Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
O ja Cię...
To już naprawdę nie są przelewki. Zaczyna się prawdziwa rewolta!!!
W tym momencie władza straciła dla mnie całkowicie wiarygodność. I, według mnie, nie mamy już żadnego obowiązku, by jej słuchać. Oczywiście chodzi mi o kwestię ograniczeń wolności, a nie o to, by demolować ulice...
Tymczasem komentarz na zagranicznej stronie TVP zaskakujaco zrownowazony: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9283429596
Edukujcie rodzine, przyyjaciol, kolegow... By wiedzieli jak to naprawde wyglada. I naprawde pomyslmy nad tymi kartkami do głosowania. Wiem, moga pójść na straty, jesli notowania w ogole nie bedzie, ale...
My, 35 lat i mlodsi, narzekalismy, ze nie mamy "doswiadczen pokoleniowych"? No, to teraz mamy. Az zanadto. A to dopiero poczatek...
To już naprawdę nie są przelewki. Zaczyna się prawdziwa rewolta!!!
W tym momencie władza straciła dla mnie całkowicie wiarygodność. I, według mnie, nie mamy już żadnego obowiązku, by jej słuchać. Oczywiście chodzi mi o kwestię ograniczeń wolności, a nie o to, by demolować ulice...
Tymczasem komentarz na zagranicznej stronie TVP zaskakujaco zrownowazony: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9283429596
Edukujcie rodzine, przyyjaciol, kolegow... By wiedzieli jak to naprawde wyglada. I naprawde pomyslmy nad tymi kartkami do głosowania. Wiem, moga pójść na straty, jesli notowania w ogole nie bedzie, ale...
My, 35 lat i mlodsi, narzekalismy, ze nie mamy "doswiadczen pokoleniowych"? No, to teraz mamy. Az zanadto. A to dopiero poczatek...
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Zgadzam się z FOXDem i słoikiem - konformizm króluje i w polskim społeczeństwie i w każdym innym. A im lepsza praca (jak w mediach), tym trudniej tak po prostu wstać i wyjść - bez odprawy czy emerytury. Teraz to dziennikarzom to się obcina godziny i pensje. Nie każdy zostanie kupiony na pniu. Gdyby to pękło w zeszłym roku, to może. Ale teraz wszyscy są między młotem i kowadłem. Honorem się nie najesz.
Jestem w stanie zrozumieć względy materialne, tylko jednak jest coś ważniejszego niż kasa. Inna rzecz, że czołowi redaktorzy nie zarabiają jednak groszy. Do tego mają znaczny staż w Trójce, stąd w przypadku takich osób jak Baron, Metz, Stelka czy Kaczkowski śmiem twierdzić, że nie mają problemów kredytowychsłoik pisze: ↑ndz maja 17, 2020 4:25 pmMimo wszystko nie każdy może być Rejtanem. Łatwiej (w pewnym sensie) emerytom, gwiazdom z innymi źródłami dochodu, współpracownikom. Nie można stawiać pod pręgierzem pracowników na dorobku, z kredytami, w czasach kryzysu, ani domagać się w imię moralnych pryncypiów gestów ponad ich możliwości. To samo dotyczy każdego, kto rozważając wszystkie, nam przecież nieznane okoliczności, zdecyduje się na pozostanie w Trujce.

I cóż miałoby z tego wyniknąć dla normalności w Trójce. Przyjdą inni nominaci "dobrej zmiany" i wiele się nie zmieni.
^^
Czyli idzie w kierunku ukręcenia narracji, że winien jest Niedźwiedź, co okrasi się dodatkowo kłamstwem o jego współpracy z SB i ciemny lud to kupi. W tym kontekście wymowne są słowa Niedźwiedzia w oświadczeniu o oskarżanie go o manipulacje głosami. Dzisiaj m.in. Brudziński i Mucha sugestywnie w wypowiedziach o owej współpracy.
Czyli idzie w kierunku ukręcenia narracji, że winien jest Niedźwiedź, co okrasi się dodatkowo kłamstwem o jego współpracy z SB i ciemny lud to kupi. W tym kontekście wymowne są słowa Niedźwiedzia w oświadczeniu o oskarżanie go o manipulacje głosami. Dzisiaj m.in. Brudziński i Mucha sugestywnie w wypowiedziach o owej współpracy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Zobaczymy jakie to będzie oświadczenie w związku z tym, czy się odważą. Owszem Pan Marek sam mówił, że zagląda jak wyglądają wyniki i że czasem przychodzą "dziwne" głosy, ale nie wierzę w to, że mógłby sam sztucznie czy w porozumieniu dodawać komuś głosy a tym bardziej przesuwać z 6 na 1. Przecież gdyby nawet był na szóstym to i tak wiadomo by było, że za tydzień by wygrał, więc ich teoria dalej pada i się ośmieszają.
