Piosenki proponowane przez nas do zestawu LP357

Lista piosenek Radia 357

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3

neisej

Re: Piosenki proponowane przez nas do zestawu LP357

Post autor: neisej »

Kolejka utworów:

Pusta.

Zachęcam więc do podawania nowych propozycji, szczególnie was:
Kuba1201 pisze:
kajman pisze:
temik3 pisze:
Kuba1201
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2018

Post autor: Kuba1201 »

The Pretty Reckless - FOR I AM DEATH
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Tak się zastanawiam, czy jest jakiś sens proponowania tych piosenek, których większość i tak się nie przeodstaje, a nawet jakby, jak mój Bonamassa, za chwilę znika.
I czy w ogóle jest sens głosować, o słuchaniu nawet nie mówię, bo obecnie z 80% wyciszam i tylko śledzę w RDS-ie czy na forum kolejne pozycje.
Takie mam przemyślenia po wczorajszej liście. Bo było już odrobinę lepiej, poprzedni Joe np. w 2 tygodniu spadł chyba tylko o 3 pozycje, utrzymał się z 6-7 tygodni, OK, do zaakceptowania.
Ale to, co się wczoraj wydarzyło, te wypadki, to jest naprawdę CHORE.
Ci głosujący, wspierający swoje ukochane KAŚKI, BĄKI, DARKI i inne, nawet całkiem przyjemne kawałki - tylko po to, żeby dobiły do setki??? Serio???
To ja w takim czymś chyba nie chcę już brać udziału :evil:
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Doskonale Cię rozumiem. Ja w całości Listy słuchałam ostatnio jak prowadził Niedźwiedź. A poprzednio na Zlocie :lol:
Głosować nie zamierzam, chyba że wreszcie przestaną tak olewać bluesa, a nawet dobrego rocka, którego też nie ma w zestawie zbyt wiele. O jazzie już nie wspomnę, bo nawet jak dla mnie (choć lubię) nie jest to typowo listowa muzyka. Albo o metalu, którego ekstremalnych form osobiście nie cierpię :lol:
Ciekawe czy dodadzą coś ze świetnej nowej płyty Glenna Hughesa, to naprawdę solidny rock. Albo z jubileuszowej płyty z coverami B.B. Kinga, z której nawet pan Marek dzisiaj zagrał :o
Naprawdę przydałoby się więcej różnorodności w zestawie, bo te Darie, Kaśki i inne Fisze już mi uszami wychodzą.
Awatar użytkownika
Neo01

Ale nawet jeśli dodają rocka to on zazwyczaj przepada, więc jaki jest sens?
Stworzyła się jakaś kasta głosujących na jedno i to samo i nie wiem, co z tym w ogóle można zrobić :?
lady

Neo01 pisze: sob wrz 20, 2025 5:56 pm Stworzyła się jakaś kasta głosujących na jedno i to samo i nie wiem, co z tym w ogóle można zrobić :?
Jest na to jeden, jedyny sposób - pozwolić głosować także nie-patronom.
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

lady pisze: sob wrz 20, 2025 6:26 pm
Jest na to jeden, jedyny sposób - pozwolić głosować także nie-patronom.

[/quote]

trąbie o tym od samego początku :lol:
ku3a

Post autor: ku3a »

