I Polski Top Wszech Czasów (2-3.05.2008)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Jeszcze jeden Kult-owy kawałek - TAN. Ale nieradiowy - za długo trwa....kajman pisze:A jaki tytuł miał ten utwór, bo nie mogę zajarzyć.Darek pisze:Piosenka która mnie wprowadziła w Republikę....niesamowite było, jest i będzie....żeby tak jeszcze po tym ..."pracujesz dla fabryki, fabryka żywi...nadali...ale tego w zesatwie tez nie było. Zresztą tą piosenkę tylko Paweł Sito w rozgłośni harcereskiej odważył się puszczać...
No, a przed chwilą skończył się Grechuta w najlepszym wydaniu. No a teraz Braekout z pierwszej płyty. Przyznam, że mnóstwo ich utworów lubię dużo bardziej.
Kocham Cię Kochanie moje - nie znoszę (choć dobra piosenka) za wyparcie "Wyspa Drzewo Zamek" z pierwszego miejsca...zresztą wolałbym usłyszeć Eksplozję albo ElektroSpiro kontra ZanZara...
Też myślę że do jutra...tylko pewnie spóżnię się niestety...
Ale czy to nie jedyny Maanam w Topie czasem

Ostatnio zmieniony pt maja 02, 2008 7:02 pm przez Darek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Witam (trochę późno, ale zawsze
)
O muzyce to może juz wypowiadać się nie będę, bo już wiele o tym pisaliście, ale ja o czymś innym: moją uwagę przykuł e-mail przeczytany na antenie o tym, że utwory te budzą wspomnienia... I choć nie chciałbym żyć w tamtych czasach (stan wojenny itd...), to zazdroszczę trochę tych wspomnień. Tak się zastanawiam czy ja będę mieć co wspominać z ostatnich kilku lat?
Od czasu "Do kołyski" Dżemu nie widzę jakoś utworów do wspominek w przyszłości...

O muzyce to może juz wypowiadać się nie będę, bo już wiele o tym pisaliście, ale ja o czymś innym: moją uwagę przykuł e-mail przeczytany na antenie o tym, że utwory te budzą wspomnienia... I choć nie chciałbym żyć w tamtych czasach (stan wojenny itd...), to zazdroszczę trochę tych wspomnień. Tak się zastanawiam czy ja będę mieć co wspominać z ostatnich kilku lat?

Raczej nie komentuje po "czasie", ale dzisiaj nie mogę się powstrzymać.
Trochę się musiałem nagimnastykować, żeby wysłuchać w spokoju. [nie myślałem, że 140 centymetrów -tak na oko- może mieć tyle energii! Z drugiej strony mogłem się tego spodziewać po ostatniej wizycie.
]
Miejsc nie będę komentował. Oprócz jednego. 69,5
Żeby taki numer zrobić biednemu Balonikowi! On się śpieszy, prawie nie mówi, skraca, a Wy co? Wpadacie jak gdyby nigdy nic! Dzięki!!!

Dokładnie.Martyr pisze:stuprocentowe endżojowanie?

