Czarne chmury zbierają się nad Skowrońskim

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
kasia!

Re: Czarne chmury zbierają się nad Skowrońskim

Post autor: kasia! »

tadzio3 pisze:Nie
dzięki za odpowiedź.

Wiem, że ludzi nie ocenia się po wyglądzie ale co Jethonowa ma na głowie? straszydło :nie:

PS. przepraszam jeśli kogoś mój post obraził w jakiś sposób
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Nie słuchałem i nie słucham jedynki więc przytoczę tu dwa komentarze jak rozumiem z wypowiedzi słuchaczy jedynki:
Dodana do serwisu: 22.10.2008
Koń trojański

Ta kobita to koń trójański komercji. Zwolniła Marte Kielczyk- najlepszą didżejke stąd do wulkanu, zatrudniła do prowadzenia audycji jakiegoś wymuskanego, irytującego lalusia, którego słuchać nie da sie na trzeźwo, i nic dziwnego, że słuchacze uciekają od porannej Jedynki. Szkoda czasu. W komercji to i muzyka lepsza, i 30 kawałków można wygrać, gdy sie smsa z imieniem wyśle. Jeszcze nie wygrałem, ale jutro nie umiera nigdy

Opinia dodana przez: ślepy leon
Dodana do serwisu: 02.11.2008

Koń trojanski 2

Ha! Dajcie spokój! Pani Magda to już starsza kobieta, właściwie babcia. Trudno wymagać od tak leciwej kobiety trzeźwego umysłu i pomysłów. Miała szczęście, że udało jej się cudem trafić do jedynki. Już niedługo pójdzie na emeryturę i kolor różowy zniknie z mediów. Pani Jethon jest wytworem chorej sytuacji jaka panuje w polskim radiu. Lato z radiem, było w tym roku po prostu nudne. Sztywny program bez pomysłu i koncepcji na to jak zaciekawić sobą słuchaczy. Prawdę mówiąc było to pierwsze lato z radiem, które nie tylko nie przykuło mojej uwagi, a wręcz odpychało od programu pierwszego. Często zdarzało się tak, że z przyzwyczajenia o 9.00 włączałem jedynkę ale w trakcie trwania programu ze smutkiem szukałem czegoś innego, gdzie indziej. Pani Magdo pora odejść!

Opinia dodana przez: walenty
źródło: http://www.znanipolacy.pl/magda_jethon__645.html
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Ja nie wiem czy Ty kiedykolwiek słuchałeś jedynki, ale jak ona była krytykowana przez starych słuchaczy jedynki, to jest na plus dla niej. :wink:
"LzR" czy inne programy rozrywkowej w jedynce były prowadzone wcześniej w konwencji rubaszno-biesiadnym :lol: , więc ja jako słuchacz trójki zmuszony słuchać w pracy jedynki przyjąłem tę zmianę na plus. Problem polega na tym, że ci którzy pisali te opinie nie słuchają trójki, bo jest dla nich...nudna. Muzycznie na pewno się poprawiło.
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

No i pierwsze pozytywne informacje już są. Jeton chce sprowadzić Niedźwiedzkiego.
słoik

Post autor: słoik »

Jak też brak konsekwencji. Dyrektor mówi o sprowadzeniu Niedźwiedzia i jednocześnie o oszczędnościach. Przecież musiałaby położyć naprawdę grube pieniądze na stół, a Agora zapewne też by licytowała.
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Re: Skowroński

Post autor: PS »

Ja także zaliczę się do grona osób, które specjalnie za Skowrońskim płakać nie będą. :| Czy to przypadkiem nie jest ten pan, który był głównym sprawcą odejścia z Trójki Marka Niedźwieckiego? Jeśli tak, to u mnie jest na zawsze przegrany, bez względu na swoje nie(liczne) zasługi dla Trójki.

Jeśli chodzi o sztandarowe i najważniejsze audycje Pr3, to przede wszystkim w konsekwencji odejścia MarkaN. musiała zniknąć dopiero co reaktywowana piątkowa Tonacja Trójki. :( Nie wróciła też na swoje miejsce sobotnia Zapraszamy do Trójki Kaczkowskiego. Dyrekcja przyznała wprawdzie Panu Piotrowi M-3, ale w gorszej lokalizacji antenowej i dopiero po tym jak otrzymał Mateusza, czyli całkiem niedawno. Natomiast codzienne wydania Zd3, jak straszyły, tak straszą muzyką z puszki. :STOP: Że niby Skowroński przywrócił do Trójki jakieś osobowości dziennikarskie? Przecież Mann był w niej przed jego przyjściem (wprawdzie po ciemku, ale był), a gdzie są Kostrzewa czy Jóźwicki?

