Jesteś pewien, że Paul wszedłby? Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz...
Dowodem manipulacji to jest Piaseczny. Jessie była bez szans.
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Jesteś pewien, że Paul wszedłby? Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz...
Dowodem manipulacji to jest Piaseczny. Jessie była bez szans.
Ja pewnie 20 na tą chwilę bym nie znalazł (zależy jak o tym myślećjollyroger72 pisze: ↑sob maja 29, 2021 7:19 pmAle jakie konkretnie są argumenty przeciw temu, by propozycje były zgłaszane tylko do 12.00 w piątki?
Nie pisz mi tylko, że w tygodniu nie wiesz, co zgłosić.
Ja jednym tchem mogę wymienić z 20 propozycji, które chciałbym teraz zgłosić.
A w wypadku piątkowych premier - to tak jak pisałem wcześniej - świat się nie zawali, jeśli utwór zostanie zaproponowany w kolejnym tygodniu.
Nie każdemu, tylko 4989341, który jest na tapecie od jakiegoś czasu i ewidentnie mu zależy by być tam dalej. Dlatego jolly może i chcieć wyprostowywać, ale dalej będzie to żenujący pojedynek dwu ludzi w końcówce, który może udupić głosy co najmniej kilku użytkowników, którzy głosowali wcześniej. To co teraz się dzieje i jak głosuje jolly można by uznać za świetny manewr i prowokację dopiero wtedy, gdyby z całej tej sytuacji wyciągnięto konsekwencje w postaci zdyscyplinowania 4989341. Wiem, że to dziwnie brzmi pisanie o jakimś dyscyplinowaniu (ale nie wykluczeniu), ale nie wiem jak inaczej zmienić tą sytuację. Jestem przekonany, że 4989341 przeczyta ten wątek i może sam uzna, że lepiej głosować wcześniej co było by super.
Ad 1. Jak najbardziej.
w sumie to miałem na myśli, tylko tego nie wyartykuowałem, tylko do 12:00 i tylko w odpowiednim wątkutemik3 pisze: ↑sob maja 29, 2021 8:21 pmAd 1. Jak najbardziej.
Ad. 2 Nie. Ponieważ w takiej sytuacji znów znajdą się osoby, które wykorzystają tą sytuację i będą zgłaszać nowości podczas emisji Forlisty. Każde zgłaszanie nowości tylko w wątkach Forlisty danego tygodnia do godziny 12. Jeśli ktoś się spóźni jego obowiązkiem jest przepisanie swej nowości do kolejnego wątku Forlisty. Tylko w taki sposób unikniemy bałaganu.
Jestem ZA.
Zakładającym wątki z głosowaniem jesteś Ty, więc czyń Waść powinność
Otóż nie, wystarczy że spojrzysz na tabelę, Paul miałby 3 albo 4 punkty przewagi nad numerem 11 (a to bez Twojego głosu).jollyroger72 pisze: ↑sob maja 29, 2021 7:24 pmJesteś pewien, że Paul wszedłby? Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz...
A dlaczego akurat dwunasta (jakie konkretnie są argumenty przeciw temu, by propozycje były zgłaszane tylko do 12.00 w piątki)? Bo o tej porze zamykamy głosowanie? Akurat dla mnie to żaden argument. Równie dobrze może być 19 jak 12.jollyroger72 pisze: ↑sob maja 29, 2021 7:19 pm Ale jakie konkretnie są argumenty przeciw temu, by propozycje były zgłaszane tylko do 12.00 w piątki?
Wiem, ale to nie ma nic do rzeczy. Według mnie równie dobra jest 10, 12, 15 jak i 19. Później nie bo faktycznie prowadzącemu może coś umknąć. Wcześniej teoretycznie też, szczególnie jak brakuje linki, ale szansa jest zdecydowanie mniejsza.jollyroger72 pisze: ↑sob maja 29, 2021 7:19 pm Nie pisz mi tylko, że w tygodniu nie wiesz, co zgłosić.
A potem ktoś inny będzie na tapecie. Zawsze możemy kogoś takiego znaleźć. Bo głosuje za późno lub za wcześnie lub... zawsze coś można znaleźć.
O czym Ty kajman piszesz? Czy do tej pory ktoś czepiał się Ciebie, santosza, Martyr, Neo01, Arkano i paru innych? W tym momencie wydaje mi się, że na siłę szukasz by Ci ktoś odpisywał.
Wypowiadam swoją opinię.
Ty uważasz tak i dobrze, ja uważam inaczej. I nie ja pierwszy o 19 napisałem. Nie wolno mi wygłaszać opinii?
A konkretnie ile osób było w momencie kiedy wyraziłem swoją opinię? Wtedy jeszcze nie tak dużo. I jedna osoba, która napisała, że może być też do 19. Ale w tej chwili ta opcja przeważa więc nie ma sensu rozważać innej. Ja tylko odpowiadałem na pytania skierowane do mnie.
