Powrót starej radiowej Trójki

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

"O kurde..." - ma wydzwięk jak najbardziej pozytywny. Czy moze być inaczej jak wraca(-ją):

1) W Tonacji Trójki (hurra)
2) Muzyczna Poczta UKF (jak za dawnych lat)
3) Powtórka z Rozrywki jako Akademia Rozrywki (ale codziennie, pn-pt, godz. 13.00)
4) Wassowski i Mann (oklaski)
5) Niedzielny program sportowy (dobry pomysł)
6) Popołudniowe Muzyczne ZD3 (zagadkowo, bo Ola zamiast Piotra)

...uff, duzo tego dobrego, dużo "pracy", czyli nasłuchiwania

O kurde...
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

to bardzo niesprawiedliwie tak "wywalac" ludzi. a ja chce byc dziennikarzem.... i na co moj trud, wybor humanistycznej klasy. trzeba bylo isc na bio-chem i zostac farmaceuta, jak matka kazala....
sam juz nie wiem co robic
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

ja tez od wrzesnia ide do klasy humanistycznej mam 16 lat
a TY???
i co bedzie z listą??
znów w sobotę a moze codziennie?? :?:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Z tego co wczoraj mówił Niedźwiedź " ...to ostatnia taka lista, cieszmy się z tego co mamy..." można wywnioskować, że pewnie liście znowu zamienią godzinę i będzie znowu o 19.00. Jak tak ma wyglądać powrót do starego to dziękuję bardzo.
JC

Post autor: JC »

ja się bardzo cieszę na zmiany. jeśli tylko powróci stara Trójka..... będę jej słuchał dzień i noc!!!!! na myśl o tonacji i muzycznej poczcie ukf w starej formule :D świecą mi się oczy ze szczęścia :wink:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Generalnie też jestem za. Mam nadzieję, że córka pójdzie w ślady ojca i powracające sobotnie muzyczne zapraszmy do trójki o godzinie 17.00 prowadzone przez Aleksandrę Kaczkowską, będą takie niezapomniane jak było to gdy prowadził je jej ojciec.
Uwaga na marginesie: Pomimo, że trójka zmieniła się w ostatnich latach to i tak muzycznie była chyba najlepszą rozgłośnią radiową. Można tu było posłuchać muzyki, której próżno szukać w innych stacjach radiowych. Mówię to jako syn marnotrawny, który w połowie lat 90-tych zachłysnął się możliwością wyboru i zaliczłem te wszystkie zetki i rmfy. Ale wróciłem, bo to radio mimo wszystko zawsze miało duszę. I nawet słuchając wypowiedzi słuchaczy w programie Kuby S. " Za a nawet przeciw" można było wyczuć, że to są jednak ci sami słuchacze co dawniej ze specyficznym trójkowym poczuciem humoru.
prz_rulez
Kontakt:

JA nie narzekalem na palyslite, bardzo ciekawa, szkoda, ze nigdy nie bylo wiadomo, co leci, tak wiec zdarzlao sie, ze sciagalem jakas piosenke, a tu - niespodzianka! Slyszalem ja juz w trojce. Brakowalo mi troche wiekszej odwagi, puszczanie rocka itd... np. bladych loków :)

a jak zmiany maja wygladac tak samo, jak te w dobrejnocce, no to... ekhm...
Chcę powrotu gości!
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

Ja najbardziej jestem ciekawy zmian na liście :>
JC

Właśnie przed chwilą w "Trzecim Śniadaniu" Pan Marek potwierdził, że zmiany - jesli chodzi o Listę Trójki - będą dotyczyły tylko pory nadawania, tzn. jest powrót do dawnej ramówki i lista będzie od 19.00 do 22.00.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

JC pisze:Właśnie przed chwilą w "Trzecim Śniadaniu" Pan Marek potwierdził, że zmiany - jesli chodzi o Listę Trójki - będą dotyczyły tylko pory nadawania, tzn. jest powrót do dawnej ramówki i lista będzie od 19.00 do 22.00.
Też słyszałem. Trochę szkoda. Jedna godzina mniej, to jedna godzina mniej przyjemności. Ale trochę cieszę się, że "Zapraszamy do Trójki" znowu do 19. :)
trzpaw

Post autor: trzpaw »

Bardzo cieszę się, że lista od 19 do 22. Ta pierwsza godzina między 18 a 19 była nudna, żadnych emocji, notowań, a jedynie propozycje.
JC

Nie zgadzam się. Ta godzina była fajna. Tam własciwie po raz pierwszy usłyszałem Mirę Kubasińską i "Zobacz jak pięknie". Potem w ogóle Trójka jej nie grała. Taka chwila a wypromowała ten utwór. A co byłoby gdyby Pan marek nie miał możliwości zaprezentowania tego nagrania. Przepadłoby pewnie.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Mirę grał jeszcze pan Kaczowski w Minimaxach (przymajniej 2 razy) i Kosa Kosiński (lecz fakt, po 2.00 w nocy)

Nie tylko panem Markiem radio stoi...