lady pisze: sob wrz 20, 2025 1:08 pm Doskonale Cię rozumiem. Ja w całości Listy słuchałam ostatnio jak prowadził Niedźwiedź. A poprzednio na Zlocie :lol:
a ja poprzednio na zlocie.
a jeszcze poprzednio na wcześniejszym zlocie :-P.
zresztą trudno to nazwać słuchaniem. po prostu siedziałem w tym samym pomieszczeniu, w którym było włączone radio.
za bardzo się interesuję muzyką, żeby bez przerwy klepać to samo. całymi miesiącami te same kawałki. żeby to jeszcze faktycznie były przeboje...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ja słucham znacznie częściej, ale rzadko w całości od samego początku do końca. Najczęściej pierwszą godzinę, gdzie dużo się dzieje. A pozostałe godziny we fragmentach z odtworzenia.
Też jestem sfrustrowany tym, że ta lista ma tak dziwną, niespotykaną wcześniej tendencję czyli wysokie nowości, spadki w drugim tygodniu no i pobyt na liście przez niektóre kawałki do 100 tygodni.
Czyżby w przeciągu tych kilku lat się to tak zmieniło czy też faktycznie Niedźwiedź miał taki wpływ na pozycje...
Dzisiaj w zagłosowałem sobie na LP3 i ze zdumieniem stwierdziłem, że łatwiej udało mi się wybrać dziesiątkę niż na LP357 :roll:
Awatar użytkownika
Neo01

Nie no, Niedźwiedzia to proszę tu nie mieszać :roll:
Tendencja jest wiadoma od dłuższego czasu na wszystkich listach, przynajmniej tych okołotrójkowych.
Tu (i w RNŚ też) dodatkowo głosują tylko patroni, ale też przecież nie wszyscy...
Tak jak pisałem, wytworzyła się jakaś dziwna grupa, która głosuje cały czas na to samo - teraz pewnie głównie dlatego, żeby ich utwory osiągnęły 100 tydzień, tak to odbieram. A część pewnie tak po prostu, bo cały czas lubią te kawałki, na dopchanie dziesiątki jeszcze jakieś nowości i tak już czwarty rok :?
Ale teraz to już naprawdę wygląda bardzo źle, totalne wynaturzenie listy przebojów :STOP:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Neo01 pisze: ndz wrz 21, 2025 10:28 pm Nie no, Niedźwiedzia to proszę tu nie mieszać
To tylko tak przy okazji napomknąłem, ale wiadomo, że jakiś wpływ na kształt listy miał.
Neo01 pisze: ndz wrz 21, 2025 10:28 pm Tendencja jest wiadoma od dłuższego czasu na wszystkich listach, przynajmniej tych okołotrójkowych.
Ja już swego czasu zdiagnozowałem problem, a w zasadzie obecny sposób głosowania przeciętego słuchacza. Przede wszystkim przeciętny słuchacz listy, czy ogólnie radia już nie słucha tak dużo muzyki w sposób świadomy, a jest raczej takim który słucha jej przy okazji jak leci w radio, albo na przykładowym spotify, gdzie AI dobiera najrozmaitszą muzykę. I taki oto słuchacz zabiera się do głosowania na nowości, których nie zna i decyduje o głosie na podstawie 30 sekundowego fragmentu, a potem zapomina w ogóle "jak to szło". Za tydzień nawet nie pamięta, że głosował na ten kawałek bo sprawdza nowe nowości. No ale co jakiś czas zdarza się, że dany kawałek faktycznie się spodoba na tyle, że się go zapamiętuje. No i tutaj jest efekt głosowania co tydzień, bo on się nie nudzi. Po prostu słucha go tylko na liście (o ile w ogóle) więc nie ma możliwości takiej, że się znudzi. Dlatego takie utwory będą na liście do samego końca. Oczywiście to świadczy o tym, że dany kawałek musi być dobry skoro się jakiejś grupie wyjątkowo spodobał, ale efekt pobytu na liście przez 100 tygodni jest zdecydowanie nie miarodajny.
I ostatnią przyczyną jest to co Neo wspominał, czyli hermetyczna grupa głosujących (patronów), która sprzyja temu, że głosuje mniej więcej ta sam grupa słuchaczy mająca konkretny swój profil i to co się im podoba też jest mniej więcej stałe.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

