Radio 357

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Radio 357

Post autor: Yacy »

Robert pisze: śr lut 04, 2026 6:07 pm Jak będzie przekonamy się w 2027 roku, ale nie wierzę w powrót do 357. Być może ten post źle się zestarzeje, czas pokaże.
albo masz rację albo fajnie, że się pomyliłeś.
niestety myślę podobnie.
Robert pisze: śr lut 04, 2026 6:07 pm To nigdy nie był jego dom
zdecydowanie.
audycja w R357 była nadawana z domu. Jego domu.
a STT prowadzi z domku. czyli z Myśliwieckiej.
przynajmniej w większości.
to też o czym świadczy/ło.

dla mnie mógłby zwiększyć liczbę godzin w PR3, ale sam powiedział o pozaradiowym projekcie.
może faktycznie książka. byłoby super.
gorzej jeśli to jest projekt, którego my - słuchacze, czytelnicy - nie doświadczymy.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Michał Gąsiorowski i Marcin Klimkowski poprowadzą audycję „Resoraki”.
w soboty od 7 do 8.

od przyszłej środy do Mam grać (którą do tej pory prowadzili ww. panowie) zaprosi Justyna Godz.

ja niespecjalnie przepadam za Mam grać.
dla mnie za długa.
3 godziny ciągiem przy radiu potrafi mnie zatrzymać jedynie MN.
nawet Marcie Kuli dziś się nie udało...
ale na pewno skuszę się na pierwszą z JG.
może mnie przekona?

tak sobie prześledziłem i faktycznie tylko MN.
3x3 godziny i słucham ciągiem. czy na żywo czy z podcastu.
często jeśli słucham z przerwami to odsłuchujemy w domu ;-)
Mam grać, obojętnie kto prowadzi nie słucham w całości.
Kierujów w poniedziałki i środy podobnie.
Wczoraj był Stelka i przed 11 przełączyłem.

jest Ranek, ale słucham od 6:30 i tam jednak jest wielu współprowadzących, więc to nie to samo.
podobnie piątkowa zd3 ale nie słucham całości.
nawet lp357 rzadko słucham od 19 do 22.

innych 3 godzinnych audycji chyba w R357 nie ma.

za 3 godziny Max357 też bym się nie obraził, ale teraz jest... 0.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

A tymczasem właśnie rozpoczyna się kolejna audycja z cyklu "Mikrofon gościnny".
Tym razem na godzinną audycję ze swoją muzyką zaprasza Kasia Lins :)
Awatar użytkownika
Neo01

tadzio3 pisze: śr lut 04, 2026 1:44 pmTo mogę napisać, że nie masz też postaw by sądzić, że wróci.
A ja w sumie widzę przesłanki. Po pierwsze czytając samą informację Kaczkowskiego między wierszami można wyczuć, że to było pożegnanie. Gdyby było inaczej, dostalibyśmy zapewnienie o powrocie.
A po drugie, to wiek. Za chwile będzie miał 80 lat, więc perspektywa powrotu za ileś lat jest raczej mało realna.
Mam podstawy, bo żegnając się na antenie powiedział: do usłyszenia (dodał, że powiedział to optymistycznie). Do tego mowa jest o rocznej przerwie.
Jasne, wiek tu jest podstawową sprawą. Ale myślę, że jeśli tylko będzie się czuł na siłach, to wróci.
To, że audycję prowadził z domu o niczym nie świadczy. Pora nadawania też tu mogła mieć znaczenie. I adres.
Zdecydował się na 357 zapewne ze względu na ludzi, których znał i cenił z Trójki. Nie sądzę jakoś, żeby obecnie na Myśliwieckiej czuł się tak dobrze, jak kiedyś. Ale to jest centrum jednak i miejsce, gdzie pracował całe życie.
Ale jednak to w 357 miał swoją podstawową audycję, nawiązał też bliski kontakt ze słuchaczami. A w Trójce to taka dodatkowa godzinka (nawet niecała).
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

