Trójka Live! czyli Trójkowe koncerty na CD :-)
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Trójka Live! czyli Trójkowe koncerty na CD :-)
Jak napisał portal MEDIA2.PL :
Koncerty radiowej Trójki na CD
Dziennik Rzeczpospolita, wraz z radiową Trójką, przygotowała nową kolekcje muzyczną, która z pewnością będzie gratką dla wszystkich sympatyków polskiej muzyki. Na płytach znajdą się najciekawsze koncerty z Trójkowego koncerotwego studia.
Kolekcja Rzeczpospolitej o nazwie "Trójka Live!" prezentuje najciekawsze koncerty, jakie odbyły się w ciągu ostatnich kilkunastu lat w studiu im. Agnieszki Osieckiej w radiowej Trójce. Większość po raz pierwszy ukazuje się na płytach.
Miłośnicy polskiej muzyki rozrywkowej będą mogli posłuchać piosenek Wasowskiego i Przybory w interpretacji jazzowej, natomiast wielbiciele polskiej muzyki rockowej posłuchają zespołu Perfect. Prawdziwą perełką jest jedyny w historii koncert poprowadzony przez Agnieszkę Osiecką.
Kolekcja startuje w środę, 3 października 2007 roku. Płyty będa kosztowac 6,99 zł.
Dla mnie to rewelcyjna wiadomość, mimo że mam takich koncertów w mp3 kilkadziesiąt. Pod pewnymi warunkami:
1. że nie skończy się to na kilku zaledwie płytkach
2. że nie będą to koncerty np. VooVoo , G. Turnaua czy inne które ukazały się na płytach
3. żę będzie też jakaś wkładka z wyczerpującym opisem.
Myślę że to nie są wygórowane życzenia.
A co może się na nich ukazać?
Pierwsza myśł to koncert Heya z początku lat 90. Rewelacja!
Tylko czemu na stroach Trójki ani w eterze nic o tym nie piszą/mówią???
Koncerty radiowej Trójki na CD
Dziennik Rzeczpospolita, wraz z radiową Trójką, przygotowała nową kolekcje muzyczną, która z pewnością będzie gratką dla wszystkich sympatyków polskiej muzyki. Na płytach znajdą się najciekawsze koncerty z Trójkowego koncerotwego studia.
Kolekcja Rzeczpospolitej o nazwie "Trójka Live!" prezentuje najciekawsze koncerty, jakie odbyły się w ciągu ostatnich kilkunastu lat w studiu im. Agnieszki Osieckiej w radiowej Trójce. Większość po raz pierwszy ukazuje się na płytach.
Miłośnicy polskiej muzyki rozrywkowej będą mogli posłuchać piosenek Wasowskiego i Przybory w interpretacji jazzowej, natomiast wielbiciele polskiej muzyki rockowej posłuchają zespołu Perfect. Prawdziwą perełką jest jedyny w historii koncert poprowadzony przez Agnieszkę Osiecką.
Kolekcja startuje w środę, 3 października 2007 roku. Płyty będa kosztowac 6,99 zł.
Dla mnie to rewelcyjna wiadomość, mimo że mam takich koncertów w mp3 kilkadziesiąt. Pod pewnymi warunkami:
1. że nie skończy się to na kilku zaledwie płytkach
2. że nie będą to koncerty np. VooVoo , G. Turnaua czy inne które ukazały się na płytach
3. żę będzie też jakaś wkładka z wyczerpującym opisem.
Myślę że to nie są wygórowane życzenia.
A co może się na nich ukazać?
Pierwsza myśł to koncert Heya z początku lat 90. Rewelacja!
Tylko czemu na stroach Trójki ani w eterze nic o tym nie piszą/mówią???
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Ale przynajmniej RZECZPOSPOLITA zamieściła info. Próbowałem na zdjęciu dojść kogo koncerty mogą się ukazać na płytach ale bezskutecznie. Wiadomo że będzie ich 25!
Trójka Live!
Wyjątkowe koncerty Programu III Polskiego Radia.
Nowa muzyczna kolekcja na CD.
Trójka Live! "Rzeczpospolita" prezentuje najlepsze koncerty, jakie odbyły się w ciągu ostatnich kilkunastu lat w studiu im. Agnieszki Osieckiej w Programie III Polskiego Radia. Większość po raz pierwszy ukazuje się na płytach. Każdy z prezentowanych koncertów to bezapelacyjnie wydarzenie muzyczne, w jednorazowej, niepowtarzalnej aranżacji.
Miłośnicy polskiej muzyki rozrywkowej będą mogli posłuchać piosenek Wasowskiego i Przybory w interpretacji jazzowej, miłośnicy hip-hopu przekonają się, że O.S.T.R. potrafi grać nie tylko z sampli, ale także świetnie czuje się, gdy akompaniują mu żywe instrumenty, w tym przypadku muzyków zespołu Sofa. Natomiast wielbiciele polskiej muzyki rockowej będą mogli sprawdzić, czy Perfect brzmi na koncercie perfekcyjnie. Prawdziwą perełką, która z pewnością będzie bezcenną pozycją w każdej domowej płytotece jest jedyny w historii koncert poprowadzony przez Agnieszkę Osiecką. Artystka zaprosiła do śpiewania swoich piosenek ulubionych wykonawców, między innymi Magdę Umer, Ewę Błaszczyk, Krystynę Jandę i Jana Pietrzaka. Podczas dwuczęściowego koncertu publiczność usłyszała wszystkie przeboje, do których teksty wyszły spod pióra Osieckiej.
Do każdej płyty z kolekcji Trójka Live! dołączona jest książeczka ze zdjęciami i informacjami na temat konkretnego koncertu i artysty. Zaczynamy od koncertu zespołu Perfect.

