KOMBI to nie KOMBII

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Re: KOMBI to nie KOMBII

Post autor: jollyroger72 »

marekjarek5 pisze:Ja akurat pamiętam czasy końca lat 70 i początku lat 80. Dla mnie i moich kolegów Kombii to wtedy był taki sam obciach (...)
Wówczas nazywali się Kombi
Awatar użytkownika
marekjarek5
Listy Przebojów Trójki słucham od: od zawsze
Kontakt:

Post autor: marekjarek5 »

jollyroger72 pisze:
marekjarek5 pisze:Ja akurat pamiętam czasy końca lat 70 i początku lat 80. Dla mnie i moich kolegów Kombii to wtedy był taki sam obciach (...)
Wówczas nazywali się Kombi
Fakt

Rok 1980

Obrazek

Rok 1983, w składzie 3 osobowym:

Obrazek
Obrazek
Hodor

Post autor: Hodor »

marekjarek5 pisze: A gdzie tam.
To nadal jest to samo, czyli sprawnie, profesjonalnie zagrany pop, oczywiście inaczej bo czasy inne, ba inna epoka, słuchacz inny, itp.
Jeśli uważasz, że ich pierwsze płyty czyli "Kombi" i "Królowie życia" są li tylko profesjonalnie zagranym popem, to brawo, brawo. Gratuluję dobrego humoru.
Awatar użytkownika
marekjarek5
Kontakt:

Hodor pisze:
marekjarek5 pisze: A gdzie tam.
To nadal jest to samo, czyli sprawnie, profesjonalnie zagrany pop, oczywiście inaczej bo czasy inne, ba inna epoka, słuchacz inny, itp.
Jeśli uważasz, że ich pierwsze płyty czyli "Kombi" i "Królowie życia" są li tylko profesjonalnie zagranym popem, to brawo, brawo. Gratuluję dobrego humoru.
Ta kapela od zawsze miała problem z estetyką. Owszem grali rockowe, rock n rollowe numery, ale no właśnie, podlane mocno sosem popowym. Grali również typowo dyskotekowe numery, a jeszcze kilka innych stylów muzycznych by się znalazło. Taki misz masz, ni pies ni wydra. Dopiero od trzeciej płyty jasno określili się co do stylu muzycznego.
Dyskoteka pełną gębą: http://www.youtube.com/watch?v=kjw5dR7GMQA

Wywiad z grupą, z 20 marca 1983 roku, z którego wynika, że to rockowy band był, za chwile okaże się , gdy ukaże się trzecia ich płyta, że to była czcza gadanina.

Żeby nie było wątpliwości, wszystkie ich płyty, z lat 80, lubię.

Obrazek
Obrazek
Hodor

Post autor: Hodor »

marekjarek5 pisze:
Dyskoteka pełną gębą: http://www.youtube.com/watch?v=kjw5dR7GMQA
Gdyby dziś w dyskotekach grali takie kawałki to jak nic bym w nich przesiadywał.
marekjarek5 pisze:
Cieszy mnie ta wiadomość niezmiernie, biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie swoje płyty studyjne Kombi wydało w latach 80-ych. :)
Awatar użytkownika
marekjarek5
Kontakt:

marekjarek5 pisze:
Cieszy mnie ta wiadomość niezmiernie, biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie swoje płyty studyjne Kombi wydało w latach 80-ych. :)[/quote]

Masz rację, niezgrabnie to napisałem, chociaż z drugiej strony. Płyty, single, z nagraniami Kombi ukazywały się już w latach 70. Oraz w roku 2000 wydano płytę z studyjnymi nagraniami zespołu Kombi, z lat 80, ale w nowych wersjach, nagranych ponownie. O ile single z lat 70 również lubię, to ta płyta z roku 2000, jest bardzo średnia.
Awatar użytkownika
marekjarek5
Kontakt:

marekjarek5 pisze:
marekjarek5 pisze: Żeby nie było wątpliwości, wszystkie ich płyty, z lat 80, lubię.
Cieszy mnie ta wiadomość niezmiernie, biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie swoje płyty studyjne Kombi wydało w latach 80-ych. :)
Masz rację, niezgrabnie to napisałem, chociaż z drugiej strony. Płyty, single, z nagraniami Kombi ukazywały się już w latach 70. Oraz w roku 2000 wydano płytę z studyjnymi nagraniami zespołu Kombi, z lat 80, ale w nowych wersjach, nagranych ponownie. O ile single z lat 70 również lubię, to ta płyta z roku 2000, jest bardzo średnia.
ODPOWIEDZ