W trakcie niedzielnej audycji, niby mimochodem pan Piotr wspomniał o koncercie w Operze Leśnej i kimś w kolejce przed nim, kto miał koszulkę Minimaxu (oczywiście na antenie nie padła ta nazwa, powiedział "z napisem podobnym do nazwy tej audycji" ). Może to też była jakaś sugestia, jakiś - niech pan Mariusz Duda mi wybaczy :lol: - przekaz podprogowy ...? :wink:
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

lady pisze: śr lut 04, 2026 7:51 pm W trakcie niedzielnej audycji, niby mimochodem pan Piotr wspomniał o koncercie w Operze Leśnej i kimś w kolejce przed nim, kto miał koszulkę Minimaxu (oczywiście na antenie nie padła ta nazwa, powiedział "z napisem podobnym do nazwy tej audycji" ). Może to też była jakaś sugestia, jakiś - niech pan Mariusz Duda mi wybaczy :lol: - przekaz podprogowy ...? :wink:
Interesująca interpretacja :) Można szukać dalej i być może najważniejsza podpowiedź płynie ze zdjęcia tekstu o intrygującym szlaku, które pod postem pożegnalnym zamieścił pan Piotr :)
Gdzieś też mignęło mi zdjęcie grupy redaktorów 357, z kwiatami i podziękowaniami dla PK. Przecież to nielogiczne żegnać kogoś idącego na urlop :D
Awatar użytkownika
Neo01

lady pisze: śr lut 04, 2026 7:51 pm W trakcie niedzielnej audycji, niby mimochodem pan Piotr wspomniał o koncercie w Operze Leśnej i kimś w kolejce przed nim, kto miał koszulkę Minimaxu (oczywiście na antenie nie padła ta nazwa, powiedział "z napisem podobnym do nazwy tej audycji" ). Może to też była jakaś sugestia, jakiś - niech pan Mariusz Duda mi wybaczy :lol: - przekaz podprogowy ...? :wink:
No ale jaki to miałby być przekaz? Że wróci "Minimax"? Może w formie książkowej rzeczywiście, ale jednak ten rok ma być w jakiejś mierze odpoczynkiem od radia.
A żegnać i dziękować można, bo nie wiadomo, jak będzie. Ale to nie znaczy, że pan Piotr definitywnie teraz się pożegnał. Czas pokaże, jak będzie, cytując klasyka ;)
lady

Racja, wszystkiego w swoim czasie się dowiemy.
Awatar użytkownika
Neo01

Wczoraj w "Wierności..." Stelka wspomniał, że coś będzie się działo w związku z Floydami 13 lutego od 9, bo "powoli przygotowują się do tego, co będzie 6 marca".
Ktoś wie o co może chodzić?
lady

Nie mam pojęcia, wiem tylko że 6 marca są urodziny Davida Gilmoura :)
Kuba1201
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2018

Post autor: Kuba1201 »

Coś słyszałem, że będzie top Pink Floyd :)
Awatar użytkownika
Neo01

Top, no tak, przeszło mi to przez myśl - no to fajnie :)
Pewnie 13.02 rozpocznie się głosowanie.
Szkoda tylko, że to 6.03 finał, bo akurat mam wtedy koncert (13.02 zresztą też z lady mamy :P).
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

dzisiejszej nocy (z poniedziałku na wtorek) o godzinie 2:00 pojawiła się nowa audycja

Gadu gadu nocą - powtórka
Kiedy miasto zasypia, my wracamy do rozmów, na które w ciągu dnia mogło zabraknąć czasu. Archiwalne audycje słowne — aktualne i pogłębione — wybrzmiewają nocą na nowo. Nie możesz zasnąć? Jesteś w trasie i przed Tobą długie kilometry? A może żyjesz w innej strefie czasowej? Właśnie wtedy audycje z poprzedniego dnia stają się Twoim nocnym towarzyszem. Dziś w programie: Plac na Rozdrożu, Co Państwo na to?
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

jeszcze jeden komunikat:

zapraszamy Was na piątkowy wieczór!