naprawdę sądzicie, że byłoby wielu nie-patronów, którzy oddaliby głosy na lp357?
śmiem wątpić. co nie oznacza, że nie jestem za.
ale obawiam się / jestem pewien, ;-) że tak czy inaczej to by nic, a nic nie zmieniło.
to byliby słuchacze tego radia czyli osoby nieróżniące się znacząco muzycznym gustem od tych słuchaczy, którzy są patronami :-)

głosuję na listę w Trójce, ale gdybym miał płacić, to bym nie głosował.
hm... czy ja sobie teraz przypadkiem nie zaprzeczyłem? :-P
w sumie teraz pomyślałem, po co ja to robię? :mrgreen:
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Yacy pisze: pn wrz 22, 2025 3:56 pm naprawdę sądzicie, że byłoby wielu nie-patronów, którzy oddaliby głosy na lp357?
śmiem wątpić. co nie oznacza, że nie jestem za.
ale obawiam się / jestem pewien, ;-) że tak czy inaczej to by nic, a nic nie zmieniło.
to byliby słuchacze tego radia czyli osoby nieróżniące się znacząco muzycznym gustem od tych słuchaczy, którzy są patronami :-)
Hej, zgodzę się z Tobą w 100%, raczej dodanie nowych osób do głosowania, niewiele da przy tym mało różnorodnym profilu muzycznym radia.

Problem z umieraniem list przebojów zaczął się mniej więcej 35 lat temu, około 1990 roku gdy wystartował RMF. Kochana (wtedy jeszcze) Trójka, przestała nadążać za nowościami ze świata, choćby z UK i US Charts. Potem muzykę w Trójce uzupełniała mi Radiostacja z super rapem, innymi gatunkami i choćby potężnymi cięższymi nagraniami np. System Of A Down (taki przykład z bioderka). W Trójce nigdy nie było dyrektora muzycznego, który by nadążał... Słuchacze odchodzili powoli od Trójki, najlepszy przykład to ja. Nie mówię, że RMFka gra super bo nie wszystko mi się podoba ale czemu 357 odcięło się od historii Trójki i LP3? Właściwie sporadycznie można usłyszeć coś ze starej listy albo i wcale.

Czemu nie gra się w 357 i Trójce, nie zawojowały listy:
- "GOLDEN by HUNTR/X/EJAE/AUDREY NUNA/REI"
- DIOR MK FT CHRYSTAL,
..... Sabriny Carpnter, Chappel Roan, Eda Sheerana (Sapphire, Azizam),
mnie się jeszcze cholernie podobał z UK "VICTORY LAP by FRED AGAIN/SKEPTA/PLAQUEBOYMAX" super miksior jak za najlepszych czasów Radiostacji, a w Trójce też przecież grano rap i bywał na liście. Czemu teraz nie można...?
a czy Śmierć w bikini - Kasi Lins" będzie dodany w 357 czy znowu nie pasuje do profilu stacji?

A ze stanów gdzie choćby Luke Comb począwszy od przeróbki Tracey Chapman. Nie wspomnę już o OLIS i singlach w streamie lub OLIS oficjalnej airplayów.

Także podsumowując, nic nie spowoduje aby obecne listy przebojów mogły równać się z LP3 z lat 80-tych, żeby było dynamicznie. A Panowie Redaktorzy boją się Patronów, jak diabeł święconej wody i absolutnie nie podejmą sami żadnej decyzji "o zwiększeniu dynamiki listy". Przecież muszą pytać o wyrzucenie utworów powyżej 100 tyg, o zwiększeniu włosa z 7 do 15 utworów, a czy 10 tyg we włosie obyło się bez patronów?
lady

