Powrót starej radiowej Trójki
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
"O kurde..." - ma wydzwięk jak najbardziej pozytywny. Czy moze być inaczej jak wraca(-ją):
1) W Tonacji Trójki (hurra)
2) Muzyczna Poczta UKF (jak za dawnych lat)
3) Powtórka z Rozrywki jako Akademia Rozrywki (ale codziennie, pn-pt, godz. 13.00)
4) Wassowski i Mann (oklaski)
5) Niedzielny program sportowy (dobry pomysł)
6) Popołudniowe Muzyczne ZD3 (zagadkowo, bo Ola zamiast Piotra)
...uff, duzo tego dobrego, dużo "pracy", czyli nasłuchiwania
O kurde...
1) W Tonacji Trójki (hurra)
2) Muzyczna Poczta UKF (jak za dawnych lat)
3) Powtórka z Rozrywki jako Akademia Rozrywki (ale codziennie, pn-pt, godz. 13.00)
4) Wassowski i Mann (oklaski)
5) Niedzielny program sportowy (dobry pomysł)
6) Popołudniowe Muzyczne ZD3 (zagadkowo, bo Ola zamiast Piotra)
...uff, duzo tego dobrego, dużo "pracy", czyli nasłuchiwania
O kurde...
Generalnie też jestem za. Mam nadzieję, że córka pójdzie w ślady ojca i powracające sobotnie muzyczne zapraszmy do trójki o godzinie 17.00 prowadzone przez Aleksandrę Kaczkowską, będą takie niezapomniane jak było to gdy prowadził je jej ojciec.
Uwaga na marginesie: Pomimo, że trójka zmieniła się w ostatnich latach to i tak muzycznie była chyba najlepszą rozgłośnią radiową. Można tu było posłuchać muzyki, której próżno szukać w innych stacjach radiowych. Mówię to jako syn marnotrawny, który w połowie lat 90-tych zachłysnął się możliwością wyboru i zaliczłem te wszystkie zetki i rmfy. Ale wróciłem, bo to radio mimo wszystko zawsze miało duszę. I nawet słuchając wypowiedzi słuchaczy w programie Kuby S. " Za a nawet przeciw" można było wyczuć, że to są jednak ci sami słuchacze co dawniej ze specyficznym trójkowym poczuciem humoru.
Uwaga na marginesie: Pomimo, że trójka zmieniła się w ostatnich latach to i tak muzycznie była chyba najlepszą rozgłośnią radiową. Można tu było posłuchać muzyki, której próżno szukać w innych stacjach radiowych. Mówię to jako syn marnotrawny, który w połowie lat 90-tych zachłysnął się możliwością wyboru i zaliczłem te wszystkie zetki i rmfy. Ale wróciłem, bo to radio mimo wszystko zawsze miało duszę. I nawet słuchając wypowiedzi słuchaczy w programie Kuby S. " Za a nawet przeciw" można było wyczuć, że to są jednak ci sami słuchacze co dawniej ze specyficznym trójkowym poczuciem humoru.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
JA nie narzekalem na palyslite, bardzo ciekawa, szkoda, ze nigdy nie bylo wiadomo, co leci, tak wiec zdarzlao sie, ze sciagalem jakas piosenke, a tu - niespodzianka! Slyszalem ja juz w trojce. Brakowalo mi troche wiekszej odwagi, puszczanie rocka itd... np. bladych loków 
a jak zmiany maja wygladac tak samo, jak te w dobrejnocce, no to... ekhm...
Chcę powrotu gości!

a jak zmiany maja wygladac tak samo, jak te w dobrejnocce, no to... ekhm...
Chcę powrotu gości!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
- tadzio3
- Kontakt:
Też słyszałem. Trochę szkoda. Jedna godzina mniej, to jedna godzina mniej przyjemności. Ale trochę cieszę się, że "Zapraszamy do Trójki" znowu do 19.JC pisze:Właśnie przed chwilą w "Trzecim Śniadaniu" Pan Marek potwierdził, że zmiany - jesli chodzi o Listę Trójki - będą dotyczyły tylko pory nadawania, tzn. jest powrót do dawnej ramówki i lista będzie od 19.00 do 22.00.

Dyskusja o promocji tego nagrania już gdzieś była, więc bez sensu się powtarzać. Chyba każdy się zgodzi, że Mira nie miała takiej promocji jak inne nagrania z Listy, a myśle, że emisja tej piosenki tuż przed Listą, kiedy słuchają Trójki wszyscy głosujący na Listę zrobiła swoje.
