Trójka Live! czyli Trójkowe koncerty na CD :-)

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Trójka Live! czyli Trójkowe koncerty na CD :-)

Post autor: Yacy »

Jak napisał portal MEDIA2.PL :

Koncerty radiowej Trójki na CD

Dziennik Rzeczpospolita, wraz z radiową Trójką, przygotowała nową kolekcje muzyczną, która z pewnością będzie gratką dla wszystkich sympatyków polskiej muzyki. Na płytach znajdą się najciekawsze koncerty z Trójkowego koncerotwego studia.

Kolekcja Rzeczpospolitej o nazwie "Trójka Live!" prezentuje najciekawsze koncerty, jakie odbyły się w ciągu ostatnich kilkunastu lat w studiu im. Agnieszki Osieckiej w radiowej Trójce. Większość po raz pierwszy ukazuje się na płytach.

Miłośnicy polskiej muzyki rozrywkowej będą mogli posłuchać piosenek Wasowskiego i Przybory w interpretacji jazzowej, natomiast wielbiciele polskiej muzyki rockowej posłuchają zespołu Perfect. Prawdziwą perełką jest jedyny w historii koncert poprowadzony przez Agnieszkę Osiecką.

Kolekcja startuje w środę, 3 października 2007 roku. Płyty będa kosztowac 6,99 zł.

Dla mnie to rewelcyjna wiadomość, mimo że mam takich koncertów w mp3 kilkadziesiąt. Pod pewnymi warunkami:
1. że nie skończy się to na kilku zaledwie płytkach
2. że nie będą to koncerty np. VooVoo , G. Turnaua czy inne które ukazały się na płytach
3. żę będzie też jakaś wkładka z wyczerpującym opisem.

Myślę że to nie są wygórowane życzenia.

A co może się na nich ukazać?
Pierwsza myśł to koncert Heya z początku lat 90. Rewelacja!

Tylko czemu na stroach Trójki ani w eterze nic o tym nie piszą/mówią???
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Ale przynajmniej RZECZPOSPOLITA zamieściła info. Próbowałem na zdjęciu dojść kogo koncerty mogą się ukazać na płytach ale bezskutecznie. Wiadomo że będzie ich 25!

Trójka Live!
Wyjątkowe koncerty Programu III Polskiego Radia.
Nowa muzyczna kolekcja na CD.

Trójka Live! "Rzeczpospolita" prezentuje najlepsze koncerty, jakie odbyły się w ciągu ostatnich kilkunastu lat w studiu im. Agnieszki Osieckiej w Programie III Polskiego Radia. Większość po raz pierwszy ukazuje się na płytach. Każdy z prezentowanych koncertów to bezapelacyjnie wydarzenie muzyczne, w jednorazowej, niepowtarzalnej aranżacji.

Miłośnicy polskiej muzyki rozrywkowej będą mogli posłuchać piosenek Wasowskiego i Przybory w interpretacji jazzowej, miłośnicy hip-hopu przekonają się, że O.S.T.R. potrafi grać nie tylko z sampli, ale także świetnie czuje się, gdy akompaniują mu żywe instrumenty, w tym przypadku muzyków zespołu Sofa. Natomiast wielbiciele polskiej muzyki rockowej będą mogli sprawdzić, czy Perfect brzmi na koncercie perfekcyjnie. Prawdziwą perełką, która z pewnością będzie bezcenną pozycją w każdej domowej płytotece jest jedyny w historii koncert poprowadzony przez Agnieszkę Osiecką. Artystka zaprosiła do śpiewania swoich piosenek ulubionych wykonawców, między innymi Magdę Umer, Ewę Błaszczyk, Krystynę Jandę i Jana Pietrzaka. Podczas dwuczęściowego koncertu publiczność usłyszała wszystkie przeboje, do których teksty wyszły spod pióra Osieckiej.

Do każdej płyty z kolekcji Trójka Live! dołączona jest książeczka ze zdjęciami i informacjami na temat konkretnego koncertu i artysty. Zaczynamy od koncertu zespołu Perfect.

