Marek Niedźwiecki wraca do Trójki

„Ojciec założyciel„ Listy, jej twórca i wieloletni główny Prezenter. Pomysłodawca Topu Wszech Czasów. Przez ostatnie trzy dekady (z drobnymi przerwami) jest cotygodniowym gościem w naszych domach...

Moderatorzy: ku3a, tadzio3, ku3a, tadzio3

Awatar użytkownika
krzyniu102
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992

Marek Niedźwiecki wraca do Trójki

Post autor: krzyniu102 »

marsiv pisze:starałem się do czasu do czasu posłuchać Go na antenie RZP to jednak nie było to.
...tak, niemal gryzło w uszy :? zwłaszcza jak wchodziły dżingle i zapowiedzi innych programów w RZP...a nawet wejście do reklam nie brzmi nigdzie tak dobrze jak w Trójce :P
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Re: Marek Niedźwiecki wraca do Trójki? Plotka?

Post autor: tadzio3 »

marsiv pisze:Wierzę w to że dwaj przyjaciele ,Marek i Piotr dalej będą owocnie pracować na rzecz Naszej LISTY.
I to jest bardzo dobre zdanie, które i ja podzielam. Po co tutaj szerzyć teorie o kłótni, niesprawiedliwości, wygryzaniu kogoś itp. Wierzę, że wszystko się ułoży w pokojowy spokój. Wciąż obstaję przy twierzeniu, że najlepeij by było, kiedy Pan Marek i Pan Piotr prowadziliby listę na zmianę - nie koniecznie tydzień w tydzień. Lista już dawno przestała być autorską audycją, piosenki, które są tam zgłaszane często nie pochodzą od prowadzącego, a bardziej od dyrektora muzycznego, ale to juz sprawa na inny temat. W każdym razie prowadzenie na zmianę daje dynamikę, świerzośc, więcej pomysłów i brak momentu, kiedy (jak swego czasu Pan Marek) nudzi się prowadzeniem listy. Ale też nie zdziwię się, jak jedna osoba zrezygnuje na rzecz drugiej z prowadzenia. Ja każdą decyzję przyję bez kręcenia nosem.
Ważne, ze Pan Marek wraca :)
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Ja mam nadzieję, że Marek będzie bardziej otwarty na nasze forumowe propozycje niż Balonik i dzięki temu ten temat odżyje. :)
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Panie i Panowie!
Napiszę tak:
Spójrzmy chłodnym okiem kalkulacji...
90% ludzi z Forum LP3 to ludzie z Forum LPMN, prawda?
Skoro tak, to najpóźniej od 01.04.2010 przybędzie na Forum LP3
jakieś 10%. Ludziów oczywiście. Czyż to nie jest piękne?

A bardziej serio:
Już to komuś pisałem w tym tygodniu...
Nie wyobrażam sobie Marka Niedźwieckiego bez Listy Przebojów
i nie wyobrażam sobie Listy Trójki bez Piotra Barona... i Marka Niedźwieckiego.
Nie wyobrażam sobie braku autorskich audycji Marka Niedźwieckiego,
nie wyobrażam sobie braku "TuBarona".
Czytałem już różne skrajne głosy i... Nie rozumiem sporów i wszelkich przymiarek
tutaj. Po co???
Obaj Panowie Redaktorzy są dorośli, sądzę, że są Przyjaciółmi przez duże P
i na pewno już dawno są dogadani co i jak,
a nam pozostaje cierpliwie poczekać na rozwój wypadków.
Będzie tak, jak ma być - czyli dobrze.
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

Wczoraj po 22:15 w Info Dzienniku w TVP Info był nadany materiał o powrocie z wypowiedzią Pana Marka. Jeśli ktoś nie widział, to może chociaż posłuchać u mnie w kąciku listowym. :D
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

wszystkim, którzy jeszcze nie widzieli słów Pana Marka skierowanych do nas, słuchaczy [równiez listy lpmn w Złotych], zapraszam tutaj:
http://forum.lpmn.pl/ :)
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

danco28 pisze:Wczoraj po 22:15 w Info Dzienniku w TVP Info był nadany materiał o powrocie z wypowiedzią Pana Marka. Jeśli ktoś nie widział, to może chociaż posłuchać u mnie w kąciku listowym. :D
Zatem - czekamy.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