Jeśli prawdą jest, że Pan Skowroński pobierał, czy wręcz przyznawał sobie honoraria za pojawianie się na antenie, to niezbyt ładnie to o nim świadczy, dlatego że jego występy w eterze zazwyczaj nie pozostawiały po sobie żadnych wspomnień. Przynajmniej ja nie pamiętam nic istotnego w jego wykonaniu, poza średnio ciekawymi wywiadami z cynicznymi politykami. Do miana osobowości radiowej jest mu z pewnością bardzo, bardzo daleko. Za co więc było tu brać (dodatkowe do pensji) honoraria?

W sumie myślę więc, że nie ma tego złego, co... może na dobre Trójce wyjdzie. :)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

PS pisze:Przecież Mann był w niej przed jego przyjściem (wprawdzie po ciemku, ale był), a gdzie są Kostrzewa czy Jóźwicki?
No właśnie. Znakomita to była audycja. :) No i trzeba przypomnieć, że Wojciech Mann dostał ją po powrocie z różnych komercyjnych wojaży. Bo przed odejściem miał znakomitego RadioManna. Czasami retro. :)
IZA

Post autor: IZA »

Skoro już wspominamy "Manniaka po ciemku" to też była moja ulubiona audycja. Powiem nawet odważnie, że znacznie lepsza od późniejszych programów prowadzonych przez pana Wojciecha w 3 (przepraszam, ale taki już mam gust). I ten naczelnik poczty... łezka się w oku kręci :D
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

IZA pisze:Powiem nawet odważnie, że znacznie lepsza od późniejszych programów prowadzonych przez pana Wojciecha w 3
no ba! Manniaka słuchalem nammiętnie! ;-) a TANIE GRANIE czy Zd3 jak mogę. a częściej raczej nie moge i ... nie brak mi tego...
I też nie do końca rozumiem jak Skowroński mógl ściągnąć WM do Trojki skoro on tam już był... A że nocą...
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

PS pisze:Przecież Mann był w niej przed jego przyjściem (wprawdzie po ciemku, ale był), a gdzie są Kostrzewa czy Jóźwicki?
Kostrzewa odszedł dla kariery, chciał zająć się czym innym i głośno o tym mówił co go interesuje. Jego wybór.
Tak jak wybranie przez M.N. kasy w złotych oldbojach.
marsvolta pisze:No i pierwsze pozytywne informacje już są. Jeton chce sprowadzić Niedźwiedzkiego.
Pozytywne? Buahaha. Rozumiem, że to żart ;)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

krzysiek83 pisze: Rozumiem, że to żart ;)
ja też podobnie to odbieram... Szczególnie, że padło to w kilka godzin po ogłoszeniu nowminacji. Wątpię aby w tym czasie Niedźwiedź miał możliwość ustosunkowania się do tej propozycji... A poza tym ze Złotymi też wiąże go jakaś umowa, kontrakt... Jest lpmn, ZSiN, planowana jest jakaś seria płyt smoothjazzowych... tego wszystkiego nie da rady tak w minutkę przekreślić... Wiem, można się czepić, że podobnie zrobił odchodząc z Trójki, ale to jednak była inna sytuacja...

A poza tym nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki... Trochę się jednak zmieniło po odejściu Pana Marka...

I żeby było jasne - ja nie mam nic przeciwko powrotowi, ale jakoś nie wydaje mi się to realne... No chyba, że zostałby współpracownikiem "dochodzącym" ;-) Co jest chyba tak samo mało realne ;-)
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

krzysiek83 pisze:
marsvolta pisze:No i pierwsze pozytywne informacje już są. Jeton chce sprowadzić Niedźwiedzkiego.
Pozytywne? Buahaha. Rozumiem, że to żart ;)
krzysiek83 na forum Trójki pisze: Błagam pana... Niech pan się nie zbliża do Myśliwieckiej :!:
Jest pan taki wspaniały (zapewne), elokwentny (zapewne) i gra pan tak cudowną (zapewne) muzykę jak nigdy w tym najlepszym (zapewne...) radiu pod słońcem, że nie wolno tego psuć :twisted:
Wiecie co jest problemem ? Problem jest ta żółć , zawiść i ludzki jad...
ku3a

Post autor: ku3a »

marsvolta pisze:A ja za Skowrońskim nie przepadałem i nie będę po nim płakał. Poza tym jakoś nikt nie pamięta, że za jaego kadencji odszeedł Marek Niedźwiedzki. I jak można powiedzieć, że postawił trójkę na nogi? Jeżeli nie zatrzymał jednaj z najważniejszych postaci w Trójce.
a czy znasz wszystkie szczegóły?
czy wiesz czy dyrektor Skowroński próbował zatrzymać Marka?
:roll:
zbyszu pisze:Skowroński poddzwignął Trójkę. Tez fakt, ale to nie było trudne po "bagienku", które zostawił Laskowski...
też tak myślę. i w ogóle nie rozumiem co się ludzie tak podniecają dwoma złotymi medalami Justyny Kowalczyk. to nie było trudne po "bagienku", które istniało w polskim narciarstwie biegowym od wielu lat. gorzej nie mogło być, więc mogło być tylko lepiej, więc te złote medale to oczywista oczywistość.
Awatar użytkownika
krzysiek83

