Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Re: Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)
Na głowę Ci się rzuciło a nie w oczythestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Rzuciło mi się w oczy słowo won, które kajmanowi nie przeszkadza.
Jako forumowicz o niszowym guście nie mam prawa głosu.
Zastanawiam się tylko czy mogę głosować w nowościach i czy mogę proponować nowe utwory. Taki mój konstruktywizm.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Zawsze masz prawo głosu. Byle nie były to popłuczyny takie jak dwa dni temu.thestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Jako forumowicz o niszowym guście nie mam prawa głosu.
A czy ktoś zabronił Ci głosować? Nie. Napisałem jedynie, że Twoje głosy nie będą zliczane a to kolosalna różnica.thestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Zastanawiam się tylko czy mogę głosować w nowościach i czy mogę proponować nowe utwory. Taki mój konstruktywizm.
- jollyroger72
Skoro w zestawie jest 10 utworów lepszych to po co miałbym głosować na gorszy. I jest yto całkowicie normalne moim zdaniem.
No bez jaj. Co ma napisać? Że go zachwyca? Czy może robić analizę muzykologiczną.
A po cholerę skoro i tak głosować mu nie wolno. To znaczy wolno, ale i tak nie będzie to policzone.jollyroger72 pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:23 am A za winklem czai się thestranglers i jakoś na konstruktywny głos w dyskusji go nie stać?
-
thestranglers
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413
Pytałem o głosowanie w nowościach, bo nie Ty Jolly je zliczasz.
Gdybym miał skomentować wszystkie komentarze, które uważam za niewłaściwe to byłby najdłuższy post w tym wątku. Natomiast uważam, że ten wpisthestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Rzuciło mi się w oczy słowo won, które kajmanowi nie przeszkadza.
przekroczył granice przyzwoitości i dziwi mnie łagodna reakcja na niego.
Tamto prowadzi AlekOb i raczej zdziwiłbym się, gdyby nie liczył Twoich głosów, bo powodu do tego nie widzę. W wątku z głosowaniem przesadziłeś, ale uważam, że nie powinno to skutkować banem.thestranglers pisze: ↑ndz lut 08, 2026 12:25 am Zastanawiam się tylko czy mogę głosować w nowościach
Gdyby Twoje propozycje zostały odrzucone to byłoby moim zdaniem przegięcie.
Ale chyba chodzi tylko o głosy oddane w głosowaniu na foralistę.
- jollyroger72
To akurat była reakcja a nie akcja
A nie rzuciło Ci się w oczy słowo sankcje? Takie ładne, Amerykanckie
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
I dlatego liczba głosujących na foralistę z roku na rok spada, ludzie stąd odchodzą nie widząc żadnego jej rozwoju, a jedynie stagnację.
Chyba na początku było nas tutaj prawie 50 osób, a teraz rzadko kiedy liczba głosujących przekracza 30, statystyki są w tym względzie bezlitosne.
Ja tu jestem z lenistwa, bo prowadzenie własnej listy, wymaga o wiele więcej systematyczności, a mnie już na nią nie stać. Dlatego wrzucam tutaj w miarę regularnie co tydzień piosenki, które zwróciły moją uwagę i próbuję się nimi z resztą podzielić.
Jak na razie z tej dyskusji niewiele wynikło, poza tym że parę osób się nawzajem poobrażało, no piękna dyskusja, nie ma co.
I da się zauważyć tylko taki argument, że największe poparcie ma wniosek by jeden forumowicz mógł przyznać punkty tylko trzem piosenkom danego wykonawcy (łącznie z featuringami), więc może go przegłosujmy po prostu i kończmy dyskusję.
Jakby co ja jestem ZA.
PS: dodam jeszcze jeden punkt, żeby w tej kwestii (najlepiej by było) wypowiedziała się każda osobą biorąca udział w TFP.
Chyba na początku było nas tutaj prawie 50 osób, a teraz rzadko kiedy liczba głosujących przekracza 30, statystyki są w tym względzie bezlitosne.
Ja tu jestem z lenistwa, bo prowadzenie własnej listy, wymaga o wiele więcej systematyczności, a mnie już na nią nie stać. Dlatego wrzucam tutaj w miarę regularnie co tydzień piosenki, które zwróciły moją uwagę i próbuję się nimi z resztą podzielić.
Jak na razie z tej dyskusji niewiele wynikło, poza tym że parę osób się nawzajem poobrażało, no piękna dyskusja, nie ma co.
I da się zauważyć tylko taki argument, że największe poparcie ma wniosek by jeden forumowicz mógł przyznać punkty tylko trzem piosenkom danego wykonawcy (łącznie z featuringami), więc może go przegłosujmy po prostu i kończmy dyskusję.
Jakby co ja jestem ZA.
PS: dodam jeszcze jeden punkt, żeby w tej kwestii (najlepiej by było) wypowiedziała się każda osobą biorąca udział w TFP.
-
czyku
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1986
Nie zaglądałem przez pół dnia a tu taki magiel.
Jestem za ograniczeniem możliwości głosowania na utwory jednego podmiotu wykonawczego do trzech.
Większośc do przegłosowania to chyba ze 20 osób?
Jestem za ograniczeniem możliwości głosowania na utwory jednego podmiotu wykonawczego do trzech.
Większośc do przegłosowania to chyba ze 20 osób?
- jollyroger72
19
Akurat tutaj to napisałeś totalną bzdurę. I tak później rodzą się chore opinie.
Otóż na notowanie nr 1 zagłosowało 30 osób, teraz średnia to około 35 osób a spadku poniżej 30 nie zanotowano. Tak więc jest w miarę stabilnie. Faktem jest, że w pewnym okresie liczba głosujących osiągnęła pułap 48, no ale... m.in. głosował wówczas trój-człowiek