Nowości TFP #51

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Re: Nowości TFP #51

Post autor: jollyroger72 »

TStudent pisze: sob maja 29, 2021 7:17 pm Paul i Dropkick weszliby bez głosu jolly'ego
Jesteś pewien, że Paul wszedłby? Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz...
TStudent pisze: sob maja 29, 2021 7:17 pm Jedynym POTENCJALNYM dowodem manipulacji to faktycznie wskazana przez jolly'ego Jessie.
Dowodem manipulacji to jest Piaseczny. Jessie była bez szans.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

jollyroger72 pisze: sob maja 29, 2021 7:19 pm
kajman pisze: sob maja 29, 2021 7:05 pm Ja byłbym za wariantem b jakby co.
Ale jakie konkretnie są argumenty przeciw temu, by propozycje były zgłaszane tylko do 12.00 w piątki?
Nie pisz mi tylko, że w tygodniu nie wiesz, co zgłosić.
Ja jednym tchem mogę wymienić z 20 propozycji, które chciałbym teraz zgłosić.
A w wypadku piątkowych premier - to tak jak pisałem wcześniej - świat się nie zawali, jeśli utwór zostanie zaproponowany w kolejnym tygodniu.
Ja pewnie 20 na tą chwilę bym nie znalazł (zależy jak o tym myśleć :D ), ale pewnie kilka bym znalazł, ale moim zdaniem nie widzę sensu by je zgłaszać, jak jest wiele innych na które głosuję i które inni zgłaszają, akurat w dwóch ostatnich tygodniach jest kilka co mają u mnie głos. A to, że do 12 zgłaszamy propozycje to jedyny wariant, który powinien nastąpić. Prosta i jasna zasada. A dalej idąc to ileż to jest premier w piątek, które mamy po 12? Ten argument do mnie w żaden sposób też nie przemawia, czy zgłoszę ją w tym czy następnym tygodniu jakie to ma znaczenie, ileż w zestawie było nagrań z blisko dwuletnim stażem to z tygodniowym nie może być?. Więc, szybko prowadzący powinien załatwić sprawę i ustalić tą wskazaną godzinę. Same plusy, może będzie więcej czasu na szybsze głosowanie dla tych "ostatnich". :D :D :D
santosz
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994

Post autor: santosz »

kajman pisze: sob maja 29, 2021 7:05 pm
gioconda2 pisze: sob maja 29, 2021 6:14 pm +1
Trafnie to ująłeś.
A ja jestem przeciw. Potem każemy komuś innemu głosować w środę.
Nie każdemu, tylko 4989341, który jest na tapecie od jakiegoś czasu i ewidentnie mu zależy by być tam dalej. Dlatego jolly może i chcieć wyprostowywać, ale dalej będzie to żenujący pojedynek dwu ludzi w końcówce, który może udupić głosy co najmniej kilku użytkowników, którzy głosowali wcześniej. To co teraz się dzieje i jak głosuje jolly można by uznać za świetny manewr i prowokację dopiero wtedy, gdyby z całej tej sytuacji wyciągnięto konsekwencje w postaci zdyscyplinowania 4989341. Wiem, że to dziwnie brzmi pisanie o jakimś dyscyplinowaniu (ale nie wykluczeniu), ale nie wiem jak inaczej zmienić tą sytuację. Jestem przekonany, że 4989341 przeczyta ten wątek i może sam uzna, że lepiej głosować wcześniej co było by super.
Zgłaszanie nowości do 12:00. Wszystko co po 12 przechodzi na następny tydzień/notowanie.
szeptun68
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010

Post autor: szeptun68 »

