XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zacząć

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
TomaszBr

Re: XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zac

Post autor: TomaszBr »

A w tej chwili trwa konkurs pianinowy tscha :) Jesteśmy po konkursach ÿÿÿ i moim autorskim skojarzeniowym, a niedługo zaczynamy ABC :)
Niech żałują ci, co ich nie ma, lepiej po zlocie nie zaglądajcie do tego wątku, bo czytanie relacji rzeczywiście będzie masochistyczne...
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zlotowiczow. Wlasnie siedzimy sobie z zona w kawiarni Cas w Pradze czeskiej. Z wizyty w studio podczas listy najwieksze wrazenie zrobila na mnie Agnieszka Lukaszewicz. Pelny profesjonalizm i zelazne opanowanie mimo tlumu ludzi za plecami.
Ahoj!
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Zlot, zlot, zlot i już po. Aro już w Koninie, za 1h ma przesiadkę w Poznaniu.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

konwicki1980 pisze: najwieksze wrazenie zrobila na mnie Agnieszka Lukaszewicz. Pelny profesjonalizm i zelazne opanowanie mimo tlumu ludzi za plecami.
Ahoj!
Zelazne opanowanie? Agnieszka jest zawsze tak wyluzowana i sypie takimi tekstami , że czapki z głów. W piątek np. o cukrach, zdjęciach i DeKawce :)
ku3a

Post autor: ku3a »

ja już od jakiegoś czasu w domu.
udało mi się wygrać jeden z konkursów, chyba pierwszy raz w historii :mrgreen:. podziękowania dla wszystkich za pasjonującą walkę w ÿÿÿ :-).
ale przede wszystkim podziękowania dla każdej jednej osoby za stworzenie kapitalnej atmosfery! :-D
i wielkie podziękowania za całą pomoc przy organizacji oraz już na samym zlocie!

wspaniale było poznać nowych forowiczów! :-D
już się nie mogę doczekać wszystkich relacji! :-D
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

powiem Wam szczerze, że to był dla mnie chyba najfajniejszy zlot z tych, na których dotychczas byłam. naprawdę, bawiłam się świetnie, i cieszę się że wyszło tak, że uczestniczyłam w całości, mimo wcześniejszych planów pobytu tylko na Liście.
ładnej, długiej relacji nie napiszę bo się w tym poplączę, więc niech to zrobi ktoś bardziej ogarnięty, ale należy wymienić parę najbardziej zapamiętanych motywów:
- "stary, łysy, gruby" :mrgreen:
- "białe włosy z psem" [kurde, to mi naprawdę przyszło do głowy, ale uznałam to za zbyt absurdalne skojarzenie :P za co przepraszam swoją drużynę]
- "odwiedź nas na pogrzebie", czyli umierająca Trójca Święta
- najepickiejsze na świecie reprodukcje okładek z konkursu ÿÿÿ, szczególne wyróżnienia dla: Sierżanta Pieprza, Black Album, White Album, Nevermind, Let It Be, ale wszystkie były mega :D
- Dziewczyna bez zęba na przedzie [i chyba Dzieci?] jako kataklizm czy coś w tym stylu :P
- "piłem sake sakem piłe", czyli chyba już nigdy nie wezmę do ust krakersów :P
i coś na pewno zapomniałam, ale mam nadzieję, że znajdą się tacy, którzy wszystko przypomną ;)
także tego, dzięki wszystkim za wspólne zlotowanie i do zobaczenia przy następnej okazji :)

aha, a Kuba mnie zabił frisbee. :(

P.S. Miszon, nadal nie wiem o co chodziło z tym tamtym, ale chyba te prognozowane wydarzenia nie doszły do skutku :P
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

my już w domu od godziny. i jeszcze adameria został ugoszczony kawą i ptasim mleczkiem :)
zlot jak to zlot, wiadomo. relacja wkrótyce.
na razie- dziękujemy za weekend!!! :D
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Oznajmiamy, że górale z północy są już w Iławie. W Elblągu pojawimy się wieczorem.
Na pociąg zdążyliśmy mimo że na przesiadkę mieliśmy 3 minuty a dodatkowo jeszcze nasz pociąg stał na innym peronie niż napisano w rozkładzie. Ufff...!
To tak tytułem powrotów :)

