pods. roku 1984
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
pods. roku 1984
Jest błędny zapis:
297. 2 39 1 2 SADE — Your Love Is King
Tam gdzie zaznaczyłem czerwonym (liczba tyg. w zestawie) powinna być jedynka, Sade zadebiutowała w notowaniu podwójnym 105/106 i to był jej jedyny pobyt w podstawowym zestawieniu.
Podobne błędy są przy innych utworach, które debiutowały w 105/106 - mają w podsumowaniu za rok 1984 policzony o jeden tydzień za dużo:
"Bobby X" Oddziału, "People Are People" Depeszów, "Jej wspomnienie" Kombi, "I Want to Break Free" Queen, "Zabij to" Lady Pank.
Tam gdzie zaznaczyłem czerwonym (liczba tyg. w zestawie) powinna być jedynka, Sade zadebiutowała w notowaniu podwójnym 105/106 i to był jej jedyny pobyt w podstawowym zestawieniu.
Podobne błędy są przy innych utworach, które debiutowały w 105/106 - mają w podsumowaniu za rok 1984 policzony o jeden tydzień za dużo:
"Bobby X" Oddziału, "People Are People" Depeszów, "Jej wspomnienie" Kombi, "I Want to Break Free" Queen, "Zabij to" Lady Pank.
Re: pods. roku 1984
Ale to jest akurat poprawnie. Utwór był w notowaniu obejmującym dwa tygodnie, więc ma (powinien mieć) na koncie dwa tygodnie.
- Arkano
Spójrz w poszczególne notowania - tam nowość w podwójnym liczy się jako 1 tydzień.
Nowość/nienowość w podwójnym notowaniu to podwójna liczba tygodni (i punktów). O to mi chodziło. A jak gdzieś ktoś sobie liczy, to już nie moja sprawa.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
No tak, ale "oficjalne" źródła nie wiadomo dlaczego liczą notowania podwójne pojedynczo niestety.
"oficjalne" wcale nie znaczy "nieomylne, jedyne słuszne" 

- Arkano
Ale czepialski
Tak czy tak jest błąd. Gdyby w bazie liczono to podwójnie, to Sade miałaby 4 pkt, a ma 2.
Poza tym to już Ojciec Założyciel liczył nowości w podwójnym pojedynczo.

Tak czy tak jest błąd. Gdyby w bazie liczono to podwójnie, to Sade miałaby 4 pkt, a ma 2.
Poza tym to już Ojciec Założyciel liczył nowości w podwójnym pojedynczo.
No i ma 4 pkt, bo była 2 tygodnie na 39 miejscu. 
Niedźwiedź to mój guru i idol, ale nie muszę się ze wszystkim zgadzać co kiedyś wymyślił.
Dobra, sorry, rozgadałem się, kończę.

Niedźwiedź to mój guru i idol, ale nie muszę się ze wszystkim zgadzać co kiedyś wymyślił.
Dobra, sorry, rozgadałem się, kończę.

- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Mam prosbe, aby podawac zrodlo, to znaczy, na ktorych stronach jest zauwazona niescislosc. Domyslam sie, ze chodzi o http://www.lp3.pl bo tu jest tak jak powinnoArkano pisze:Jest błędny zapis:
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
No właśnieArkano pisze:Ale czepialski

Ojciec Założyciel nie liczył podsumowań, poddał się po podsumowaniu dwudziestu wydań, robili to słuchacze, oj do pięćsetnego notowania wielu słuchaczy, którzy już dawno "wyrośli" z listy i nie liczą i nie słuchają.Arkano pisze:Poza tym to już Ojciec Założyciel liczył nowości w podwójnym pojedynczo.
oczywiście, że było omylne, nie rozumiem czemu uparłeś się na te "oficjalne", nadal wydaje mi się, że należy podawać te oficjalne jako oficjalne znaczy się "antenowe" a kto jak sobie policzy prywatnie to jego sprawa.adr pisze:"oficjalne" wcale nie znaczy "nieomylne, jedyne słuszne"
Tego drugiego źródła TU chyba nie znamyPiotr pisze:Domyslam sie, ze chodzi o http://www.lp3.pl bo tu jest tak jak powinno

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
To drugie źródło stanowi dla mnie kontrolę... ale przeoczyłem kolejny wyjątek. Przyznaję, jest błąd... będzie poprawiony!bobby-x pisze:(...)Tego drugiego źródła TU chyba nie znamyPiotr pisze:Domyslam sie, ze chodzi o http://www.lp3.pl bo tu jest tak jak powinno![]()
[edit]
Poprawiono ten błąd i inne jakie były porachowane źle to nowości z notowania 105/106:
Zabij to, Lady Pank
I Want to Break Free, Queen
Jej wspomnienie, Kombi
People Are People, Depeche Mode
Your Love Is King, Sade
Bobby X, Oddział Zamknięty
— z tego co widzę, punkty policzono dobrze, a przekłamanie nastąpiło w ogólnym podsumowaniu tygodni na liście. I ktoś w innym wątku pytał, bez emisji czy wielokrotne...
Poproszę o sprawdzenie, czy nie ma kolejnych przekłamań...
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
o jaki ładny utwór wtedy był na liścieJaceK pisze: Bobby X, Oddział Zamknięty

bobby-x pisze:OZ wziął się mój mail

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Mail też.abd3mz pisze:bobby-x pisze:OZ wziął się mój mailNick.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czy możecie potwierdzić, że w aktualnej wersji liczone jest to poprawnie...?
Mmie już się te ciferki zajączkują...

- Arkano
Sade jest dobrze...
Nie otwierają mi się Topy Wszech Cz.
Muli, może mój komp już nie daje rady ale na każdej stronie kilkosekundowa zwiecha.
Szkoda, że zniknęło najstarsze archiwum (z adresu power2.uci)
Nie otwierają mi się Topy Wszech Cz.
Muli, może mój komp już nie daje rady ale na każdej stronie kilkosekundowa zwiecha.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Jeszcze chwilowo nie zostały przerobione... są dostępne w poprzedniej wersji.Arkano pisze:Nie otwierają mi się Topy Wszech Cz.
Muli... a używasz zapewne IntenećEkszplorera? To fakt... na windzianym IE niestety tak się dzieje — to jest tzw. zgodność przeglądarek ze standardami. W przypadku IE należy rozumieć: brak zgodności... w konsekwencji na pewnym etapie należało się posiłkować dodatkowymi js-skryptami, które obciążają twojego windowsa.Muli, może mój komp już nie daje rady ale na każdej stronie kilkosekundowa zwiecha.
Polecam Firefox, Operę lub Safari... nie testowałem jeszcze Chrome.
PS. Nie traktuj mojego wywodu jako usprawiedliwienie... jest qpa z tą przeglądarką i już! Będę o tym pamiętał, i w przyszłości nad tym popracuję. Jest światełko w tunelu... nowsze wersje IE zbliżają się do respektowania standardów.
- Arkano
LuzikJaceK pisze:PS. Nie traktuj mojego wywodu jako usprawiedliwienie...

Nie masz przypadkiem linku do tej starszej bazy spod adresu power2.uci...?
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
ale tamto to już pełny archaizm... tylko bieżące notowania były uzupełniane... reszta kicha!Arkano pisze:(...) Nie masz przypadkiem linku do tej starszej bazy spod adresu power2.uci...?