Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
kajman pisze:Ich pierwsza i druga płyta są w podobnym stylu (druga trudniejsza), a oprócz tego z tego okresu pochodzi jeszcze sporo świetnych nagrań, z których mam nadzieję, że usłyszymy jeszcze świetną przeróbkę withersowskiego Ain't no sunshine.
z pewnością poszukam tych płyt, muszę się zapoznać z ich twórczością po tym co usłyszałem dzisiaj
Polecam jeszcze składankowy Underground (troche nierówny), który zawiera w większości utwory sprzed wydania pierwszej płyty, w tym Sen o dolinie. No i znaleźć gdzieś Komentarz pewnej legendy - ostatnie nagranie z Cugowskim przed rozstaniem w 1977.
Oczy tej małej nigdy mnie nie zachwycały, podobnie jak Jezu jak się cieszę, piosenki, jak przyznawał sam Janerka, napisanej na życzenie, bo dołująca muzyka Klausa była źle traktowana w pewnych kręgach.
No a Telefony poza 50 to po prostu skandal. Mimo że tyle jest utworów Republiki, ten top jest dla nich fatalny, bo jak na razie prawie wszystkie z nich są zdecydowanie za nisko.
Mr. Dark pisze:A więc I Polski Top okazuje się wielką porażką Republiki...
Można na to różnie spojrzeć. W zestawie było 10 propozycji, z czego chyba 8 znajdzie się w topie + 3 (?) Obywatel GC.
No ale rzeczywiście w top 50 nie za dużo Ciechowskiego.
zdziś
62. Wychowanie - T. Love
61. Wspomnienie - Czesław Niemen
60. Jeszcze będzie przepięknie - Tilt
59. Jest taki samotny dom - Budka Suflera
58. Krakowski spleen - Maanam
57. Wciąż bardziej obcy - Lady Pank
56. Sen o dolinie - Budka Suflera & Krzysztof Cugowski
55. Warszawa - T. Love
54. Oczy tej małej - Raz Dwa Trzy
53. Jezu, jak się cieszę - Klaus Mitffoch
52. Telefony - Republika
51. Bracka - Grzegorz Turnau
51.Bracka - Grzegorz Turnau miał mój głos super nagranie
wygrywa drugą część Topu
jak miałem 8 lat to śpiewałem jestem mokry od deszczu i od łez
a na 50. Niemen
Mr. Dark pisze:A więc I Polski Top okazuje się wielką porażką Republiki...
Można na to różnie spojrzeć. W zestawie było 10 propozycji, z czego chyba 8 znajdzie się w topie + 3 (?) Obywatel GC.
No ale rzeczywiście w top 50 nie za dużo Ciechowskiego.
A moze własnie Republik było za duzo w zestawie. A tak głosy sie rozłozyły. I prawdopodobnie Biała Flaga (nie chce krakać) wysoko tez nie bedzie....