Przecież te wypowiedzenia to był desperacki akt protestu, a nie faktyczna chęć opuszczenia Myśliwieckiej.
Nie ma tego złego... Będzie dobrze!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Też się zastanawiałem, czy to aby nie była bardziej skoordynowana akcja protestacyjna niż spontaniczne odejścia wszystkich po kolei (jakkolwiek myślę, że Niedźwiedź i Baron zrobili to spontanicznie, słusznie urażeni posądzeniem o wałki przy Liście).
Co ciekawe na tvpisinfo jest krótka informacja o Strzyczkowskim.
Mojm zdaniem, rzeczy działy się naprawdę (odejścia były spontaniczne podyktowane protestem). Pozytywem jest, że Malczewski znalazł jedyne słuszne wyjście: wybrać Dyrektorem kogoś, kto zna zespół i jest w pełni akceptowany przez niego (czyt. ma do niego zaufanie). Po wyborach jeśli aparat władzy będzie ponownie chciał majstrować przy Trójce i Kuba odejdzie a za nim ponownie cały zespół, to dopiero będzie cyrk. Miejmy nadzieję, że to co się stało, czegoś kogoś wreszcie nauczy! Odnośnie listy: przewiduję:
August pisze: ↑wt maja 19, 2020 10:25 pm Przeczytałem cały wątek - i dziękuję Wam za to co tu piszecie.
Najgorszym świństwem jest w tym wszystkim to, co zrobiono Panu Markowi.
Pal sześć listę - chociaż to 38 lat mojego życia, pal sześć "Trójkę" (bo kiedyś się odrodzi - albo w starym miejscu albo w nowym)...
Ale niszczenie kogoś takiego jak Pan Marek - w tak bezwzględny sposób to przejaw totalnego bolszewizmu.
Myślałem, że te czasy odeszły - ale jak to ktoś kiedyś powiedział (nomen-omen - Marks, zdaje się) - historia lubi się powtarzać, niestety zwykle jako farsa.
Pozostaje nadzieja, że to wreszcie ruszy ludzi - że będzie to kropla która przeleje czarę goryczy.
Zapamiętajmy tę sytuację. Zapamiętajmy, kiedy będziemy podejmować decyzję kto będzie nami rządził.
Bo jeśli robią coś takiego takim ludziom jak Pan Marek, to co mogą zrobić z nami?
Pamiętajcie o tym...
Słuchałem "Trójki" od 1982/83 roku, listy od 42 Notowania
Rodzina, przyjaciele, znajomi - wszyscy wiedzą, że "Trójka" to mój drugi dom.
Jak dzisiaj z nimi rozmawiam, to pytają jak się czuję z tym co się stało...
A ja odpowiadam, że jestem coraz bardziej wkurzony i czuję jak narasta we mnie gniew.
Z racji pracy nie powinienem się wypowiadać na tematy polityczne, ale nie wiem czy wytrzymam...
Banda (tak - tylko takie określenie tu pasuje) która dzięki uczynieniu z ludzi, którym rozdają pieniądze których nie zarobili - niewolników, dostaje od nich głosy uważa, że może robić co chce. Bo Ci, do których przez różne "coś-tam plus" nie dotrą stanowią mniejszość bez znaczenia, a w dodatku pokrzyczą, pokrzyczą ai tak z tego nic nie będzie.
Mam nadzieję, że się mylą - kiedyś będzie. I być może już wkrótce.
Nie zgadzam się z tymi, którzy zostaną z obecną trujką - bo trzeba być wiernym do końca.
Nie - bo ten koniec właśnie nadszedł. I nie należy wspierać tych kilku pozostałych dziennikarzy żeby trwali.
Trzeba im mówić, że powinni odejść - jeśli zostaną obecne władze trujki.
Bo oni właśnie na to liczą - że niektórzy zostaną, a dzięki nim zostaną jeszcze najwierniejsi słuchacze.
Że sprawa przyschnie i jakoś to będzie. Nie- nie będzie.
Dlatego pełny szacunek dla tych, którzy decydują się odejść - mimo braku pewności jutra.
Listy już nie ma, "Trójki" też już nie ma. Została tylko pustka (gdzieś za pieprzonym ostrym cieniem mgły)...
Ale jeszcze wrócimy.
Tomka oszczędź wać Pan.. Za to łodej... oj zapamiętane mu zostanie co odczytał na antenie... Może ktoś to wrzuci na YT aby pozostało dla potomnych....DeadParrot pisze: ↑pn maja 25, 2020 3:55 pm Pierwszą decyzją nowego dyrektora powinno być wywalenie na zbity pysk Łodeja i Żądy.
Obecność kogoś takiego na pewno nie wpłynie pozytywnie na zespół i jego morale.
I będzie można próbować rozpocząć odbudowę.
Nie można głosować, bo Kowalczewski z jakichś powodów (kolejna wygrana Kazika, której już nie dało się ukryć/odwołać/unieważnić? nagły wylot Bartasa? nieumiejętność wygenerowania notowania z w miarę typowymi wynikami bez pomocy Bartka i Helen, którzy nie chcieli brać w tej farsie udziału? niemożność dodania nowości z powodu anihilacji redakcji muzycznej?). zablokował głosowanie. Przyjdzie Kuba i odblokuje.
Jethon będę zawsze wdzięczny, że kiedyś ściągnęła Marka Niedźwieckiego z powrotem do Trójki.
To nie jest siedziba radia, tylko adres, pod którym zarejestrowano spółkę, zanim radio znalazło siedzibę. Tak właśnie działają "wirtualne biura" - oferują adres do korespondencji i czynności prawnych, pokoje do spotkań, biura do pracy, czasami pomoc prawną.dominik_fi pisze: ↑pn maja 25, 2020 9:37 am Adres siedziby nowego radia to Ksawerów 3, 02-656 Warszawa
Sporo tam firm jest pod tym adresem:
jetreturn.com/ - http://jetreturn.com/
Casch SA - https://casch.pl/
ClockWork Mokotow Coworking - Wirtualne Biuro * Biuro do Wynajęcia - https://clockwork.com.pl/
Jak wszyscy wrócą to odpalamy szampana, może nawet na Żoliborzu. Niech korki pukają tam po szybach po to by zwrócić uwagę. Nie może być nigdy zamachu na Trójkę, powodującego tyle płaczu wśród słuchaczy Trójki. Trójka pod kątem propagowania dobrej muzyki to jest dobro narodowe, podlegające ochronie.TStudent pisze: ↑pn maja 25, 2020 3:38 pmNo cóż, będzie raban.- Mam za sobą zespół. Jestem przekonany, że zespół wróci - dodał. Strzyczkowski powiedział, że potwierdzenie powrotu uzyskał u "niemalże wszystkich" osób, które w ostatnich dniach odeszły z rozgłośni. - To była prośba i mój warunek - zespół wraca i tyle - dodał nowy szef Trójki.![]()
Dziennikarze mogą pracować tu i tu, co za problem. Warunek musi być podstawowy, że w Trójce nie będzie sterowania politycznego niezależnych dziennikarzy. Ważne też by wiadomości Trójki były obiektywne. Tej aktualnej tuby propagandowej nie można już więcej znieść.