Wówczas nazywali się Kombimarekjarek5 pisze:Ja akurat pamiętam czasy końca lat 70 i początku lat 80. Dla mnie i moich kolegów Kombii to wtedy był taki sam obciach (...)
KOMBI to nie KOMBII
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Re: KOMBI to nie KOMBII
- marekjarek5
- Listy Przebojów Trójki słucham od: od zawsze
- Kontakt:
Jeśli uważasz, że ich pierwsze płyty czyli "Kombi" i "Królowie życia" są li tylko profesjonalnie zagranym popem, to brawo, brawo. Gratuluję dobrego humoru.marekjarek5 pisze: A gdzie tam.
To nadal jest to samo, czyli sprawnie, profesjonalnie zagrany pop, oczywiście inaczej bo czasy inne, ba inna epoka, słuchacz inny, itp.
- marekjarek5
- Kontakt:
Ta kapela od zawsze miała problem z estetyką. Owszem grali rockowe, rock n rollowe numery, ale no właśnie, podlane mocno sosem popowym. Grali również typowo dyskotekowe numery, a jeszcze kilka innych stylów muzycznych by się znalazło. Taki misz masz, ni pies ni wydra. Dopiero od trzeciej płyty jasno określili się co do stylu muzycznego.Hodor pisze:Jeśli uważasz, że ich pierwsze płyty czyli "Kombi" i "Królowie życia" są li tylko profesjonalnie zagranym popem, to brawo, brawo. Gratuluję dobrego humoru.marekjarek5 pisze: A gdzie tam.
To nadal jest to samo, czyli sprawnie, profesjonalnie zagrany pop, oczywiście inaczej bo czasy inne, ba inna epoka, słuchacz inny, itp.
Dyskoteka pełną gębą: http://www.youtube.com/watch?v=kjw5dR7GMQA
Wywiad z grupą, z 20 marca 1983 roku, z którego wynika, że to rockowy band był, za chwile okaże się , gdy ukaże się trzecia ich płyta, że to była czcza gadanina.
Żeby nie było wątpliwości, wszystkie ich płyty, z lat 80, lubię.

Gdyby dziś w dyskotekach grali takie kawałki to jak nic bym w nich przesiadywał.marekjarek5 pisze:
Dyskoteka pełną gębą: http://www.youtube.com/watch?v=kjw5dR7GMQA
Cieszy mnie ta wiadomość niezmiernie, biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie swoje płyty studyjne Kombi wydało w latach 80-ych.marekjarek5 pisze:

- marekjarek5
- Kontakt:
Cieszy mnie ta wiadomość niezmiernie, biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie swoje płyty studyjne Kombi wydało w latach 80-ych.marekjarek5 pisze:

Masz rację, niezgrabnie to napisałem, chociaż z drugiej strony. Płyty, single, z nagraniami Kombi ukazywały się już w latach 70. Oraz w roku 2000 wydano płytę z studyjnymi nagraniami zespołu Kombi, z lat 80, ale w nowych wersjach, nagranych ponownie. O ile single z lat 70 również lubię, to ta płyta z roku 2000, jest bardzo średnia.
- marekjarek5
- Kontakt:
Masz rację, niezgrabnie to napisałem, chociaż z drugiej strony. Płyty, single, z nagraniami Kombi ukazywały się już w latach 70. Oraz w roku 2000 wydano płytę z studyjnymi nagraniami zespołu Kombi, z lat 80, ale w nowych wersjach, nagranych ponownie. O ile single z lat 70 również lubię, to ta płyta z roku 2000, jest bardzo średnia.marekjarek5 pisze:marekjarek5 pisze: Żeby nie było wątpliwości, wszystkie ich płyty, z lat 80, lubię.Cieszy mnie ta wiadomość niezmiernie, biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie swoje płyty studyjne Kombi wydało w latach 80-ych.