A tak a propos, ostatnio Pan Piotr Kaczkowski w Minimaxie puszczał fragmenty nowej płyty Boba Dylana. Marzy mi się, żeby któraś z jego nowych piosenek (nota bene bardzo nieprzebojowych) znalazła się na liście.
A tak a propos, ostatnio Pan Piotr Kaczkowski w Minimaxie puszczał fragmenty nowej płyty Boba Dylana. Marzy mi się, żeby któraś z jego nowych piosenek (nota bene bardzo nieprzebojowych) znalazła się na liście.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
W piatek póki co objawia się Stelka z "OFFensywą" od 22.00 do 24.00.
Właściwie to Stelka wraca, bo kiedyś miał "nakaz" prowadzenia audycji "Świat na topie", czyli co słychac na swiatowych listach.
Pomysł był niezły, ale od razu było słychać, ze audycja miała być "przyjazna" playliście. Ale czasem Stelka przemycił jakieś diamenciki. No i pogaduszki z Elizeuszem z Niemiec...Fajniutkie
Do nasłuchania...
...uciekam na łaki, lasy i pola. Jezioro odpada bo pada :-/
Właściwie to Stelka wraca, bo kiedyś miał "nakaz" prowadzenia audycji "Świat na topie", czyli co słychac na swiatowych listach.
Pomysł był niezły, ale od razu było słychać, ze audycja miała być "przyjazna" playliście. Ale czasem Stelka przemycił jakieś diamenciki. No i pogaduszki z Elizeuszem z Niemiec...Fajniutkie
Do nasłuchania...
...uciekam na łaki, lasy i pola. Jezioro odpada bo pada :-/
- tadzio3
- Kontakt:
Pamiętam- naprawdę swietnie się tego słuchało. To była jedna z niewielu (jak nie jedyna) audycja, która w "nowej Trójce" nie była skierowana do masowego odbiorcy, a powróciła w dobrym stylu. Szkoda, że szybko ją zdjęli.stavanger pisze:W piątek po 23 mógłby wrócić Teatrzyk Zielone Oko
Tak, "swiat na płocie" jak mawiał Niedźwiedz był nawet ciekawy, ale rzeczywiscie co sie z niego najbardziej pamiętało to rozmówki z Elizeuszem.
W piątki po północy wcześniej była audycja "Wejście smaku", która dopiero pod koniec zaczęla mi sie podobac, ale wtedy ja zdjęli. Na szczęscie "Teraz Polskie" jest jeszcze lepsze.
Pamiętam w piątki po północy przed "Wejściem smaku" była audycja "Małpy w sieci"- równiez ciekawa. Szkoda, ze z niej zrezygnowali.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
OFF
wreszcie , wreszcie , wreszcie
Mariusz Owczarek będzie miał swoją cykliczną audycję oprócz TP. Będzxie to w czasie gdzie do tej pory można było posłuchać Manniaka. Pora może nie zbyt ciekawa, ale ja już się martwiłem co będę robił z wtorku na środę bo właściwie co tydzien chodziłem spać po 2.00. A po za tym Pan Mariusz jest przyzwyczajony jako zastępowy MK, więc nie będzie chyba źle. Jest to wiadomość nieoficjalna. Na powiedzmy 90%. Chyba że ktoś to może potwierdzić? Jak do tej pory to najlepsza dla mnie wiadomośc je\śli chodzi o zma\iany w Trójce
Mariusz Owczarek będzie miał swoją cykliczną audycję oprócz TP. Będzxie to w czasie gdzie do tej pory można było posłuchać Manniaka. Pora może nie zbyt ciekawa, ale ja już się martwiłem co będę robił z wtorku na środę bo właściwie co tydzien chodziłem spać po 2.00. A po za tym Pan Mariusz jest przyzwyczajony jako zastępowy MK, więc nie będzie chyba źle. Jest to wiadomość nieoficjalna. Na powiedzmy 90%. Chyba że ktoś to może potwierdzić? Jak do tej pory to najlepsza dla mnie wiadomośc je\śli chodzi o zma\iany w Trójce
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Temat odświeżony
Znalazłem ciekawy artykuł na temat zmian w Trójce:
http://www.teatry.art.pl/tpr1/tzwm.htm
Znalazłem ciekawy artykuł na temat zmian w Trójce:
http://www.teatry.art.pl/tpr1/tzwm.htm