Powrót starej radiowej Trójki

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Matiass
Kontakt:

Post autor: Matiass »

A dla mnie zmiany sa jak najbardziej pozytywne. Na poczatku zmiany dotyczyly tylko weekendow. I byla to juz dla mnie wielka radosc:Poranny Manniak,Tonacja, Popoludniowe rozmowy z dzwiekiem, Tanie granie...A teraz jeszcze poprawki w codziennym pasmie-Balonik po 9 gra cudowna muzyke, Akademia rozrywki, Muzyczna poczta UKF. Pieknie jest :D Nawet tej godziny LPPT juz nie jest az tak zal jak na poczatu.
Warto zaznaczyc, ze nie bylem sluchaczem dawnego Programu 3, jak bylem mlodszy to jakos nie przywiazywalem uwagi do stacji radiowej, i na dodatek kiedys zetka, czy nawet rmf byly calkiem przyzwoite, a pozniej staly sie koszmarne. Zaczalem poszukiwac. Pewnego wieczora natrafilem na Program Trzeci, leciala oczywiscie Lista Przebojow. I wpadlem po uszy :wink: Od tego czasu tylko 3. Ale po pewnym czasie sluchanie nie bylo juz tak przyjemne: Rokos, Orzech, Szydlowska odpychali mnie od Trojki w dzien. Rokosa juz nie ma 8) A Orzech? Jak Wam sie podoba? A Szydlo mogloby byc mniej, chociaz musze przyznac, ze sie nawet troche polepszyla po zmianie Dyrektora.
Ps. Mam jeszcze dwa fajne wspomnienia z Programem Trzecim. Jak przez sen pamietam Manniaka niedzielnego i jeszcze koncert Radiohead (pewnie jakies odtworzenie). Pamieta moze ktos kiedy mniej wiecej mogl byc taki koncert odtwarzany? Lub w jakiej audycji? Byl wieczor w granicach 18-22
Ps.2 Przepraszam za tak dlugi post, ale Program Trzeci jest fragmentem mojego zycia :)
Ps.3 a po co w dzisiejszej Muzycznej Poczcie UKF laczenie z Wiedniem?
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

1) Orzech - bardzo lubie jego poczucie humoru oraz tematyczne "Moje miasto nocą..."
2) Koncert radiohead mogłes trafic u Kaczkowskiego w Minimaxie
3) Po co łaczenie w Wiedniem podczas MPU? Ponieważ Trójka to nie tylko radio muzyczne

Nie ma co porównywać Trójki z TrUjką, ale...własnie muszą być ale...
I) panuje balagan w ramówce. Niewiadomo kiedy wydłuzane są dane audycje czy wątki, a skracane inne
II) Audycje okołoksiezycowe - swietny pomysł, ale własnie burza trochę porządek (ostatnio ucierplieli Jan Ptaszyn i Owczarek ) :-(
III) Akademia Muzyczna Trójki - strasznie poszatkowana. Dwa wejscia po niecałem 30 min (po 11.05 i po 22.30). Zanim autor się rozwinie już musi kończyć. lepiej możan by było wygospodarowac jakąs godzinę
IV) Mix sobotni:
6.00 - 9.00 - informacja i muzyka
9.00-11.00 - publicystyka
11.00-12.00 - muzyka
12.00-13.00 - publicystyka
13.00-16.00 - kultura
Już bardziej pomieszac nie mozna było...

I tak jest pieknie!!! Nie ma wciągu dnai E. Prydza, Kas Kowalskich, wszelkiej maści Bajów i Elektrycznych Gitar, Wilków i Budek Suflera.

walczyłem na różnych forach z tą koszmarna playlista - raz nawet wymieniłem kilka postów z kimś chyba Bardzo Ważnym z Dyrekcji - udało się

Do nasłuchania
Matiass
Kontakt:

zbyszu pisze: 3) Po co łaczenie w Wiedniem podczas MPU? Ponieważ Trójka to nie tylko radio muzyczne
Ale mogli sobie odpuscic podczas MPUKF. Wkoncu jest to tylko pol godzinki na dobe, wiec mozna bylo dac to chwiel wczesniej u Orzecha albo w zd3, prawda?
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Oba pasma są dokłądnie wyliczone na poszczególne czesci, piosenki, wejścia reporterów itp.

