a ile kasy poszło na te twoje zeszyty i co z tego masz"
Jeśli mowa o tym targecie, to faktycznie dla tych osób nie ma znaczenia czego dowiedzą się z TVP. To ludzie którzy nie są nauczeni weryfikować informacje. Cechuje ich mentalność, która potrzebuje wytycznych jak żyć, bogobojnych, negujących wszystko co nowe, i czego nie rozumieją. Często nawet nie chcą zrozumieć.
trójkowicz
Listy Przebojów Trójki słucham od: roku 1995

Post autor: trójkowicz »

Co do niejakiego Banjo - facet nic nie pisał, ożył nagle od kwietnia br., fake-konto jak nic, a post, nagle cytowany przez TVP praktycznie nie miał zasięgu. Jak został znaleziony? TVP jak zawsze gotowa do tworzenia alternatywnej rzeczywistości.
Oświadczenie Kowalczewskiego:
- dopiero był motyw o utworze spoza listy, nagle wypadło to z narracji. Czyżby kłamliwego argumentu nie udało się obronić, więc trzeba było zmienić wersję?
- Marek był znany ze skrupulatności od lat, jaki miałby w tym cel, żeby sobie przenieść jeden konkretny utwór? Kazika? Znając jego gust muzyczny - z pewnością go nie słucha. I to w tak niewielkim zakresie, wg dyrektora z miejsca 4 na 1? Co by to zmieniło?
- z jakiego powodu wyniki tego notowania zainteresowały decydentów w aż takim stopniu, że usuwano wpis z FB, w sobotę z rana zablokowano artykuł?
- jeśli Kazik miałby być na 4, to dlaczego nie przywrócono wyników notowania "poprawionych", tylko całkiem je anulowano? To przeczy rzekomemu utrzymaniu zaufania, bo jednak wynika z tego, że Kazik, nawet gdyby był na 4 - był, uzyskał dużo głosów. I te głosy zmielono, a utwór wyrzucono.
- jeśli sytuacje rzekomej manipulacji miały już miejsce wcześniej, czemu nie reagowano wcześniej? Dlatego nie zareagowano też przed emisją notowania, jeśli głosowanie jest zamykane o 12:00, jest wiele godzin przed emisją, aby reagować? Tymczasem (paniczna) reakcja nastąpiła dopiero po emisji notowania.
- dlaczego przy tak niewielkich rozbieżnościach zareagowano tak panicznie i rozpaczliwie? Czy różnica 3-4 pozycji (która nie wierzę, że została wprowadzona celowo, bo Marek jest znany ze skrupulatności) była warta doprowadzenia do odejścia kilku wieloletnich pracowników Trójki? Szkody, do jakich doprowadzono tymi decyzjami są abstrakcyjnie duże.
- jeśli piosenki Kazika nadal mają być na antenie, dlaczego nagranie „Twój ból jest lepszy niż mój” zniknęło z zestawu utworów do głosowania?
- dlaczego nie skomentowano oświadczeń, które kazano podpisać Bartkowi Gilowi i Markowi Niedźwieckiemu?
Awatar użytkownika
EVENo
Kontakt:

Sundrajta pisze: pn maja 18, 2020 12:07 am A więc dostęp do stacji TVN24 wcale nie jest płatny, bowiem przynajmniej w internecie można oglądać za darmo!
E, sory, ale teraz to Ty wysyłasz fake newsy. To, że udostępnili 2-minutowy fragment rozmowy to broń boże nie oznacza, że cały kanał jest za darmo. Wręcz przeciwnie.
Yacques

Post autor: Yacques »

trójkowicz pisze: pn maja 18, 2020 12:12 am - jeśli Kazik miałby być na 4, to dlaczego nie przywrócono wyników notowania "poprawionych", tylko całkiem je anulowano? To przeczy rzekomemu utrzymaniu zaufania, bo jednak wynika z tego, że Kazik, nawet gdyby był na 4 - był, uzyskał dużo głosów. I te głosy zmielono, a utwór wyrzucono.
A to dlatego, że jak wynika z pierwszego komunikatu na listę "wprowadzono piosenkę spoza listy". Po to był ten argument, żeby uzasadnić powrót do zestawu sprzed pojawienia się Kazika. Tylko nie pytajcie, jak się ma do tego rzekomy szacunek dla słuchaczy, którzy wprowadzili piosenkę na 4, 2, 1 czy którekolwiek inne miejsce.

