CAN'T COOK (WHO CARES?) - The Car Is On Fire (EMI)
NA ZAWSZE I NA WIECZNOSC - Wilki (EMI)
ŚCIERWO - T. Love (EMI)
THE POT - Tool (Sony BMG)
ROMANCA CHERUBINA - Warska, Niemen, Kurylewicz (Polskie Nagrania)
ZGADNIJ - Husky (EMI)
OH! WHAT A GIRL - Simply Red (Universal)
czyli są tu 2 piosenki, na które głosowałem, a więc jestem raczej rozczarowany :-/
Ja akurat lubię podglądać wcześniej, ale szanuję, że ktoś tego nie chce wiedzieć, no i boję się Kuby i Zbysza , więc może na górze i te zasady dot. komentowania bieżącego notowania listy spisać i przykleić dla nowych użytkowników. Sam byłem kiedyś w podobnej sytuacji, bo tego nie wiedziałem.
Moje życzenia co do dzisiejszej listy wydają się całkiem realne
1/ Pierwsza 4 mojej listy z tego tygodnia mogłaby być zagrana w ostatniej godzinie (Kombajn, Buldog, Mira i "Święci")
2/ Na 1szym Myslovitz lub Święci (ewentualnie Hey)
3/ Psalm blisko godziny 20tej
4/ mało realne "America" w 30stce
A tak w ogóle to miłych wrażeń z dzisiejszej listy.
Ja niestety dzis nie bede mogł słuchac listy bo wychodze na impreze urodzinowa na 20.00, jesli tylko dam rade to pierwsza rzecza jaka zrobie po powrocie to sprawdze najnowsze notowanie w internecie, ale jeszcze do 19.45 posiedze, mam nadzieje ze ktos odnotuje na forum na ktorym bylaby dzisiaj Republika i ile glosow oddano na ta piosenke, bo tego na stronach trojki napewno nie bedzi, mam nadzieje ze bedzie sporo zamieszania na liscie. Ostatnio postanowilem sobie nie glosowac na piosenki z pierwszej dziesiatki i na te z duzym stazem, zawsze staram sie przynajmniej 5 glosow oddac na utwory spoza listy aby wymusic wieksza rotacje na liscie ale to chyba niewiele pomaga.
stavanger pisze:Nowy "Karp" już miał swoją premierę, ale nie ma go jeszcze w zestawie do głosowania.
Może nie wsłuchałem się dokładnie, ale... mam wrażenie, że każdy kolejny jest coraz słabszy, nudniejszy, mało odkrywczy. W zasadzie powielają się stare utarte ,,dofcipy'', rymy, alegorie (jeśli mówimy o rzw. warstwie poetyckiej tekstu ) — niemniej parę rymów i przenośni mnie urzekło.