Obrazek
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Super. Mniej super jest to, że szykuje się kolejny wydatek w kieszeni... Ale czego nie robi siędla muzyki :).
Szkoda, że słąbo widać na tym zdjęciu, jakie są konkretne części serii :? .
ku3a

Post autor: ku3a »

w kazdym razie Heya tam nie widze...
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ku3a pisze:w kazdym razie Heya tam nie widze...
:-( mhm :-(
Ale to raczej było do przewidzenia...
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja też nie widzę, ale też raczej nie trudno było się tego domyślić. A pamiętam tą mocno reklamowaną trasę - Hey i Big Day!
ku3a

Post autor: ku3a »

ale z drugiej strony...
z wierzchu jest Perfect, a na grzbiecie plyty nie wyglada jakby mialo byc podpisane "Perfect", wiec moze to jakas wersja robocza.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Przez moment sadziłem, ze jest tam napisane "Geppert" zamiast Perfekt. Ale chyba strzał chybiony...

Niech sie objawią Forowicze o sokolim wzroku. Moje minusiki wysiadają :shock: :lol:
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

To jakis ostry absurd - mam dość dobry wzrok i na grzbietach płyt widzę ewidentnie hasła: "Grecy", "Egipcjanie", "Aztekowie", Celtowie", "Hindusi" :) Mówię absolutnie poważnie! Czy to znaczy, że otrzymamy od Trójki koncerty Demisa Roussosa albo gwiazd filmowych Bollywoodu? :)
kris3k
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1986

Post autor: kris3k »

Masz racje jackal.
Trójka się nie wysiliła i zerżneła grzbiety z Kolekcji Mitologia Świata.
http://www.rzeczpospolita.pl/mitologie/

edit:
Faktycznie, bęcki należą się Reczpospolitej a nie Trójce.
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 7:55 pm przez kris3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

To fakt grzbiet pochodzi z innej kolekcji :lol: :lol: :lol:
Tylko że to Rzeczpospolita zrobiła taki "skrót" ;-)
Mam nadzieję że w środę będzie więcej wiadomo.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Yacy pisze:To fakt grzbiet pochodzi z innej kolekcji :lol: :lol: :lol:
Tylko że to Rzeczpospolita zrobiła taki "skrót" ;-)
Mam nadzieję że w środę będzie więcej wiadomo.
W takim razie taka ala "setLista" zapewne dopiero się tworzy. Na początek Perfekt

Do zakupienia
Awatar użytkownika
jaszczomp

Post autor: jaszczomp »

Zastanawia mnie cena. Mam nadzieję, że to nie babol i faktycznie każda płyta będzie kosztować 6,99. Bo z tymi kolekcjami to tak jest, że pierwsza faktycznie jest w niższej cenie, a następne... 19,99 powiedzmy...:(
Awatar użytkownika
jaszczomp

Serię wydawaną wspólnie z Trójką rozpoczniemy albumami Perfectu(3.10) i Agnieszki Osieckiej "Kobiety mojego życia" (10.10 i 17.10). Kolejnym bohaterem cyklu będzie raper O.S.T.R. (24.10). Na "Śpiewniku Komedy" znajdą się kompozycje słynnego polskiego jazzmana z tekstami Wojciecha Młynarskiego (31.10). Następną pozycją z tego gatunku będzie "Jerzy Wasowski na jazzowo". "Strofki o miłości" to album z piosenkami Agnieszki Osieckiej do muzyki Seweryna Krajewskiego z jego specjalnym udziałem. Planujemy też płyty "Voo Voo" "Piosenki Jonasza Kofty" oraz "Jose Torres y Salsa Tropical".

Te informacje i artykuł o kolekcji tutaj: http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... a_a_2.html
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

No to Voo Voo, OSTR i Komeda obowiązkowo. Również wolałbym, żeby wszystkie albumy kosztowały 6.99
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ale VOOVOO można sobie kupić w każdym sklepie, więc to chyba nieporozumienie. No chyba że to jakiś inny koncert, bo nie pamiętam czy był jeden czy więcej.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

jackal pisze:To jakis ostry absurd - mam dość dobry wzrok i na grzbietach płyt widzę ewidentnie hasła: "Grecy", "Egipcjanie", "Aztekowie", Celtowie", "Hindusi" :) Mówię absolutnie poważnie! Czy to znaczy, że otrzymamy od Trójki koncerty Demisa Roussosa albo gwiazd filmowych Bollywoodu? :)
he he
:lol: faktycznie :lol:
pozostaje czekac do jutra, co tam za niespodzianka czeka w kiosku z Rzeczpospolitą... :P
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Martyr pisze: pozostaje czekac do jutra, co tam za niespodzianka czeka w kiosku z Rzeczpospolitą... :P
Przeciez wiadomo co bedzie jutro...