W tym dziale jeszcze chyba nie. Ale wzajemne ataki się pojawiają. Ale mi chodzi głownie o to, że narzucanie komuś, kiedy ma głosować lub co wolno mu pisać jest zdecydowanie przesadą.
Ale czym innym jest godzina zamykania, a czym innym nierówne traktowanie głosujących. I o to mi przede wszystkim chodzi. Tak byśmy stworzyli precedens.
Racja, ale tutaj nie było bałaganu. Był podany termin zgłaszania do północy i był on przestrzegany z tego co kojarzę. Teraz on przestaje odpowiadać i do tego nie można proponować innej godziny niż południe. Skoro taka jest opinia większości to jest OK, ale wcześniejsze wypowiedzi nie po tej linii powinny być traktowane normalnie.
Ty wypowiedziałeś swoją opinię, a ja swoją. Nie wiem dlaczego Twoja miałaby być ważniejsza.
No ale takie zapędy mieliśmy już podczas afery Priapowej w której zaangażowany był 4989341, ponieważ 4989341 nie wziął sobie tego serca nie dziw się, że takie myśli i propozycje powracają, bez względu na to jak są kontrowersyjne, to nie wzięły się znikąd
Chyba naprawdę piszesz tylko po to, by stworzyć opozycję.
Kajman wygłasza swoją opinięjollyroger72 pisze: ↑sob maja 29, 2021 10:08 pm Chyba naprawdę piszesz tylko po to, by stworzyć opozycję.
KAŻDY GŁOSUJĄCY ma równe prawa. Głosowanie na 10 utworów oraz zgłoszenie propozycji pomiędzy godziną 22 w piątek a godziną 12 w kolejny piątek.
Widzisz tu jakieś nierówne traktowanie?
Przecież nie o tym pisałem, ale o propozycjach wyznaczenia dla jednej osoby innej godziny głosowania niż dla pozostałych.
Ale jest atak na mnie, że odważyłem się poprzeć pewną sugestię. I nie czuje się pokrzywdzony tylko tłumaczę pewne rzeczy. Nie walczę o tą 19, bo nie mam powodu.
Ale ja już dawno nie jestem przy swoim. Poparłem propozycję, a że nikt inny jej nie poparł to nie widzę powodu, żeby o nią walczyć.
Ja też jestem, co więcej byłbym za tym, żeby (jak to było swego czasu na forumowej) dopuszczać tylko propozycje we właściwym formacie Wykonawca - TYTUŁ, bo dowolność w tej sprawie też dodaje roboty prowadzącym. Ale albo przeoczyłem albo żaden z tej dwójki nie sugerował zmian.
To ja Ci wytłumaczę:(Tylko bez urazy)kajman pisze: ↑Ty wypowiedziałeś swoją opinię, a ja swoją. Nie wiem dlaczego Twoja miałaby być ważniejsza.
?Tylko moja wypowiedź, do której się odniósł dotyczyła czegoś innego.
Ale rozwiązaniem nie jest dyskryminacja osoby, która formalnie nie złamała żadnych zasad.
kajman pisze: ↑sob maja 29, 2021 11:29 pmPrzecież nie o tym pisałem, ale o propozycjach wyznaczenia dla jednej osoby innej godziny głosowania niż dla pozostałych. Ale jest atak na mnie, że odważyłem się poprzeć pewną sugestię. I nie czuje się pokrzywdzony tylko tłumaczę pewne rzeczy. Nie walczę o tą 19, bo nie mam powodu.
Ad 1. Kajman sorry, ale czy Ty naprawdę nie widzisz problemu? Czy specjalnie kolejny raz pragniesz zaistnieć i nabijać sobie posty szydząc z tego co się dzieje? Jollyroger72 dokładnie Ci opisał proceder. Uważasz, że jest ok? Jeśli jest ok, to dlaczego rozpaczasz, że Unbroken spada z 30?, dlaczego Sabaton czy Sirenia wypada z 30, dlaczego z nowości wypada utwór z niby już pewnego 8,9,czy 10 miejsca? Choćby dlatego szef(admin) tego czy tamtego wątku powinien mieć możliwość stosowania pewnych regulacji. Jak złodziej ukradnie to nie spotyka go kara? Może dostać upomnienie i albo skorzysta z łaski albo nie, jeśli nie to jest kara. Dlatego!!!kajman pisze: ↑sob maja 29, 2021 11:29 pm Ja też jestem, co więcej byłbym za tym, żeby (jak to było swego czasu na forumowej) dopuszczać tylko propozycje we właściwym formacie Wykonawca - TYTUŁ, bo dowolność w tej sprawie też dodaje roboty prowadzącym. Ale albo przeoczyłem albo żaden z tej dwójki nie sugerował zmian.
Tu nie chodzi o żadną dyskryminacje tylko o pewne zasady których Ty akurat nie widzisz.