Miejsc nie będę komentował. Oprócz jednego. 69,5

Słuchałem całego Topu i misie bardzo podobało. W samochodzie. Na forum nie siedziałem, bo jechałem akurat na Mazury i laptop padł, a mówiłem, że naładuję, choć całe szczęście wziąłem ładowarkę za sobą. Co do piosenek Topowych. Kilka niespodziewanych pozycji. U mnie "Śmierć w Bikini" na 20, "Eli Lama Sabachtani" na 4, "Kawałek Podłogi" na 7, a tu (odpowiednio) na: 78, 70 i 68, ech, lekkie zdziwienie, troszkę większe rozczarowanie. Myślę, iż jutro "moje" piosenki jednak w 30, chociaż "Teksański"...
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Słuchałem w pociągu, ale pod koniec bardzo słaby sygnał był i uciekło ostatnie pół godziny. Z kolei pierwsze pół byłem w pracy.
Ogólne wrażenia - chyba jednak TOP 100 polskich piosenek to za dużo. Bo niestety, co tu dużo mówić nasz rynek muzyczny nie jest na tyle wielki, by zebrać 100 faktycznie wielkich utworów. Częsć z notowania było po prostu przebojami, ale nic więcej (a TOP to jednak nie jest lista przebojów moim zdaniem). Albo może to, że słuchałem w pociągu sprawiło, jakoś niespecjalnie wczułem się w klimat, bo niewiele kawałków wzbudziło we mnie większe emocje, a przy części czułem się jakbym po prostu słuchał Radia Wawa, albo Złotych Przebojów...
No i nie daruje wycięcia końcówki jednego z lepszych utworów, takiego naprawdę brzmiącego "topowo", a nie przeboju - Houk (a także "Nieustannego tanga").
Z racji tego, że był to pierwszy taki Top, oraz że głosowano bardzo krótko, to wyniki na pewno są mocno przypadkowe.
Wrażenia dalsze:
98. Piosenka jest dobra na wszystko - Kabaret Starszych Panów - nisko
97. Parada wspomnień - Kult - spokojnie mogłoby nie być
92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
91. Transmission Into Your Heart - Houk - BARDZO za nisko
90. Nieustanne tango - Republika - za nisko
89. My - Myslovitz - spokojnie mogłoby nie być, to samo to O.N.A.
88. Kiedy powiem sobie dość - O.N.A. - spokojnie mogłoby nie być, szczerze mówiąc, to brzmiało głupio w takim zestawieniu
87. Scenariusz dla moich sąsiadów - Myslovitz - spokojnie mogłoby nie być
86. Niech żyje bal - Maryla Rodowicz - akurat ta wersja jakaś blada
82. Ja sowa - Hey - BARDZO za nisko
78. Śmierć w bikini - Republika - za nisko
77. Obcy astronom - Republika - BARDZO za nisko
74. Czas nas uczy pogody - Grażyna Łobaszewska - za nisko
73. Zapytaj mnie czy cię kocham - Republika - - spokojnie mogłoby nie być
72. Zaopiekuj się mną - Rezerwat - za nisko
71. Chcemy być sobą - Perfect - za nisko
70. Eli Lama Sabachtani - Wilki - BARDZO za nisko
68. Kawałek podłogi - Mr Z'OOB - za nisko
67. Tacy sami - Lady Pank - kurcze, ale ten kawałek się zestarzał. Brzmi wręcz obciachowo
66. Kombinat - Republika - za wysoko
?
63. Kocham cię kochanie moje - Maanam - BARDZO za nisko
Ogólne wrażenia - chyba jednak TOP 100 polskich piosenek to za dużo. Bo niestety, co tu dużo mówić nasz rynek muzyczny nie jest na tyle wielki, by zebrać 100 faktycznie wielkich utworów. Częsć z notowania było po prostu przebojami, ale nic więcej (a TOP to jednak nie jest lista przebojów moim zdaniem). Albo może to, że słuchałem w pociągu sprawiło, jakoś niespecjalnie wczułem się w klimat, bo niewiele kawałków wzbudziło we mnie większe emocje, a przy części czułem się jakbym po prostu słuchał Radia Wawa, albo Złotych Przebojów...
No i nie daruje wycięcia końcówki jednego z lepszych utworów, takiego naprawdę brzmiącego "topowo", a nie przeboju - Houk (a także "Nieustannego tanga").

Z racji tego, że był to pierwszy taki Top, oraz że głosowano bardzo krótko, to wyniki na pewno są mocno przypadkowe.
Wrażenia dalsze:
98. Piosenka jest dobra na wszystko - Kabaret Starszych Panów - nisko
97. Parada wspomnień - Kult - spokojnie mogłoby nie być
92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
91. Transmission Into Your Heart - Houk - BARDZO za nisko
90. Nieustanne tango - Republika - za nisko
89. My - Myslovitz - spokojnie mogłoby nie być, to samo to O.N.A.
88. Kiedy powiem sobie dość - O.N.A. - spokojnie mogłoby nie być, szczerze mówiąc, to brzmiało głupio w takim zestawieniu
87. Scenariusz dla moich sąsiadów - Myslovitz - spokojnie mogłoby nie być
86. Niech żyje bal - Maryla Rodowicz - akurat ta wersja jakaś blada
82. Ja sowa - Hey - BARDZO za nisko
78. Śmierć w bikini - Republika - za nisko
77. Obcy astronom - Republika - BARDZO za nisko
74. Czas nas uczy pogody - Grażyna Łobaszewska - za nisko
73. Zapytaj mnie czy cię kocham - Republika - - spokojnie mogłoby nie być
72. Zaopiekuj się mną - Rezerwat - za nisko
71. Chcemy być sobą - Perfect - za nisko
70. Eli Lama Sabachtani - Wilki - BARDZO za nisko
68. Kawałek podłogi - Mr Z'OOB - za nisko
67. Tacy sami - Lady Pank - kurcze, ale ten kawałek się zestarzał. Brzmi wręcz obciachowo

