Powrót starej radiowej Trójki

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Powrót starej radiowej Trójki

Post autor: Piotr »

Kto jeszcze nie wie lub nie czytal to przytocze:

Nowy szef radiowej Trójki Krzysztof Skowroński zapowiada zmiany, które przywrócą rozgłośni dawną pozycję radia inteligenckiego.

Dobre nowoczesne radio, niezależna publicystyka, interesujące serwisy informacyjne, muzyka dla koneserów, zamiast „fast food music" i ślepej pogoni za podwyższaniem słuchalności - to podstawowe postulaty miłośników radiowej Trójki, którzy od wielu lat krytykują zmiany dokonane w stacji po 2001 roku. Nowy dyrektor rozgłośni Krzysztof Skowroński zapewnia, że nie zawiedzie tych oczekiwań, podało "Życie Warszawy".

- Mam nadzieję, że Wojciech Mann znowu zacznie słuchać Trójki - mówi Skowroński w odpowiedzi na krytykę legendarnego dziennikarza muzycznego, który kilka miesięcy temu skarżył się, że nie może już słuchać swojej rozgłośni.

Skowroński zastrzega, że zmiany nie będą gwałtowne. Szczegółów nie chce na razie ujawniać.

Jako przykład podaje jednak możliwość powrotu na antenę porannych przeglądów prasy, wzorowanych na tych, które kiedyś prowadził Wojciech Mann. - Nie będzie to, oczywiście, wierna kopia, bo czasy są inne, a i Wojtek Mann na pewno nie będzie wstawał bladym świtem, żeby o 6 rano poprowadzić program. Jednak tam, gdzie to możliwe, odtworzymy dawną atmosferę Trójki - mówi.

Za Zyciem Warszawy
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

ale zabiegi podwyzszania sluchalnosci daly juz pewne efekty. czyli teraz co, spadek do 2% w rynku? dobra, to byla ironia, ale ja jakos nie wyobrazam sobie tych zmian.i nie mam nawet pewnosci, ze w ogole do nich dojdzie.

Aham czy ta zmiana ma oznaczac, ze zniknie z listy trójki Pussycat Dolls :?: ;)
trzpaw

Post autor: trzpaw »

Pożyjemy zobaczymy. Jaki wpływ to będzie miało na LP3?
ku3a

Post autor: ku3a »

hmm, brzmi ciekawie, ale obietnice obietnicami, a rzeczywistosc moze sie okazac inna. Moze jednak warto naiwnie uwierzyc...
Awatar użytkownika
jaszczomp

Post autor: jaszczomp »

lista nie zniknie bo lista była zawsze
ale może bedzie mozna posłuchać czasem trójki w dzień, a nie tylko wieczorami
moze zniknie bełkot, pseudo zabawne komentarze, wszechobecne dżingle i debilne konkursy esemesowe
takie moje naiwne marzenia....
trzpaw

Nie miałem wątpliwości, że lista zostanie. Może np wrócą na listę jingle między piosenkami, jak miało to miejsce w latach osiemdziesiątych?
trzpaw

Kiedyś listę odwiedzali rózni wykonawcy i mówili o swoich artystycznych planach. Dziś jesteśmy skazani tylko na Alan
ku3a

Post autor: ku3a »

taki pomysl, zeby kazde zdanie pisac w oddzielnym poscie?
trzpaw

Może warto zająć się stroną zewnętrzną listy. Kiedyś były podawane miejsca z poczekalni, z trzeciej dziesiątki po miejscu 21, z drugiej dziesiątki po miejscu 11 itp.
trzpaw

ku3a pisze:taki pomysl, zeby kazde zdanie pisac w oddzielnym poscie?
No cóż, jest to wynik tego, że piszę to, co myślę i zaraz wysyłam, potem coś nowego przychodzi na myśl i dopisuję w nowym poście. Tak już mam.
prz_rulez
Kontakt:

trzpaw pisze:
ku3a pisze:taki pomysl, zeby kazde zdanie pisac w oddzielnym poscie?
No cóż, jest to wynik tego, że piszę to, co myślę i zaraz wysyłam, potem coś nowego przychodzi na myśl i dopisuję w nowym poście. Tak już mam.
Haha :D Trzpaw, mnie na jednym forum osadzono dokladnie o to samo i odpowiedzialem tak samo ;D
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

MA wrócić stare... zobaczymy — Powtórkę z rozrywki po 13.00, powieść w odcinkach ok. 14.00, Teatrzyk ,,Zielone Oko'' po Liście Przebojów (niekoniecznie kosztem Czarnego Piątku), każdy poranek prowadzony przez innego prezentera, ,,Wałek'' i Qba w swoich codziennych pasmach, muzyka
elektroniczna Kordowicza, nawet country ,,na omastę'' niejakiego Korneliusza Pacudy... dobrze jest pomarzyć!

