XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zacząć

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

ku3a

Re: XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zac

Post autor: ku3a »

tak, o posiłkach jeszcze będzie, ale śniadania i kolacje oczywiście wspólne :-). to się bardzo dobrze sprawdzało za każdym razem :-).
tradycję trzeba szanować - oczywiście pobyt w Śródborowiance zaczniemy (ci, którzy mogą ;-) ) od obżerania się pizzą :-).
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Ja tradycyjnie będę czekał na "pochód" na Myśliwieckiej :)
We wszelkie możliwe posiłki będę się zaopatrywał we własnym zakresie, ale tradycyjnej pizzy nie mogę przepuścić :)
falcoeagle
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: falcoeagle »

Ja znów tramwajem, tym razem innym gdyż rozkopali JPII, godzina ~17:00, zastrzegam sobie prawo do przybycia wcześniej ;).
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Ja najprawdopodobniej tak jak ostatnio - czekam pod Myśliwiecką.
No i generalnie jestem tradycjonalistą. Czyli pizza być musi. :wink:
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

my przyjedziemy pewnie jakoś wcześniej i będziemy się już znajdować/szukać gdzieś na Centralnym. będziemy z Kubą in touch telefonicznie :)
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

falcoeagle pisze:Ja znów tramwajem, tym razem innym gdyż rozkopali JPII
no dżizas rzeczywiście, i będę skazana na 510, fatalnie [*]
[zachciało im się teraz wykopków na torach...]

no nic, też będę pewnie jakoś ok. 17.
grzes

Post autor: grzes »

LLucky pisze:Aha, wolałbym po drodze nie szukać monopolowego w środku nocy. ;)
Kiedyś (chyba 3 zlot) z Kajmanem i jeszcze z kimś spacerowaliśmy przed 23 przez słynne rondo z palmą, a na ramionach każdy miał zgrzewkę słusznego napoju ;)
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Aro pisze:wygląda na to, że jak dojadę do Poznania na 13.19 , to będziemy jechać tym samym ciapągiem, o ile zdążę przebiec sprintem z peronu na peron (odjazd na Warszawkę planowo 3 minuty później) :wink: :D .
no to fajnie by było, gdyby się udało :)
kajman

Post autor: kajman »

grzes pisze:
LLucky pisze:Aha, wolałbym po drodze nie szukać monopolowego w środku nocy. ;)
Kiedyś (chyba 3 zlot) z Kajmanem i jeszcze z kimś spacerowaliśmy przed 23 przez słynne rondo z palmą, a na ramionach każdy miał zgrzewkę słusznego napoju ;)
A jak myślisz z kim LLucky szukał monopolowego.
Zgrzewki to pamiętam, ale który z nas niósł palmę i na cholerę była mu potrzebna to za nic nie mogę sobie przypomnieć.
Paw19672

Post autor: Paw19672 »

No dziś dopiero zajrzałem,bo było info,że tydzień przed zlotem będzie możliwość zapisania tylko na listę,ale nie było to pewne,więc okej,czyli tym razem ja nie będę brał udziału-pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję,że jeszcze nie jeden raz przyjadę,żeby się w tak miłym gronie znajomych ze słuchania spotkać,bo to potem wie się jak my słuchający wyglądamy,chociaż tysiące słucha,a w zlocie bierze udział tylko cząstka pa. :P
Dekodi
Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 96 z 18.02.1984

Post autor: Dekodi »

Ja zwyczajowo pojawię się przed 19.00 na Myśliwieckiej. Do zobaczenia wszystkim
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ja najprawdopodobniej przyjadę o godz 16:25 na peron III tor 4 - przynajmniej tak jest na rozkładzie.
ku3a

Niestety muszę poinformować, że pablo1237 został skreślony z listy zlotowiczów. Wpłynął na to brak jakiejkolwiek odpowiedzi na wszystko co było pisane w tym wątku, a przede wszystkim brak jakiejkolwiek odpowiedzi na pw z przypomnieniem o wpłacie zaliczki i spełnieniu innych formalności. Zresztą widzę, że 2 ostatnie pw z ostatniego tygodnia nie zostały nawet przeczytane.
W tym przypadku sytuacja jest łatwiejsza, ponieważ mam przyjemność poinformować o czymś co na pewno bardzo ucieszy kilka osób (mnie też :-)) - na miejsce pablo1237 wskakuje neon.ka :-). Jeden nocleg, czyli tak samo jak w przypadku pablo1237, a więc stan osobowy pozostaje bez zmian.
Niestety gorsza sytuacja jest w przypadku piotrka79, który zarezerwował po 2 noclegi dla 2 osób, a do dziś nie wpłacił zaliczki i nijak się nie odezwał, a widzę, że pw trafiły u mnie do folderu, w których są wiadomości odczytane przez adresatów.
Jutro będę jeszcze raz dzwonił do Śródborowianki. Zobaczę czy da się zrezygnować z tych 2 miejsc, ale obawiam się, że pani kierowniczka może trwać przy tym na co się wcześniej zgodziłem, czyli że płacimy za tyle miejsc ile było zarezerwowane. Będzie mi bardzo głupio próbować się z tego wycofywać, skoro wcześniej się zgodziłem. Szkoda, że wśród zgłaszających się osób są takie nieodpowiedzialne.
kajman