Trójka Live!
Wyjątkowe koncerty Programu III Polskiego Radia.
Nowa muzyczna kolekcja na CD.
Trójka Live! "Rzeczpospolita" prezentuje najlepsze koncerty, jakie odbyły się w ciągu ostatnich kilkunastu lat w studiu im. Agnieszki Osieckiej w Programie III Polskiego Radia. Większość po raz pierwszy ukazuje się na płytach. Każdy z prezentowanych koncertów to bezapelacyjnie wydarzenie muzyczne, w jednorazowej, niepowtarzalnej aranżacji.
Miłośnicy polskiej muzyki rozrywkowej będą mogli posłuchać piosenek Wasowskiego i Przybory w interpretacji jazzowej, miłośnicy hip-hopu przekonają się, że O.S.T.R. potrafi grać nie tylko z sampli, ale także świetnie czuje się, gdy akompaniują mu żywe instrumenty, w tym przypadku muzyków zespołu Sofa. Natomiast wielbiciele polskiej muzyki rockowej będą mogli sprawdzić, czy Perfect brzmi na koncercie perfekcyjnie. Prawdziwą perełką, która z pewnością będzie bezcenną pozycją w każdej domowej płytotece jest jedyny w historii koncert poprowadzony przez Agnieszkę Osiecką. Artystka zaprosiła do śpiewania swoich piosenek ulubionych wykonawców, między innymi Magdę Umer, Ewę Błaszczyk, Krystynę Jandę i Jana Pietrzaka. Podczas dwuczęściowego koncertu publiczność usłyszała wszystkie przeboje, do których teksty wyszły spod pióra Osieckiej.
Do każdej płyty z kolekcji Trójka Live! dołączona jest książeczka ze zdjęciami i informacjami na temat konkretnego koncertu i artysty. Zaczynamy od koncertu zespołu Perfect.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1986
Masz racje jackal.
Trójka się nie wysiliła i zerżneła grzbiety z Kolekcji Mitologia Świata.
http://www.rzeczpospolita.pl/mitologie/
edit:
Faktycznie, bęcki należą się Reczpospolitej a nie Trójce.
Trójka się nie wysiliła i zerżneła grzbiety z Kolekcji Mitologia Świata.
http://www.rzeczpospolita.pl/mitologie/
edit:
Faktycznie, bęcki należą się Reczpospolitej a nie Trójce.
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 7:55 pm przez kris3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Serię wydawaną wspólnie z Trójką rozpoczniemy albumami Perfectu(3.10) i Agnieszki Osieckiej "Kobiety mojego życia" (10.10 i 17.10). Kolejnym bohaterem cyklu będzie raper O.S.T.R. (24.10). Na "Śpiewniku Komedy" znajdą się kompozycje słynnego polskiego jazzmana z tekstami Wojciecha Młynarskiego (31.10). Następną pozycją z tego gatunku będzie "Jerzy Wasowski na jazzowo". "Strofki o miłości" to album z piosenkami Agnieszki Osieckiej do muzyki Seweryna Krajewskiego z jego specjalnym udziałem. Planujemy też płyty "Voo Voo" "Piosenki Jonasza Kofty" oraz "Jose Torres y Salsa Tropical".
Te informacje i artykuł o kolekcji tutaj: http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... a_a_2.html
Te informacje i artykuł o kolekcji tutaj: http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... a_a_2.html
he hejackal pisze:To jakis ostry absurd - mam dość dobry wzrok i na grzbietach płyt widzę ewidentnie hasła: "Grecy", "Egipcjanie", "Aztekowie", Celtowie", "Hindusi"Mówię absolutnie poważnie! Czy to znaczy, że otrzymamy od Trójki koncerty Demisa Roussosa albo gwiazd filmowych Bollywoodu?

