I Polski Top Wszech Czasów (2-3.05.2008)

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

No to z niektórymi do jutra, z innymi za 5 minut gdzie indziej. :wink:
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Dzieki za dziś i do jutra. :)
Awatar użytkownika
Arkano
Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe

Post autor: Arkano »

Dzięki za dziś i do jutra :D
Darek

Post autor: Darek »

kajman pisze:
Darek pisze:Piosenka która mnie wprowadziła w Republikę....niesamowite było, jest i będzie....żeby tak jeszcze po tym ..."pracujesz dla fabryki, fabryka żywi...nadali...ale tego w zesatwie tez nie było. Zresztą tą piosenkę tylko Paweł Sito w rozgłośni harcereskiej odważył się puszczać...
A jaki tytuł miał ten utwór, bo nie mogę zajarzyć.
No, a przed chwilą skończył się Grechuta w najlepszym wydaniu. No a teraz Braekout z pierwszej płyty. Przyznam, że mnóstwo ich utworów lubię dużo bardziej.
Jeszcze jeden Kult-owy kawałek - TAN. Ale nieradiowy - za długo trwa....

Kocham Cię Kochanie moje - nie znoszę (choć dobra piosenka) za wyparcie "Wyspa Drzewo Zamek" z pierwszego miejsca...zresztą wolałbym usłyszeć Eksplozję albo ElektroSpiro kontra ZanZara...

Też myślę że do jutra...tylko pewnie spóżnię się niestety...

Ale czy to nie jedyny Maanam w Topie czasem :shock:
Ostatnio zmieniony pt maja 02, 2008 7:02 pm przez Darek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Do jutra albo do zobaczenia za godzinę ;)
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

stavanger pisze:Większość komentarzy negatywna - aż tak źle :?: :wink:

EDIT: A teraz na zakończenie Maanam, i numer jeden na liście w dniu moich urodzin :wink:
bo ten top jest troche klapą przynajmniej dobór utworów jak dla mnie w skali od 1 do 10 uczciwe 1. :lol: czyli koszmar :lol:
zielony_kot10

Post autor: zielony_kot10 »

o co chodzi?

ja czuję się wspaniale mimo, iż do tej pory z mego typowania pojawiło się tylko Voo Voo z "nie stało się nic" i to na 93. miejscu.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Dziękuję i do jutra.

O Niedźwiedź ;-)
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

zielony_kot10 pisze:o co chodzi?

ja czuję się wspaniale mimo, iż do tej pory z mego typowania pojawiło się tylko Voo Voo z "nie stało się nic" i to na 93. miejscu.
ja też moimi komentarzami uzmysławiam tylko, że czasem jakby bardziej pomyslec to mozna by zrobic lepiej
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Witam (trochę późno, ale zawsze ;) )
O muzyce to może juz wypowiadać się nie będę, bo już wiele o tym pisaliście, ale ja o czymś innym: moją uwagę przykuł e-mail przeczytany na antenie o tym, że utwory te budzą wspomnienia... I choć nie chciałbym żyć w tamtych czasach (stan wojenny itd...), to zazdroszczę trochę tych wspomnień. Tak się zastanawiam czy ja będę mieć co wspominać z ostatnich kilku lat? :( Od czasu "Do kołyski" Dżemu nie widzę jakoś utworów do wspominek w przyszłości...
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Raczej nie komentuje po "czasie", ale dzisiaj nie mogę się powstrzymać.
Martyr pisze:stuprocentowe endżojowanie? :D
Dokładnie. :-D Trochę się musiałem nagimnastykować, żeby wysłuchać w spokoju. [nie myślałem, że 140 centymetrów -tak na oko- może mieć tyle energii! Z drugiej strony mogłem się tego spodziewać po ostatniej wizycie. 8) ]

Miejsc nie będę komentował. Oprócz jednego. 69,5 :mrgreen: Żeby taki numer zrobić biednemu Balonikowi! On się śpieszy, prawie nie mówi, skraca, a Wy co? Wpadacie jak gdyby nigdy nic! Dzięki!!! :D :D :D
Awatar użytkownika
kuba_m

Post autor: kuba_m »

Słuchałem całego Topu i misie bardzo podobało. W samochodzie. Na forum nie siedziałem, bo jechałem akurat na Mazury i laptop padł, a mówiłem, że naładuję, choć całe szczęście wziąłem ładowarkę za sobą. Co do piosenek Topowych. Kilka niespodziewanych pozycji. U mnie "Śmierć w Bikini" na 20, "Eli Lama Sabachtani" na 4, "Kawałek Podłogi" na 7, a tu (odpowiednio) na: 78, 70 i 68, ech, lekkie zdziwienie, troszkę większe rozczarowanie. Myślę, iż jutro "moje" piosenki jednak w 30, chociaż "Teksański"...
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Słuchałem w pociągu, ale pod koniec bardzo słaby sygnał był i uciekło ostatnie pół godziny. Z kolei pierwsze pół byłem w pracy.