1. Dirkschneider & The Old Gang - EVERY HEART IS BURNING
2. Thunder - LAST ONE OUT TURN OFF THE LIGHTS
3. Kazik - BOHATER
4. Muniek i Przyjaciele - ZABAWKI (LIVE)
5. Phil Hendriks - RADIO BLARING OUT FROM A BURNING CAR
temik3

santosz pisze: sob maja 29, 2021 8:01 pm
1. Zgłaszanie nowości do 12:00.
2. Wszystko co po 12 przechodzi na następny tydzień/notowanie.
Ad 1. Jak najbardziej.
Ad. 2 Nie. Ponieważ w takiej sytuacji znów znajdą się osoby, które wykorzystają tą sytuację i będą zgłaszać nowości podczas emisji Forlisty. Każde zgłaszanie nowości tylko w wątkach Forlisty danego tygodnia do godziny 12. Jeśli ktoś się spóźni jego obowiązkiem jest przepisanie swej nowości do kolejnego wątku Forlisty. Tylko w taki sposób unikniemy bałaganu.
santosz

temik3 pisze: sob maja 29, 2021 8:21 pm
santosz pisze: sob maja 29, 2021 8:01 pm
1. Zgłaszanie nowości do 12:00.
2. Wszystko co po 12 przechodzi na następny tydzień/notowanie.
Ad 1. Jak najbardziej.
Ad. 2 Nie. Ponieważ w takiej sytuacji znów znajdą się osoby, które wykorzystają tą sytuację i będą zgłaszać nowości podczas emisji Forlisty. Każde zgłaszanie nowości tylko w wątkach Forlisty danego tygodnia do godziny 12. Jeśli ktoś się spóźni jego obowiązkiem jest przepisanie swej nowości do kolejnego wątku Forlisty. Tylko w taki sposób unikniemy bałaganu.
w sumie to miałem na myśli, tylko tego nie wyartykuowałem, tylko do 12:00 i tylko w odpowiednim wątku
temik3

santosz pisze: sob maja 29, 2021 8:25 pm w sumie to miałem na myśli, tylko tego nie wyartykuowałem, tylko do 12:00 i tylko w odpowiednim wątku
Jasne.+1
Awatar użytkownika
jollyroger72

santosz pisze: sob maja 29, 2021 8:25 pm w sumie to miałem na myśli, tylko tego nie wyartykuowałem, tylko do 12:00 i tylko w odpowiednim wątku
Jestem ZA.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 7:31 pm Więc, szybko prowadzący powinien załatwić sprawę i ustalić tą wskazaną godzinę.
Zakładającym wątki z głosowaniem jesteś Ty, więc czyń Waść powinność :wink:
TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Post autor: TStudent »

jollyroger72 pisze: sob maja 29, 2021 7:24 pmJesteś pewien, że Paul wszedłby? Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz...
Otóż nie, wystarczy że spojrzysz na tabelę, Paul miałby 3 albo 4 punkty przewagi nad numerem 11 (a to bez Twojego głosu).
kajman

Post autor: kajman »

jollyroger72 pisze: sob maja 29, 2021 7:19 pm Ale jakie konkretnie są argumenty przeciw temu, by propozycje były zgłaszane tylko do 12.00 w piątki?
A dlaczego akurat dwunasta (jakie konkretnie są argumenty przeciw temu, by propozycje były zgłaszane tylko do 12.00 w piątki)? Bo o tej porze zamykamy głosowanie? Akurat dla mnie to żaden argument. Równie dobrze może być 19 jak 12.
jollyroger72 pisze: sob maja 29, 2021 7:19 pm Nie pisz mi tylko, że w tygodniu nie wiesz, co zgłosić.
Wiem, ale to nie ma nic do rzeczy. Według mnie równie dobra jest 10, 12, 15 jak i 19. Później nie bo faktycznie prowadzącemu może coś umknąć. Wcześniej teoretycznie też, szczególnie jak brakuje linki, ale szansa jest zdecydowanie mniejsza.
Ja napisałem, że mi 19 bardziej odpowiada i wydaje się być równie sensowna.
santosz pisze: sob maja 29, 2021 8:01 pm Nie każdemu, tylko 4989341, który jest na tapecie od jakiegoś czasu
A potem ktoś inny będzie na tapecie. Zawsze możemy kogoś takiego znaleźć. Bo głosuje za późno lub za wcześnie lub... zawsze coś można znaleźć.
temik3

