KOMBI to nie KOMBII
KOMBI to nie KOMBII
Chciałbym zauważyć, że w Archiwum utwory "Sen się spełni" oraz "Pokolenie" przypisane są do zespołu KOMBI. Utwory te natomiast wykonuje zespół KOMBII.
http://www.kombii.com.pl/#/dyskografia/album:cd
KOMBI i KOMBII to dwa różne zespoły. Proszę to poprawić.
http://www.kombii.com.pl/#/dyskografia/album:cd
KOMBI i KOMBII to dwa różne zespoły. Proszę to poprawić.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
Re: KOMBI to nie KOMBII
w takich przypadkach nie widzę tu konsekwencji żadnej bo czasem przy zmianie nazwy są rozróżniani wykonawcy a czasem nie ...mydło-powidło 

- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
wystarczy spojrzeć na zespół Steve Miller Band 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
temat był już poruszany, ale został chyba zapomniany 
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=210111#p210111

Otóż to. I do dziś jest to nie zrobione.Yacy pisze:temat był już poruszany, ale został chyba zapomniany
Są to dwa różne byty

A Kombii nie dorasta do pięt Kombi.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Z przyczyn technicznych, na razie ta poprawka nie będzie wprowadzona. A dlaczego, z jakiego powodu -- nie będę się tłumaczył. Macie rację, będzie to poprawione, ale na razie, w tej wersji musi to istnieć jako błąd.
Tylko przypominam.
Mijają kolejne 4 miesiące a błąd nadal istnieje.
Mijają kolejne 4 miesiące a błąd nadal istnieje.
odsyłam do postu... poprzedzającego Twój
.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Na razie nic się nie zmieniło... sorry!JaceK pisze:Z przyczyn technicznych, na razie ta poprawka nie będzie wprowadzona. A dlaczego, z jakiego powodu -- nie będę się tłumaczył. Macie rację, będzie to poprawione, ale na razie, w tej wersji musi to istnieć jako błąd.
Mija kolejne siedem miesięcy a w sprawie cisza! Parafrazując genialny serial „Alternatywy 4” idealnie pasuje mi tu ten dialog:
JaceK, przyszedł ten negatyw.
Cicho, niech poczeka.
Ty mówił, że coś jak zobaczę, to żeby przyjść i powiedzieć.
No i co?
Ja. Ja widziałem jak na alp3.pl napisane jest że Kombii to to samo co Kombi. A to przecież dwa różne zespoły są.
No... no i co?
Nothing... nic, tak jest napisane because.
A po co mi pan to opowiada?
Przecież pan mówił, że jak zobaczę coś dziwnego, to żeby przyjść do tu.
He, he, nie... daj pan spokój., he...

JaceK, przyszedł ten negatyw.
Cicho, niech poczeka.
Ty mówił, że coś jak zobaczę, to żeby przyjść i powiedzieć.
No i co?
Ja. Ja widziałem jak na alp3.pl napisane jest że Kombii to to samo co Kombi. A to przecież dwa różne zespoły są.
No... no i co?
Nothing... nic, tak jest napisane because.
A po co mi pan to opowiada?
Przecież pan mówił, że jak zobaczę coś dziwnego, to żeby przyjść do tu.
He, he, nie... daj pan spokój., he...