airborn pisze:Mam poważne obawy, że powrót MN posłuży Sobali jako listek figowy dla tych zmian, które się w tej chwili szykują. Zwłaszcza, że za czasów Laskowskiego MN dał się użyć w podobny sposób.
Szczerze mówiąc to też o tym pomyślałem i się trochę tego boję. Z drugiej strony jednak wierzę w rozsądek innych słuchaczy, że jednak nabrać się nie dadzą. Choć do powiedzenia i tak nic nie będą mieli. :know:
Co do drugiego zdania to się nie zgadzam, bo uważam, że "gęba laskowska" została mu przyprawiona w dużej mierze po jego odejściu z Trójki przez co gorliwszych wyznawców Skowrońskiego.*) (dodam, że nie tylko, bo spotkałem się z innymi określeniami typu WSI i tym podobne sprawy) Z jakiego powodu? Bo utrata (niech już stanie na tym kompromisowym określeniu) była rysą na tyle dużą, że dla wielu słuchaczy przekreślała inne, niektóre pozytywne dokonania jego kadencji. [ale to moje prywatne zdanie na ten temat]

Czytałem zarzut, że w końcówce kadencji Niedźwiedzia piosenki były dodawane do zestawu z pół rocznym poślizgiem *). Ależ wielkie odkrycie. Sami na forum w owym czasie o tym pisaliśmy. Ale jaki był tego powód? Aby miało sens umieszczenie utworu w zestawie do głosowania, to musi on być grany na antenie w ciągu tygodnia i wydaje się, że Niedźwiedź nie miał po prostu na to żadnego wpływu. Wiele narzekamy, że prosimy Balonika, aby coś dodał do zestawu, ale to nie ma sensu. Żeby był sens, to utwory te musiałyby być grane na antenie, a po prostu nie są. Bo widocznie nie ma on na to wpływu. A to zresztą temat na inną dyskusję.

*) poszperałem w swojej pamięci i to nie było w końcówce poprzedniej bytności pana Marka w Trójce, ale gdzieś w początkach mojego uczestnictwa na tym forum, czyli druga połowa 2006. W 2007 roku było pod tym względem lepiej. Tyle tylko, że właśnie te utwory świeże rzadko można było spotkać na antenie i ciężko im było osiągnąć chociażby poczekalnie i między innymi dlatego te ostatnie pół roku listy pana Marka wspominam nie najlepiej.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

A ja mam skrytą nadzieje, że lista znów będzie w piątek.
airborn

Post autor: airborn »

Nieprawda. Żal do Niedźwieckiego za: żarciki z odchodzących kolegów, przejęcie po Kaczkowskim sobotniego popołudnia, firmowanie plujlisty czy bronienie Laskowskiego w mediach był wtedy (w latach 2001-2002) powszechny w dość szerokich kręgach. Przejrzyj archiwa forum Radio na gazecie.pl na przykład :).
A to, że chciał brać udział w psuciu Trójki przez Laskowskiego, a nie chciał brać udziału w jej naprawianiu za Skowrona, tylko ten żal spotęgowało.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Artur pisze:A ja mam skrytą nadzieje, że lista znów będzie w piątek.
Ja bym też bardzo chciał! Na pewno zwiększyła by się moja częstość słuchania listy na żywo. Do soboty wciąż nie mogę przywyknąć i pewnie to nie nastąpi
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

A ja bym wolał by lista została w soboty, jakoś dobrze mi się jej słucha w ten dzień.
Dziś w Tubaron Balonik powiedział, że dostał tysiąc listów, ale na żaden nie odpowie przed 1 kwietnia. Jednak mówił to z radością w głosie, więc może rzeczywiście będą prowadzić na zmianę :D
kajman

Post autor: kajman »

pbd2 pisze:Bo tak czy inaczej, pan Marek stał się - chyba jako jedyny w historii - ojcem założycielem dwóch list przebojów obecnych na antenie polskich stacji radiowych!
I tutaj pozwolę sobie na veto. Nikt mnie nie przekona, że nie jest ojcem trzech list przebojów. Bo nie uznam za przypadek, że rok po rozpoczęciu radiowej pracy przez Marka w programie pierwszym pojawiła się lista przebojów. Pewnie współtwórcą jest Bogdan Fabiański, ale nie wątpię, że nie on jest duchem sprawczym.
kajman

adamwadameria pisze:90% ludzi z Forum LP3 to ludzie z Forum LPMN, prawda?
Skoro tak, to najpóźniej od 01.04.2010 przybędzie na Forum LP3
jakieś 10%. Ludziów oczywiście. Czyż to nie jest piękne?
No nie liczyłem, ale do najbardziej aktywnych tam zaliczali się w większości Ci, którzy jeżeli nawet byli forumowiczami lp3, to jednak udzielali się głownie na forumlpmn. Jeżeli wszyscy oni będą tak aktywni tutaj jak tam, to ciężko będzie nadążyć nie tylko z odpowiadaniem, ale nawet z czytaniem postów.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

