temat kontrowersyjny - czy Trójka przetrwa

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
mikrobi

temat kontrowersyjny - czy Trójka przetrwa

Post autor: mikrobi »

...grupowe zwolenienia w Polskim Radiu?
Na razie rzeż jaką zafundowały władze Polskiego Radia dotyka głównie Jedynki, ale zwracam uwagę, że znane nazwisko wcale nie chroni przed umeiszczeniem na liście osób do zwolnienia. Natomiast zasadniczym kryterium jest zatrudnienie przed 1989 rokiem. Dla oszołomów, którzy rządzą Polskim Radiem Marek Niedźwiedzki czy Piotr Kaczkowski są w najlepszym razie kolaborantami z wrażą władzą. Oczywiście dyrektor Skowroński, który dziennikarzem jest w moim przekonaniu słabym, otrzymał autonomię w reaktywacji starej Trójki i wiele dobrego zrobił. Pytanie jednak czy starczy mu determinacji aby zatrzymać nonsensowny, dekomunizacyjny żywioł, gdy zarząd przypomni sobie, że Polskie Radio to także inne stacje niż reżimowa Jedynka.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

To jest wielki PLUS trójki, że słucha jej tylko ok. 5%, bo nie jest takim łakomym kąskiem dla pseudopolityków.
A co do zwolnień w "Jedynce" to podpisuję się pod tym co powiedział pan Stefan Bratkowski w dzisiejszej wypowiedzi dal "Wyborczej".
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Gary pisze: A co do zwolnień w "Jedynce" to podpisuję się pod tym co powiedział pan Stefan Bratkowski w dzisiejszej wypowiedzi dal "Wyborczej".
A co powiedział?
Awatar użytkownika
Gary

Tutaj można przeczytać artykuł. Wypowiedź Bratkowskiego na dole.
kajman

Post autor: kajman »

Nie wiem, czy 5% to jest tylko. To 1/20 i co gorsza dla niektórych są to ludzie myślący. Ale próba ruszenia dziennikarzy 3 może się skończyć bardzo wielkimi protestami. Ja sam jestem gotów demonstrować w ich obronie i pewnie na tym forum znajdzie się wielu takich.
Awatar użytkownika
Gary

kajman pisze:Nie wiem, czy 5% to jest tylko. To 1/20 i co gorsza dla niektórych są to ludzie myślący. Ale próba ruszenia dziennikarzy 3 może się skończyć bardzo wielkimi protestami. Ja sam jestem gotów demonstrować w ich obronie i pewnie na tym forum znajdzie się wielu takich.
Właśnie o to mi chodziło w podtekście, że trójka jest taką stacją , której nie słucha cyt. (znanego posła) "Ciemny lud, który wszystko kupi" :wink:
ODPOWIEDZ