Pusta.
Zachęcam więc do podawania nowych propozycji, szczególnie was:
Kuba1201 pisze:
kajman pisze:
temik3 pisze:
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
a ja poprzednio na zlocie.
To tylko tak przy okazji napomknąłem, ale wiadomo, że jakiś wpływ na kształt listy miał.
Ja już swego czasu zdiagnozowałem problem, a w zasadzie obecny sposób głosowania przeciętego słuchacza. Przede wszystkim przeciętny słuchacz listy, czy ogólnie radia już nie słucha tak dużo muzyki w sposób świadomy, a jest raczej takim który słucha jej przy okazji jak leci w radio, albo na przykładowym spotify, gdzie AI dobiera najrozmaitszą muzykę. I taki oto słuchacz zabiera się do głosowania na nowości, których nie zna i decyduje o głosie na podstawie 30 sekundowego fragmentu, a potem zapomina w ogóle "jak to szło". Za tydzień nawet nie pamięta, że głosował na ten kawałek bo sprawdza nowe nowości. No ale co jakiś czas zdarza się, że dany kawałek faktycznie się spodoba na tyle, że się go zapamiętuje. No i tutaj jest efekt głosowania co tydzień, bo on się nie nudzi. Po prostu słucha go tylko na liście (o ile w ogóle) więc nie ma możliwości takiej, że się znudzi. Dlatego takie utwory będą na liście do samego końca. Oczywiście to świadczy o tym, że dany kawałek musi być dobry skoro się jakiejś grupie wyjątkowo spodobał, ale efekt pobytu na liście przez 100 tygodni jest zdecydowanie nie miarodajny.
Hej, zgodzę się z Tobą w 100%, raczej dodanie nowych osób do głosowania, niewiele da przy tym mało różnorodnym profilu muzycznym radia.Yacy pisze: ↑pn wrz 22, 2025 3:56 pm naprawdę sądzicie, że byłoby wielu nie-patronów, którzy oddaliby głosy na lp357?
śmiem wątpić. co nie oznacza, że nie jestem za.
ale obawiam się / jestem pewien,że tak czy inaczej to by nic, a nic nie zmieniło.
to byliby słuchacze tego radia czyli osoby nieróżniące się znacząco muzycznym gustem od tych słuchaczy, którzy są patronami![]()
Nie wiem, bo żeby to stwierdzić, to trzeba wiedzieć ilu nie-patronów słucha Radia 357 i Listy, a tego nie wiemy.
Dlatego zagłosowałem może z 5 razy i nie będę dalej głosował na te wszystkie badziewia, które dodają do propozycji redaktorzy w 357.
A no widzisz a ja bym wtedy chętnie głosował. Eric Prydz był na LP3 i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Dlatego Niedźwiedź nie chciał już prowadzić listy bo wiedział czym to śmierdzi i dalej musiałby spuszczać wszystkie długasy.
skoro NIE ZNASZ, to po co się wypowiadasz? NIE, ŹLE SĄDZISZ.
a kto na to głosuje? Bo chyba się nie przebija? do np top10
Ty możesz sobie nie wpuszczać, ale redaktorzy powinni ale jest problem bo nie rozumieją fenomenu różnorodności gatunkowej w listach przebojów.
ja bym powiedział, że głosują w d... Maryni i ciągle na to samo... A Marcel, to te swoje "nawoływania" to wiesz gdzie może sobie wsadzić?
a to ma być lista przebojów czy piosenek czy super mega top wszech czasów?
czyli jaka, ta trójkowa była, no napiszmy to w końcu, popularna? grana ze światowych list przebojów? czyli jaka? KOMERCYJNA BYŁA!! tylko jeszcze dawno, dawno temu nie znano tego określenia.
co ty pieprzysz głupoty....? to właśnie źle świadczy o 357 i Trójce. Dalego słucham tylko list przebojów w nich z sentymentu bo nie ma na co głosować.
może uważają, ale nie sądzę by subiektywne oceny miały tu wpływ na dobór piosenek do zestawu, o tym decyduje raczej profil stacji i grupa docelowa słuchaczy
dlatego nie przyjmuję argumentów, że zestaw jest mało różnorodny i 357 powinno grać wszystko, niby czemu? 357 ma jakiś konkretny udział słuchalności w rynku i jest sproflowane na konkretnego odbiorcę, podobnie jak np. RMF, który zapewne też nie będzie grał wszystkiego
odnoszę wrażenie, że wszystkie listy około i post trójkowe cierpią na syndrom topu wszech czasów
Świetnie, to zdradź mi, co tam jest poza komercyjnym popem, ewentualnie rapem. I jeżeli jest to samo, co jakiś czas temu to zdecydowanie różnorodnie tam nie jest.
To wina redaktorów, że słuchacze na to nie głosują?
Ale zestaw jest różnorodny (chociaż bez skrajności), a jeżeli ktoś nie rozumie tego fenomenu to właśnie głosujący.
Przyznam, że mam problemy w rozróżnieniu rocka od metalu, więc zbiorczo: Aerosmith, Deftones, Des Rocs, Bonamassa, Sambora, Pumpkins, White Lies. Rap to Bibobit, Tworzywo, Łona. Pewnie i z tego i z tego jest więcej, ale jak mi się coś nie podoba, to wyrzuca, z pamięci.
Mówić zawsze możesz, ale głosują na to, co im się podoba. Nawet na Mery, której obecność w zestawie to dla mnie poruta.
Mnie to nie interesuję i głosuję na to, co mi się podoba. A że dwa utwory z dziesięciu są w zestawie ponad 10 tygodni to co, skoro mi się podobają. Tak jest też na mojej prywatnej liście, gdzie jest utwór z 12-letnim stażem (ale większość stanowią utwory ze stażem kilkutygodniowym).
W większości tak.
Zgadza się, komercyjna także była, ale jednak znacznej części komercji jednak w Trójce nie grana lub grano bardzo wybiórczo. A ta, którą grana to bije na głowę muzycznie ponad 90% obecnej komercji.
Dlaczego. Ma (jedna i druga) swój profil słuchaczy i gra to, co może im się spodobać. I niestety nie tylko, bo gra też taką marną (w moim odczuciu) komercję, której słuchacze jakoś nie akceptują, bo się nie przebija.
Ja uważam, że mają i to całkiem spory.
No właśnie moim zdaniem zdecydowanie w zbyt małym stopniu. Moje odczucie jest takie, że zdecydowanie zbyt mało biorą to pod uwagę.
Co osiągnął? 44 miejsce. Tutaj wiele równie komercyjnych utworów doszło znacznie wyżej. Billie Eilish straszy od ponad roku.
Ale patrząc na to, jak poradziła sobie poprzednia.
Wiesz nie chce mi się z Tobą znowu po raz kolejny dyskutować. Wszystkie moje wpisy odwracasz o 180 stopni i interpretujesz je po swojemu, po kajmanowemu. Żadne argumenty do Ciebie nie docierają... ale w sumie lubię Twoje drażniące odpowiedzi
Jesteś w mylnym błędzie. Hmm, a było 2000. notowanie?Neo01 pisze: ↑pn wrz 22, 2025 10:02 pm Akurat Niedźwiedź z zupełnie innych powodów nie chciał już być głównym prowadzącym żadnej listy przebojów (podobnie jak Baron).
Po tym, co ich spotkało w ogóle się nie dziwię.
Zresztą chyba i tak po 2000. notowaniu w Trójce chciał zrezygnować (od dawna mówił, że Marcel najlepiej by się do tego nadawał).