kajman pisze: sob maja 29, 2021 11:29 pmPrzecież nie o tym pisałem, ale o propozycjach wyznaczenia dla jednej osoby innej godziny głosowania niż dla pozostałych. Ale jest atak na mnie, że odważyłem się poprzeć pewną sugestię. I nie czuje się pokrzywdzony tylko tłumaczę pewne rzeczy. Nie walczę o tą 19, bo nie mam powodu.
kajman pisze: sob maja 29, 2021 11:29 pm
Ja też jestem, co więcej byłbym za tym, żeby (jak to było swego czasu na forumowej) dopuszczać tylko propozycje we właściwym formacie Wykonawca - TYTUŁ, bo dowolność w tej sprawie też dodaje roboty prowadzącym. Ale albo przeoczyłem albo żaden z tej dwójki nie sugerował zmian.
Ad 1. Kajman sorry, ale czy Ty naprawdę nie widzisz problemu? Czy specjalnie kolejny raz pragniesz zaistnieć i nabijać sobie posty szydząc z tego co się dzieje? Jollyroger72 dokładnie Ci opisał proceder. Uważasz, że jest ok? Jeśli jest ok, to dlaczego rozpaczasz, że Unbroken spada z 30?, dlaczego Sabaton czy Sirenia wypada z 30, dlaczego z nowości wypada utwór z niby już pewnego 8,9,czy 10 miejsca? Choćby dlatego szef(admin) tego czy tamtego wątku powinien mieć możliwość stosowania pewnych regulacji. Jak złodziej ukradnie to nie spotyka go kara? Może dostać upomnienie i albo skorzysta z łaski albo nie, jeśli nie to jest kara. Dlatego!!!
Ad 2. Tu wyciągasz kolejny nie poruszany temat, ale jak ma wyglądać ten właściwy format nowości? Czy ktoś podaje link do utworu bez utworu? Czy chodzi Ci o zapis tekstowy? Po to jest prowadzący, żeby sprawdził sobie zapis tekstowy a jeśli sobie go nie sprawdzi to akurat w nowościach jest tyle czasu, że nie jedna osoba to poprawi, jeśli zaś chodzi Ci o Forliste (o czym nie wspominasz) to jak najbardziej jestem za. A jeśli chodzi o robotę w tym aspekcie to jest nieporównywalnie mniejsza niż szukanie nowości po stronach wątku, więc?. Żaden z dwójki nie sugerował? Może i nie sugerował, ale kilka osób sugerowało, choćby z tego powodu, że ktoś sobie przesłuchuje nowości od razu, a potem nagle patrzy i są inne które nie słuchał. Ktoś jak VILKI zapisuje i potem okazuje się, że ktoś nagle sobie zamienił propozycję i następuje efekt kolejnych przeszukiwań.
kajman pisze: ndz maja 30, 2021 8:43 am
Ale rozwiązaniem nie jest dyskryminacja osoby, która formalnie nie złamała żadnych zasad.
Tu nie chodzi o żadną dyskryminacje tylko o pewne zasady których Ty akurat nie widzisz.
P.S. Przepraszam za to, że podjąłem tą dyskusję, niepotrzebnie bo pewnie szybko by się skończyła a tak wywołałem wilka z lasu.