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
No właśnie -- daj Pan spokój...
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Mija kolejny rok... i nic.JaceK pisze:Z przyczyn technicznych, na razie ta poprawka nie będzie wprowadzona. A dlaczego, z jakiego powodu -- nie będę się tłumaczył. Macie rację, będzie to poprawione, ale na razie, w tej wersji musi to istnieć jako błąd.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Ważne że pamiętasz...
- marekjarek5
- Listy Przebojów Trójki słucham od: od zawsze
- Kontakt:
Tych różnic tam tyle co kot napłakał. Ot taki sympatyczny melodyjny popik, profesjonalnie zagrany. Z wokalistą którego najbardziej lubię gdy nie śpiewa.KOMBI i KOMBII to dwa różne zespoły.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Może i tak, ale sa to jednak dwa odmienne 'twory' (podmioty wykonawcze, czy jak to tam zwał) — do tego stopnia, że zaistniał ostry konflikt o nazwę i prawo do utworów z początków istnienia grupy.marekjarek5 pisze:(...)
Tych różnic tam tyle co kot napłakał. Ot taki sympatyczny melodyjny popik, profesjonalnie zagrany. Z wokalistą którego najbardziej lubię gdy nie śpiewa.
Tak czy inaczej — będzie to w Archiwum rozdzielone.
- marekjarek5
- Kontakt:
Niech będzie, że to dwa różne "twory", choć dla mnie to ewidentnie kontynuacja, w trochę zmienionym składzie osobowym.JaceK pisze:Może i tak, ale sa to jednak dwa odmienne 'twory' (podmioty wykonawcze, czy jak to tam zwał) — do tego stopnia, że zaistniał ostry konflikt o nazwę i prawo do utworów z początków istnienia grupy.marekjarek5 pisze:(...)
Tych różnic tam tyle co kot napłakał. Ot taki sympatyczny melodyjny popik, profesjonalnie zagrany. Z wokalistą którego najbardziej lubię gdy nie śpiewa.
Tak czy inaczej — będzie to w Archiwum rozdzielone.
Ciekawie jak się ten konflikt co do nazwy zakończył o ile jakiś był, bo chyba nie tym, że wyrokiem sądu przyznano prawo do używania nazwy
Kombi pozostałym członkom, lub tym, że zakazano używania nazwy dwóm obecnym członkom?
zdaje się, że sąd nie był potrzebny.
- marekjarek5
- Kontakt:
To możliwe, wszak to mądrzy ludzie.abd3mz pisze:zdaje się, że sąd nie był potrzebny.
- jollyroger72
To taki sam przypadek jak Papa Dance i, po latach, Papa D. Niby to samo, ale co innego.marekjarek5 pisze: Niech będzie, że to dwa różne "twory", choć dla mnie to ewidentnie kontynuacja, w trochę zmienionym składzie osobowym.
- marekjarek5
- Kontakt:
To zupełnie co innego. Papa Dance to było zespół panów Sławomira Wesołowskiego i Mariusza Zabrodzkiego. Papa D, to już byłą siódma woda po kisielu.jollyroger72 pisze:To taki sam przypadek jak Papa Dance i, po latach, Papa D. Niby to samo, ale co innego.marekjarek5 pisze: Niech będzie, że to dwa różne "twory", choć dla mnie to ewidentnie kontynuacja, w trochę zmienionym składzie osobowym.
- jollyroger72
Ale oba łączy ten sam wokal.marekjarek5 pisze:To zupełnie co innego. Papa Dance to było zespół panów Sławomira Wesołowskiego i Mariusza Zabrodzkiego. Papa D, to już byłą siódma woda po kisielu.
- marekjarek5
- Kontakt:
W przypadku pierwszej płyty, w mojej ocenie najlepszej, nie łączy.jollyroger72 pisze:Ale oba łączy ten sam wokal.marekjarek5 pisze:To zupełnie co innego. Papa Dance to było zespół panów Sławomira Wesołowskiego i Mariusza Zabrodzkiego. Papa D, to już byłą siódma woda po kisielu.
- jollyroger72
Nie sięgaj tak daleko pamięcią, bo dojdziesz do nazwy Papa Dockmarekjarek5 pisze:
W przypadku pierwszej płyty, w mojej ocenie najlepszej, nie łączy.

A no właśnie. To samo jest w przypadku Kombi, którego liderem i założycielem był Sławomir Łosowski. Kombii to już siódma woda po kisielu. Błędnie myślisz, że to ta sama muzyka kiedyś i dziś.marekjarek5 pisze:To zupełnie co innego. Papa Dance to było zespół panów Sławomira Wesołowskiego i Mariusza Zabrodzkiego. Papa D, to już byłą siódma woda po kisielu.jollyroger72 pisze:To taki sam przypadek jak Papa Dance i, po latach, Papa D. Niby to samo, ale co innego.marekjarek5 pisze: Niech będzie, że to dwa różne "twory", choć dla mnie to ewidentnie kontynuacja, w trochę zmienionym składzie osobowym.
- marekjarek5
- Kontakt:
A gdzie tam.A no właśnie. To samo jest w przypadku Kombi, którego liderem i założycielem był Sławomir Łosowski. Kombii to już siódma woda po kisielu. Błędnie myślisz, że to ta sama muzyka kiedyś i dziś
To nadal jest to samo, czyli sprawnie, profesjonalnie zagrany pop, oczywiście inaczej bo czasy inne, ba inna epoka, słuchacz inny, itp.
Ja akurat pamiętam czasy końca lat 70 i początku lat 80. Dla mnie i moich kolegów Kombii to wtedy był taki sam obciach, jak nie dawno
temu, Dody, Fell-e i tym podobne granie. A wokal w tym zespole, to był taki, że czasem trudno było zgadnąć w jakie rejony wokalistę jeszcze poniesie.
Dziś to widzę inaczej, co nie zmienia faktu, że to tylko pop, wtedy i obecnie. KombII to kontynuacja ONA, Skawalkera, "raczej" nie jest.