Yacy pisze: pn wrz 22, 2025 3:56 pm naprawdę sądzicie, że byłoby wielu nie-patronów, którzy oddaliby głosy na lp357?
Nie wiem, bo żeby to stwierdzić, to trzeba wiedzieć ilu nie-patronów słucha Radia 357 i Listy, a tego nie wiemy.
No i wraca tutaj też kwestia różnorodności muzycznej na antenie i w zestawie. Mogę mówić tylko za siebie, ale nawet gdyby pozwolili głosować wszystkim słuchaczom, to np. ja nie miałabym chyba obecnie na co. Może jakoś 10 bym uzbierała, no i co tydzień wysyłałabym jakąś ulubioną propozycję. Może takich osób znalazłoby się więcej i te nasze - zakładam - różnorodne propozycje powoli zaczęłyby się przebijać przez ten beton ?
Kuba1201
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2018

Post autor: Kuba1201 »

Obawiam się, że to jest już taki trend, że jedne kawałki są nawet latami na listach (i to się tyczy nie tylko 357, ale chociażby Trójki czy Nowego Świata), a inne wypadają po tygodniu lub niewiele później.
I chyba możliwość głosowania dla nie-patronów nic nie zmieni - przykładem znowu obecna lista w Trójce.
Propozycje z tego co widzę są różnorodne, no ale po prostu głosujący wolą z niewielkimi wyjątkami ciągle tych samych wykonawców.
Utwory, które bobby podał w większości moim zdaniem nie pasują do profilu tego radia (choć na liście przez tydzień był Ed z Azizam czy Chappell Roan na chwilę w małym głosie). Podobnie nie wyobrażam sobie tego rapu i disco-polo z listy OLIS. To już wolę te wszystkie betony, zwłaszcza, że sam lubię te utwory, co są długo (nie wszystkie tak samo, ale na pewno Łonę czy Marka). Jednak na to sam z zasady nie głosuję na starocia, robię jedynie nieliczne wyjątki jak ostatnio ze Spiętym gdy był 100. tydzień, czy kiedyś Riverside i Kate Bush (ale w tym przypadku pojęcie "staroć" inaczej pojmowałem).
I faktycznie ta Kasia Lins by się przydała, bo w Trójce jest na pierwszym miejscu, a na liście TIP-TOP na pozycji 9. Zastanawiam się jeszcze nad zmianą propozycji na przyszły tydzień, bo mi się spodobała.
Z głosowaniem nie mam większych problemów, lubię różne gatunki muzyczne, choć poza podanymi powyżej wyjątkami nie głosuję na "dinozaury listowe".
Nie wyobrażam sobie, jak można by ten stan rzeczy zmienić... Może jedynie punkty minusowe, ale byłoby to może zbyt kontrowersyjne...
Awatar użytkownika
bobby-x

Kuba1201 pisze: pn wrz 22, 2025 7:45 pm Utwory, które bobby podał w większości moim zdaniem nie pasują do profilu tego radia (choć na liście przez tydzień był Ed z Azizam czy Chappell Roan na chwilę w małym głosie).
Dlatego zagłosowałem może z 5 razy i nie będę dalej głosował na te wszystkie badziewia, które dodają do propozycji redaktorzy w 357.
Kuba1201 pisze: pn wrz 22, 2025 7:45 pm Podobnie nie wyobrażam sobie tego rapu i disco-polo z listy OLIS.
A no widzisz a ja bym wtedy chętnie głosował. Eric Prydz był na LP3 i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Kuba1201 pisze: pn wrz 22, 2025 7:45 pm Obawiam się, że to jest już taki trend, że jedne kawałki są nawet latami na listach (i to się tyczy nie tylko 357, ale chociażby Trójki czy Nowego Świata), a inne wypadają po tygodniu lub niewiele później.
Dlatego Niedźwiedź nie chciał już prowadzić listy bo wiedział czym to śmierdzi i dalej musiałby spuszczać wszystkie długasy.
Awatar użytkownika
Neo01

Akurat Niedźwiedź z zupełnie innych powodów nie chciał już być głównym prowadzącym żadnej listy przebojów (podobnie jak Baron).
Po tym, co ich spotkało w ogóle się nie dziwię.
Zresztą chyba i tak po 2000. notowaniu w Trójce chciał zrezygnować (od dawna mówił, że Marcel najlepiej by się do tego nadawał).
kajman

