Za to Morabeza albo kimś zakręciła na maxa, albo dostała figę z makiem pasternakiem Skrajne emocje. Za to Pan z Marsa zakręcił bardziej, niż wskazywały na to początki głosowania. Przy tak niskim progu, to najbardziej ryczą 17-nastki
Ale, że italidisco zdobyło tyle punktów ?
No i dobrze, że Charlie wszedł na osłodę łez lady.
To, że Will się nie załapie to było do przewidzenia, ale że PJ to bardzo przykra niespodzianka.
I tylko punktu brakowało.
Nie dałbym Charliego na piątym to by weszło.
gioconda2 pisze: ↑pt sie 11, 2023 8:06 pm
No i dobrze, że Charlie wszedł na osłodę łez lady.
Ale o jakie łzy Ci chodzi ? Jeśli piszesz o opinii thestranglersa, to żadnych łez nie było. Może sobie pisać co chce, a ja i tak nigdy nie polubię tych wszystkich disco potworów, a póki będziecie chcieli je czytać, to moje komentarze zostaną.
A awans Charlie'go cieszy mnie niezmiernie Dawno nie było tak tradycyjnie zagranego bluesa w zestawie.
No i fajnie że te Chemiczne wyziewy nie zatruły zestawu
lady pisze: ↑pt sie 11, 2023 8:51 pm
Jeśli piszesz o opinii thestranglersa, to żadnych łez nie było. Może sobie pisać co chce (...)
Czekałem na opinię "mecenasa" w sprawie tamtego wpisu i oczekiwałem słów typu "thestranglers wyraził się niegrzecznie" etc.
Niestety, kajman niegrzeczność traktuje i widzi wybiórczo (czytaj: zależy, kto pisze).
A wpis thestranglersa względem twojej osoby był po prostu chamski (nie pierwszy raz zresztą)
lady pisze: ↑pt sie 11, 2023 8:51 pm
Jeśli piszesz o opinii thestranglersa, to żadnych łez nie było. Może sobie pisać co chce (...)
Czekałem na opinię "mecenasa" w sprawie tamtego wpisu i oczekiwałem słów typu "thestranglers wyraził się niegrzecznie" etc.
Niestety, kajman niegrzeczność traktuje i widzi wybiórczo (czytaj: zależy, kto pisze).
A wpis thestranglersa względem twojej osoby był po prostu chamski (nie pierwszy raz zresztą)
Tutaj aż się odniosę, bo nie spodobał mi się również ten wpis, dla mnie był bezczelny, ale najwyraźniej niektórym tutaj kultura poszła w las. Czyżby z polityki? Mam nadzieję, że doczekamy tu się małego sprostowania.
thestranglers pisze: ↑śr sie 09, 2023 12:38 pm
a to ma znaczenie?
Nie chciałabym, aby zgłaszający poczuł się urażony moją szczególnie wredną oceną Bo ja zawsze oceniam piosenki, nie zgłaszających. Dlatego zawsze dopiero po ocenianiu patrzę kto co zgłosił.
Myślę, że swoją notą wystawiasz ocenę przede wszystkim sobie.
jollyroger72 pisze: ↑śr sie 16, 2023 8:54 am
Dobrze, że ślepota nie boli...
Gdybyś to Ty lub Ja napisał to pewnie kajman założyłby denka od słoika by widzieć optymalnie, a nie różowe okulary. No ale nic nie poradzisz, wybiórczość nie zna granic.
Czy To na pewno jest pejoratywne stwierdzenie? Wypowiadając swoje opinie przede wszystkim mówimy o tym, jacy jesteśmy. Moje oceny pokazują co lubię, a co nie i nie świadczą o obiektywnej jakości muzyki, jeżeli taka w ogóle jest. Dotyczy to nie tylko muzyki.
jollyroger72 pisze: ↑śr sie 16, 2023 11:06 am
Czy Ty na pewno odnosisz się do postów z tego wątku? Bo odnoszę wrażenie, że lewitujesz wokół innego tematu.
Myślę, że tak, tylko próbuje za wszelką cenę zbagatelizować wydźwięk jego zdaniem pejoratywnego stwierdzenia użytego w stosunku do kobiety.
Chciałbym, żeby on wyjaśnił co chciał przez to przekazać, wtedy się do tego odniosę. Mam wrażenie, że szukacie dziury w całym.
I przyznam się, że chciałbym wiedzieć, jak odebrała to lady.
To wyjaśnienie mnie satysfakcjonuje, bo rozumiem, o co chodziło. Uważam je jednak za niekulturalne i niewłaściwe.
thestranglers pisze: ↑śr sie 16, 2023 7:17 pm
Nie podoba mi się zamknięcie się na inną muzykę
Ale ona się nie zamyka na inną muzykę. Tutaj na przykład słucha wszystkich nowości, tylko że większość z nich jej nie odpowiada. Nie uważa jej za dobrą, bo taki ma jej odbiór. I ocenia całkiem nieźle sporą część rocka, nawet czasem coś z popu.
Każdy ma, co świadczy o tym, że ja też i mogę sobie oceniać utwory jak chcę A Ty masz prawo się z moimi ocenami nie zgadzać.
No i proponuję zakończyć na tym tę dyskusję.