Co do samego zlotu - był on fantastyczny! :) Inny niż wszystkie poprzednie. Myślę, że to (tj. ta główna inność) za sprawą ABC wysłuchanego przy ognisku podczas pięknej gwieździstej nocy. :D Poza tym frisbee było świetne! Co chwilę dostawałam ataki nieoczekiwanego śmiechu i rozbawienia. :)
Pewnie jeszcze kilka fantastycznych inności by się znalazło :wink:

Odnośnie konkursów, muszę przyznać, że kajmanowy na początku przerażał mnie trudnością pytań. Nie do końca wiem jak to się stało (pewnie to jakieś czary mary - widać Bajm towarzyszył mi w wielu momentach tego zlotu :D ) ale to moja drużyna zwyciężyła, a potem i ja :D

Żałuję trochę, że nie ze wszystkimi udało nam się pożegnać, ale czasem to już tak na zlotach bywa, gdy jest taki ogrom przeżyć i emocji, to potem śpik może zmorzyć i dłuuugo trzyma. :wink:
herMMan

Post autor: herMMan »

Hej, w domu byłem już kilka minut po 13.00. To było kilkadziesiąt naprawdę wspaniałych godzin spędzonych w gronie znajomych oraz nowo poznanych forowiczów. Jeszcze raz składam na ręce ku3y serdeczne podziękowanie za trud włożony w zorganizowanie zlotu i dopięcie wszystkiego na ostatni guzik. Nie było możliwości ze wszystkimi pożegnać się osobiście ponieważ wymieniliśmy się snem, zatem wszystkim tym mówię: Do szybkiego zobaczenia! :D
atram842

Post autor: atram842 »

Do domu dotarłam na 15 bez większych przygód.

Nie ukrywam, że przed zlotem miałam obawy, jak będzie. Muszę przyznać, że było rewelacyjnie! Cieszę się, że się zdecydowałam na ten wyjazd :) Co do konkursów, to podziwiam innych zlotowiczów za wiedzę na tematy okołolistowe. Bardzo miło wspominam ABC listy wysłuchane przy ognisku.

Dzięki za wspólny weekend!!
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

My oczywiście też już jakiś czas temu wróciliśmy. Obrazek Jak to dobrze, że w domu można być w mniejszej ilości ubrań. Obrazek

Jakoś mnie naszło na pisanie, więc wrzucam. Obrazek

Część pierwsza
Kolejność z tego postu.

adameria - dzięki Tobie mamy w domu robaki. Obrazek jestem pod wrażeniem jak wiele osiągasz "radiowo". trzymam kciuki.
Aro - moglibyśmy gadać godzinami, a i tak wiadomo że czasu nigdy by nie było dość. Obrazek myślimy o Was... orzeźwiająco ;-) i dziękujemy za propozycję. Obrazek
atram842 - wszystkie Marty to świetne kobiety. :-D z przyjemnością patrzyłem jak z chwili na chwilę coraz bardziej się odnajdujesz w naszym towarzystwie. Cieszę się, że stałaś się jego częścią. Obrazek
darek49 - Twój pierwszy zlot w wersji full. Obrazek a nawet dłużej, bo zakończyliśmy na Ursynowie. ;-) jeszcze raz dziękujemy za podwiezienie. Obrazek
Corleone - znowu nie udało nam się pogadać. :-( postaram się to naprawić następnym razem.
Dekodi - dzielnie walczysz z Leszkiem i Marcinem ;-)
djjack - z każdą opowiedzianą historią i z każdym wysłuchanym utworem jestem Ci coraz bardziej wdzięczny za naszą wersję ABC Listy Obrazek I nie tylko... Kiosk ruchu..., konkursy..., obecność... Tym razem nie mogłem pomóc tak jakbym chciał, ale następnym razem postaram się bardziej. Obrazek
falcoeagle - nasz GPS ;-) daj znać co udało się zrobić z RasberryPi, bo też coś będę kombinował. Obrazek
kajman - dużo do powiedzenia, a mało czasu, prawda? Obrazek ale gdybyś mówił wolniej/wyraźniej to sporo czasu można by zaoszczędzić na powtarzaniu. ;-) sos do pizzy bardzo ciekawy. może jakby zrobić go na bazie pomidorów z niewielką ilością koncentratu i oleju to problem rozwarstwiania by zniknął? Obrazek
jak się rozumiało pytania to Twój konkurs był świetny. fajna planszówka. Obrazek
Kertoip*2 - tak ku3a napisał. ;-) Wasz konkurs był świetny. nie wiem co mógłbym więcej napisać... przy ognisku nie dało się wyciągnąć gitary? Obrazek
Pszczółko... promieniujesz radością i to się bardzo udziela. zazdroszczę. Obrazek zazwyczaj jest tak, że najpierw się kogoś poznaje, a potem się go lubi, a z Tobą jest odwrotnie. Obrazek niestety nie miałem tej przyjemności się z Tobą przywitać, ale za to pożegnaliśmy się trzy razy. :P jeśli będziesz kiedyś chciała kogoś pożegnać, a nie będzie go w pobliżu, polecam się. :mrgreen:
ku3a - dwanaście zlotów... kiedy to minęło?!... naprawdę od 2008 roku mam przyjemność przebywać nie tylko ze świetnymi ludźmi, ale także w sposób dopięty na ostatni guzik? potrzebujesz odpocząć. rozumiem to. ale myślę, że jeszcze do tego wrócisz. Obrazek
ale poza organizowaniem było też sporo wolnego czasu. nie było napięć, pośpiechu, więc można było trochę pogadać, czasem bez słów, pośmiać się, czasem nie z dowcipów, pograć w nową wersję bilarda i...
dobrze mieć Cię blisko. Obrazek