Tych wyrazistych TWARZY Trójki było więcej, dzięki którym radio było słuchane i miało swoją pozycję. Zobaczymy czy kolejne zmiany pójda na dobre...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

na Wałka bym nie liczył, ma nie złą posadę i z PR3 odszedł sam, zresztą bardzo dobrze mnie budzi Baron. Mann, Wassowski, J. Kosiński, Kaczkowski,Stelmi wcześniej. Mniej A. Szydowskiej. Więcej Owczarka, Stelmiego. Rokosa w c a l e. Powrót M. Gizy i KLCW, Radia Retro, Powtórki, Tonacji Trójki, Zielonego Oka. Jeśli Pan Skowroński tylko trochę poprawi i zmieni będzie dobrze. byle tylko zmiany nie poszły w złym kierunku. ale artykuły w Zyciu Warszawy i w Rzeczpospolitej dają nadzieję...
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

A ,,Muzyczna Poczta UKF'' niech będzie jak dawniej... na telefon! — nawet jakby to miał być wcześniej wysłany SMS z propozycją (wiadomo... komercja, trzeba płacić!). W zależności od prowadzącego, wybór będzie taki, że stworzy odpowiedni klimat. A zapowiedź przez przypadkowego słuchacza (trafiała się totalna wtopa, oj trafiała, ale trudno...) dawała kiedyś naturalny posmak żywego kontatu ze słuchaczami.

No i może w końcu doczekamy się prawdziwego RDS-u tak w radiu, jak i w internecie. No i może 30sek. próbki utworów z listy propozycji do głosowania...

Chyba pisałem już... dobrze jest pomarzyć!
prz_rulez
Kontakt:

Yacy, chcesz trójkę ludzi pozbawić pracy? I za co beda zyc? Beda zebrac pod kosciolem?

:wink:

A tak serio to ja nie chcę, by ich wyrzucano.
prz_rulez
Kontakt:

Może dlatego, że jestem młodym stosunkowo słuchaczem, a może z innego powodu, mi jest żal chyba tylko "Trójki pod księżycem" - bardzo fajna audycja. No i powieść mogłaby wrócić - dzięki temu odkryłem np. "Telefrenię" (nawiasem mówiąc świetna książka, polecam). A do reszty zmian nie wiem czem, ale przyzwyczaiłem się. Trójka naprawdę nie jest teraz zła. Ale RDS i sample mogłyby być... chociaż sample w Top 50 listy jak już nie ma jak z 264 pozycjami...
JC

Post autor: JC »

Chyba Trójka już zaczęła się zmieniać. Dziś np. puszczali na antenie polską wersję piosenki Fotoness pt. To co pierwsze. Zechciało im się poszperać w archiwach. Super....... nagrałem sobie i się baaaaardzo ciesze.
prz_rulez
Kontakt:

W Zapraszamy do Trójki są już dwie rozmowy a nie jedna :) Każda zmiana się liczy.
prz_rulez
Kontakt:

Aha... czy uwazacie, ze ta rewolucja w propozycjach to tez akcja "nowa trójka"? :)
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

prz_rulez pisze:W Zapraszamy do Trójki są już dwie rozmowy a nie jedna :) Każda zmiana się liczy.
Znaczy sie wiecej muzyki dla koneserow? Nie ma to jak lganie jak z nut naszych politykow.
prz_rulez
Kontakt:

Hehe :D ale ja lubie takie rozmowy. ale i tak nic nie rozbije Klubu Trójki i Dobranocki ;)
mascha

Post autor: mascha »

prz_rulez pisze:Hehe :D ale ja lubie takie rozmowy. ale i tak nic nie rozbije Klubu Trójki i Dobranocki ;)
Niech tylko ktoś spróbuje, lubię to zestawienie i tak ma pozostać
:wink:
W Klubie Trójki właśnie trwa dyskusja o tym czy Polacy infantylnieją. Właściwie jeszcze nie mamy co dziecinnieć, bo ciągle jesteśmy dzieciakami, no nie :wink:
prz_rulez
Kontakt:

Infantylnieją przez słuchanie płyty Gosi Andrzejewicz :P Bo co jak co ale tamte teksty naprawdę są infantylne :P
prz_rulez
Kontakt:

dzisiaj w sjeście druga czesc koncertu Bacha. trojka wrocila do grania muzyki powaznej, czy to nie wind of change?
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Kydryński od początku istnienia Sjesty prezentuje dokonania Bach. A Sjesta ma już conajmniej 3 lata i...powstała pod wszechobecnym skrzydłem dyr. Laskowsiego

Do nasłuchania
ODPOWIEDZ