Ogólne wrażenia - chyba jednak TOP 100 polskich piosenek to za dużo. Bo niestety, co tu dużo mówić nasz rynek muzyczny nie jest na tyle wielki, by zebrać 100 faktycznie wielkich utworów. Częsć z notowania było po prostu przebojami, ale nic więcej (a TOP to jednak nie jest lista przebojów moim zdaniem). Albo może to, że słuchałem w pociągu sprawiło, jakoś niespecjalnie wczułem się w klimat, bo niewiele kawałków wzbudziło we mnie większe emocje, a przy części czułem się jakbym po prostu słuchał Radia Wawa, albo Złotych Przebojów...
No i nie daruje wycięcia końcówki jednego z lepszych utworów, takiego naprawdę brzmiącego "topowo", a nie przeboju - Houk (a także "Nieustannego tanga"). :evil:

Z racji tego, że był to pierwszy taki Top, oraz że głosowano bardzo krótko, to wyniki na pewno są mocno przypadkowe.

Wrażenia dalsze:

98. Piosenka jest dobra na wszystko - Kabaret Starszych Panów - nisko
97. Parada wspomnień - Kult - spokojnie mogłoby nie być
92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
91. Transmission Into Your Heart - Houk - BARDZO za nisko

90. Nieustanne tango - Republika - za nisko
89. My - Myslovitz - spokojnie mogłoby nie być, to samo to O.N.A.
88. Kiedy powiem sobie dość - O.N.A. - spokojnie mogłoby nie być, szczerze mówiąc, to brzmiało głupio w takim zestawieniu
87. Scenariusz dla moich sąsiadów - Myslovitz - spokojnie mogłoby nie być
86. Niech żyje bal - Maryla Rodowicz - akurat ta wersja jakaś blada
82. Ja sowa - Hey - BARDZO za nisko
78. Śmierć w bikini - Republika - za nisko
77. Obcy astronom - Republika - BARDZO za nisko
74. Czas nas uczy pogody - Grażyna Łobaszewska - za nisko
73. Zapytaj mnie czy cię kocham - Republika - - spokojnie mogłoby nie być
72. Zaopiekuj się mną - Rezerwat - za nisko
71. Chcemy być sobą - Perfect - za nisko

70. Eli Lama Sabachtani - Wilki - BARDZO za nisko
68. Kawałek podłogi - Mr Z'OOB - za nisko
67. Tacy sami - Lady Pank - kurcze, ale ten kawałek się zestarzał. Brzmi wręcz obciachowo :roll:
66. Kombinat - Republika - za wysoko :roll: ?
63. Kocham cię kochanie moje - Maanam - BARDZO za nisko :shock:
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Nie tak źle :) 5 piosenek, na które głosowałem się dostały do Topu :wink: :
*Nie dokazuj - Marek Grechuta
*Scenariusz dla moich sąsiadów - Myslovitz
*Kawałek podłogi - Mr Z'OOB
*Eli Lama Sabachtani - Wilki
*Kiedy powiem sobie dość - O.N.A.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Miszon pisze:97. Parada wspomnień - Kult - spokojnie mogłoby nie być
i na szczescie znalazło sie na Topie. A juz dzis zapowiada się dzień KULT-u na Topie :wink:
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Tomekk pisze:
Martyr pisze:to my chwilowo się żegnamy. ale tylko chwilowo :) . M. i M.
[te litery nie mogą kłamać :wink: ].
To że to jest wykonanie tak koncertowe potraja jego wartość...
to była zagadka !
tak szybko na koncert, który jest o 20:00 :wink:
cóż za świetnych Sherlocków mamy na naszym forum! :D
Yacy pisze:Neon.ka i Martyr.ka :!: :!: :!:
Nawet się nie pochwalily, że będą!!!
nie byłoby niespodzianki :wink:
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