CDN.
słoik

Post autor: słoik »

Ej, ale może wydzielcie jakieś ostatnie półtorej strony postów - przyszedł przecież już czas na podsumowania.
Awatar użytkownika
TomaszBr

I ja już jestem w domu...
Powiem krótko: zlot był dla mnie zupełnie inny od poprzedniego. Totalnie. I był genialny. Dziękuję bardzo wszystkim, którzy się do tego przyczynili :)
uzi pisze:powiem Wam szczerze, że to był dla mnie chyba najfajniejszy zlot z tych, na których dotychczas byłam. naprawdę, bawiłam się świetnie, i cieszę się że wyszło tak, że uczestniczyłam w całości, mimo wcześniejszych planów pobytu tylko na Liście.
I bardzo dobrze, bo bez Ciebie to ten zlot nie byłby taki sam...
uzi pisze: - "odwiedź nas na pogrzebie", czyli umierająca Trójca Święta
W tym momencie puchnę z dumy, moje ego zaraz wyjdzie poza ziemską atmosferę, że moje teksty i wymysły znajdują się w Twojej wyliczance :D
uzi pisze:- najepickiejsze na świecie reprodukcje okładek z konkursu ÿÿÿ, szczególne wyróżnienia dla: Sierżanta Pieprza, Black Album, White Album, Nevermind, Let It Be, ale wszystkie były mega
Były, były. nie wiem czy podziękowałem Piotrkowi i Magdzie za ten konkurs, więc czynię to tutaj :) Szacun.
uzi pisze:- Dziewczyna bez zęba na przedzie [i chyba Dzieci?]
znowu moje ego rozsadza ziemię, wymyśliłem konkurs który pobudził wyobraźnię kajmana, łał, ojezu, omatko, oboże i wogle. Tak czy tak kajmana pomysły mnie rozwaliły :D
uzi pisze:aha, a Kuba mnie zabił frisbee.
Frisbee też było genialnie :D
Martyr pisze:Co chwilę dostawałam ataki nieoczekiwanego śmiechu i rozbawienia. :)
I nie kumałem z czego się tak śmiejesz :D
Ale ja podobno zabiłem Yacego (czego nie pamiętam), więc, uzi, nasza drużyna remisuje.
atram842 pisze:Cieszę się, że się zdecydowałam na ten wyjazd :)
Też się baaaardzo cieszę, że byłaś, świetnie się z Tobą rozmawia :)
abd3mz pisze:Jakoś mnie naszło na pisanie, więc wrzucam.)
Jakim cudem tyle emotek Ci się zmieściło w teście?

Relacja wkrótce, ale ja niecierpliwie czekam i wywieram nacisk na publikację kolejnej epopei wwasa :)
Awatar użytkownika
Magda92

Post autor: Magda92 »

Bardzo się cieszę, że mi i moim znajomym udało się wejść na zlot, bardzo nam się podobało, była świetna atmosfera i myślę, że jeszcze się zobaczymy:) Pozrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
darek49

Post autor: darek49 »

To ja tylko na razie potwierdzę że już od kilku godzin jestem w domu.Na razie muszę ochłonąć ze wszystkich emocji, ale później napiszę jakąś króciutką relację. W końcu to był mój pierwszy pełny Zlot i dużo się tam działo...
ku3a