Tuż przed Dniem Zakochanych zobaczymy się na żywo - 13 lutego o godzinie 18:00 będziemy nadawać dla Was specjalną transmisję wideo na naszym Instagramie.
To prezent, który obiecaliśmy Wam z okazji naszych piątych urodzin i który „wygraliście” dzięki przysłanym nam tysiącom „Urodzinówek”.
Do dziś czytamy je, nie kryjąc wzruszenia! 💝

Zwykle za mikrofonem, tym razem przed kamerą - gospodarzem spotkania będzie Marcin Łukawski, towarzyszyć mu będzie Ola Budka, a do studia przez całą godzinę będą wpadać nasi dziennikarze, by przywitać się z Wami i zamienić słowo z prowadzącymi.

🎤🎧 O czym porozmawiamy? To zależy od Was! Nadal zbieramy pytania od naszych Słuchaczy, a zapytać możecie nas o wszystko, co związane z Radiem 357. Skupimy się jednak głównie na naszej pięknej historii, kulisach powstawania i rozwoju radia, relacjach i oczywiście - niezwykłej Społeczności.

To będzie spotkanie pełne uśmiechu, wspomnień i radiowych anegdot.
Porozmawiamy też o pewnym muzycznym wydarzeniu, które z wielką radością dla Was przygotowujemy…
Wszystkiego dowiecie się niebawem!

👉 Na Wasze pytania czekamy w komentarzach pod tym postem oraz pod adresem witaj@radio357.pl

Dajcie znać, o czym chcecie posłuchać i do zobaczenia w piątek wieczorem!
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Walentynki w Radiu357.

Muzyczne pojedynki na miłosne piosenki .

10:00-13:00
Play Love - Zakamarki
Justyna Godz, Antoni Grudniewski

13:00-15:00
Play Love - Zielony Żoliborz
Marta Kula, Piotr Stelmach

16:00-18:00
Play Love - Happynoise
Julia Nowaczyńska, Bisior

19:00-21;00
Play Love - Ultrafiolet
Kasia Nowicka Novika, Łukasz Dunaj

Szkoda, że Pan Marek na urlopie, bo duet z Martą lub Justyną byłby zapewne najlepszy ;-)
Awatar użytkownika
Neo01

Nie no, Justyna i Antek są w podobnym wieku, więc akurat fajna para :)
Ale Novika kontra Łukasz Dunaj - to będzie mocne 8)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Radio357 pisze:🔥 Startujemy z głosowaniem na…
Top Pink Floyd! 🔥

W Dniu Radia przychodzimy do Was z niespodzianką. Legendarny zespół Pink Floyd co roku otrzymuje w noworocznym Topie Radia 357 ogromną liczbę głosów od naszych Patronów. Postanowiliśmy, że w tym roku wspólnie zaprosimy Was do ułożenia notowania składającego się wyłącznie z utworów klasyków rocka progresywnego.

W piątek, 6 marca 2026 r., w dniu 80. urodzin Davida Gilmoura, na naszej antenie wybrzmi Top Pink Floyd! Notowanie od godziny 19:00 do północy poprowadzą: Marek Niedźwiecki, Mariusz Duda i Marta Kula.

Oto szczegóły:
✨ Głosowanie trwa od dziś do 4 marca do północy.
✨ Możecie oddać głosy na 15 utworów z puli 166, dostępnej na stronie 👉 https://radio357.pl/top/
✨ Słuchamy Topu 6 marca 2026 od godziny 19:00 do północy.

Przypominamy: słuchają wszyscy, głosują Patroni! To ukłon i podziękowanie dla tych, dzięki którym istnieje Radio 357 i Top we wszystkich swoich odsłonach.

❤️ Jesteś fanem Pink Floyd i chcesz wziąć udział w głosowaniu? Wskakuj na pokład najlepszej na świecie Społeczności 👉 https://radio357.pl/lp/wesprzyj-radio-357/
Awatar użytkownika
Neo01

No to fajnie :)
Z uwag "In the Flesh" jest 2 razy, raz z "?", raz bez.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

no i prawidłowo.
Awatar użytkownika
Neo01

Racja, prawidłowo.
Zmyliło mnie to, że jest podpięty pod oba utwory bardzo podobny fragment.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Będzie głosowane :)
Awatar użytkownika
barb42
Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam

Post autor: barb42 »

tadzio3 pisze: pt lut 13, 2026 4:37 pm Będzie głosowane :)
Zagłosowane już u mnie.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

W piątek zamiast LP357 Top Pink Floyd.

