jakby co:
- "letters" u nich oznacza takze cyfry...
- nie kazdy znak ma takiego samego zwierzaka. chodzi o to, zeby wpisac tylko te znaki ktore mają kota!
Martyr pisze:tego o sobie jeszcze nie wiedziałam ...... ze niektórzy uważają mnie za wiedźmę
![]()
No to mnie zaskoczyłeś. Które radio puści utwór w którym pozornie przez pół utworu nie wiadomo o co chodzi?Miszon o mpaKOmpaBIEmpaTA pisze:Swoją drogą - to typowo radiowy kawałek, jak nie będzie singlem, to się zdziwię.
Był, był.Martyr pisze:O! jest i bis!![]()
![]()
(chyba poleciał ? ale Piotr Kaczkowski sie odezwał)
neon.ka pisze:a jeszcze co do kotów w rapidzie, to one mają dłuższy i bardziej odstający od ciała ogon, niż psy. Ja po tym poznaję.
A i tak tylko Trójka i bis by ich zagraliabd3mz pisze:No to mnie zaskoczyłeś. Które radio puści utwór w którym pozornie przez pół utworu nie wiadomo o co chodzi?Miszon o mpaKOmpaBIEmpaTA pisze:Swoją drogą - to typowo radiowy kawałek, jak nie będzie singlem, to się zdziwię.Zresztą co ja mówię... Z ogólnopolskich tylko Trójka i Bis wchodzą w grę...
Czy ja wiem.Miszon pisze:- z łatwym, krótkim textem
A to ciekawe. Udowadniać radiowość kawałka jego radiowością.Miszon pisze:- radiowy
Zapytaj fanatyków Lao, który nie jest.Miszon pisze:- taneczny
Nie powiem [a chciałbym się z Tobą nie zgodzićMiszon pisze:Nie powiesz, że "Czarne kowboje" ze swoimi zmianami w trakcie utworu są bardziej radiowe.
To jak to się stało, że doszedł do pierwszego miejsca na LP3?Miszon pisze:Albo "Hydropiekłowstąpienie" ze swoją niezwykłą oryginalnością, "artystystycznością" i nietypowym textem, praktycznie recytacją - ten utwór owszem pasuje to Listy - ale nie takiej zwykłej, tylko do Topu Wszech Czasów.
A takabd3mz pisze:A to ciekawe. Udowadniać radiowość kawałka jego radiowością.Miszon pisze:- radiowy
Jak dla mnie - są na płycie 2 "naturalne" single - "Drogi Panie" i "mpaKOmpaBIEmpaTA". Może jeszcze któryś z "szybkich" (np. Hiszpan). Ten pierwszy miał pecha niestety. A jak widzę w recenzjach nie tylko ja tak okreslam te kawałki.abd3mz pisze: Zanim Trójka wybrała Hydropiekłowstąpienie do promocji zastanawiałem się jaki utwór byłby najlepszy na singla. W każdym znalazłem coś co może się nie podobać.
A dla tego doszedł do pierwszego, bo jest po prostu świetną piosenkąabd3mz pisze:To jak to się stało, że doszedł do pierwszego miejsca na LP3?Miszon pisze:Albo "Hydropiekłowstąpienie" ze swoją niezwykłą oryginalnością, "artystystycznością" i nietypowym textem, praktycznie recytacją - ten utwór owszem pasuje to Listy - ale nie takiej zwykłej, tylko do Topu Wszech Czasów.[A z topem to według mnie gruba przesada.]
Według mnie to przesada, bo do topu powinny trafiać utwory ze względu na swoją wartość muzyczną i/lub kultowość. Póki co chłopacy wydali na LP 36 utworów. Jeśli układałbym top to nie wiem czy Hydropiekłowstąpienie zmieściłoby się w dwudziestce... Ja bym chyba nie chciał żeby utwór z Gospel reprezentował Lao Che w topie. Dużo bardziej pasuje jakiś utwór z Powstania Warszawskiego, które jest -przynajmniej w niektórych kręgach- kultowe. Z Guseł też by mogło coś być, ale one są chyba bardzo mało znane. Może Astrolog by się nadawał.Miszon pisze:A nie uważam, że przesadzam z Topem. Bardziej pasuje niż "Kiedy powiem sobie dość". Ale jeszcze kwestia, jak sobie poradzi z czasem, takżę o tym pogadamy za 5 lat minimum.
Nie mylisz się.Miszon pisze:"Godzina W." (ale mogę się mylić)