...grupowe zwolenienia w Polskim Radiu?
Na razie rzeż jaką zafundowały władze Polskiego Radia dotyka głównie Jedynki, ale zwracam uwagę, że znane nazwisko wcale nie chroni przed umeiszczeniem na liście osób do zwolnienia. Natomiast zasadniczym kryterium jest zatrudnienie przed 1989 rokiem. Dla oszołomów, którzy rządzą Polskim Radiem Marek Niedźwiedzki czy Piotr Kaczkowski są w najlepszym razie kolaborantami z wrażą władzą. Oczywiście dyrektor Skowroński, który dziennikarzem jest w moim przekonaniu słabym, otrzymał autonomię w reaktywacji starej Trójki i wiele dobrego zrobił. Pytanie jednak czy starczy mu determinacji aby zatrzymać nonsensowny, dekomunizacyjny żywioł, gdy zarząd przypomni sobie, że Polskie Radio to także inne stacje niż reżimowa Jedynka.
Pozdrawiam.
temat kontrowersyjny - czy Trójka przetrwa
Właśnie o to mi chodziło w podtekście, że trójka jest taką stacją , której nie słucha cyt. (znanego posła) "Ciemny lud, który wszystko kupi"kajman pisze:Nie wiem, czy 5% to jest tylko. To 1/20 i co gorsza dla niektórych są to ludzie myślący. Ale próba ruszenia dziennikarzy 3 może się skończyć bardzo wielkimi protestami. Ja sam jestem gotów demonstrować w ich obronie i pewnie na tym forum znajdzie się wielu takich.