Do zakupienia ;-)
Awatar użytkownika
jaszczomp

wydanie skromne - książeczka do wyginania ;) wkładka cieniunia, na zdjęciu Pan Marek przebrany za Świadka Jehowy. Ale najważniejsze jest to co na płycie, a tu podejrzewam zastrzeżen nie będzie - sprawdzimy po powrocie do domu.
A grzbiet? Ani śladu mitologii ;)
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

W kolejności na płycie:

1. Zapowiedź Marka Niedźwieckiego
2. Autobiografia
3. Dziś wolno
4. Nie raz
5. Zapowiedź Grzegorza Markowskiego
6. Ten moment
7. Lokomotywa
8. Idź precz
9. Kołysanka dla nieznajomej
10. niewieli ci mogę dac
11. Wyspa
12. opanuj się
13. Ale w koło jest wesoło
14. Chcemy być sobą
15. Nie płacz Ewka
16. Po co

Koncert z okazji Dnia Dziecka 01.06.2001 rok
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

jaszczomp pisze:wydanie skromne - książeczka do wyginania ;) wkładka cieniunia, na zdjęciu Pan Marek przebrany za Świadka Jehowy. Ale najważniejsze jest to co na płycie, a tu podejrzewam zastrzeżen nie będzie - sprawdzimy po powrocie do domu.
A grzbiet? Ani śladu mitologii ;)
Też jestem lekko rozczarowany, jeśli chodzi o stronę edytorską. Ale czego można żądac za 6,99 ? Więc:

---
* okropny napis "Trójka live". na pierwszy rzut oka można to odczytać jako "Trojka Vive", albo (o zgrozo!!!) "Trójka Viva" - brrrr
* wkłądeczka wklejona mało elegancko (przynajmniej w moim egzemplarzu)

+++
* ciekawa kieszeń na płytę. Mam wrazenie jak bym wyrywał muzykowi perfectu płytkę z ręki ;-)
* Niedzwiedz - rzeczywiście zapuszkowany i zesztywniały przez garnitur
* Czy ktoś zauwazył jaki znaczek kryje się na okłądce za plecami muzyków??? Miodzio!!!!

Liczy się muzyka. Będę monitorował panią Kioskową dalej

Do nasłuchania
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

Jeśli chodzi o stronę edytorską tylnej okładki, to jest to tragedia. :x Pozmieniane tytuły ("Wyspa, drzewo, zamek" to teraz jest "Wyspa" :?, a "Nie wolno"... okazuje się, że teraz już chyba można "Dziś wolno" :mrgreen: ). Do tego błędy w przypisaniu autorów do poszczególnych piosenek. :?

Na plus to, że koncert jest na szczęście w całości, razem z ostatnim bisem "Po co", którego nie było na antenie.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Heh, obleciałam wiekszość kiosków w okolicy...w mojej mieścinie to chyba niewiele tych płyt było :( albo wykupili już albo nie było wcale :( Za tydzień to chyba nastawie sobie budzik na wcześnie rano..
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Ja tez miałem problem, ale wystarczył telefon do miejscowości pomiędzy Elblągiem a ... Tczewem :wink: i już mam płytkę. Znaczy się będę ją miał w weekend :-) Myśle że później będzie łatwiej, bo przez25 tygodni to się większość wykruszy...
Awatar użytkownika
Jopkolog
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
Kontakt:

Post autor: Jopkolog »

Miszon pisze:Ja też nie widzę, ale też raczej nie trudno było się tego domyślić. A pamiętam tą mocno reklamowaną trasę - Hey i Big Day!
Ja też do dziś pamiętam ten cudny koncert w Trójce! Mam go chyba gdzieś jeszcze nagrany.

Czekam na dalsze nowości w sprawie kolekcji... Bo zawsze takie ciekawe rzeczy się dzieją jak siedzę za granicą. :?
ODPOWIEDZ