tadzio3 pisze:92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
88. Kiedy powiem sobie dość - O.N.A. - spokojnie mogłoby nie być, szczerze mówiąc, to brzmiało głupio w takim zestawieniu
Zdecydowanie się nie zgadzam! O.N.A. to klasyka polskiego rocka lat 90-tych, a "Czarna Inez" to najlepszy utwór Raz, Dwa, Trzy... w ich historii - wszystko jest tam na właściwym miejscu!
tadzio3 pisze:67. Tacy sami - Lady Pank - kurcze, ale ten kawałek się zestarzał. Brzmi wręcz obciachowo
Pewnie zbyt często słyszałeś to w RMF-ie :P
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Top układa sie świetnie. Teraz ściągam owe godziny, których niestety nie słuchałem. To znaczy udało mi się posłuchać prawie całą pierwszą godzinę.
Cieszę się z dwóch piosenek (sama obdcność mnie cieszy), na które głosowałem czyli "Ja sowa" i "Świecie nasz".
A tak to wcale nie mam zastrzeżeń do listy. To są demokratycznie wybrane utwory, więc moje ewentualne biadolenie nie miałoby sensu.

PS. Aaa świetny wczoraj miałem koncert... :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

prz_rulez pisze:
tadzio3 pisze:92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
Zdecydowanie się nie zgadzam! O.N.A. to klasyka polskiego rocka lat 90-tych, a "Czarna Inez" to najlepszy utwór Raz, Dwa, Trzy... w ich historii - wszystko jest tam na właściwym miejscu!
tadzio3 pisze:67. Tacy sami - Lady Pank - kurcze, ale ten kawałek się zestarzał. Brzmi wręcz obciachowo
Pewnie zbyt często słyszałeś to w RMF-ie :P
RMF-u nie słyszałem od ok. 5 lat. "Tacy sami" mam na oryginalnej kasecie, ale strasznie dawno nie słyszałem i dlatego mnie zaskoczyło.

O.N.A. - klasyka owszem, ale aKurat ten kawałek w ogóle nie pasuje do tego zespołu, nic o nim nie mówi. A bit - tragedia. Akustycznie, owszem - super, ale ta wersja - dziękuję.
Raz Dwa Trzy - kawałek jest fajny, ale chyba nie tylko ja mam takie zdanie, że to jeden z ich gorszych, "komercyjnych" utworów. Ale to jest jednak lekki pastisz, więc nie należy go traktować do końca poważnie.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

prz_rulez pisze:
tadzio3????? pisze:92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
To chyba Miszon :wink:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Miszon pisze:O.N.A. - klasyka owszem, ale aKurat ten kawałek w ogóle nie pasuje do tego zespołu, nic o nim nie mówi. A bit - tragedia. Akustycznie, owszem - super, ale ta wersja - dziękuję.
Podpisuję się pod tą opinią obiema rękami. Akustyczna tak, zwykła wersja- nie, nie i jeszcze raz nie :)
Miszon pisze:Raz Dwa Trzy - kawałek jest fajny, ale chyba nie tylko ja mam takie zdanie, że to jeden z ich gorszych, "komercyjnych" utworów. Ale to jest jednak lekki pastisz, więc nie należy go traktować do końca poważnie.
Też uważam go za najgorszy utwór w historii 1,2,3. A czy to pastisz? Jak już to chyba piosenek "Macho-podobnych". :wink:
krzychu78

Post autor: krzychu78 »

nie mogłem wczoraj słychać topu ale widze : Eli Lama Sabachtani na 70 , Kocham Cie kochanie moje na 63 :shock: :shock: totalne zaskoczenie , sadziłem ze to bedzie top 20 , ciekawe jakie niespodzianki przyniesie dzisiejsza część topu , pozdrawiam
zielony_kot10

Post autor: zielony_kot10 »

nie mogę się doczekać godz.16 :):):) :D
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Dziś powinienem tu być. :)
To wczoraj odbył się taki minizlot?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Robinson pisze:Dziś powinienem tu być. :)
To wczoraj odbył się taki minizlot?
W sumie tak. Ja tylko na chwilę przywitałem się z Ku3ą, Martyrką i Neonką. Była tylko chwilowa relacja z koncertu. Reszta pewnie jeszcze długo się "zlotowała" :wink:
ODPOWIEDZ