Przepraszam Was serdecznie, że nie było mnie na forum podczas Topu, ale jest długi weekend i przy komputerze nie należy długo siedzieć, co innego radio, oczywiście Trójka!
Co do Topu. Pan Metz powiedział, iż to zestawienie trzeba traktować jak zabawę i tak to potraktuję w moim komentarzu.
Nadeszła godzina 16.08, "Wychowanie" T.Love, piosenka najlepiej odzwierciedlająca dzisiejszy dzień. Później było już tylko lepiej. Piosenki które znam i lubię, Klaus Mitffoch na 53, brawo! Przy miejscu 46 "Przeżyj to Sam" serce zabiło mi mocniej, hymn pokolenia, co prawda nie mojego, ale czułem się znakomicie, to była chyba wersja koncertowa?? Piękna wersja. Miejsce 42 - "Moja i Twoja Nadzieja", ach, w latach '90 pisano genialne piosenki, to był także hymn pokolenia. Później "Skóra", mój numer 3, to nie jest złe miejsce, w przyszłym roku może być wyżej! Największy smutek ogarnął mnie w okolicach miejsca 33, gdy zdałem sobie sprawę, że nie będzie "Natalii w Brooklynie". Później nadeszły miejsca 32 i 31, czyli Daab i Hey, zrobiło misie lepiej. Bardzo rozradowało mnie też 19 (

) miejsce "Obławy" śp. Jacka Kaczmarskiego, tylko dlaczego w zestawie nie było "Murów"?! Podejrzewam, iż pierwsza dycha należałaby wtedy do tego znakomitego muzyka. Na 16 natomiast "12 Groszy". Za nic nie obstawiłbym, że ta piosenka dojdzie tak wysoko, 70, 60, ale 16 miejsce?! Szok, pozytywny oczywiście! Później czas Dżemu, przeplatany moim numerem 5, "Korowodem" genialnego Pana Marka... I pierwsza dziesiątka, a na 8 zaledwie 9 letni Myslovitz, grany do znudzenia w tych gorszych radiach, misie podobało, jak nigdy. Po zdominowaniu drugiej dziesiątki przez Dżem, Kult zdominował pierwszą, ale na to najważniejsze miejsce nie wskoczył. Po drodze najsłynniejszy utwór wspomianego wcześniej Marka Grechuty. Na 4 "Biała Flaga", dla mnie za nisko, conajmniej 3 miejsce się należało, ale to przecież tylko zabawa. Przed miejscem drugim chodziło mi po głowie jedno pytanie, "Autobiografia" czy "Dziwny jest ten Świat"?? Wygrał Pan Niemen, moim zdaniem słuchacze wybrali świetnie!
Piotr Stelmach powiedział, że w przyszłym roku Rejdio Piotrków może znowu zagra, ale ja wolałbym, aby stało się to w grudniu, przy okazji 15 Topu Wszechczasów...