na tym forum wszystko co nowsze i niekoniecznie rockowe, jest od razu skreślane (TTT, Ania, Katy Perry itd.)Może nie przez wszystkich, ale przez większość
1387 (30.08.2008)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
Tomekk
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Re: 1387 (30.08.2008)
marsvolta ma trochę racji
na tym forum wszystko co nowsze i niekoniecznie rockowe, jest od razu skreślane (TTT, Ania, Katy Perry itd.)Może nie przez wszystkich, ale przez większość
skoro ludzie na to głosują, to musi się podobać
wiem, że większość nie wybiera ambitnej muzyki, ale słuchacze Trójki są specyficzni i chyba wiedzą, co dobre 
rockowe - nie rockowe, nowości - stare próchno, promowane przez wszystkie stacje radiowe i telewizyjne dookoła - absolutnie niezależne i niekomercyjne, etc...
dla mnie to wszystko nie ma żadnego znaczenia. jeśli jest DOBRE [wiem, pojęcie względne], to mówię o tym, słucham tego i głosuję na to na lp3. nie podoba mi się - też otwarcie o tym mówię, nie słucham tego [chyba, że po to, żeby wiedzieć jak ustawić kolejność koszmarów] i wreszcie umieszczam to na koszmarliście.
przyjmuję do wiadomości to, że utwory uważane przeze mnie za gnioty i badziewia są uwielbiane przez innych [również słuchaczy Trójki], ale przyjmuję też fakt, że to, co ja kocham i rozgłaszam to wszędzie gdzie się da jest nienawidzone i ostro krytykowane przez innych [również przez słuchaczy Trójki].
taki jest świat.
inaczej byłoby bardzo nudno.
nie zawsze jest z tym kolorowo i słodko, ale na pewno lepiej niż gdyby wszyscy lubili to samo i byli tacy sami.
takie jest moje zdanie.
dziękuję.
dla mnie to wszystko nie ma żadnego znaczenia. jeśli jest DOBRE [wiem, pojęcie względne], to mówię o tym, słucham tego i głosuję na to na lp3. nie podoba mi się - też otwarcie o tym mówię, nie słucham tego [chyba, że po to, żeby wiedzieć jak ustawić kolejność koszmarów] i wreszcie umieszczam to na koszmarliście.
przyjmuję do wiadomości to, że utwory uważane przeze mnie za gnioty i badziewia są uwielbiane przez innych [również słuchaczy Trójki], ale przyjmuję też fakt, że to, co ja kocham i rozgłaszam to wszędzie gdzie się da jest nienawidzone i ostro krytykowane przez innych [również przez słuchaczy Trójki].
taki jest świat.
inaczej byłoby bardzo nudno.
nie zawsze jest z tym kolorowo i słodko, ale na pewno lepiej niż gdyby wszyscy lubili to samo i byli tacy sami.
takie jest moje zdanie.
dziękuję.
-
SummerMovedOn
To, że nie podoba się komuś Ania czy TTT to tak jak już pisałem kwestia GUSTU i nie chce tego powtarzać po 100 razy, ale chyba nie ma innego wyjścia. Argument, że ludzie na to głosują, więc musi to być dobre mnie nie przekonuje. Widocznie oni mają taki gust, a ja mam inny i to, że jakaś piosenka ludziom sie podoba nie sprawi, że zacznę odbierać ją inaczej. Jakbym patrzył na to, czego słuchają inni to najpewniej chodziłbym w spodniach z krokiem w kolanach i słuchał hip-hopu.Tomekk pisze:marsvolta ma trochę racji![]()
na tym forum wszystko co nowsze i niekoniecznie rockowe, jest od razu skreślane (TTT, Ania, Katy Perry itd.)Może nie przez wszystkich, ale przez większośćskoro ludzie na to głosują, to musi się podobać
wiem, że większość nie wybiera ambitnej muzyki, ale słuchacze Trójki są specyficzni i chyba wiedzą, co dobre
Tak więc powtórzę jeszcze raz: mi osobiście taka muzyka jaką grają np. TTT się nie podoba. Jednak zdaję sobie sprawę, że ktoś inny może mieć co do niej zupełnie inne odczucia i nic mi do tego. Nie miejcie pretensji, że lepiej wypowiadamy się o rockowych kawałkach, bo taki mamy gust i tyle.
Tak więc podsumowując: o gustach sie nie dyskutuje (co innego o piosenkach)
Piosenkę można skrytykować bo oznacza to, że dany utwór mi osobiście sie nie podoba.
Gust to sprawa każdego z nas, której nikt inny nie może oceniać ani podważać
ale nie każdy hip-hop jest taki złySummerMovedOn pisze:Jakbym patrzył na to, czego słuchają inni to najpewniej chodziłbym w spodniach z krokiem w kolanach i słuchał hip-hopu.