Zacznę od tego, że z zamiany bardzo się cieszę. Jeżeli zamiast osoby nieodpowiedzialnej pojawia się na zlocie ktoś, kogo lubię i cenię to sprawa jest oczywista. Hurra, neon.ka będzie. :D :D :D
Dla mnie to pół biedy, jeżeli będę musiał dopłacić 10 zł za osobę, która (jak wszystko na to wskazuje) potraktowała sprawę niepoważnie. Nie podoba mi się to, ale uważam, że to wyjątkowo nie fair w stosunku do ku3y, który musi się tłumaczyć i wygląda na osobę niesłowną.
Mam jeszcze dwa pytania, chociaż wydaje, że pierwsze to kwestia formalna.
Nie wspomniałeś o Tadeuszku16. Czy to oznacza, że zapłacił i będzie z nami?
Czy coś już wiadomo na temat abd3mz, bo bardzo chciałbym się z nim spotkać na zlocie?
ku3a

kajman pisze:Nie wspomniałeś o Tadeuszku16. Czy to oznacza, że zapłacił i będzie z nami?
Tak, Tadeuszek16 będzie z nami :-). Zaliczka wpłacona, a być może uda się nawet być przez cały zlot :-).
kajman pisze:Czy coś już wiadomo na temat abd3mz, bo bardzo chciałbym się z nim spotkać na zlocie?
Myślę, że mogę napisać, że jest bardzo duża szansa, że się spotkasz :-).
kajman

Czyli w sumie miałeś dwie negatywne wiadomości i trzy bardzo pozytywne.
Czyli gdyby nie głupia sytuacja to jest na plus. :D
ku3a

Dzwoniłem do Śródborowianki. Udało się z panią kierowniczką załatwić, że nie będziemy płacić za piotrka79 z żoną. Tak więc niestety trafia on do listy usuniętych.
Dobra wiadomość - mamy klepniętą salę. Za 300 zł za 2 doby będziemy mogli w niej siedzieć ile chcemy :-).
Kolejna dobra wiadomość - prawdopodobnie uda się, że będziemy w pokojach 3- i 4-osobowych i będziemy mieć cenę 40 zł za osobę za noc :-).
Oczywiście ustalone jest, że przyjeżdżamy ok. 23.00 i ktoś będzie na nas czekał.
Wkrótce kolejne informacje.

Ostateczna lista osób:

Będą:
- adameria (od pierwszej nocy do końca, 2 noclegi + samochód)
- Aro (2 noclegi)
- atram842 (2 noclegi)
- Brian (2 noclegi + samochód?)
- darek49 (2 noclegi + samochód?)
- Corleone (2 noclegi)
- Dekodi (2 noclegi)
- djjack (2 noclegi)
- falcoeagle (2 noclegi)
- kajman (2 noclegi)
- Kertoip*2 (2 noclegi)
- ku3a (2 noclegi)
- LLucky (2 noclegi)
- Martyr (2 noclegi)
- Tadeuszek16 (1. nocleg + 2. jeśli się da)
- TomaszBr+mama (2 noclegi)
- tsch (2 noclegi)
- wwas (2 noclegi + samochód)
- Yacy (2 noclegi)

- herMMan (1. nocleg)
- leszekno (1. nocleg)
- neon.ka (1. nocleg)
- Robert (1. nocleg)
- tadzio3 (1. nocleg)
- Marcin Buchalski (od sobotniego popołudnia)

Tylko na Liście:
- bobby-x (tylko na Liście)
- konwicki1980 (tylko na Liście)
- Magda92 (tylko na Liście)
- mateusz15 (tylko na Liście)
- nemo (na Liście i trochę po)
- Neo01 (tylko na Liście)
- uzi (tylko na Liście)

Jeszcze nie wiadomo:
? abd3mz (jesteśmy w kontakcie)

Nie będą:
- barb42
- bear
- Gary
- Grycek
- krzysiek83
- Miszon
- Paw19672
- prz_rulez
- słoik

Usunięci:
- pablo1237
- piotrek79*2
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Kuba, no ja jednak będę. ;-)
I od razu nadmienię, że pojawię się dopiero po Liście. Albo pod Trójką, albo jakoś inaczej się już dogadamy.
Będę więc Was słuchać przez radio. :-) Tak, jak już mi brakowało. Ostatni zlot od drugiej strony [licząc te, na których mnie nie było] słuchałam przy 3 Zlocie. Szmat czasu!
kajman pisze:Hurra, neon.ka będzie. :D :D :D
Miło mi bardzo, że się tak ucieszyłeś. :-) Jak się okazało magia zlotów jest jednak na tyle silna, że nie dało rady, żebym nie dotarła...
Fajnie. :-)