Podejrzewam, że atmosfera mogła być napięta przez cały tydzień. Nie wierzę, że dyrekcja nie wiedziała, co jest w zestawie i dowiedziała się nagle w piątek wieczorem. Gdyby tak było, piosenka pojawiałaby się na antenie. Bardzo szybko musiała zapaść decyzja, że tego numeru nie gramy. Być może ulokowanie Kazika na pierwszym miejscu było ostatnim aktem oporu p. Marka wobec tego, co działo się od dłuższego czasu.
trójkowicz

Na stronie Polskiego Radia: https://polskieradio24.pl/5/1222/Artyku ... tyquariatu
Czy wy to widzicie? Polskie Radio atakuje swoją gwiazdę i wieloletniego pracownika, wstawiając jakieś teksty na bazie anonimowych, niezweryfikowanych oszczerstw!
Nigdy nie widziałem nic tak podłego.

Parę dni temu wielkie świętowanie, dwa dni Topu Wszech-czasów z Markiem, a dziś ten sam Marek stał się nagle w tej samej stacji zdrajcą biorącym pieniądze za miejsca na liście. Na bazie wypowiedzi jakiegoś anonima.
:evil:
Chorzy ludzie.
Ostatnio zmieniony pn maja 18, 2020 1:09 am przez trójkowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Komu auto, komu chatę
Komu awansować tatę
Komu nie podawać ręki
Komu słowa do piosenki

Ale wkoło jest wesoło
Człowiek pracy - małpa w zoo
Puste pole za stodołą
Chłop zaprawia - ale jazz
Jak naprawdę jest - nikt nie wie
Kornik ryje dziurę w drzewie
Elektronik kradnie w Tewie
A chłop pije - ale jazz

Z kim nie wolno pić, z kim gadać
Co we środy można jadać
O kim milczeć, o kim pisać
Kogo skarcić za Hołdysa

Kto jest winien, kto nie winien
Kto na serce paść powinien
Kto za utwór zaś niniejszy
Zespół nasz uczyni mniejszym
sigir

Yacques pisze: pn maja 18, 2020 12:34 am
trójkowicz pisze: pn maja 18, 2020 12:12 am - jeśli Kazik miałby być na 4, to dlaczego nie przywrócono wyników notowania "poprawionych", tylko całkiem je anulowano? To przeczy rzekomemu utrzymaniu zaufania, bo jednak wynika z tego, że Kazik, nawet gdyby był na 4 - był, uzyskał dużo głosów. I te głosy zmielono, a utwór wyrzucono.
A to dlatego, że jak wynika z pierwszego komunikatu na listę "wprowadzono piosenkę spoza listy". Po to był ten argument, żeby uzasadnić powrót do zestawu sprzed pojawienia się Kazika.
(...)
Ja uważam, że to nie był żaden PRZEMYŚLANY ARGUMENT, tylko pewna osoba pełniąca pewną funkcję dostała z góry pewne polecenie do zrealizowania. I ta osoba będąc totalnym dyletantem (patrz: "nieznajomość pojęć" - złamanie regulaminu bo utwór miał być spoza listy???) zareagowała dokładnie tak jak Nikodem Dyzma w kwestii podkładów kolejowych - krzykiem ;) Pan Dyzma trafił na pana Olszewskiego, więc sprawę załatwił.
Znajdę odpowiedni cytat, to go przepiszę i wkleję ;) Pasuje do sytuacji.
sigir

Szofer, znający miasto dobrze, od razu odnalazł czerwony koszarowy dom, w którym się mieściła Dyrekcja Lasów.

W biurze, jako że było po czwartej, Dyzma zastał tylko dyżurnego urzędnika.

— Ja do pana Olszewskiego. Jest pan Olszewski?

