No to jedziemy. Z okazji urodzin organizuję tutaj konkurs z wiedzy na mój temat.
Zadam Wam trzy pytania, w tym dwa trudne (żeby nie było za łatwo), a kto pierwszy udzieli prawidłowych odpowiedzi na nie wszystkie, ten będzie mógł w nagrodę na forum zadać mi osobiste pytanie. I w zależności od skali jego trudności odpowiedzi udzielę na forum lub poprzez PW (no chyba że w ogóle nie będę w stanie nic w temacie napisać). Aha i wszystkie pytania dotyczą mojego głosowania na forumową LPPT, a z numeracji wynika że wziąłem w niej udział 453 razy!
1. pytanie ^ który z tych utworów nigdy nie był u mnie na pierwszym miejscu (a każdy z nich był dosyć krótko, aczkolwiek wysoko)?
a) the Killers feat. Ryan Pardey – FEEL IT IN MY BONES
b) Gotye & Kimbra – SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
c) Bracia oraz Edyta Bartosiewicz – NAD PRZEPAŚCIĄ
2. pytanie ^ który z tych trzech utworów był u mnie na pierwszym miejscu, gdy pierwszy raz głosowałem na forumową LPPT (dodam, że wszystkie trzy były wtedy w dziesiątce), a miało to miejsce w notowaniu 15(..)?
a) Strachy na Lachy – CHORY NA WSZYSTKO
b) Adele – ROLLING IN THE DEEP
c) Melissa Etheridge – TO BE LOVED
3. pytanie ^ mój głos w ostatnim notowaniu, na które głosowałem (nie, to nie było to słynne 1998, tylko ciut wcześniej, bo co innego zniechęciło mnie do sygnowania LPPT swoim nickiem) straciła jedna z trzech piosenek, która konkretnie?
a) Emil Blant – AZBEST
b) Kaśka Sochacka – WIŚNIA
c) Welshly Arms – TROUBLE
Rozwiązanie konkursu zapewne nastąpi po dwudziestej? Bo po pierwsze nie wiem czy ktoś ta szybko zgadnie (choć gdyby się zagłębić w forumową treść...), a po drugie umówiłem się po południu z sąsiadem na wspólne świętowanie urodzin, bo on też dziś je ma, a że nie jest fanem Trójki to mu nie zależy na szybkim zakończeniu, więc tylko mam nadzieję, że przed ósmą pojawię się na forum.