Ja bym jednak wolał LP3 nadal w sobotę. Wolny dzień raczej sprzyja słuchaniu, przynajmniej człowiek nie musi się spieszyć po południu jak głupi. Poza tym to przecież był historyczny dzień nadawania LP3 przez pierwsze 8,5 roku istnienia.
Myślę, że nawet p. Sobala musi się trochę liczyć ze zdaniem słuchaczy. A że zdania są podzielone, to Lista musi być i trochę "niedźwiedziowa" i trochę "balonikowa". Zresztą całkowita zmiana prezentera powodowałaby różne poważne komplikacje. Np. na stronie z mapa występowania słuchaczy LP3 trzeba by było zmienić baloniki na misie... ;-)
PS. No tak, masz rację, p. Marek jest założycielem TRZECH polskich list przebojów!
kajman

tadzio3 pisze:
Artur pisze:A ja mam skrytą nadzieje, że lista znów będzie w piątek.
Ja bym też bardzo chciał! Na pewno zwiększyła by się moja częstość słuchania listy na żywo. Do soboty wciąż nie mogę przywyknąć i pewnie to nie nastąpi
No coż, dla mnie sobota to był powrót do tych kilkuset moich pierwszych list. Chociaż jednak wolałbym ją w piątek, bo wtedy zostają mi dwa dni na liczenie wyników po mojemu.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

Prawdę mówiąc - abstrahując od odejścia Niedźwiedzia - gdy po raz pierwszy po 18 latach usłyszałem LP3 w sobotę, miałem wrażenie, jakbym znów miał te 7, 11 czy 14 lat... A teraz jest szansa usłyszeć po prawie 20 latach LP3 W SOBOTĘ Z PANEM MARKIEM!!! I już w ogóle będzie jak dawniej :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja powiem tak: BARDZO się cieszę :-D .
Co do tych, którzy teraz myślą, jak to będzie z Listą (mam na myśli, TYCH, a nie nas tutaj) - nie zazdroszczę im tej decyzji ;-). Bo jeśli chodzi o mnie - nie ma to jak Lista z Niedźwiedziem, ale z drugiej strony obecną Listę lubię. Bardzo. Także w referendum ogłnonarodowym pewnie bym się wstrzymał 8) .
No i piątek/sobota - wolę sobotę :) . W sobotę TV oddaje walkowerem walkę z Listą, bo nic w niej ciekawego nie ma (szańce na lodzie, jak oni fałszują, etc.), a w piątki czasem coś się trafi fajnego. No i w piątek rzadziej jestem w domu o 19-20.
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

Miszon pisze: No i piątek/sobota - wolę sobotę :) . W sobotę TV oddaje walkowerem walkę z Listą, bo nic w niej ciekawego nie ma (szańce na lodzie, jak oni fałszują, etc.), a w piątki czasem coś się trafi fajnego. No i w piątek rzadziej jestem w domu o 19-20.
Ilu było takich pokręconych, jak ja, którzy regularnie słuchali LP3 i LPMN?
Może to i offtopik, ale dla mnie w sumie jest to bez różnicy - który Redaktor (z tych dwóch, rzecz jasna) i jaki dzień. Najważniejsze, że Niedźwiedź wraca do Matecznika :D . Jestem apolityczny, więc dyskusje typu: Skowroński to , Laskowski tamto, itp. kompletnie mnie nie obchodzą.
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Jak dla mnie powrót Pana Marka jest raczej ciekawostką i pewną nowością. Wystarczy spojrzeć na mój podpis pod postami. Może takich jak ja jest nie wielu ale dla nich LP3 to właśnie Piotr Baron. Oczywiście kiedy ja zacząłem słuchać PR3 Pana Marka już tam nie było. Oczywiście wcześniej gdy odrywałem się od pewnego radia komercyjnego, aby posłuchać świątecznych licytacji słyszałem Niedźwiedzia (np. w Karpiu :D ). Rozumiem, że dla niektórych moja wypowiedź jest herezją, może mnie ktoś znienawidzi ale dla mnie on też był legendą. Gdy postanowiłem posłuchać jego listy w Radiu Złote Przeboje uznałem, że to nie to samo co u Piotra Barona. Może rzeczywiście wynikało to z komercyjnego charakteru radia. Osobiście liczę, że obaj prowadzący dojdą do porozumienia ale chciałbym dalej słuchać w liście Pana Barona.