- konwicki1980
- Kontakt:
"Asystentka" to chyba nie Helen? Zresztą lepiej nie czytać tego wszystkiego, bo ciśnienie się tylko podnosi.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Czyli z Niedźwiedziem poleci Bartek Gil lub Halinka?
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Współpraca z SB? To kolejna pisowska kompromitacja. A stary komunista prokurator PRLu Piotrowicz jest wg PISu OK? Taaaa.. a świstak zawija dalej w sreberka.FOXD pisze: ↑ndz maja 17, 2020 4:44 pm ^^
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Hahahahaha, no nieźle to sobie wymyślili, jeśli faktycznie wydadzą takie oświadczenie oficjalnie, to powodzenia w zakopaniu tak głębokiej dziury na grób 

- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
OMG Nie dość że dyrekcja Trójki nagle wprowadza cenzurę wsteczną, nie dość że wymyśla nieprawdziwe powody wyłączenia strony Listy, nie dość że zawiesza Gilla i ma gdzieś że Niedźwiedzki odchodzi. To teraz jeszcze fałszywie oskarża pana Marka o manipulację przy głosowaniu. Przecież to kryminał - dla tych którzy rzucają te oszczerstwa. Niestety nikt palcem nie kiwnie na tą niesprawiedliwość. Upartyjnienie prokuratury spowodowało, że żadne śledztwa przeciw członkom PISu toczyć się nie będą. Są bezkarni, a my jesteśmy w potrzasku.
No cóż - są błędy, w RZP pracował w latach 2007-2010 i faktycznie kiedy odchodził rządził PiS, ale potem były już rządy PO. I to odejście polityczne nie było (choć oczywiście są tacy, którzy uparcie twierdzą inaczej).
Ale sprawa jest dziwna - najpierw była wersja, że utwór znalazł sie "zpoza listy", cokolwiek by to miało znaczyć. Teraz niby, że miał być na miejscu 6, ale w wyniku decyzji Niedźwieckiego i jeszcze jednej osoby (B. Gil., H. Wachowicz?) znalazł się na 1. Czyli gdyby był na 6, nikt by notowania nie unieważniał? Z tym, że być może jedno nie wyklucza drugiego.
Tyle tylko, że pamiętam zapowiedź M.N., że na liście jest 5 nowości, 4 piosenki w górę, 4 zachowujące pozycję i 17 w dół. Gdyby Kazik był na 6 pierwsza 5 wyglądałaby tak: 5-Bartas, 4- Rojek, 3-Deep Purple, 2- Daria, 1- Rolling stones. W takiej sytuacji Szymianiak i Rojek zachowaliby pozycje sprzed tygodnia, więc byłoby 5-4-6-15.
I jeśli uznamy, że utwory są po kolei emitowane z komputera, to lista była przygotowana do emisji przed 19.00 a więc M.N. nie miał realnych możliwości manipulacji.
No chyba, że faktycznie uznano, że skoro utwór znalazł się w zestawie to już trudno, ale manipulacji przy liczeniu głosów dopuścił się Marek i (prawdopodobnie) Bartosz Gil.
Ale i tak jest to wredne.
Ale sprawa jest dziwna - najpierw była wersja, że utwór znalazł sie "zpoza listy", cokolwiek by to miało znaczyć. Teraz niby, że miał być na miejscu 6, ale w wyniku decyzji Niedźwieckiego i jeszcze jednej osoby (B. Gil., H. Wachowicz?) znalazł się na 1. Czyli gdyby był na 6, nikt by notowania nie unieważniał? Z tym, że być może jedno nie wyklucza drugiego.
Tyle tylko, że pamiętam zapowiedź M.N., że na liście jest 5 nowości, 4 piosenki w górę, 4 zachowujące pozycję i 17 w dół. Gdyby Kazik był na 6 pierwsza 5 wyglądałaby tak: 5-Bartas, 4- Rojek, 3-Deep Purple, 2- Daria, 1- Rolling stones. W takiej sytuacji Szymianiak i Rojek zachowaliby pozycje sprzed tygodnia, więc byłoby 5-4-6-15.
I jeśli uznamy, że utwory są po kolei emitowane z komputera, to lista była przygotowana do emisji przed 19.00 a więc M.N. nie miał realnych możliwości manipulacji.
No chyba, że faktycznie uznano, że skoro utwór znalazł się w zestawie to już trudno, ale manipulacji przy liczeniu głosów dopuścił się Marek i (prawdopodobnie) Bartosz Gil.
Ale i tak jest to wredne.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Gorzej jeśli to prawda, bo w sumie nigdy nie wiadomo... ale robić taką akcję, aby protest song zagrano pięć pozycji wyżej? No dobra, szóste miejsce nie byłoby tak wymowne, jak pierwsze, ale gra i tak nie byłaby warta świeczki. Tym bardziej, że to nadal był pierwszy raz, kiedy ten utwór w ogóle zagościł na antenie.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1983
No i g...o się wyleje. Współczuję PanMarkowi. Teraz bez względu na rozwiązanie sytuacji ludzie będą przyklejać łatkę, że coś w tym jest i może PanMarek nie jest taki całkiem niewinny. Przerażające.
