Dla mnie jest BIG guru bo z bobby-x (a) zrobił bobbiego dziesiątego

Dla mnie jest BIG guru bo z bobby-x (a) zrobił bobbiego dziesiątego
Bobby, Ty wiesz ile emeryta kosztują leki?bobby-x pisze: ↑sob paź 10, 2020 12:33 am
Na przykład Redaktorzy na emeryturze rzędu 10 tys zł, mogą popracować trochę dla idei, więc dodatkowe 12,5 tys wydaje mi się przesadzone. No chyba, że tylko kaska się liczy a ten niby to SŁUCHACZ, to tak na marginesie, ściema. Chciałbym zarabiać 10+12,5 = 22,5 tys miesięcznie.
gioconda2 > to był oczywiście mój (ponownie dla Ciebie - niefortunny) żarcik. Jeśli Stelka zrobił z Bobbiego guru, to spokojnie może się zajadać szynką parmeńską
Dla mnie zawsze byłeś i jesteś Bobby iks (dziesiąty mi nie brzmi)
A czy ja na moim FB upubliczniam moje ŻP? Raz na pół roku jakieś zdjątko. Przecież nie musisz tam o 6:30 rano opisywać swojego poprzedniego dnia lub tego który się zaczyna. Kibicuję aby Radio 357 zaczęło nadawać, nie w grudniu ale w ogóle.
Really, zawsze, czyli do 24.05 byłaś wieloletnią słuchawką bez ujawniania? Jestem zmartwiony Giocondo Druga bo wystarczy aby redaktor coś o polityce aby kogoś znienawidzieć (pewne osoby z forum), lub kubek aby być fanem? Bo ja nadal uważam, ze Redaktor zostaje moim Guru za całokształt muzyczny, który mi wtłacza przez lata do głowy i uszu.
Wiele tłumaczy w Twoim postrzeganiu, ale rozumiem, że to jednak żart. Mimo to skojarzyło mi się, jak część społeczeństwa postrzega rzeczywistość z pewnym iwentem/performancem, który miał miejsce kilka dni temu w Wadowicach. Otóż grupka ludzi zrobiła sobie niby sesję, gdzie jeden z osobników przebrał się za JP II i paradował po jakimś tam centrum. Wielu przechodniów w odruchu klękało i się żegnało. Odjazd na całego, że ludzie tak reagują w XXI w. Ale takie mamy właśnie społeczeństwo, że nie zadają pytań, nie poszukują odpowiedzi, nie weryfikują, tylko wierzą, bo jakiś niby guru zrobił na nim wrażenie. Smutne to.
Wszystko, co kupujemy w życiu, dzieje się za sprawą emocji. A później dobudowujemy sobie argumenty racjonalne i uzasadniamy swój wybór.
Pisząc o zakupach miałam na myśli kupowanie redaktorów, oni siebie sprzedają - my ich kupujemy. Ja kupiłam Stelkę dawno temu i skąd możesz wiedzieć, że moja ocena odbiega od realiów? Skoro to moja ocena - zawsze będzie subiektywna i nie musisz i nie możesz niczego kontrować swoimi (wg Ciebie) realnymi argumentami.FOXD pisze: ↑sob paź 10, 2020 1:19 am W kwestii zakupów, emocje mam zawsze zbokuNawet gdy kupuje jakieś sprzęty domowe, to weryfikuję, porównuję zasięgam informacji, po to aby ów sprzęt najlepiej odpowiadał moim potrzebom, a nie intencjom sprzedawcy
To kwestia wyrobienia nawyku aby tak postępować.
Ależ ja nie zamierzam Cie przekonywać odnośnie Stelki , że jest inaczej, bo już od dawna wiem jaka jesteś w nim "zakochana". Twój wybór![]()
Kontruję, tylko Twoje argumenty, że jest taki sweetaśny bo bazują na powierzchownej i płytkiej ocenie (co sama wykazałaś), która odbiega od realiów![]()
Niestety (i z pewną być może przykrością dla giocondy2) muszę napisać (choć może nie powinienem - ale jest to silniejsze ode mnie), że FOXD po raz wtóry trafił w punkt.
gioconda2 my tu sobie rozmawiamy, czasami dyskutujemy a czasami mamy inne zdanie. Ot światli ludzie spotkali się w jednym miejscu i wymieniają opiniami. Traktuj to na chłodno, bez emocji...
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/r ... ie-dogadacZdaniem medioznawcy, prof. Wiesława Godzica - dwie stacje bazujące na byłych dziennikarzach Trójki oznaczają problemy dla obydwu i „nie ma co się łudzić, że będzie inaczej”. – Oskarżenia Radia Nowy Świat, że nowy projekt będzie odbierał mu słuchaczy, wydają się być zasadne. Ekipa nowej stacji zapewnia wprawdzie, że nie będzie zagospodarowywała im odbiorców, ale to wydaje się być niemożliwe. To rzeczywiście wygląda trochę na „kanibalizm” i smutno mi, że obie stacje nie mogą się porozumieć aby działać ręka w rękę. Nie ma takiej przestrzeni medialnej, nie ma po prostu miejsca, by zmieściły się w niej dwie stacje bazujące na Trójce. A trzeba pamiętać, że w grze jest jeszcze i Trójka nadająca w sposób tradycyjny. Ta sytuacja jest przykra i niepotrzebna: najlepiej byłoby się dogadać i stworzyć razem coś dla słuchaczy - komentuje w rozmowie z portalem Wirtualnemedia.pl prof. Godzic.
To ja napiszę o moich odczuciach na temat FOXDa. Ale nim to uczynię to napiszę, że w gronie moich forumowych znajomych (a mam ich trochę) jestem osobą stającą w jego obronie i podchodzę do tego wyjątkowo spokojnie.gioconda2 pisze: ↑sob paź 10, 2020 1:39 am A tak w ogóle to mam wrażenie, że wybierasz sobie co jakiś czas któregoś z aktywnych w danym momencie Forowiczów i uwielbiasz się nad nim pastwić. A to wykłady dla młodego technika (VILKI), a to cos Yacemu napisałeś (chyba też, że łyka teksty Stelki jak głodny pelikan), teraz padło na mnie.
Zdarzało mi się czasem słuchać w.w. i faktycznie Brodka słabo, Gaba całkiem OK, Kodym niesłychalny ze względu na seplenienie i nudę, u Zalewskiego nie zauważyłem szczerze mówiąc że te audycje były na Z, co świadczy pewnie o tym, jak uważnie słuchałem.gioconda2 pisze: ↑pt paź 09, 2020 5:55 pmMi się podobał Zalewski - pasjonat litery Z, wszystkie audycje były tematycznie związane z jakimś słowem na "z", czyli wymagały przemyślenia i przygotowania.pbd2 pisze: ↑pt paź 09, 2020 5:42 pmZ tych, które pamiętam, Gaba Kulka dawała radę i warsztatowo i muzycznie, Brodka grała ciekawie, ale prowadziła co najwyżej tak sobie, natomiast Kodym to porażka na całej linii - fatalne prowadzenie i mocno oczywista muzyka, czasem wręcz nudna. I nie piszę tego dlatego, że akurat on stoi po stronie władz okupacyjnych trUjki.