Kajman, ale czemu Ty zawsze stajesz okoniem? Moim zdaniem 12.00 jest to bardzo dobra pora, bo prowadzący ma dużo czasu by odpowiednio sobie poukładać zestaw, bez żadnego pośpiechu. To, że Ty możesz do 19 nie znaczy, że to właśnie jest odpowiednia pora, bo moim zdaniem nie. Niech prowadzący też ma czas na pisanie postów w Forliście jesli by chciał, a nie tylko ma urabiać wątek z nowościami. Patrz troszkę na innych. Mi tworzenie zestawu chwilkę schodzi, bo jak nie znam wyników to czekam na PW od VILKI co wypada a to już jest po 21. Ostatnie notowanie wyniki znałem to uporałem się szybko, ale też chciałem Wam przedstawić P50N i nie miałem za wiele czasu na jakąś dyskusję. Wprawdzie nie miałem głowy za bardzo ostatnio na żadne podsumowania itp. ale VILKI pytał bodajże dwa razy czy bede, robił i mimo, że mu odpowiedziałem, że nie to zebrałem siły by to zrobić. Też bym sobie posiedział i popisał jak Ty. Czemu jedno i drugie nie może współgrać ze sobą? Parę osób pisze o 12 a Ty po swojemu, ankiety Ci potrzeba w prostej sytuacji?
kajman pisze: sob maja 29, 2021 8:46 pm A potem ktoś inny będzie na tapecie. Zawsze możemy kogoś takiego znaleźć. Bo głosuje za późno lub za wcześnie lub... zawsze coś można znaleźć.
O czym Ty kajman piszesz? Czy do tej pory ktoś czepiał się Ciebie, santosza, Martyr, Neo01, Arkano i paru innych? W tym momencie wydaje mi się, że na siłę szukasz by Ci ktoś odpisywał.
W Forliście też sobie pisaliśmy kiedy chcieliśmy a jak zamknąłem głosowanie o 12 to wielkie larum podnieśliście, a dziś jest spokój z tym? Jest. Kiedyś ku3a w FLP zrobił porządek i wszystko grało? Grało. Jak jest bałagan to potem zawsze można się przyczepić do czego bądź. Z perspektywy czasu to zdecydowanie przyznaję rację jollyroger odnośnie regulaminu choć też w pewnych kwestiach byłem bardzo ustepliwy i dziś wiem, że był to błąd. Być może pewnych kwestii byśmy teraz nie poruszali.
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: sob maja 29, 2021 8:46 pm A dlaczego akurat dwunasta (jakie konkretnie są argumenty przeciw temu, by propozycje były zgłaszane tylko do 12.00 w piątki)?
Jakiej odpowiedzi oczekujesz?
Bo tak ma być? Tak ma być.
Tyle z mojej strony w tej kwestii.
kajman