pozostaje czekac do jutra, co tam za niespodzianka czeka w kiosku z Rzeczpospolitą...

W kolejności na płycie:
1. Zapowiedź Marka Niedźwieckiego
2. Autobiografia
3. Dziś wolno
4. Nie raz
5. Zapowiedź Grzegorza Markowskiego
6. Ten moment
7. Lokomotywa
8. Idź precz
9. Kołysanka dla nieznajomej
10. niewieli ci mogę dac
11. Wyspa
12. opanuj się
13. Ale w koło jest wesoło
14. Chcemy być sobą
15. Nie płacz Ewka
16. Po co
Koncert z okazji Dnia Dziecka 01.06.2001 rok
1. Zapowiedź Marka Niedźwieckiego
2. Autobiografia
3. Dziś wolno
4. Nie raz
5. Zapowiedź Grzegorza Markowskiego
6. Ten moment
7. Lokomotywa
8. Idź precz
9. Kołysanka dla nieznajomej
10. niewieli ci mogę dac
11. Wyspa
12. opanuj się
13. Ale w koło jest wesoło
14. Chcemy być sobą
15. Nie płacz Ewka
16. Po co
Koncert z okazji Dnia Dziecka 01.06.2001 rok
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Też jestem lekko rozczarowany, jeśli chodzi o stronę edytorską. Ale czego można żądac za 6,99 ? Więc:jaszczomp pisze:wydanie skromne - książeczka do wyginaniawkładka cieniunia, na zdjęciu Pan Marek przebrany za Świadka Jehowy. Ale najważniejsze jest to co na płycie, a tu podejrzewam zastrzeżen nie będzie - sprawdzimy po powrocie do domu.
A grzbiet? Ani śladu mitologii
---
* okropny napis "Trójka live". na pierwszy rzut oka można to odczytać jako "Trojka Vive", albo (o zgrozo!!!) "Trójka Viva" - brrrr
* wkłądeczka wklejona mało elegancko (przynajmniej w moim egzemplarzu)
+++
* ciekawa kieszeń na płytę. Mam wrazenie jak bym wyrywał muzykowi perfectu płytkę z ręki

* Niedzwiedz - rzeczywiście zapuszkowany i zesztywniały przez garnitur
* Czy ktoś zauwazył jaki znaczek kryje się na okłądce za plecami muzyków??? Miodzio!!!!
Liczy się muzyka. Będę monitorował panią Kioskową dalej
Do nasłuchania
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
- Kontakt:
Jeśli chodzi o stronę edytorską tylnej okładki, to jest to tragedia.
Pozmieniane tytuły ("Wyspa, drzewo, zamek" to teraz jest "Wyspa"
, a "Nie wolno"... okazuje się, że teraz już chyba można "Dziś wolno"
). Do tego błędy w przypisaniu autorów do poszczególnych piosenek.
Na plus to, że koncert jest na szczęście w całości, razem z ostatnim bisem "Po co", którego nie było na antenie.

Na plus to, że koncert jest na szczęście w całości, razem z ostatnim bisem "Po co", którego nie było na antenie.
- Jopkolog
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
- Kontakt:
Ja też do dziś pamiętam ten cudny koncert w Trójce! Mam go chyba gdzieś jeszcze nagrany.Miszon pisze:Ja też nie widzę, ale też raczej nie trudno było się tego domyślić. A pamiętam tą mocno reklamowaną trasę - Hey i Big Day!
Czekam na dalsze nowości w sprawie kolekcji... Bo zawsze takie ciekawe rzeczy się dzieją jak siedzę za granicą.