are turning round and round,
Lord I'm 'on get me a good girl
or jump overboard and drown'.
Na pewno o inną piosenkę chodzi kajmanowi, ale tą możemy wykonać ze TStudentem na Zlocie
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Przecież nie ma żadnej epidemiiMartyr pisze:a co z koroną? normalnie podpisuje wszystkim chętnym??
konwicki1980 pisze: pt wrz 04, 2020 10:34 pm
upewnić się, że wie o Foraliście, pamięta Was z Gdyni, no i zapytać się, jak mu się podoba prezent od forum.
Co prawda, to prawda. Mam red alert, jak słyszę coś w stylu nowoorleańskim.lady pisze: pt wrz 04, 2020 10:12 pm Ja tam się mało znam na tonacjach, ale zagramy i jak nie będzie się podobało konwickiemu to będzie znaczyło że gramy prawdziwego bluesa![]()
a mogę się nieśmiało zapytać jaki to prezent był?
nie jesteś jedyna ..gioconda2 pisze: pt wrz 04, 2020 10:44 pm to ja chyba nie mam do tego dostępumusiałabym przejść pewnie jakiś rytuał wtajemniczenia/ chrzest nowicjusza
na razie pozostaje mi obejść się smakiem lub zapytać, jak trafić do tajnych wątków?
czyli nie tylko ja widziałam tam Jona Bon JoviKuba1201 pisze: pt wrz 04, 2020 11:06 pm Jeśli chodzi o tą zagadkę, to zabrakło mi odwagi, by odpowiedzieć![]()
Na początku myślałem, że to Tina Turner, potem byłem pewny, że to Jon Bon Jovi, a po ostatniej odpowiedzi zauważyłem tam Nenę
No cóż, szkoda, że Bob, Erasure, Nothing i Taco poza zestawem![]()
Nowy Orlean to raczej taka łagodniejsza odmiana bluesa, nawet trochę pod jazz, a ja myślałam że masz uczulenie na rzępolenie rodem z Mississippikonwicki1980 pisze: pt wrz 04, 2020 10:38 pm Co prawda, to prawda. Mam red alert, jak słyszę coś w stylu nowoorleańskim.![]()
Zanim się dowiedziałam kim jest Louane, myślałam najpierw, że konwicki to dziewczyna i ma swoje zdjęcie w awatarze, a potem, że w awatarze to Mila Kuniskonwicki1980 pisze: pt wrz 04, 2020 10:34 pm
W zasadzie autografy biorę tylko od Louane i od niego, choć ostatnio zrobiłem wyjątek i poprosiłem o autograf ku3ę.
Miałam tak samo. Myślałam, że konwicki jest kobietąNicoletta pisze: sob wrz 05, 2020 9:10 amZanim się dowiedziałam kim jest Louane, myślałam najpierw, że konwicki to dziewczyna i ma swoje zdjęcie w awatarze, a potem, że w awatarze to Mila Kuniskonwicki1980 pisze: pt wrz 04, 2020 10:34 pm
W zasadzie autografy biorę tylko od Louane i od niego, choć ostatnio zrobiłem wyjątek i poprosiłem o autograf ku3ę.![]()
nie miałem świadomości, że to aż takie wąskie grono. może wtedy bym coś bardziej wyrafinowanego wymyślił...konwicki1980 pisze: pt wrz 04, 2020 10:34 pm W zasadzie autografy biorę tylko od Louane i od niego, choć ostatnio zrobiłem wyjątek i poprosiłem o autograf ku3ę.
U Ciebie wszystkie średnie od powstania foralisty były wyższe.Sundrajta pisze: pt wrz 04, 2020 10:21 pm U mnie średnia na pewno (piszę to w ciemno) będzie wyższa.
Ale mi nie chodziło o piosenkę tylko moją znajomość angielskiego. O ile jeszcze jedno słowo potrafię zrozumieć, to już dwa obok siebie rzadko, a trzy kolejne to już horror.
Chodzi Ci także o jazz?
Nowy Orlean to raczej do korzeni jazzu przyznawać się może.
I na tym można byłoby skończyć. To był jedyny prawdziwy twórca. Następcy już błądzili.
Nie mam pojęcia kto to jest.
Słuchajcie, jest sposób
Jaki koszmar?gioconda2 pisze: pt wrz 04, 2020 1:09 pm 1b - bo to dla mnie koszmar nad koszmarami, choć intuicja podpowiada mi 1c
dojrzewam do tego, choć na najbliższy nie, bo covid i sytuacja rodzinna nie pozwala mi wyjechać jesienią, a tak poza tym, to .... strasznie boję się blamażu w konkursachMartyr pisze: sob wrz 05, 2020 12:35 pmSłuchajcie, jest sposóbTrzeba przyjechać na zlot naszego forum
![]()
Dla mnie był to koszmar, jak było na 1 m. to wyłączałam radio przed nr 1, a później napisałam do załogi lp3 aby coś z tym zrobili, żeby to spadło z Listy (wiem zachowałam się jak Kowalczewski, widocznie i we mnie on czasami drzemie
Żona Ashtona Kutchera, byłego męża Demi Moore, która jest byłą żoną Bruca Willisa i, z którym wystąpiła (Demi ma się rozumieć ) w jednym odcinku serialu Moonlighting w kultowej już scenie zauroczenia do piosenki Briana Ferry i Roxy Music pt. Avalon
opis jak z pudelkaNicoletta pisze: sob wrz 05, 2020 1:07 pm
Żona Ashtona Kutchera, byłego męża Demi Moore, która jest byłą żoną Bruca Willisa i, z którym wystąpiła (Demi ma się rozumieć ) w jednym odcinku serialu Moonlighting w kultowej już scenie zauroczenia do piosenki Briana Ferry i Roxy Music pt. Avalon![]()
![]()
Mam nadzieję, że już jasne.![]()
![]()
Nicoletta & Gioconda - made my daygioconda2 pisze: sob wrz 05, 2020 10:05 amMiałam tak samo. Myślałam, że konwicki jest kobietąze swoim zdjęciem w awatarze. A potem... tak sobie zwizualizowałam lady
![]()
Bo ja wiem? Jakbyś pytał ślepego o drogę
Też nie znam.
Znam, chociaż musiałem sobie przypomnieć, która to, bo zawsze myli mi się z Geeną Davis (imię jednej podobne do nazwiska drugiej), zagrała w mojej ulubionej komedii romantycznej.
Też znam (i nie mylę z nikim, przynajmniej z nazwiska)
Oglądałem, ale po kilku odcinkach mnie znudził, bo te kryminalne wątki były strasznie prymitywne.
To drobiazg. Największym szokiem było, że Michnikowski nie był kobietą.