66. Kombinat - Republika - za wysoko

63. Kocham cię kochanie moje - Maanam - BARDZO za nisko

cóż za świetnych Sherlocków mamy na naszym forum!Tomekk pisze:to była zagadka !Martyr pisze:to my chwilowo się żegnamy. ale tylko chwilowo. M. i M.
[te litery nie mogą kłamać].
To że to jest wykonanie tak koncertowe potraja jego wartość...
tak szybko na koncert, który jest o 20:00![]()

nie byłoby niespodziankiYacy pisze:Neon.ka i Martyr.ka![]()
![]()
![]()
Nawet się nie pochwalily, że będą!!!

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Zdecydowanie się nie zgadzam! O.N.A. to klasyka polskiego rocka lat 90-tych, a "Czarna Inez" to najlepszy utwór Raz, Dwa, Trzy... w ich historii - wszystko jest tam na właściwym miejscu!tadzio3 pisze:92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
Pewnie zbyt często słyszałeś to w RMF-ietadzio3 pisze:67. Tacy sami - Lady Pank - kurcze, ale ten kawałek się zestarzał. Brzmi wręcz obciachowo

- tadzio3
- Kontakt:
Top układa sie świetnie. Teraz ściągam owe godziny, których niestety nie słuchałem. To znaczy udało mi się posłuchać prawie całą pierwszą godzinę.
Cieszę się z dwóch piosenek (sama obdcność mnie cieszy), na które głosowałem czyli "Ja sowa" i "Świecie nasz".
A tak to wcale nie mam zastrzeżeń do listy. To są demokratycznie wybrane utwory, więc moje ewentualne biadolenie nie miałoby sensu.
PS. Aaa świetny wczoraj miałem koncert...
Cieszę się z dwóch piosenek (sama obdcność mnie cieszy), na które głosowałem czyli "Ja sowa" i "Świecie nasz".
A tak to wcale nie mam zastrzeżeń do listy. To są demokratycznie wybrane utwory, więc moje ewentualne biadolenie nie miałoby sensu.
PS. Aaa świetny wczoraj miałem koncert...

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
RMF-u nie słyszałem od ok. 5 lat. "Tacy sami" mam na oryginalnej kasecie, ale strasznie dawno nie słyszałem i dlatego mnie zaskoczyło.prz_rulez pisze:Zdecydowanie się nie zgadzam! O.N.A. to klasyka polskiego rocka lat 90-tych, a "Czarna Inez" to najlepszy utwór Raz, Dwa, Trzy... w ich historii - wszystko jest tam na właściwym miejscu!tadzio3 pisze:92. Czarna Inez - Raz Dwa Trzy - spokojnie mogłoby nie być
Pewnie zbyt często słyszałeś to w RMF-ietadzio3 pisze:67. Tacy sami - Lady Pank - kurcze, ale ten kawałek się zestarzał. Brzmi wręcz obciachowo
O.N.A. - klasyka owszem, ale aKurat ten kawałek w ogóle nie pasuje do tego zespołu, nic o nim nie mówi. A bit - tragedia. Akustycznie, owszem - super, ale ta wersja - dziękuję.
Raz Dwa Trzy - kawałek jest fajny, ale chyba nie tylko ja mam takie zdanie, że to jeden z ich gorszych, "komercyjnych" utworów. Ale to jest jednak lekki pastisz, więc nie należy go traktować do końca poważnie.
Podpisuję się pod tą opinią obiema rękami. Akustyczna tak, zwykła wersja- nie, nie i jeszcze raz nieMiszon pisze:O.N.A. - klasyka owszem, ale aKurat ten kawałek w ogóle nie pasuje do tego zespołu, nic o nim nie mówi. A bit - tragedia. Akustycznie, owszem - super, ale ta wersja - dziękuję.

Też uważam go za najgorszy utwór w historii 1,2,3. A czy to pastisz? Jak już to chyba piosenek "Macho-podobnych".Miszon pisze:Raz Dwa Trzy - kawałek jest fajny, ale chyba nie tylko ja mam takie zdanie, że to jeden z ich gorszych, "komercyjnych" utworów. Ale to jest jednak lekki pastisz, więc nie należy go traktować do końca poważnie.

-