Natomaist wizyta w Wiedniu jest czymś ponad sztywną ramówka, dlatego najczesciej wciskaja tam, gdzie jest czas na muzykę.

Ucierpiała MPUKF, ale tak jest znacznie lepiej niz jeszcze przed wakacjami, gdzie Muzyczna... była jedynie kolejną podkładka pod playlistę :-/

Do nasłuchania
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

zbyszu pisze:ale tak jest znacznie lepiej niz jeszcze przed wakacjami, gdzie Muzyczna... była jedynie kolejną podkładka pod playlistę :-/
Zgadza się. Ta nowa Poczta UKF nawiązuje do starych dobrych tradycji.
A tak a propos, to na początku obawiałem się tego co może zrobić Skowroński, ale na szczęście moje obawy nie spełniają się. Wręcz przeciwnie. :)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Ahoj!

Za to Muzycznej Poczty dzisiaj nie było wcale (!!!), a to całe 2 godziny straty!!! Ważniejszy okazał się ten Raport Wsiii ;-). Ech...

Więc kto za Niedzedzia? Moze jakieś połaczonko podczas LP3 z Australią? ;-)

Do nasłuchania
Matiass
Kontakt:

No tak szkoda tych 2 godzin Pocztya, ale za to o 16 zaczelo sie pieknie...Kubulek w popoludniowym wydaniu Zapraszamy do Trojki! Za tydzien tez ma byc :D Oby juz na zawsze sie pojawial, chociaz w piatki :D
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Marzenia się spełniają? Możliwe mozliwe...

* Mamy już "haj hooooooo" od poniedz do czw ok 9.30
* Wczoraj wreszcie wróciła kukułka (nie słuchałem ZD3) oraz pan Kuba z telefonami na żywo!!!, co w czasach Laskowskich było raczej niemile widziane. Dlaczego?
* ...no i było połaczonko z Australią. Czyłem to w kościach...Dzieki Marcel i pani Alinko - świetny kącik.

Do zdzwonienia
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

A w południe w "Za a nawet przeciw" to pan Kuba nie rozmawia przez telefon na żywo :shock:
:wink:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Owszem. Jednak audycja ta jest nieco przez pana Kubę "kontrolowana". Przerywa wypowiedzi sluchaczy, czasem nawet calkowocie wycina. Ale rozumiem, to jest tylko godzina, do tego jeszcze wczesniej obowązkowo musiała polecić odpowiednia liczba piosenek bo przeciez..."słuchac nie skupi sie dluzej na słowie mówionym..."

Maiłem na myśli dawne ZD3 i popoludniowe i poranne, Panią Babcię, konkursy telefoniczne o literaturze, a nie dziwaczne konkursiki smsowe na temat "jakie to miasto z Murem Berlińskim" ;-)

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Matiass pisze: koncert Radiohead (pewnie jakies odtworzenie). Pamieta moze ktos kiedy mniej wiecej mogl byc taki koncert odtwarzany? Lub w jakiej audycji? Byl wieczor w granicach 18-22
Ten koncert leciał kiedyś w Trójkowym Expressie, zdaję się, że z racji jakiegoś podsumowania, kiedy to płyta z nim była w pierwszej trójce płyt roku (wg. Kostrzewy). Był okres, kiedy namiętnie słuchałem Expressu (tego w godzinach 19-21, ale też już wcześniej 14-16). Na zmianę zresztą z minimaxem, zaraz po tym, kiedy lekko zacząłem "odpadać" od Listy,czyli gdzieś po 1000 jej notowaniu.
Matiass
Kontakt:

Miszon dzieki za odpowiedz. To chyba bylo to. A orientacyjnej daty (rok) nie pamietasz moze?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