temik3 pisze: sob maja 29, 2021 9:12 pm Kajman, ale czemu Ty zawsze stajesz okoniem?
Wypowiadam swoją opinię.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 9:12 pm To, że Ty możesz do 19 nie znaczy, że to właśnie jest odpowiednia pora, bo moim zdaniem nie.
Ty uważasz tak i dobrze, ja uważam inaczej. I nie ja pierwszy o 19 napisałem. Nie wolno mi wygłaszać opinii?
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 9:12 pm Parę osób pisze o 12
A konkretnie ile osób było w momencie kiedy wyraziłem swoją opinię? Wtedy jeszcze nie tak dużo. I jedna osoba, która napisała, że może być też do 19. Ale w tej chwili ta opcja przeważa więc nie ma sensu rozważać innej. Ja tylko odpowiadałem na pytania skierowane do mnie.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 9:12 pm Czy do tej pory ktoś czepiał się Ciebie, santosza, Martyr, Neo01, Arkano i paru innych?
W tym dziale jeszcze chyba nie. Ale wzajemne ataki się pojawiają. Ale mi chodzi głownie o to, że narzucanie komuś, kiedy ma głosować lub co wolno mu pisać jest zdecydowanie przesadą.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 9:12 pm W Forliście też sobie pisaliśmy kiedy chcieliśmy
Ale czym innym jest godzina zamykania, a czym innym nierówne traktowanie głosujących. I o to mi przede wszystkim chodzi. Tak byśmy stworzyli precedens.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 9:12 pm Jak jest bałagan to potem zawsze można się przyczepić do czego bądź.
Racja, ale tutaj nie było bałaganu. Był podany termin zgłaszania do północy i był on przestrzegany z tego co kojarzę. Teraz on przestaje odpowiadać i do tego nie można proponować innej godziny niż południe. Skoro taka jest opinia większości to jest OK, ale wcześniejsze wypowiedzi nie po tej linii powinny być traktowane normalnie.
jollyroger72 pisze: sob maja 29, 2021 9:42 pm Tak ma być.
Ty wypowiedziałeś swoją opinię, a ja swoją. Nie wiem dlaczego Twoja miałaby być ważniejsza.
santosz

kajman pisze: sob maja 29, 2021 9:51 pm
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 9:12 pm Czy do tej pory ktoś czepiał się Ciebie, santosza, Martyr, Neo01, Arkano i paru innych?
W tym dziale jeszcze chyba nie. Ale wzajemne ataki się pojawiają. Ale mi chodzi głownie o to, że narzucanie komuś, kiedy ma głosować lub co wolno mu pisać jest zdecydowanie przesadą.
No ale takie zapędy mieliśmy już podczas afery Priapowej w której zaangażowany był 4989341, ponieważ 4989341 nie wziął sobie tego serca nie dziw się, że takie myśli i propozycje powracają, bez względu na to jak są kontrowersyjne, to nie wzięły się znikąd
Ostatnio zmieniony sob maja 29, 2021 10:09 pm przez santosz, łącznie zmieniany 1 raz.
temik3

Kajman ale nikt Ci nie broni przedstawiać swej opinii, nikt Ci tego nie zabronił i nie stawiaj Siebie w sytuacji pokrzywdzonego. Kwestia godziny wyszła nie dlatego, że były jakieś kombinacje z tym tylko że zgłaszamy propozycje o różnych porach i jak VILKI napisał, że brakuje mu Wilsona bo ktoś zgłaszał. Dlatego Alek)b poświęcił sporo czasu na szukanie czegoś czego nie było jednak (choć było), potem doszła propozycja po Forliście i jej brakowało, więc z tego tylko powodu doszło do próby uproszczenia. No ale Ty jak zwykle będziesz przy swoim. Ja nie widzę problemu by to unormować i aby wszyscy zaakceptowali. Wazniejszym problemem tych nowości było co innego. Co do ataków się pojawiających to masz rację ale to wynika chyba z innych powodów.

Mi gdyby przyszło dodawać linki do nowości, szukać ich na kilku czy kilkunastu stronach, siedzieć do północy i sprawdzać czy ktoś sobie nie przypomni nagle, że zgłosi sobie propozycję a do tego sprawdzać regulaminową nominację utworu to bym szybko zrezygnował. Dlatego jestem pełen podziwu dla prowadzących ten wątek czy to 4989341 czy AlekOb. Tu chodzi tylko o to by mieli mniej pracy. Czy to tak trudno zrozumieć? Na bank rozumiesz.
A opinię Sobie wygłaszaj ja Ci absolutnie jej nie zakazuje i już nie musisz się tysiąc razy powtarzać.
Napiszę jak wyżej :
Tyle z mojej strony w tej kwestii.
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: sob maja 29, 2021 9:51 pm Ale czym innym jest godzina zamykania, a czym innym nierówne traktowanie głosujących.
Chyba naprawdę piszesz tylko po to, by stworzyć opozycję.
KAŻDY GŁOSUJĄCY ma równe prawa. Głosowanie na 10 utworów oraz zgłoszenie propozycji pomiędzy godziną 22 w piątek a godziną 12 w kolejny piątek.
Widzisz tu jakieś nierówne traktowanie?
temik3