Post autor: ku3a »

chciałoby się na wiele tekstów odpisać i jeszcze choć częściowo czuć jakby się ciągle było tam...
co jest w naszym forum?? co jest w tych wspólnie spędzanych weekendach?? magia jakaś!
uzi pisze:- "piłem sake sakem piłe", czyli chyba już nigdy nie wezmę do ust krakersów :P
następnym razem już tylko paluszki? :mrgreen:
ale też było w jakiś sposób pożytecznie, c'nie? :mrgreen:
uzi pisze:aha, a Kuba mnie zabił frisbee. :(
to wszystko przez ten rykoszet od puszki ;-).

a cały pomysł z frisbee zaczął się tak niewinnie - od tego, że niektórzy nie byli już aż tak bardzo ;-) zainteresowani pozakonkursowymi pytaniami z wielkiej listy kajmana ;-). wyjęcie frisbee, pierwszy rzut i potem już efekt kuli śnieżnej i opanowaliśmy całą salę :mrgreen: .
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

TomaszBr pisze:
abd3mz pisze:Jakoś mnie naszło na pisanie, więc wrzucam.)
Jakim cudem tyle emotek Ci się zmieściło w teście?
konwerter sobie zrobiłem. ;-)
[na razie tylko :) przerabia, ale w wolnej chwili zrobię resztę]
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

Ja również melduję swój powrót do domu, co zresztą niekoniecznie oznacza koniec zlotu, którego skutki wciąż odczuwam. Idę odsypiać wysiłek intelektualny o trzeciej nad ranem. Będę śnił kajmana zadającego pytanie o najmniejszej liczbie naturalnej w tytule pierwszego i ostatniego miejsca pierwszego Esthery Veronici Louise Ciccone. Dla ułatwienia tytuł tej piosenki pokaże na migi wwas, a w tle jej intro na rozstrojonym pianinie przygrywać będzie tsch. ;)
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

Od 16.30 we Wrocławiu.

Dzięki wszystkim, było świetnie. Do następnego razu! :wink:
falcoeagle
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: falcoeagle »

Dzięki LLucky'emu dostałem się do Warszawy, udało się już odespać 4 godziny ;).
Zlot genialny, takich niesamowitych ludzi ciężko spotkać w jednym miejscu! Każde słowo napisane powyżej przywołuje taką masę wspomnień, że ciężko to wszystko opisać.
Wielkie dzięki!

@abd3mz: dobrze, że zabrałem ładowarkę do telefonu bo GPSu by nie było :). Na pewno poinformuję o postępach z RPi - jeśli tylko uda mi się zamówić i je dostać :).
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Zmęczony, z 3 drzazgami w dłoniach, bez kleszczy i innych robaczków, dotarłem do domku. :D

Jestem szczęściarzem , że uczestniczę w życiu tak wspaniałego i wyjątkowego forum na świecie.
Dzięki Wszystkim i każdemu z osobna za rewelacyjne za 2-3 dni zlotowania. Takich chwil się nie zapomina, dla takich chwil warto żyć. jesteście zajebiści. :D

Nie wiem czy pójdę dziś szybko spać mimo, że oczy bardzo tego chcą, ale serce podpowiada, że jeszcze nie teraz...
Retrospekcja..
Zamykam oczy .. jest piątek po południu, Dworzec Centralny....
Awatar użytkownika
TomaszBr

Słuchajcie... nie wiem, czyje to frisbee, ale właśnie okazało się, że jakimś cudem znalazło się u mnie w domu 8) A ani ja, ani mama nie pamiętamy, żebyśmy brali... W każdym razie przepraszam właściciela... :wink:
Ostatnio zmieniony wt maja 01, 2012 3:02 pm przez TomaszBr, łącznie zmieniany 2 razy.
falcoeagle

@Jędrek: frisbee było przeznaczone na nagrodę, więc gratuluję wygranej :D.
Awatar użytkownika
TomaszBr

falcoeagle pisze:@Jędrek: frisbee było przeznaczone na nagrodę, więc gratuluję wygranej :D.
Yyy, czy to jedna z tych nagród, które były za mój konkurs, a które zapomniałem wręczyć tschowi, doorbelllce i djjackowi? ... :roll: No nic to, trudno :P
falcoeagle

Kuba tego wszystkiego pilnował więc to on raczej wie, kto co i kiedy brał z puli nagród :). Co do dżemu: w internecie już znalazłem taki sam tylko w większym opakowaniu. Mam nadzieję, że smaku to nie zmieni i będę mógł zrecenzować Trójkę z dżemem ;).
ODPOWIEDZ