Myślałem, że założyłem ten wątek... Po czym zobaczyłem, że nie skończyłem pisać postu
Ogólnie super wiadomość, ale...:
1) uważam, że nie powinni tak w ciemno zapewniać, że nie będzie żadnych bloków reklamowych. Fajnie, jeśli się uda, ale na ich miejscu zostawiłbym sobie furtkę. Inaczej mogą wyjść na kłamców...
2) fajnie, że (przynajmniej oficjalnie) nie żywią złych uczuć wobec ludzi z Radia Nowych Świat, ale uważam, iż dla dobra wspólnego te stacje powinny zawiązać sojusz, stworzyć jakąś wspólną grupę medialną... Inaczej może dojść, nawet do niezamierzonego, kanibalozmu
3) przeczytałem te różne stawki z Patronite'a i na moje oko bije z nich przekaz: "będziesz mieć JAKIŚ wpływ na to radio, jeśli dasz nam kasę. DUŻO kasy. Ja przepraszam, ale (byli) słuchacze Trójki to nie tylko bogaci inteligenci z wielkich miast, ale też osoby, które ledwie są w stanie opłacić podstawowe opłaty... Czyli przez to, że Ci ludzie mają bardzo ograniczony budżet, nie będą mieli prawa zgłosić się z ciekawym pomysłem?
4) z częstotliwościami nie ma problemu, bo Polska to nie Ateny, gdzie stacje o różnym poziomie legalności znajdują się niemal jedna obok drugiej (dowód tutaj:
https://fmscan.org/main.php?qth=Athens& ... 33&csave=2 ) [niestety, polska radiofonia została zniszczona przez masowe przejęcia ze strony grubych ryb, przykre to, bo w takiej Grecji, na Malcie czy nawet we Włoszech przyjęto inny model]. Problemem jest, po pierwsze, horrendalna cena koncesji, a po drugie - KRRiT... Chciałbym, żeby kiedyś polska radiofonia wróciła do stanu z lat dziewięćdziesiątych, ale to se asi ne vrati...