Koncert Lao Che w Trójce (11.05.08)

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
ku3a

Post autor: ku3a »

ile czasu ja sie naglowilem zanim zajarzylem o co tam chodzi... :roll:
jakby co:
- "letters" u nich oznacza takze cyfry...
- nie kazdy znak ma takiego samego zwierzaka. chodzi o to, zeby wpisac tylko te znaki ktore mają kota!
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Oj z tymi kotami to też miałem przeboje.
Generalnie trzeba jednak wyszukać te 4 koty w tych literach.
Niektórzy już nabrali w tym wprawy - ja jeszcze nie. :x
kasia!

Post autor: kasia! »

koty mają większe głowy od psów. po tym jest je najłatwiej rozpoznać. gorzej jak się ukryją za literą :twisted:
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2008 7:06 pm przez kasia!, łącznie zmieniany 1 raz.
ku3a

no wlasnie, nie zawsze dobrze widac :? .
ale jeszcze jedna rzecz, ktorą zauwazyl Yacy - jakby co, to mozna po prostu zrobic "wstecz" w przegladarce :-).
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

kasia! pisze:koty mają większe głowy od psów.
No proszę - i tak oto z tematyki koncertu Lao Che zeszliśmy na tematykę zwierząt. ;)
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

No to ja sie tez dołączę do tych, co walczyli z kotami :wink:

Przez kilka dni (az :!: ) zmagałam sie z tą zagadką i tez doszłam do tego wniosku co Kuba (Kuby wniosek nr 2 :wink: )
mi udało sie zwalczyc koty, (o dziwo!) jak przeniosłam sie na laptopa (na moim starym kompie monitor musiałam miec zbyt ciemny i nie rozróżniałam postaci kotów i nie-kotów :P ). A tu pierwsze podejście z laptopa i - juz sukces! :D
a potem jeszcze trafiłam na jakies "promocyjne" godziny na rapidzie i udało mi sie to przejść bez etapu kocenia :) (to było w okolicach godz. 1 w nocy :wink: ).

"wstecz" w przeglądarce - to tez świetny pomysł! dzięki Yacy i Kuba :)
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

a ja koncertu słuchałam sobie w miejscu bezkomputerowym...
trochę publiczność mnie zawiodła - dopiero przed samym bisem się jakoś rozruszali...
koncert niezły, ale jednak lepiej mi płyta pasuje... no ale jak będą w okolicach Warszawy, to na pewno się wybiorę.
Martyr pisze:tego o sobie jeszcze nie wiedziałam ... :mrgreen: ... ze niektórzy uważają mnie za wiedźmę :lol:
:lol: :lol: :lol: super to wszystko! się uśmiałam! :D

a jeszcze co do kotów w rapidzie, to one mają dłuższy i bardziej odstający od ciała ogon, niż psy. Ja po tym poznaję :) .
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Miszon o mpaKOmpaBIEmpaTA pisze:Swoją drogą - to typowo radiowy kawałek, jak nie będzie singlem, to się zdziwię.
No to mnie zaskoczyłeś. Które radio puści utwór w którym pozornie przez pół utworu nie wiadomo o co chodzi? ;-) Zresztą co ja mówię... Z ogólnopolskich tylko Trójka i Bis wchodzą w grę...
Martyr pisze:O! jest i bis! :D :D :D
(chyba poleciał ? ale Piotr Kaczkowski sie odezwał)
Był, był. :-)
17. Przebicie do śródmieścia [Powstanie Warszawskie]
18. Siedmiu nie zawsze wspaniałych [Gospel]
neon.ka pisze:a jeszcze co do kotów w rapidzie, to one mają dłuższy i bardziej odstający od ciała ogon, niż psy. Ja po tym poznaję :) .
:-D Ja odkąd się dowiedziałem, że w słowie letters zawierają się też cyfry to raczej nie mam problemów. Aha. Koty są większe. ;-)

[Na razie więcej o koncercie nie piszę, bo o czym będziemy pisać przez najbliższe dwa tygodnie na mycharts? :roll: ]
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Od razu trafiłem na Happy Hours :D
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

abd3mz pisze:
Miszon o mpaKOmpaBIEmpaTA pisze:Swoją drogą - to typowo radiowy kawałek, jak nie będzie singlem, to się zdziwię.
No to mnie zaskoczyłeś. Które radio puści utwór w którym pozornie przez pół utworu nie wiadomo o co chodzi? ;-) Zresztą co ja mówię... Z ogólnopolskich tylko Trójka i Bis wchodzą w grę...
A i tak tylko Trójka i bis by ich zagrali :). A kawałek jest:
- melodyjny,
- zabawny,
- z łatwym, krótkim textem ;)
- radiowy
- taneczny
Czyli po prostu - przebojowy i singlowy :).
Nie powiesz, że "Czarne kowboje" ze swoimi zmianami w trakcie utworu są bardziej radiowe. Albo "Hydropiekłowstąpienie" ze swoją niezwykłą oryginalnością, "artystystycznością" i nietypowym textem, praktycznie recytacją - ten utwór owszem pasuje to Listy - ale nie takiej zwykłej, tylko do Topu Wszech Czasów.
Awatar użytkownika
abd3mz