— Nie ma. Proszę zgłosić się w godzinach urzędowych — odparł sucho dyżurny.

Dyzma podniósł głos:

— To dla pana, panie młody, są godziny urzędowe, nie dla mnie, a w ogóle proszę grzeczniej, kiedy nie wiesz pan, z kim pan gadasz.

— Ja jestem grzeczny — bronił się urzędniczek — a skąd mam wiedzieć, do kogo mówię, skoro się pan nie przedstawił.

— No, no bez poufałości. A teraz rypaj pan do swego pana Olszewskiego i zamelduj, że przyjechał pan Dyzma z poleceniem od ministra. Żeby tu zaraz przyszedł, bo nie mam czasu.

Urzędnik przeraził się i wśród ukłonów oświadczył, że wyjść mu nie wolno, lecz może zatelefonować do mieszkania pana dyrektora.

Zaprowadził Nikodema do gabinetu szefa i już nie zdziwił się, że arogancki gość rozsiadł się w dyrektorskim fotelu za biurkiem.

Nie minął kwadrans, a zjawił się dyrektor Olszewski. Był nieco zaspany i wyraźnie zaniepokojony. Na jego kwadratowej twarzy drgały wszystkie mięśnie, a przystrzyżone rudawoblond wąsiki wyciągnęły się nad ustami linią uprzejmego uśmiechu. Starał się ukryć to, że zaskoczyła go okoliczność zajęcia przez przybysza jego własnego fotela.

— Jestem Olszewski, niezmiernie mi miło…

— Nie wiem, czy panu miło — odparł Dyzma, z lekka unosząc się i podając rękę. — Jestem Dyzma…

— Ależ naturalnie, że miło… Właśnie dziś rano otrzymałem telefonogram z ministerstwa.

— Dziękuj pan Bogu, że nie otrzymał pan dymy.

— Ależ szanowny panie — zdenerwowanym głosem zaprotestował Olszewski — niczym na to nie zasłużyłem! Zawsze z największą ścisłością stosowałem się do wszystkich ustaw i rozporządzeń. Nigdy na jedną literkę nie odstąpiłem…

— I co z tego? — szyderczo zapytał Dyzma. — Jak panu ta literka każe sprzedać firmom krajowym nie więcej, jak tyle a tyle, to pan resztę za psie pieniądze sprzedajesz zagranicy!

Urzędnik wciąż bronił się, powołując się na daty i paragrafy, którymi sypał jak z rękawa. Jednakże Dyzma wyciągnął notatnik zawierający całą litanię spisaną przez Kunickiego i nie ustawał w ataku. Wreszcie najgwałtowniej napadł na Olszewskiego za przewlekanie spraw i odkładanie ich pod sukno, gdy zaś ten zasłaniał się tym, że często trudno bywa podjąć decyzję, Nikodem bez zająknienia powtórzył aforyzm Jaszuńskiego:

— Umiejętność kierowania polega na umiejętności szybkiej decyzji, panie kochany!

Wydobył kartę wizytową Jaszuńskiego i podał urzędnikowi. Ten długo roztrzęsionymi rękoma szukał binokli, gdy zaś je znalazł i przeczytał kartkę, stał się jeszcze bardziej uniżony.

Zapewniał Dyzmę, że jest starym rutynowanym urzędnikiem, że zawsze ściśle trzymał się „literki”, że ma żonę i czworo dzieci, że personel biurowy jest do niczego, że przepisy częstokroć są sprzeczne, więc co ma robić, musi je sprzecznie wykonywać, że pan Kunicki sam sytuację zaostrzył, ale że teraz doprawdy nie widzi żadnych przeszkód do załatwienia kontyngentu.

Skończyło się na tym, że w gabinecie zjawiła się specjalnie sprowadzona maszynistka i że przystąpiono do sporządzenia odpowiednich dokumentów, ściśle według „literki” notatek Kunickiego.