Do nasłuchania szczeg. 4 wrzesnia
JC

Dyskusja o promocji tego nagrania już gdzieś była, więc bez sensu się powtarzać. Chyba każdy się zgodzi, że Mira nie miała takiej promocji jak inne nagrania z Listy, a myśle, że emisja tej piosenki tuż przed Listą, kiedy słuchają Trójki wszyscy głosujący na Listę zrobiła swoje.
A tak a propos, ostatnio Pan Piotr Kaczkowski w Minimaxie puszczał fragmenty nowej płyty Boba Dylana. Marzy mi się, żeby któraś z jego nowych piosenek (nota bene bardzo nieprzebojowych) znalazła się na liście.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

W piątek po 23 mógłby wrócić Teatrzyk Zielone Oko :!:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

W piatek póki co objawia się Stelka z "OFFensywą" od 22.00 do 24.00.

Właściwie to Stelka wraca, bo kiedyś miał "nakaz" prowadzenia audycji "Świat na topie", czyli co słychac na swiatowych listach.

Pomysł był niezły, ale od razu było słychać, ze audycja miała być "przyjazna" playliście. Ale czasem Stelka przemycił jakieś diamenciki. No i pogaduszki z Elizeuszem z Niemiec...Fajniutkie

Do nasłuchania...

...uciekam na łaki, lasy i pola. Jezioro odpada bo pada :-/
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

stavanger pisze:W piątek po 23 mógłby wrócić Teatrzyk Zielone Oko :!:
Pamiętam- naprawdę swietnie się tego słuchało. To była jedna z niewielu (jak nie jedyna) audycja, która w "nowej Trójce" nie była skierowana do masowego odbiorcy, a powróciła w dobrym stylu. Szkoda, że szybko ją zdjęli.
Tak, "swiat na płocie" jak mawiał Niedźwiedz był nawet ciekawy, ale rzeczywiscie co sie z niego najbardziej pamiętało to rozmówki z Elizeuszem.
W piątki po północy wcześniej była audycja "Wejście smaku", która dopiero pod koniec zaczęla mi sie podobac, ale wtedy ja zdjęli. Na szczęscie "Teraz Polskie" jest jeszcze lepsze.
Pamiętam w piątki po północy przed "Wejściem smaku" była audycja "Małpy w sieci"- równiez ciekawa. Szkoda, ze z niej zrezygnowali.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

OFF

Post autor: Yacy »

wreszcie , wreszcie , wreszcie

Mariusz Owczarek będzie miał swoją cykliczną audycję oprócz TP. Będzxie to w czasie gdzie do tej pory można było posłuchać Manniaka. Pora może nie zbyt ciekawa, ale ja już się martwiłem co będę robił z wtorku na środę bo właściwie co tydzien chodziłem spać po 2.00. A po za tym Pan Mariusz jest przyzwyczajony jako zastępowy MK, więc nie będzie chyba źle. Jest to wiadomość nieoficjalna. Na powiedzmy 90%. Chyba że ktoś to może potwierdzić? Jak do tej pory to najlepsza dla mnie wiadomośc je\śli chodzi o zma\iany w Trójce
prz_rulez
Kontakt:

Co tu się dzieje... Biska "popieje", Trójka "kulturzeje", a w Jedynce może egzystować Arash z Las Ketchup na playliście na równi z "Rockową Listą Przebojów". Świat oszalał.

Tak się mówi o zmianach, a jeszcze się okaże, że w gruncie rzeczy to będzie kosmetyka i na tym się skonczy :wink:
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Nowa ramówka Trójki

Post autor: djjack »

trzpaw

Post autor: trzpaw »

stavanger pisze:W piątek po 23 mógłby wrócić Teatrzyk Zielone Oko :!:
Oj tak
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Pan Piotr w dobrym humorze i z Eltonem w roli głównej. Smakowite danie do 2-giej w nocy.

Teraz Żąda po polsku i...niestety Kulturka, jako wspomnienie walacji :-/
Moze będę zasypiał przy czymś przyjemniejszym?

Za 4 godziny obowiązkowa pobudka: Mann co ranno

Do nasłuchania
malik

Post autor: malik »

Fantastycznie słucha się tej nowej trójki prawda? Nowy Baron, nowy Rokos, nowa muzyka specjalnie wybrana przez Muzyczną Akademię Trójki :twisted: :twisted: :twisted:
Wydaje się, że było za dużo szumu, który przynajmniej u mnie wywołał chyba zbyt duże oczekiwania. Czyżby zmiany programowe miały dotyczyć tylko weekendów :?: :?: :?:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Temat odświeżony

Znalazłem ciekawy artykuł na temat zmian w Trójce:
http://www.teatry.art.pl/tpr1/tzwm.htm
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Dzieki. Kazda lektura pouczajaca. Ta akurat dotyczy jeszcze czasów za dyr. Laskowskich, więc nie ma sie co dziwić ty tytułowi notki

Zgłębiam się w lekturę

Do czaczytania
ODPOWIEDZ