Post autor: kajman »

Zestawy są różnorodne. Nie znam tego, co grają gdzie indziej. ale nie sądzę, żeby w komercyjnych rozgłośniach było różnorodniej. Nie grają znacznej części zagranicznej komercji, bo uważają ją za zbyt niski poziom i patrząc na to, jak to co jest sobie radzi, to patroni z redaktorami się zgadzają. Sheeran się pojawia, Chapell miał trzy utwory, w zestawie jest Cyrus, pojawia się i polski i zagraniczny rap (ja bym tego nie wpuścił), jest rock, nawet nie za ciężki metal. Ale patroni gustują w czymś innym. Co do stażu to faktycznie sporo utworów ma duży, ale na Sade czy Dżem to ja głosowałbym i dwieście tygodni. A w Trójce była zawsze muzyka trójkowa i to, że tak bardzo Trójka oddaliła się od głównych trendów to świadczy w moim odczuciu źle o tych trendach, a nie o 357 czy Trójce (która obecnie gra ma w zestawie jakieś 3/4 tego, co jest w zestawie do LP357).
Awatar użytkownika
bobby-x

Ach czekałem na Twój głos... :D
kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm Nie znam tego, co grają gdzie indziej. ale nie sądzę, żeby w komercyjnych rozgłośniach było różnorodniej.
skoro NIE ZNASZ, to po co się wypowiadasz? NIE, ŹLE SĄDZISZ.
kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm Sheeran się pojawia, Chapell miał trzy utwory, w zestawie jest Cyrus,
a kto na to głosuje? Bo chyba się nie przebija? do np top10

kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm pojawia się i polski i zagraniczny rap (ja bym tego nie wpuścił), jest rock, nawet nie za ciężki metal.
Ty możesz sobie nie wpuszczać, ale redaktorzy powinni ale jest problem bo nie rozumieją fenomenu różnorodności gatunkowej w listach przebojów.
Podasz przykłady w zestawie i w których notowaniach? te rapy, rocki i metale?

kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm Ale patroni gustują w czymś innym.
ja bym powiedział, że głosują w d... Maryni i ciągle na to samo... A Marcel, to te swoje "nawoływania" to wiesz gdzie może sobie wsadzić?
kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm Co do stażu to faktycznie sporo utworów ma duży, ale na Sade czy Dżem to ja głosowałbym i dwieście tygodni.
a to ma być lista przebojów czy piosenek czy super mega top wszech czasów?

kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm A w Trójce była zawsze muzyka trójkowa
czyli jaka, ta trójkowa była, no napiszmy to w końcu, popularna? grana ze światowych list przebojów? czyli jaka? KOMERCYJNA BYŁA!! tylko jeszcze dawno, dawno temu nie znano tego określenia.
kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm to świadczy w moim odczuciu źle o tych trendach,
co ty pieprzysz głupoty....? to właśnie źle świadczy o 357 i Trójce. Dalego słucham tylko list przebojów w nich z sentymentu bo nie ma na co głosować.
santosz
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994

Post autor: santosz »

kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm Nie grają znacznej części zagranicznej komercji, bo uważają ją za zbyt niski poziom
może uważają, ale nie sądzę by subiektywne oceny miały tu wpływ na dobór piosenek do zestawu, o tym decyduje raczej profil stacji i grupa docelowa słuchaczy
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm redaktorzy nie rozumieją fenomenu różnorodności gatunkowej w listach przebojów.
dlatego nie przyjmuję argumentów, że zestaw jest mało różnorodny i 357 powinno grać wszystko, niby czemu? 357 ma jakiś konkretny udział słuchalności w rynku i jest sproflowane na konkretnego odbiorcę, podobnie jak np. RMF, który zapewne też nie będzie grał wszystkiego
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm
kajman pisze: pn wrz 22, 2025 10:08 pm Co do stażu to faktycznie sporo utworów ma duży, ale na Sade czy Dżem to ja głosowałbym i dwieście tygodni.
a to ma być lista przebojów czy piosenek czy super mega top wszech czasów?
odnoszę wrażenie, że wszystkie listy około i post trójkowe cierpią na syndrom topu wszech czasów
kajman