jollyroger72 pisze: sob maja 29, 2021 10:08 pm Chyba naprawdę piszesz tylko po to, by stworzyć opozycję.
KAŻDY GŁOSUJĄCY ma równe prawa. Głosowanie na 10 utworów oraz zgłoszenie propozycji pomiędzy godziną 22 w piątek a godziną 12 w kolejny piątek.
Widzisz tu jakieś nierówne traktowanie?
Kajman wygłasza swoją opinię :D :D :D . :STOP:
Proste jak drut, ale każdy ma swój prosty drut :know:
kajman

jollyroger72 pisze: sob maja 29, 2021 10:08 pm Widzisz tu jakieś nierówne traktowanie?
Przecież nie o tym pisałem, ale o propozycjach wyznaczenia dla jednej osoby innej godziny głosowania niż dla pozostałych.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 10:08 pm nikt Ci tego nie zabronił
Ale jest atak na mnie, że odważyłem się poprzeć pewną sugestię. I nie czuje się pokrzywdzony tylko tłumaczę pewne rzeczy. Nie walczę o tą 19, bo nie mam powodu.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 10:08 pm No ale Ty jak zwykle będziesz przy swoim.
Ale ja już dawno nie jestem przy swoim. Poparłem propozycję, a że nikt inny jej nie poparł to nie widzę powodu, żeby o nią walczyć.
temik3 pisze: sob maja 29, 2021 10:08 pm Dlatego jestem pełen podziwu dla prowadzących ten wątek czy to 4989341 czy AlekOb.
Ja też jestem, co więcej byłbym za tym, żeby (jak to było swego czasu na forumowej) dopuszczać tylko propozycje we właściwym formacie Wykonawca - TYTUŁ, bo dowolność w tej sprawie też dodaje roboty prowadzącym. Ale albo przeoczyłem albo żaden z tej dwójki nie sugerował zmian.
szeptun68

Najprościej:
Niech AlekOb wyznaczy którąś z godzin między 12:00 a 19:00 i święto lasu. Wątpię by się znalazł ktoś komu by jakakolwiek godzina wyznaczona przeszkadzała.
szeptun68

kajman pisze: Ty wypowiedziałeś swoją opinię, a ja swoją. Nie wiem dlaczego Twoja miałaby być ważniejsza.
To ja Ci wytłumaczę:(Tylko bez urazy)
Opinie jollyrogera72 czy temika3 będą tym częściej ważniejsze od Twoich im częściej będziesz się posuwał do granic tolerancji chamstwa i jawnego robienia ludzi w balona. Kilka miesięcy temu wałkowaliśmy ten sam temat...pamiętasz jak go skomentowałeś. Wryło mnie wtedy w podłogę. Skoro popierasz takie akcje to składam Ci serdeczne graty.
Ps. Nie patrz na piosenkę, która weszła...patrz na tą, która nie weszła przez zorganizowany bezczel.
Ostatnio zmieniony ndz maja 30, 2021 8:42 am przez szeptun68, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Widzę mocny zestaw nowości. Mam nadzieję, że uda mi się oddać punkty.
szeptun68

temik3 pisze: sob maja 29, 2021 2:10 pmale.... Zawsze kij ma dwa końce.
Pozdrowienia dla PriapMusica. Chyba dobrze odczytałem
11. 06. 2021r.
kajman

szeptun68 pisze: ndz maja 30, 2021 12:49 am Opinie jollyrogera72 czy temika3 będą tym częściej ważniejsze od Twoich im częściej będziesz się posuwał do granic tolerancji chamstwa i jawnego robienia ludzi w ch..a.
?Tylko moja wypowiedź, do której się odniósł dotyczyła czegoś innego.
szeptun68 pisze: ndz maja 30, 2021 12:49 am Nie patrz na piosenkę, która weszła...patrz na tą, która nie weszła przez zorganizowany bezczel.
Ale rozwiązaniem nie jest dyskryminacja osoby, która formalnie nie złamała żadnych zasad.
temik3