Robert pisze: Wiecie co jest problemem ? Problem jest ta żółć , zawiść i ludzki jad...
Odpowiadam wszystkim nieuleczalnym fanom M.N.
Po pierwsze: Co złego to nie ja :roll:
To nie ja tworzę problemy, tylko polityczne przepychanki w radiu (swoją drogą - jak PO przejmie władzę w mediach, to znowu zmieni dyrektorów, szefów i kogo tam jeszcze? czy też może właśnie brudną robotę wykonują za nich obecnie przystawki?).
Po drugie: Złość i żal z pewnością pozostały i nie potrafię na spokojnie o tym pisać.
Po trzecie: Dwa razy się do tej samej rzeki nie wchodzi, twierdzę to nie tylko ja.
Poza tym M.N. zdradził Trójkę, odszedł i już. Takich rzeczy nie wybaczę, firmuje teraz naprawdę słabą stację swoim nazwiskiem. I to jest fakt. Trudno mi jest mieć szacunek dla niego, bo jednak uważam, że zrobił to dla pieniędzy (wcześniej szybko wydał płyty z listą w serii wydawniczej "Dziennika", przypadek?).
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

krzysiek83 pisze:Trudno mi jest mieć szacunek dla niego, bo jednak uważam, że zrobił to dla pieniędzy (wcześniej szybko wydał płyty z listą w serii wydawniczej "Dziennika", przypadek?).
To jest ta żałosne, że aż śmieszne.
Myślisz, że jeden z najlepszych, najbardziej znany i ceniony redaktor jakim jest Pan Niedźwiecki potrzebuje robić coś dla pieniędzy? Nie sądzisz, że chciał może spełnić jakieś swoje marzenie/a i nie być też w sumie całe życie kojarzony tylko jako prowadzący listę. Powiem Ci tylko, że Złote Przeboje należą do Agory wydawcy G.Wyborczej a Dziennik to Axel Springer, ale czy płyty były jakoś szybko wydane, nie sądzę? Czy to było pierwsze wydanie płytowe firmowane nazwiskiem Pana Marka?
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

ku3a pisze: też tak myślę. i w ogóle nie rozumiem co się ludzie tak podniecają dwoma złotymi medalami Justyny Kowalczyk. to nie było trudne po "bagienku", które istniało w polskim narciarstwie biegowym od wielu lat. gorzej nie mogło być, więc mogło być tylko lepiej, więc te złote medale to oczywista oczywistość.
Hehe, podoba mi się takie porównanie i myślenie. :)
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Nie będę komentował niektórych wypowiedzi, bo większość z nich została już celnie odparta.

Lista artykułów prasowych związanych z odwołaniem Skowrońskiego: http://tajniak.pl/protest/
IZA

Post autor: IZA »

Chciałam się zastosować do prośby Jacka: „Tutaj rozmawiamy w 90% o muzyce. A muzyka, jak wiadomo, łagodzi obyczaje. I tego się trzymajmy”, ale nie wytrzymałam.
krzysiek83 pisze:Poza tym M.N. zdradził Trójkę, odszedł i już. Takich rzeczy nie wybaczę, firmuje teraz naprawdę słabą stację swoim nazwiskiem. I to jest fakt. Trudno mi jest mieć szacunek dla niego, bo jednak uważam, że zrobił to dla pieniędzy (wcześniej szybko wydał płyty z listą w serii wydawniczej "Dziennika", przypadek?).
Przepraszam, ale czy my przypadkiem nie żyjemy w wolnym kraju? Czy pan Marek był jakoś przykuty żelaznym łańcuchem do Trójki? Miał najwidoczniej bardzo poważne powody dla których odszedł. I nie dam sobie wmówić, że jedyną przyczyną był super extra kontrakt od radia ZP. Marek był przywiązany do listy i innych swoich audycji – w przeszłości już inne rozgłośnie (w tym RMF) proponowały mu transfer i zawsze odmawiał. Poza tym, nie rozumiem co ma do rzeczy to, że przeszedł do słabej rozgłośni. Ja to bardzo chwalę, bo odkąd się tam pojawił to nieco ją podźwignął i tym samym stała się zdatna do słuchania.