Post autor: kajman »

bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm NIE, ŹLE SĄDZISZ.
Świetnie, to zdradź mi, co tam jest poza komercyjnym popem, ewentualnie rapem. I jeżeli jest to samo, co jakiś czas temu to zdecydowanie różnorodnie tam nie jest.
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm kto na to głosuje?
To wina redaktorów, że słuchacze na to nie głosują?
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm nie rozumieją fenomenu różnorodności gatunkowej w listach przebojów
Ale zestaw jest różnorodny (chociaż bez skrajności), a jeżeli ktoś nie rozumie tego fenomenu to właśnie głosujący.
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm Podasz przykłady w zestawie i w których notowaniach? te rapy, rocki i metale?
Przyznam, że mam problemy w rozróżnieniu rocka od metalu, więc zbiorczo: Aerosmith, Deftones, Des Rocs, Bonamassa, Sambora, Pumpkins, White Lies. Rap to Bibobit, Tworzywo, Łona. Pewnie i z tego i z tego jest więcej, ale jak mi się coś nie podoba, to wyrzuca, z pamięci.
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm ja bym powiedział, że głosują w d... Maryni i ciągle na to samo...
Mówić zawsze możesz, ale głosują na to, co im się podoba. Nawet na Mery, której obecność w zestawie to dla mnie poruta.
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm to ma być lista przebojów czy piosenek czy super mega top wszech czasów?
Mnie to nie interesuję i głosuję na to, co mi się podoba. A że dwa utwory z dziesięciu są w zestawie ponad 10 tygodni to co, skoro mi się podobają. Tak jest też na mojej prywatnej liście, gdzie jest utwór z 12-letnim stażem (ale większość stanowią utwory ze stażem kilkutygodniowym).
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm czyli jaka, ta trójkowa była, no napiszmy to w końcu, popularna?
W większości tak.
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm KOMERCYJNA BYŁA!!
Zgadza się, komercyjna także była, ale jednak znacznej części komercji jednak w Trójce nie grana lub grano bardzo wybiórczo. A ta, którą grana to bije na głowę muzycznie ponad 90% obecnej komercji.
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 10:34 pm to właśnie źle świadczy o 357 i Trójce.
Dlaczego. Ma (jedna i druga) swój profil słuchaczy i gra to, co może im się spodobać. I niestety nie tylko, bo gra też taką marną (w moim odczuciu) komercję, której słuchacze jakoś nie akceptują, bo się nie przebija.
santosz pisze: wt wrz 23, 2025 8:56 am nie sądzę by subiektywne oceny miały tu wpływ na dobór piosenek do zestawu
Ja uważam, że mają i to całkiem spory.
santosz pisze: wt wrz 23, 2025 8:56 am o tym decyduje raczej (...) grupa docelowa słuchaczy
No właśnie moim zdaniem zdecydowanie w zbyt małym stopniu. Moje odczucie jest takie, że zdecydowanie zbyt mało biorą to pod uwagę.
bobby-x pisze: pn wrz 22, 2025 9:05 pm Eric Prydz był na LP3 i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Co osiągnął? 44 miejsce. Tutaj wiele równie komercyjnych utworów doszło znacznie wyżej. Billie Eilish straszy od ponad roku.
Kuba1201 pisze: pn wrz 22, 2025 7:45 pm I faktycznie ta Kasia Lins by się przydała, bo w Trójce jest na pierwszym miejscu, a na liście TIP-TOP na pozycji 9.
Ale patrząc na to, jak poradziła sobie poprzednia.
Dla mnie wielkim złem jest ustawianie chronologiczne i napis nowość. Bez tego byłoby mniej debiutów w top 35, ale jak już coś by weszło to pewnie by dłużej pobyło. No i byłoby pewnie sporo awansów z włosa.
Awatar użytkownika
Neo01

