gżegoż pisze:1. Pewne jest tylko to, że była prowadzona akcja facebookowa (identyczna, jak te, które teraz prowadzą inni) oraz że miała miejsce ingerencja kogoś z redakcji (najpewniej Niedźwiedzia).
2. No bo w to, że ten utwór tak po prostu nagle dostał tyle mniej głosów, że wypadł z dziesiątego miejsca poza trzydziestkę (i to mimo tego, że akcja wciąż była kontynuowana), chyba nikt nie wierzy.
3. Podejrzewać można także, że oprócz akcji na fb, najbardziej zagorzali fani tego zespołu głosowali z kilkunastu kont.
4. Jakie to inne nieprawidłowości mogły wchodzić w grę? Piszesz bardzo tajemniczo.
5. Jeżeli wiesz, jak to było naprawdę (oraz posiadasz wiedzę, że inne tego typu interwencje również miały miejsce), ale nie masz upoważnienia, by to wyjawić na forum, to ta dyskusja nie ma większego sensu.
1. Że akcja była prowadzona to wierzę na słowo i pewnie faktycznie takowa miała miejsce, natomiast żadna ingerencja pewnikiem nie jest.
2. A ja uważam, że jest to możliwe. Odniosę się do tego w punkcie czwartym.
3. To można podejrzewać przy każdym utworze, na który padło więcej niż 10 głosów. W czasach kartkowych potrafiłem wysłać może nie kil;kanaście, ale kilka kartek na te same 10 piosenek.
4. Czy słyszałeś o kimś takim jak hakerzy? Nie musi koniecznie to być haker, ale wystarczy osoba, która ominie zabezpieczenia Trójki i odda 2000 głosów z jednego konta. Jeżeli jej się znudzi to tych głosów zabraknie. A że przekręt jest ewidentny to ktoś sprawdzający głosy mógłby to zauważyć i usunąć całe 2000. I utwór leci.
5. Jeżeli bym posiadał wiedzę, to bym tego tutaj nie napisał. Niezależnie od tego, czy nie posiadam takiej wiedzy czy posiadam moje spostrzeżenia są równie warte jak Twoje.
adameria pisze:1. Liczyliście kiedyś ile pozytywnych, a ile negatywnych komentarzy pisze w czasie notowań?
2. Skoro jemu wolno w kółko pisać słowo "gniot" i "megakoszmar",
3. to dlaczego mnie nie wolno "zareklamować" audycji dotyczącej wyników głosowania TEGO (sic!) forum?
4. kajman obrońcą FOXDa.

Ja p...
5. Z każdego Topu zakończonego audycją w Radio Orbit wszyscy (poza kajmanem, który ma w poważaniu to radio) byli zadowoleni.
6. Przecież powiązanie radia Orbit z Forum LP3 jest naturalne
7. Jakby co, to miejsca zerowe też mogą być traktowane jako nachalna reklama.
1. Ale to nie ma znaczenia w tej konkretnej sprawie. To zupełnie inna para kaloszy.
2. Z tym była walka i były różne stanowiska i nie widzę sensu, żeby w tym kontekście do tego wracać.
3. Jak widać możesz reklamować. A innym może się to nie podobać.
4. Ja nie jestem obrońcą żadnej, konkretnej osoby. Jestem obrońcą pewnych zasad, a w tym wypadku zasady do wolnego wyrażania opinii. FOXDowi w sytuacji, kiedy moim zdaniem przekroczył granicę też zwracałem uwagę.
5. Co do kajmana, to od jakiegoś czasu poza listą przebojów w
żadnym radiu nic nie słucha. Ostatnią audycją jaką słuchał gdziekolwiek, były wyniki któregoś z topów w RO. A o godzinie 22 w piątek, bo chyba wtedy najczęściej prezentuje się wyniki żadna siła nie jest w stanie oderwać go od liczenia.
6. Nie do końca rozumiem to określenie. Chodzi Ci o powiązanie personalne?
7. Co do miejsc zerowych to moim zdaniem są bez sensu, ale jeżeli ktoś ma ochotę to niech je wstawia (wiem, sam nie jestem bez winy, bo czynię to na koszmarliście). Tak samo uważam bez sensu wątki z naszymi propozycjami do zestawu czy do topu wszechczasów. Z wielu względów, bo chociaż może idea nie jest głupia, to jej realizacja mnie załamuje, bo bardziej to w moim odczuciu wygląda jak koncert życzeń niż jako rozsądny zestaw propozycji.