Było już ciemno na dworze, gdy skończyli, i Olszewski zaprosił Dyzmę na kolację. Ten jednak, pomyślawszy sobie, że lepiej nie pozbywać się aureoli przyjaciela ministra, podziękował i, poklepawszy urzędnika po ramieniu, pożegnał go słowami:

— No, w porządku. A nie zadzieraj pan ze mną, bo to, bracie, na dobre nie wyjdzie.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Podobno werble także na koniec minimaxu, a wcześniej komentarz przy The End of the World, że piosenka na czasie, proszę posłuchać tekstu.
Ktoś słuchał i potwierdza?
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

FOXD pisze: ndz maja 17, 2020 9:08 pm
prz_rulez pisze: ndz maja 17, 2020 8:59 pm FOXD, dlatego pisalem, ze kazda taka kartka powinna byc wrzucona jako dowod do sieci. Jesli chca cyrku, to beda go mieli.
Sorry ale znowu naiwność z Twojej strony. Skoro posuwają się do tak pokracznych i nieudolnych oświadczeń (kłamliwych), to cóż za problem aby stwierdzić, ze: "Przepraszamy ale Pana/Pani kartka do nas nie dotarła" (i co nam Pan/Pani zrobi). By mieć namacalne potwierdzenie, że wysłałeś i oni ją odebrali musiałbyś mieć jakieś potwierdzenie odbioru i to na tej kartce, bo kopercie czy zwrotce też można zarzucić, że nie dowodzi tego, iż to była Twoja kartka ;) Wczuj się w przekaz i mentalność osobników, którzy są autorami tych oświadczeń, że coś było nie tak z głosowaniem, być może dostrzeżesz jaka jest logika i intencje i jak daleko są w stanie się posunąć ;)

Wysyłać im te kartki jako polecone???
trójkowicz

Miszon pisze: pn maja 18, 2020 1:31 am Podobno werble także na koniec minimaxu, a wcześniej komentarz przy The End of the World, że piosenka na czasie, proszę posłuchać tekstu.
Ktoś słuchał i potwierdza?
Tak - były werble, było o The End of The World, przy czym wydaje mi się, że Leszek Adamczyk miał na myśli, żeby posłuchać całą płytę. Były także podziękowania za maile i za aktywność na grupie Minimaxu.
Awatar użytkownika
EVENo
Kontakt:

Czy naprawdę tyle ludzi się nabierze na tego całego Tomaldo Banjo i jego wpis o zespole, o którym nikt nie słyszał. I który nie wygląda na taki, co by miał istnieć w latach 90. I czy liderzy tego Antyquariatu to dzieci działaczy PiSu i z tego powodu nazwę tę wykorzystano w tych "newsach", czy może dzieciaki z tego zespołu nawet nie wiedzą co się do jasnej ciasnej dzieje.

Oni to robią naprawdę? Tak dużo lemingów mieszka w tym kraju?

"Do sprawy odniosła się również Dorota Rabczewska, znana również jako Doda"
Dwa razy "również" w jednym zdaniu? Z pana redaktora taki redaktor, jak ze mnie gwiazda porno.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

pbd2 pisze: pn maja 18, 2020 1:31 am Wysyłać im te kartki jako polecone???
No bo jak inaczej mieć dowód?
Ale widze, ze nawet tutaj nie ma chetnych do ratowania resztek szans na demokratyczne decyzje sluchaczy...
To teraz pytanie - co dalej?
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

Wysyłam dzisiaj kartkę z jednym głosem tylko na utwór Kazika. Znacie dokładny adres na Żoliborzu? Tam też wyślę kartkę z moim głosem na Kazika i na Pana Marka Niedźwieckiego.
grzes208
Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 745

Post autor: grzes208 »

Dzień dobry,
Rzadko tu jestem, a jeszcze rzadziej piszę, ale od 48 godzin czytam forum prawie non stop...

Chciałem tylko donieść, że dziś się nie powstrzymałem i włączyłem Trójkę. Pierwsze co usłyszałem to Tango Maanamu. Drugie - red. Zozuń donoszący z Grecji o zamkniętych plażach "na skutek zdarzeń ostatnich tygodni, ostatnich wydarzeń". Dwa razy tak powiedział!

Szacun!
Zablokowany