Przepraszam za bład - spoza.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Jednak to Lista była pierwszą audycją, dzięki której zaczęłam w ogóle słuchać Trójki ...
Nie wierzę w to co się wyprawia ... Pan Marek ma odpowiadać za coś czego nie zrobił ?

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Zgadza się, to nie będzie zwykły poniedziałek...
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Przez te maski rozpoznałem tylko Barona, Metza i Helen.bobby-x pisze: ↑ndz maja 17, 2020 4:18 pmTak powiem szczerze nie wymienię nikogo bo nikogo nie poznałem, a co to za protest tak w ogóle? Dzięki Tacy.Yacy pisze: ↑ndz maja 17, 2020 4:12 pm nawet Helen była.
link do filmu na fb.
https://www.facebook.com/ErnestZozunFan ... 759107832/
Nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać po przeczytaniu tego artykułu. Jeżeli to będzie prawda, to napiszę tak: podniesienie Trójki po tym zamieszaniu związanym z usunięciem notowania będzie ogromnie trudne, ale jeśli jeszcze dojdzie do tego wydanie oświadczenia w takim tonie, o jakim mówi ten artykuł, to wydaje się prawie niemożliwe. A po drugie - jaki cel miałby p. Marek żeby specjalnie przesuwać piosenkę z 6. miejsca na 1. miejsce? Co jak co, ale p. Niedźwiecki jest legendą tej stacji (mówisz Trójka - myślisz Lista i p. Niedźwiecki) i jemu takie "zabawy" nie są do niczego potrzebne. Już nie mówiąc o tym, że na 12 dni przed 2000. notowaniem i bodaj 3 tygodnie po urodzinach Listy, zrzuca się całą winę za to co się wydarzyło, na jednego z najpopularniejszych dziennikarzy (o ile nie najpopularniejszego) tej stacji i pomysłodawcę Listy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Myślę, że nie w każdym - Amerykanie często deklarują się politycznie w bardzo radykalny sposób, aż często się dziwiłem, że mają na to odwagę, bo przecież w praktyce ich obrcny ulubieniec może okazać się szują.
Z przykrością dość mocno zgadzam się z 8azyliszkiem. Przecież sam siedzę w pracy, której nie lubię, bo taka jest sytuacja (oczywiście, mógłbym już teraz szukać nowej pracy, bo oferty, o dziwo, są, ale, po pierwsze, nie wiem, czy w tym momencie chcę jeszcze wracać do Polski, mimo tego, że tęsknię za porządkiem na ulicach i w miarę swobodnym dostępem do lekarza, a ta "porzadniejsza zagranica" typu Lukemeburg czy nawet Słowenia to już jednak trudniejsza sprawa, po drugie, mam obecnie traumę do korpo, a po trzecie, psychicznie nie czuję się na siłach - o tym też pamiętajmy, że dla ludzi "po przejściach" może to być poważna trauma). Też pracownicy Trójki na pewno śledzą poczynania swoich dawnych kolegów z radia i widzą, że obok dość udanego przejścia Nogasia jest też Jerzy Sosnowski, który niejako został zmuszony do powrotu na stanowisko nauczyciela w liceum. Tak więc pewności, że się uda, wcale nie ma...
Z przykrością dość mocno zgadzam się z 8azyliszkiem. Przecież sam siedzę w pracy, której nie lubię, bo taka jest sytuacja (oczywiście, mógłbym już teraz szukać nowej pracy, bo oferty, o dziwo, są, ale, po pierwsze, nie wiem, czy w tym momencie chcę jeszcze wracać do Polski, mimo tego, że tęsknię za porządkiem na ulicach i w miarę swobodnym dostępem do lekarza, a ta "porzadniejsza zagranica" typu Lukemeburg czy nawet Słowenia to już jednak trudniejsza sprawa, po drugie, mam obecnie traumę do korpo, a po trzecie, psychicznie nie czuję się na siłach - o tym też pamiętajmy, że dla ludzi "po przejściach" może to być poważna trauma). Też pracownicy Trójki na pewno śledzą poczynania swoich dawnych kolegów z radia i widzą, że obok dość udanego przejścia Nogasia jest też Jerzy Sosnowski, który niejako został zmuszony do powrotu na stanowisko nauczyciela w liceum. Tak więc pewności, że się uda, wcale nie ma...
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Gorazdowski też świetnie zaczyna audycję... sportowo: z nadzieją do boju!
Z tego potrzasku można wyjść, albo inaczej zacząć wychodzić, najprędzej już podczas kolejnych wyborów