kajman pisze: sob maja 29, 2021 11:29 pmPrzecież nie o tym pisałem, ale o propozycjach wyznaczenia dla jednej osoby innej godziny głosowania niż dla pozostałych. Ale jest atak na mnie, że odważyłem się poprzeć pewną sugestię. I nie czuje się pokrzywdzony tylko tłumaczę pewne rzeczy. Nie walczę o tą 19, bo nie mam powodu.
kajman pisze: sob maja 29, 2021 11:29 pm Ja też jestem, co więcej byłbym za tym, żeby (jak to było swego czasu na forumowej) dopuszczać tylko propozycje we właściwym formacie Wykonawca - TYTUŁ, bo dowolność w tej sprawie też dodaje roboty prowadzącym. Ale albo przeoczyłem albo żaden z tej dwójki nie sugerował zmian.
Ad 1. Kajman sorry, ale czy Ty naprawdę nie widzisz problemu? Czy specjalnie kolejny raz pragniesz zaistnieć i nabijać sobie posty szydząc z tego co się dzieje? Jollyroger72 dokładnie Ci opisał proceder. Uważasz, że jest ok? Jeśli jest ok, to dlaczego rozpaczasz, że Unbroken spada z 30?, dlaczego Sabaton czy Sirenia wypada z 30, dlaczego z nowości wypada utwór z niby już pewnego 8,9,czy 10 miejsca? Choćby dlatego szef(admin) tego czy tamtego wątku powinien mieć możliwość stosowania pewnych regulacji. Jak złodziej ukradnie to nie spotyka go kara? Może dostać upomnienie i albo skorzysta z łaski albo nie, jeśli nie to jest kara. Dlatego!!!
Ad 2. Tu wyciągasz kolejny nie poruszany temat, ale jak ma wyglądać ten właściwy format nowości? Czy ktoś podaje link do utworu bez utworu? Czy chodzi Ci o zapis tekstowy? Po to jest prowadzący, żeby sprawdził sobie zapis tekstowy a jeśli sobie go nie sprawdzi to akurat w nowościach jest tyle czasu, że nie jedna osoba to poprawi, jeśli zaś chodzi Ci o Forliste (o czym nie wspominasz) to jak najbardziej jestem za. A jeśli chodzi o robotę w tym aspekcie to jest nieporównywalnie mniejsza niż szukanie nowości po stronach wątku, więc?. Żaden z dwójki nie sugerował? Może i nie sugerował, ale kilka osób sugerowało, choćby z tego powodu, że ktoś sobie przesłuchuje nowości od razu, a potem nagle patrzy i są inne które nie słuchał. Ktoś jak VILKI zapisuje i potem okazuje się, że ktoś nagle sobie zamienił propozycję i następuje efekt kolejnych przeszukiwań.
kajman pisze: ndz maja 30, 2021 8:43 am Ale rozwiązaniem nie jest dyskryminacja osoby, która formalnie nie złamała żadnych zasad.
Tu nie chodzi o żadną dyskryminacje tylko o pewne zasady których Ty akurat nie widzisz.

P.S. Przepraszam za to, że podjąłem tą dyskusję, niepotrzebnie bo pewnie szybko by się skończyła a tak wywołałem wilka z lasu.
szeptun68

kajman pisze: ndz maja 30, 2021 8:43 am Ale rozwiązaniem nie jest dyskryminacja osoby, która formalnie nie złamała żadnych zasad.
Pewnie, że nie jest. Skąd Ci do głowy przyszła dyskryminacja? A już napewno rozwiązaniem nie jest pisanie, że nie widzi się nic złego w tych machlojach.
Zablokowany