Tzn. jeśli chodzi o awanse z włosa to prawie ich nie było, zanim pojawiły się znaczki i domyślna kolejność utworów w zestawie, tak że tu raczej nie trafione. Ale z tymi nowościami generalnie to pewnie coś w tym jest - znaczniki bym usunął, ale nie wiem, czy wpadną na ten pomysł.
A i Eilish na pewno nie zestawiałbym z Prydzem. Mimo że niemożebnie męczy już mnie ten kawałek, to to jednak jest jakiś indie pop bardziej.
Awatar użytkownika
bobby-x

kajman pisze: wt wrz 23, 2025 4:05 pm ...
Wiesz nie chce mi się z Tobą znowu po raz kolejny dyskutować. Wszystkie moje wpisy odwracasz o 180 stopni i interpretujesz je po swojemu, po kajmanowemu. Żadne argumenty do Ciebie nie docierają... ale w sumie lubię Twoje drażniące odpowiedzi :mrgreen:

Eric Prydz na 44? No tak a czy wszystko na co głosowałeś przed te wszystkie lata docierało do pierwszego? Czasem liczy się przyjemność z oddania głosu na mój ulubiony kawałek... a nie tylko cyferki i najwyższe miejsca.

Cóż, podsumowując... Radio 357 jest nudne, lista jest nudna, wszystko w 357 jest nudne. Czemu słucham listy akurat w 357, bo może tak jestem przyzwyczajony do piątków z radiem, że nawet toleruję byle jakie radio aby tylko coś grało... jak do kotleta...
Awatar użytkownika
bobby-x

Neo01 pisze: pn wrz 22, 2025 10:02 pm Akurat Niedźwiedź z zupełnie innych powodów nie chciał już być głównym prowadzącym żadnej listy przebojów (podobnie jak Baron).
Po tym, co ich spotkało w ogóle się nie dziwię.
Zresztą chyba i tak po 2000. notowaniu w Trójce chciał zrezygnować (od dawna mówił, że Marcel najlepiej by się do tego nadawał).
Jesteś w mylnym błędzie. Hmm, a było 2000. notowanie?
Awatar użytkownika
bobby-x

Kuba1201 pisze: pn wrz 22, 2025 7:45 pm Nie wyobrażam sobie, jak można by ten stan rzeczy zmienić... Może jedynie punkty minusowe, ale byłoby to może zbyt kontrowersyjne...

a ja już mam mój top 10 głosów ujemnych z poczekalnią

1. 09 07 81 Maustetytöt - Syntynyt suruun ja puettu pettymyksin
2. 21 19 78 Mark Knopfler's Guitar Heroes - Going Home (Theme From Local Hero) (Radio Version)
3. 10 12 75 Łona, Andrzej Konieczny & Kacper Krupa Feat. Siema Ziemia - Pan Darek (edit)
4. 22 17 73 Kaśka Sochacka - Szum
5. 16 20 65 David Gilmour, Romany Gilmour - Between Two Points (Radio Edit)
6. 28 23 63 Nosowska / Król - Można
7. 35 35 57 Billie Eilish - Birds of a Feather
8. 19 14 46 Sade Adu - Young Lion
9. 15 16 44 Kaśka Sochacka - Komary
10. 26 26 41 Fisz Emade Tworzywo - Niemoc

poczekalnia
11. 20 21 25 Zaz - Sains et saufs
12. 13 13 24 Daria ze Śląska - Trudno jest być sobą
13. 25 22 22 Daria Zawiałow - Dziwna (feat. Artur Rojek)
14. 18 18 22 Dżem - Dusza
ODPOWIEDZ