nowe utwory z lp3

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

nowe utwory z lp3

Post autor: prz_rulez »

poszukuje nowych utworow mp3 z Listy trójki, np. eM - Na jednej fali, Ramona Rey - Pięknie jest w dobrej jakości....itd. ktos chetny do pomocy? :)
Awatar użytkownika
mate
Kontakt:

Post autor: mate »

Mam eM - na jednej fali....ale Ramony nie mam

m.tomaszuk@fm.igol.pl
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Dobre sklapy muzyczne...

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

zbyszu pisze:Dobre sklapy muzyczne...

Do nasłuchania
nie musza być dobre :-) eM jest nawet w EMPIKU chociaż ja nabyłem w fan.pl. no niestety na mnie nie licz bo jestem za kupowaniem oryginalnych CD albo no właśnie albo co... nie wiem raczej alternatywy nie ma. u mnie na półkach jest ok. 100 piratów. ale nie-piratów jest ok. 1500 więc czuje sie rozgrzeszonyszczególnie dlatego że są to płyty z przed paru lat lub ciężko dostępne w Polsce. mam równiez mnóstwo mp3. np mam PINK FLOYD całą dyskografię a dziś zakupiłem ich 4 najlepsze moim zdaniem płyty na oryginalnych CD. wiem że jest to nie tania zabawa ale tak to już jest że jak ktoś lubi drogie samochody to albo go na nie stać albo "pożycza". i potem jest tak że 10 000 płyt daje złotą płytę. śmiech...
prz_rulez
Kontakt:

nie kazdy ma pieniadze na kupowanie plyt, szczegolnie jak sie ma kolo 18. I zwlaszcza gdy jak rodzicom zabraknie pod koniec miesiaca pieniedzy zabieraja i zwracają w daninie... no chyba 4 coca-colami i 5 paczkami ciastek nie będę płacił? :x
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

Moze i ja cos dorzuce jesli chodzi o ceny plyt. Niestety tak ten swiat jest obecnie 'zbudowany', ze kazdy chce wyciagnac z wszystkiego co sie da jak najwiecej. Po prostu pazernosc. A pozniej jest lament, ze piractwo kwitnie. A wystarczy aby tylko troche spuscic z tonu i dobra plyta w sklepie moze kosztowac juz 20 zlotych. A jak bedzie tyle kosztowala to i piractwo sie w ten sposob ukroci, a i wytworniei sami artysci powinni byc wtedy zadowoleni bo wiecej sie tego sprzeda, a w koncowym rozliczeniu ich wplywy beda bliskie temu co osiagaja obecnie. Ale mamy przeciez kapitalizm tylko nie bardzo sie sprawdza prawo popytu, podazy i ceny. Ten rynek jest tak samo chory jak.... tu sobie wstawcie cokolwiek i tak bedzie pasowalo.
prz_rulez
Kontakt:

najcieakwsze jest to, ze produkcja plyty wychodzi taniej niz kasety, ale plyty sa drozsze! dobrze ze sa empiki i mediamarkty, bo mozna by bylo sie chyba powiesic...

a co do plyt u mnie, to jeszcze jedna sprawa - po co mi plyty skoro ja glownie slucham singli? plyty mni generalnie zawodza, tak jak ostatnio Lordi, a pare miesiecy wczesniej The Killers... ale jakby ktos wydawal plyty z super-ekstra-swiezymi singielkami po atrakcyjnej cenie, pewnie bym czasem kupil ;)
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

prz_rulez pisze:(...)ale jakby ktos wydawal plyty z super-ekstra-swiezymi singielkami po atrakcyjnej cenie, pewnie bym czasem kupil ;)
Takie plyty sa wydawane, ale dostepne sa jedynie dla subskrypentow, ktorymi sa rozglosnie radiowe - rowniez internetowe. Wydawane sa co tydzien i zawieraja nowosci.
ku3a

Post autor: ku3a »

prz_rulez pisze:najcieakwsze jest to, ze produkcja plyty wychodzi taniej niz kasety, ale plyty sa drozsze! dobrze ze sa empiki i mediamarkty, bo mozna by bylo sie chyba powiesic...
widac, ze rzeczywiscie plyt nie kupujesz, skoro piszesz, ze w Empiku sa tanie.
btw - jakby ktos z Warszawy byl zainteresowany skladanka "Rearviewmirror" Pearl Jamu, to tydzien temu kupilem ten dwuplytowy album w Saturnie w Arkadii za 36 zl! Jeszcze troche egzemplarzy bylo.
prz_rulez pisze:a co do plyt u mnie, to jeszcze jedna sprawa - po co mi plyty skoro ja glownie slucham singli?
rozumiem, ze piszac, ze sluchasz singli nie masz na mysli, ze sluchasz singli, tylko pojedynczych empetrojek sciagnietych z netu, tak?
prz_rulez
Kontakt:

Piotr pisze:
prz_rulez pisze:(...)ale jakby ktos wydawal plyty z super-ekstra-swiezymi singielkami po atrakcyjnej cenie, pewnie bym czasem kupil ;)
Takie plyty sa wydawane, ale dostepne sa jedynie dla subskrypentow, ktorymi sa rozglosnie radiowe - rowniez internetowe. Wydawane sa co tydzien i zawieraja nowosci.
to teraz juz wiem, czemu niektore stacje radiowe (amatorskie, lokalne) puszczają w nocy piosenki zawsze w tej samej kolejnosci...

no, ale takich skladanek o jakich ja mysle to nawet stacje radiowe nie dostaja - a na pewno nie w Polsce. wiec niestety pozostaje internet...
prz_rulez
Kontakt:

ku3a pisze:
prz_rulez pisze:najcieakwsze jest to, ze produkcja plyty wychodzi taniej niz kasety, ale plyty sa drozsze! dobrze ze sa empiki i mediamarkty, bo mozna by bylo sie chyba powiesic...
widac, ze rzeczywiscie plyt nie kupujesz, skoro piszesz, ze w Empiku sa tanie.
btw - jakby ktos z Warszawy byl zainteresowany skladanka "Rearviewmirror" Pearl Jamu, to tydzien temu kupilem ten dwuplytowy album w Saturnie w Arkadii za 36 zl! Jeszcze troche egzemplarzy bylo.
prz_rulez pisze:a co do plyt u mnie, to jeszcze jedna sprawa - po co mi plyty skoro ja glownie slucham singli?
rozumiem, ze piszac, ze sluchasz singli nie masz na mysli, ze sluchasz singli, tylko pojedynczych empetrojek sciagnietych z netu, tak?
w empiku jest O WIELE taniej niz w lokalnej ksiegarni, gdzie ceny niektorych plyt, kosztujacych w Empiku 64 złote, kosztują tam 85...

a co do singli, to w wiekszosci tak, pojedyncze pliki, ale zdarzaja sie tez remixy, wersje albumowe i live'y.
prz_rulez
Kontakt:

Tak, rozwinal nam sie tutaj zupelnie inny temat, proponuje zalozyc nowy w Tematach okololistowych, ja natomaist pytalem sie glownie o mp3ke eM - Na jednej fali i moze Miry Kubasinskiej...ale na eM mi naprawde bardzo zalezy, a, wybaczcie, nie mam teraz zadnych srodkow na kupowanie takich rzeczy jak plyty, chocby piraratow za 5 zl... moglby ktos to wyslac albo nie wiem dac link w sieci? BARDZO PROSZĘ.
ODPOWIEDZ