[i nie każdy kto słucha hip-hopu chodzi w spodniach, które da się podciągnąć pod szyję
ale nie narzucam tego zdania. tylko i wyłącznie wyrażam opinię
-
SummerMovedOn
Wiem, poleciałem trochę stereotypami ale wierz mi, że większość fanów hip-hopu jakich znam tak właśnie wygląda 
Zgadzam się, nie każdy hip-hop jest zły, ale ten dobry zwykle nie ma szans przebić się gdzieś z podziemia. Mówię, że dobry, ale to nie oznacza, że chętnie go słucham. Dla mnie hip-hop to nie muzyka, więc miałem na myśli wyłącznie tekst
Zgadzam się, nie każdy hip-hop jest zły, ale ten dobry zwykle nie ma szans przebić się gdzieś z podziemia. Mówię, że dobry, ale to nie oznacza, że chętnie go słucham. Dla mnie hip-hop to nie muzyka, więc miałem na myśli wyłącznie tekst
wiem, dobrze to znam [właśnie skończyłam gimnazjum, a tam takich "ziomów" na pęczkiSummerMovedOn pisze:Wiem, poleciałem trochę stereotypami ale wierz mi, że większość fanów hip-hopu jakich znam tak właśnie wygląda
zgadzam się.SummerMovedOn pisze:Zgadzam się, nie każdy hip-hop jest zły, ale ten dobry zwykle nie ma szans przebić się gdzieś z podziemia. Mówię, że dobry, ale to nie oznacza, że chętnie go słucham. Dla mnie hip-hop to nie muzyka, więc miałem na myśli wyłącznie tekst
ten hip-hop, który uważam za dobry również cenię właśnie za warstwę tekstową. nigdy nie byłam wielką fanką tego stylu, ale naprawdę, często dobry tekst potrafi przysłonić muzykę, której nie jestem zwolenniczką.
bo generalnie teksty są najważniejsze. dla mnie.
bo wielu wykolejeńców [pozdro dla byłej 3c
No i doczytałem do końca i przyznam sie że dopiero na koniec wywiązała sie ciekawa dyskusja, szkoda, że taka krótka.
1.
2. interpunkcja, literowki
czy to problem przeczytac swoj post przed wyslaniem i poprawic go tak, żeby ludziom wygodnie sie go czytalo?? kazdemu moze sie zdarzyc literowka, ale kilkanascie w jednym poscie to gruba przesada! jak ktos mnie nie szanuje jako czytelnika, to ja mam go szanować jako autora? dlaczego?!
3. podobnie grubą przesadą jest wysyłanie trzech postów, tylko dlatego, że wykrzykniki nie zmiescily sie w jednym...
Tym bardziej, że można skorzystać z klawiaturowych, a nie rysunkowych.
dobrze, że to opisałeś. bardzo dobrze. postaram się wypytać dlaczego tak to wyglądało. Twoja frustracji nie dziwi mnie ani trochę.marsvolta pisze:Kto mi zwróci z frustrację, którą troch przełożyłem na forum z co przepraszam.
2. interpunkcja, literowki
3. podobnie grubą przesadą jest wysyłanie trzech postów, tylko dlatego, że wykrzykniki nie zmiescily sie w jednym...
-
grzes
Dzięki za pamięć, dopiero teraz odpaliłem kompa (i nie wiem dlaczego to jest pierwsza strona którą oglądambobby-x pisze:Do zobaczenia??, chyba do usłyszenia !!!
Czy pamiętacie, że dzisiaj Grzesost i Baśka wstępują na bardzo długą, krętą, niebezpieczną ale jakże piękną, bogatą w wiele pięknych chwil nową drogę życiową.![]()
![]()
![]()
Zasypcie ich na PW pięknymi życzeniami i ślijcie maile do Balonika z życzeniami dla Nich. Z tego co rozmawiałem z Kubą na zlocie to pierwszy ślub Forowicza/Forowiczki od momentu powstania forum
Ale Grzesost i Baśka mają dzisiaj piękny dzień. U mnie za kilka dni (2 września) minie 13 lat od tego wydarzenia, kiedy to zleciało
-
grzes
Chcielibyśmy podziękować z Basią forowiczom, którzy byli z nami "myślami"
tj.Jacek, Bobby-x, Ku3a i Zbyszu. Wielkie dzięki i w dalszym ciągu będę dręczył żonę do słuchania LP3.
Ja również pamiętałam, życzenia popłynęły od forum, więc mam nadzieję, że ode mnie też. Wszystkiego dobrego, co ja piszę, najlepszego. 
Właśnie skończyłem odsłuchiwać Listę.
Podziękowania dla jotema3 i Megalomaniaca! 
Komentarza spóźnionego nie będzie, bo to co chciałem napisać napisał ku3a & SummerMovedOn i uzi.
PS. A nagranie tutaj: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=6&t=2880
Komentarza spóźnionego nie będzie, bo to co chciałem napisać napisał ku3a & SummerMovedOn i uzi.
PS. A nagranie tutaj: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=6&t=2880
HAku3a pisze:dobrze, że to opisałeś. bardzo dobrze. postaram się wypytać dlaczego tak to wyglądało. Twoja frustracji nie dziwi mnie ani trochę.marsvolta pisze:Kto mi zwróci z frustrację, którą troch przełożyłem na forum z co przepraszam.
Dzieki, marsvolta, za opisanie tego!