Co do powrotu – też w bajki nie wierzę. W większości moja opinia pokrywa się z argumentami Yacego, dodam tylko, że Marek nie da sobą wycierać gęby kolejnemu zarządowi. Teraz realizuje swoją pasję w innym miejscu i ja (oraz reszta wiernych słuchaczy) to akceptuje i stale mu towarzyszymy, tyle że na innej fali.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Może dodam tylko, że najbardziej prawdopodobną wersją [ale nie taką na teraz, a na "kiedyś"] jest to co sam kiedyś mówił w jakimś wywiadzie i o czym już kiedyś wspominałem:
Yacy pisze: (...) Ewentualnie Pan Marek zrobi sobie takie gniazdko o którym często mówi, wtyczka w ścianę i stamtąd będzie nadawał I czy to do Trójki czy do Smutnego Radia Miś (...)
Albo nawet do kilku stacji! A co!!! ;-)
Awatar użytkownika
krzysiek83

IZA pisze: Przepraszam, ale czy my przypadkiem nie żyjemy w wolnym kraju? Czy pan Marek był jakoś przykuty żelaznym łańcuchem do Trójki? Miał najwidoczniej bardzo poważne powody dla których odszedł. I nie dam sobie wmówić, że jedyną przyczyną był super extra kontrakt od radia ZP. Marek był przywiązany do listy i innych swoich audycji – w przeszłości już inne rozgłośnie (w tym RMF) proponowały mu transfer i zawsze odmawiał. Poza tym, nie rozumiem co ma do rzeczy to, że przeszedł do słabej rozgłośni. Ja to bardzo chwalę, bo odkąd się tam pojawił to nieco ją podźwignął i tym samym stała się zdatna do słuchania.
Cieszą mnie to, że dyskutujemy na argumenty (na forum trójki, na którym też się udzielam często ich brakuje).
Nie mówię, że M.N. był przykuty. Źle oceniam jako Trójkowicz jego decyzję, a powrót byłby czymś dziwnym i niemoralnym w mojej ocenie.
A to że odszedł do tej stacji kończy się tym jakie utwory firmował choćby w swoim TOPie. Daje twarz radiu, które nie jest lepsze od wspomnianego RMF-u.
Podsumowując - nie może powiedzieć - "Radio to ja", Trójka nie straciła na jego odejściu. Jedna z wielu osobowości, których Trójce nie brak.
Trójka jak wspomniałem na tym nie traci, a konkurencja oczywiście zyskała. Z perspektywy widać, że całe to odejście służy wszystkim.

EDIT:
abd3mz pisze:Nie będę komentował niektórych wypowiedzi, bo większość z nich została już celnie odparta.

Lista artykułów prasowych związanych z odwołaniem Skowrońskiego: http://tajniak.pl/protest/
Dzięki za link, myślę że J.Jachowicz dobrze podsumował to całe zamieszanie.
Swoją drogą Marcel wyraźnie poruszony :(
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

a mnie zaskoczyły informacje w serwisie Trójki o pikiecie popierającej Skowrońskiego :-) Czyżby pani magdy *) jeszcze nie było na Myśliwieckiej? ;-)

*) przepraszam - to było niezamierzone!!! Oczywiście powinno być - pani Magdy!
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 3:34 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Yacy pisze:a mnie zaskoczyły informacje w serwisie Trójki o pikiecie popierającej Skowrońskiego :-) Czyżby pani magdy jeszcze nie było na Myśliwieckiej? ;-)
Dlaczego zdziwiły. News to news. Podawały go również TVN, TVN 24, portale internetowe itp. Sprawa jakby nie było ma wymiar społecznosciowy?

Kto z Forum i z warszawiaków pobiegł na pikiete?
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Jestem za a nawet przeciw. ;)
Muszę przyznać Skowrońskiemu, że rzeczywiście wyprowadził Trójkę z dołka pod względem muzycznym, ale jednocześnie pod względem politycznym mocno ją skręcił na PIS (widać to chociażby po dziennikarzach uczestniczących w pikiecie), a sam został tu umieszczony 2 i pół roku temu właśnie z powodów politycznych.
Zatem nie mam jednoznacznie wyrobionej opinii co do odwołania Skowrońskiego, chociaż wygląda na to, że Jethon jest skłócona z niektórymi obecnymi dziennikarzami Trójki, co może doprowadzić do odejścia m.in. Wasowskiego:
http://prasowe.com/video/200-skowroski- ... otest.html
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Robinson pisze:...co może doprowadzić do odejścia m.in. Wasowskiego:
http://prasowe.com/video/200-skowroski- ... otest.html
Masz duzo racji. A co było powodem odejscia Jethon? Włąsnie powrót pani M. Makowskiej...prywatnie...Zatem taka a nie inna reakcja Wasowskiego.

Jestem ogółem sytuacji bardzo zniesmaczony, choć jest jeden + Przełozy sie to zapewne na dalszy wzrost słuchalnosci ;-)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

5 minut temu to obejrzałem :-(
i chyba nie tylko Wasowski...
ODPOWIEDZ