EDIT: O, Kuba mnie już przeniósł w odpowiednie miejsce podczas mojego pisania. :-)
ku3a

byłaś w odpowiednim miejscu, tyle że dodatkowo byłaś też w nieodpowiednim ;-)
kajman

ku3a pisze:1. Udało się z panią kierowniczką załatwić, że nie będziemy płacić za piotrka79 z żoną.
2. Dobra wiadomość - mamy klepniętą salę. Za 300 zł za 2 doby będziemy mogli w niej siedzieć ile chcemy.
3. Oczywiście ustalone jest, że przyjeżdżamy ok. 23.00 i ktoś będzie na nas czekał.
4. Będą:
1. Cieszy, ale kolejny raz napiszę, że to granda i przegięcie. Nie dość, że ani on ani pablo1237 nie wpłacili zaliczki, to jeszcze ani słowa wyjaśnienia. Chociaż tyle by się ku3ie należało.
2. To nie jest dobra wiadomość. To jest rewelacyjna wiadomość. :-)
3. No i tutaj kompletnie mi się nie podoba. Jeżeli przyjeżdżamy ok. 23.00 to oznacza, że z Trojki wychodzimy o 21.30. :evil: Pociąg odjeżdża o 21.53. Następny o 22.53 i nijak nim na ok. 23 nie zdążymy (chyba, że będzie to bardzo duże około).
4. :D :D :D Tyle osób, z którymi dobrze się znam i których bardzo lubię i tyle nowych do poznania.
Szkoda, że niektórzy nie mogli, że niektórzy tylko na liście, no ale cieszę się z tego, co jest, bo jest nas spora grupka. I jak zwykle pozostanie mi niedosyt, bo z wieloma osobami mogłem poznać się bliżej, więcej pogadać.

I mam takie pytanie z głupia frant. Gdyby naszła mnie ochota na zrobienie sosu pomidorowego, który lubię i robić i jeść, to czy gdybym go przywiózł to ktoś byłby zainteresowany konsumpcją (do pizzy/kanapek)?
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

kajman pisze:I mam takie pytanie z głupia frant. Gdyby naszła mnie ochota na zrobienie sosu pomidorowego, który lubię i robić i jeść, to czy gdybym go przywiózł to ktoś byłby zainteresowany konsumpcją (do pizzy/kanapek)?
mam nadzieję, że będę wtedy w odpowiednim miejscu. :-D
kajman

abd3mz pisze:
kajman pisze:I mam takie pytanie z głupia frant. Gdyby naszła mnie ochota na zrobienie sosu pomidorowego, który lubię i robić i jeść, to czy gdybym go przywiózł to ktoś byłby zainteresowany konsumpcją (do pizzy/kanapek)?
mam nadzieję, że będę wtedy w odpowiednim miejscu. :-D
Jak nie to przygotuję dla Ciebie dodatkowy słoiczek. :D
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Ze względu na moją wrodzoną gigantyczną słabość do sosów pomidorowych... Podpisuję się pod postem Sebastiana :D
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

kajman pisze:Gdyby naszła mnie ochota na zrobienie sosu pomidorowego, który lubię i robić i jeść, to czy gdybym go przywiózł to ktoś byłby zainteresowany konsumpcją
jak Cię najdzie ochota na sos to ja zorganizuję tabasco i jeszcze jeden główny składnik i zrobimy rzeź z Krwawej Mary. (nigdy nie próbowałem z sosem najwyżej wyjdzie trochę eksperymentalnie) :wink:
jupi. neon.ka i abd3mz na zlocie :D
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:Dzwoniłem do Śródborowianki. Udało się z panią kierowniczką załatwić, że nie będziemy płacić za piotrka79 z żoną. Tak więc niestety trafia on do listy usuniętych.
Dobra wiadomość - mamy klepniętą salę. Za 300 zł za 2 doby będziemy mogli w niej siedzieć ile chcemy.
Kolejna dobra wiadomość - prawdopodobnie uda się, że będziemy w pokojach 3- i 4-osobowych i będziemy mieć cenę 40 zł za osobę za noc.
same dobre i jeszcze lepsze (od dobrych :wink: ) wiadomości! :D
Ale to ta pierwsza wiadomość spowodowała że odetchnęłam.
neon.ka pisze:Będę więc Was słuchać przez radio. :-) Tak, jak już mi brakowało. Ostatni zlot od drugiej strony [licząc te, na których mnie nie było] słuchałam przy 3 Zlocie. Szmat czasu!
a nie przypadkiem w "małym białym" domku? chyba siódmy zlot?
Pamiętam że wtedy część zlotowiczów była na Myśliwieckiej, a druga część słuchała przy radioodbiorniku :)
neon.ka pisze:
kajman pisze:Hurra, neon.ka będzie. :D
Miło mi bardzo, że się tak ucieszyłeś. :-)
Ja również bardzo się cieszę :D Miło będzie znów się spotkać.
neon.ka pisze:Jak się okazało magia zlotów jest jednak na tyle silna, że nie dało rady, żebym nie dotarła...
to prawda z tą magią.. :)

A ja dzisiaj otrzymałam kolejną fantastyczną wiadomość. Dostałam urlop w pracy też na poniedziałek pozlotowy! :)
ODPOWIEDZ