Miszon pisze:- z łatwym, krótkim textem ;)
Czy ja wiem. ;-)
Miszon pisze:- radiowy
A to ciekawe. Udowadniać radiowość kawałka jego radiowością. :-P
Miszon pisze:- taneczny
Zapytaj fanatyków Lao, który nie jest. ;-)
Miszon pisze:Nie powiesz, że "Czarne kowboje" ze swoimi zmianami w trakcie utworu są bardziej radiowe.
Nie powiem [a chciałbym się z Tobą nie zgodzić ;-)], bo ja się kompletnie nie znam co będzie odnosić sukcesy na listach przebojów. [No na tych najpopularniejszych to wiem. Muzyka prymitywna do bólu.] Typowałem, że Guitar Prince'a dojdzie do pierwszego miejsca na LP3...
Zanim Trójka wybrała Hydropiekłowstąpienie do promocji zastanawiałem się jaki utwór byłby najlepszy na singla. W każdym znalazłem coś co może się nie podobać.
Miszon pisze:Albo "Hydropiekłowstąpienie" ze swoją niezwykłą oryginalnością, "artystystycznością" i nietypowym textem, praktycznie recytacją - ten utwór owszem pasuje to Listy - ale nie takiej zwykłej, tylko do Topu Wszech Czasów.
To jak to się stało, że doszedł do pierwszego miejsca na LP3? ;-) [A z topem to według mnie gruba przesada.]
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

abd3mz pisze:
Miszon pisze:- radiowy
A to ciekawe. Udowadniać radiowość kawałka jego radiowością. :-P
A tak :).
abd3mz pisze: Zanim Trójka wybrała Hydropiekłowstąpienie do promocji zastanawiałem się jaki utwór byłby najlepszy na singla. W każdym znalazłem coś co może się nie podobać.
Jak dla mnie - są na płycie 2 "naturalne" single - "Drogi Panie" i "mpaKOmpaBIEmpaTA". Może jeszcze któryś z "szybkich" (np. Hiszpan). Ten pierwszy miał pecha niestety. A jak widzę w recenzjach nie tylko ja tak okreslam te kawałki.
abd3mz pisze:
Miszon pisze:Albo "Hydropiekłowstąpienie" ze swoją niezwykłą oryginalnością, "artystystycznością" i nietypowym textem, praktycznie recytacją - ten utwór owszem pasuje to Listy - ale nie takiej zwykłej, tylko do Topu Wszech Czasów.
To jak to się stało, że doszedł do pierwszego miejsca na LP3? ;-) [A z topem to według mnie gruba przesada.]
A dla tego doszedł do pierwszego, bo jest po prostu świetną piosenką :). Czasami to się takim udaje, jeśli są rzeczywiście świetne. A nie uważam, że przesadzam z Topem. Bardziej pasuje niż "Kiedy powiem sobie dość". Ale jeszcze kwestia, jak sobie poradzi z czasem, takżę o tym pogadamy za 5 lat minimum ;).
Awatar użytkownika
abd3mz

Miszon pisze:A nie uważam, że przesadzam z Topem. Bardziej pasuje niż "Kiedy powiem sobie dość". Ale jeszcze kwestia, jak sobie poradzi z czasem, takżę o tym pogadamy za 5 lat minimum ;).
Według mnie to przesada, bo do topu powinny trafiać utwory ze względu na swoją wartość muzyczną i/lub kultowość. Póki co chłopacy wydali na LP 36 utworów. Jeśli układałbym top to nie wiem czy Hydropiekłowstąpienie zmieściłoby się w dwudziestce... Ja bym chyba nie chciał żeby utwór z Gospel reprezentował Lao Che w topie. Dużo bardziej pasuje jakiś utwór z Powstania Warszawskiego, które jest -przynajmniej w niektórych kręgach- kultowe. Z Guseł też by mogło coś być, ale one są chyba bardzo mało znane. Może Astrolog by się nadawał. :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

To tylko takie gadanie, jak mówiłem za 5 lat pogadamy :).
Co do "Powstania", to owszem, jest "w pewnych kręgach" kultowe, ale nie wiem czy choć z 10 razy słyszałem coś z tej płyty w mediach, także tu jest problem.
Awatar użytkownika
abd3mz

Hmm...
Czy ktoś chciałby zobaczyć jak wyglądał koncert Lao Che w Trójce? Dowiedzieć się dlaczego dla niektórych zaczął się on od drugiego utworu? Zobaczyć podczas jakich utworów Spięty odkłada gitarę? Przekonać się nausznie i naocznie jakie były bisy? I kogo wywoływała publiczność? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie tu: Lao Che w Trójce [To tylko rip ze strony trójkowej, więc zarówno jakość dźwięku jak i obrazu pozostawia wiele do życzenia, ale da się oglądać. Wiem co mówię. ;-)]

Koncert jest podzielony na kilka partów, po ściągnięciu których należy rozpakować jeden z nich. Następnie można oglądać. :-) [Chyba, że coś namieszałem z rozszerzeniem, bo u mnie jest automatyczne wykrywanie. Jak plik nie będzie chciał się odpalić to powinna pomóc zmiana rozszerzenia na .avi]

Jak ktoś ściągnie to niech da znać czy działa. :P
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Re: Koncert Lao Che w Trójce (11.05.08)

Post autor: bobby-x »

Jaki tytuł ma utwór gdzie na początku jest "Tramwajem jadę na wojnę..." a na końcu utworu "czy to była kula synku, czy to serce pękło, pękło". Utwór był zagrany na antenie 1 sierpnia około 11:30 tuż przed kącikiem z listą, czy pochodził z koncertu 11.05.2008 ?? czy z jakiegoś innego bliżej 1 sierpnia?
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ciekawe, że właśnie o to pytasz.

"Godzina W." (ale mogę się mylić)
ku3a

Awatar użytkownika
abd3mz

Miszon pisze:"Godzina W." (ale mogę się mylić)
Nie mylisz się. :-D http://laoche.art.pl/powstanie/teksty_p ... =godzina_w
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Dzięki za podpowiedź, play listy niestety w tym radio trochę się niezgadzają z tym co leciało na antenie ale dzięki za link do tekstu
ODPOWIEDZ