Rozpiska:

19:00 - Marek Niedźwiecki

21:00 - Mariusz Duda

22:00 - Marta Kula

PoTop Pink Floyd
00:00 - Michał Bisiorek, Mateusz Fusiarz
Awatar użytkownika
Kruklanki
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985

Post autor: Kruklanki »

Cytat z oficjalnej grupy Radia 357 Facebooka:

"Szanowni Państwo, Drodzy Przyjaciele!
Piszę do Państwa z uwagą wybierając słowa, bo sprawa jest delikatna i z całą pewnością nie jest dla mnie łatwa. Życie pełne jest różnych zwrotów akcji. Uznałem, że muszę ograniczyć moje zawodowe aktywności do jednego miejsca pracy. Oznacza to, że – z drżącym sercem – rezygnuję ze współtworzenia Radia 357.
Kto raz spróbuje radia, na zawsze zostaje radiowcem, a zatem różne scenariusze są w odległej przyszłości możliwe. Tak właśnie sprawę przedstawiłem na naszym radiowym spotkaniu, na którym opowiedziałem o decyzji całemu zespołowi. Był to dla mnie wzruszający moment. Po raz kolejny przekonałem się, jaki to fajny team i dostałem od radiowców jasny przekaz - na przerwę się zgodzą, ale na nic więcej. 😉 Radio 357 jest mi bliskim projektem i na zawsze takim pozostanie, a słuchacze są niezwykłymi, wspaniałymi odbiorcami wymagających i niełatwych treści.
Wspólnie - my, radiowcy i Wy, słuchacze - zbudowaliśmy wyjątkową przestrzeń, pełną wartościowej różnorodności. Dziękuję Wam za to. Nigdy nie zapomnę Waszego wsparcia od samego początku. Fakt, że Radio 357 pędzi już od 5 lat i nie zamierza zwolnić, mówi sam za siebie. Cieszę się, że było mi dane mieć w tym swój udział. A że robiliśmy to razem - traktuję Państwa jak dobrych przyjaciół i staję teraz równo wśród Was, jako słuchacz Radia 357.
Ale to nie koniec. Zawsze trzeba coś zostawić - żeby kiedyś móc wrócić pod dobrym pretekstem. 😉 Dlatego jestem niezwykle szczęśliwy, że poniekąd będę z Państwem nadal - nie tylko jako słuchacz, ale także twórca. Otóż od dzisiaj wśród podcastów Radia 357 zagoszczą… Didaskalia. To ważny dla mnie cykl, w który wkładam wiele sił. Oddajemy do Państwa dyspozycji część dotychczasowych odcinków oraz wszystkie kolejne, premierowe. Będzie mnie zatem mniej antenowo, ale za to więcej podcastowo - obok wszystkich dotychczasowych odcinków Patronautyki, które bardzo polecam, bo to powód mojej dumy i satysfakcji.
Dziękuję za wspólne pół dekady (!), wiem, że nie jest to szczególnie radosny post, również dla mnie - ale liczę bardzo na Państwa życzliwość, zrozumienie i zapewniam, że spotkamy się jeszcze nie raz.
Do zobaczenia!
Patrycjusz Wyżga
PS. Cieszę się też, że moje miejsce antenowo przejmują panowie z Rzeczy technologicznej - to świetna audycja, a wiem, że część z Państwa postulowała, by znaleźć dla niej miejsce inne niż sobotni wieczór. Ja też na pewno będę słuchał i sprawdzał, czy wykorzystują to miejsce dobrze. 😉"
AlekOb
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011

Post autor: AlekOb »

Słyszałem dzisiejsze pożegnanie. Szkoda, bo dla mnie chyba najlepszy prowadzący Popołudniówkę 357. Chociaż pewnie przez inne zobowiązania było go tam ostatnio jak na lekarstwo, więc pewnie już za dużo tego było.
Z niedzielnej audycji podobno rezygnuje także Marta Kula, w jej miejsce Anna Nowaczyk, dawniej Muzo FM.
ODPOWIEDZ