PS: Z jednej strony Panu Piotrowi musi być przykro ale jeśli czyta nasze forum na pewno się bardzo cieszy. Przecież mogły się tu pojawić w większości posty w stylu. "Nareszcie Niedźwiedzki wraca, już nie mogłem wytrzymać z tym prowadzącym X. Lepiej gdyby zrobili w Trójce 2 lata bez listy", Właśnie takich nie znalazłem , przecież LP3, mogło upaść, a Pan Piotr Baron ją uratował. Są osoby, które chcą aby on dalej prowadził listę. Wydaje mi się, że gdyby wróżka komuś z nas powiedziała, że wśród forowiczów znajdą się osoby które będą chcieli innego prowadzącego Listę niż Niedźwiecki, z pewnością popukalibyście się w czoło!
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

W 2007 r. chyba wszyscy obawialiśmy o to, czy lista przetrwa, czy nowy prowadzący utrzyma poziom listy. Niektórzy nawet uważali, że lista prowadzona przez kogoś innego niż Niedźwiedź w ogóle nie ma sensu i może lepiej ją zlikwidować. Obawialiśmy się zmian, ale Balonik, przynajmniej moim zdaniem, poradził sobie znakomicie.
Teraz znowu niektórzy obawiają się zmian, ale przynajmniej o istnienie listy nie musimy się martwić. :)
airborn

Post autor: airborn »

Przecież to nie o politykę chodzi, tylko o Trójkę. Jeden dyrektor Trójkę popsuł, drugi ją naprawił.

Wiem, że to forum LPPT jest i naturalne jest, że dyskusje dotyczą głównie tej audycji i jej prowadzących, ale naprawdę nie można traktować jej jako samotnej wyspy na Trójkowym oceanie.
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

Przygotowałem zbiór głosów słuchaczy w sprawie powrotu Pana Marka z popołudniowej audycji "Zapraszamy do Trójki" z 26 stycznia 2010. Kto nie słuchał, może sobie odsłuchać w wiadomym miejscu. :D
kwiaciareczka

Post autor: kwiaciareczka »

Czółko! Dawno się nie odzywałam ani na forum lp3 ani lpmn, chociaż zaglądałam czasem po audycji na lpmn. Dla mnie powrót Niedźwiedzia do Trójki sprawia, że wszystko znów jest na właściwym miejscu. Po odejsciu była rozpacz, potem wkurzanie się co On tam robi? (w sensie, że jest w niewłaściwym miejscu), jaki sens ma lista utworów w radiu, które nie gra tych utworów, a potem to już machnęłam ręką, cieszyłam się, że są dwie fajne listy w tygodniu i nie wierzyłam, że wróci. A tu proszę!
Lista prowadzona na przemian przez Barona i Niedźwiedzia, to moim zdaniem jedyne rozwiązanie. Tylko mam spore wątpliwości co do ich wielkiej przyjaźni. Na zlocie spytałam p.Piotra czy jak p.Marek wróci odda mu listę, zareagował dość gwałtownie, ,,co on sobie myśli, że tak łatwo będzie wrócić?". Oj znielubiałam go wtedy dokumentnie. Jak ktoś chce coś robić i nie oddawać tego innym ok, jak ktoś deklaruje publicznie, że robi coś za kogoś tylko na jakiś czas - ok, ale jednocześnie deklarować coś publicznie, a w rzeczywisości mieć zupełnie inne inencje?...
Jak dla mnie Barona na antenie jest zdecydowanie za dużo - 3 godz 4 razy w tyg plus lista.
Co do listy, w piątek Niedźwiedzia słuchałam uważniej, a w sobotę to po prostu dobra audycja z świetnym utworami,która mogła sobie lecieć gdzieś w tle.
I jeszcze powody odejścia p. Marka - moim zdaniem jeden- dyrekcja.
Awatar użytkownika
arturro

Post autor: arturro »

http://www.dziennik.pl/magazyn-dziennik ... slami.html

Lista z 19 na 9 rano ;) haaaa DOBRE :twisted: :)
może w tch cygarach co pali Skowroński coś jest ??

czyli Pan Marek chce prowadzić wymiennie Listę z Piotrem Baronem !!! może...to i dobrze... :D
ODPOWIEDZ