"Jaka to melodia" i słuchacz LP3

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
neisej

Re: "Jaka to melodia" i słuchacz LP3

Post autor: neisej »

Kuba1201 pisze: wt lut 10, 2026 4:58 pm
Gratuluję udanego występu/występów :-) No i przede wszystkim odwagi we wzięciu udziału :-)
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

gioconda2 pisze: śr lut 18, 2026 12:07 am Ale to trzeba trochę poszukać. Dzięki Neo01, że zrobiłeś to za mnie
Ale nie jest to trudne - na TVP VOD masz dostęp praktycznie do każdego programu publicznej.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Gratuluję wygranej i tym samym awansu do kolejnego odcinka :!:
Ale "wielbłąd" Ten Thousand Miles / Years nie do wybaczenia :mrgreen:
No i szkoda, że Za zdrowie pań nieodgadnięte... Naprawdę tego nie skojarzyłeś? Pewnie tam to lekki stresik robi swoje.

Obejrzałem dziś, bo wczoraj zwyczajnie zapomniałem :oops: Od dość dawna nie oglądam tego programu, ale wydaje mi się, że wczoraj finał był stosunkowo przystępny. Zdarzyło mi się obejrzeć kilka miesięcy temu jakiś odcinek i w finale prawie niczego nie kojarzyłem :shock:

Powodzenia dziś 8)
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

jollyroger72 pisze: śr lut 18, 2026 10:20 am
Pewnie tam to lekki stresik robi swoje.
myślę że Kuba był więcej niż tylko lekko zestresowany :)
Awatar użytkownika
Kruklanki
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985

Post autor: Kruklanki »

No i przytulone 2960 zł. Dobre i to. Gratulacje. Chyba i były pozdrowionka dla nas.
Kuba1201
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2018

Post autor: Kuba1201 »

Trochę zawalilem sprawę z Młynarskim, poza tym rywale byli dzisiaj nieco szybsi...
Ale i tak piękna sprawa ten mój występ, coś tam zarobiłem, no i pojawiłem się w telewizji po raz pierwszy w życiu :)
Awatar użytkownika
Kruklanki

Kuba1201 pisze: śr lut 18, 2026 7:05 pm Trochę zawalilem sprawę z Młynarskim, poza tym rywale byli dzisiaj nieco szybsi...
Ale i tak piękna sprawa ten mój występ, coś tam zarobiłem, no i pojawiłem się w telewizji po raz pierwszy w życiu :)
Pytanko techniczne kiedy było to nagrywane.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

No właśnie tej odwagi najbardziej Ci gratuluję :)
Ja myślę by zgłosić się do Milionerów lub może też do Melodii, ale tej odwagi bardzo mi brakuje. Chyba by mnie stres pożarł :lol:
Kuba1201

Kruklanki pisze: śr lut 18, 2026 7:08 pm
Kuba1201 pisze: śr lut 18, 2026 7:05 pm Trochę zawalilem sprawę z Młynarskim, poza tym rywale byli dzisiaj nieco szybsi...
Pierwszy odcinek z moim udziałem został nagrany 14 grudnia, a drugi dzień później.
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Post autor: gioconda2 »

Kruklanki pisze: śr lut 18, 2026 6:58 pm przytulone 2960 zł
Ależ wyliczasz! Księgowy Kuby czy co?
Najważniejszy jest występ i wygrany odcinek (nie wiem jak dzisiaj poszło, odnoszę się do wczorajszego), a nie wymierna mamona!
Kuba1201 pisze: śr lut 18, 2026 7:05 pm piękna sprawa ten mój występ
Piękna! :D
lady pisze: śr lut 18, 2026 7:09 pm myślę by zgłosić się do Milionerów
I cała Polska pozna naszą lady :D Będę trzymać kciuki 8)
Kuba1201

gioconda2 pisze: śr lut 18, 2026 7:19 pm
Kruklanki pisze: śr lut 18, 2026 6:58 pm przytulone 2960 zł
Ależ wyliczasz! Księgowy Kuby czy co?
Po prostu zsumował łączną moją wygraną z dwóch odcinków.
Awatar użytkownika
VILKI

Kruklanki pisze: śr lut 18, 2026 6:58 pm
Chyba i były pozdrowionka dla nas.
chyba niee :know:
Awatar użytkownika
Kruklanki

Kuba1201 pisze: śr lut 18, 2026 7:13 pm
Kruklanki pisze: śr lut 18, 2026 7:08 pm
Pierwszy odcinek z moim udziałem został nagrany 14 grudnia, a drugi dzień później.
Czyli jest 2 miesiące od nagrania. To tak zwane "leżenie i czekanie na półce" do emisji. Pewnie nagranie jednego twojego odcinka było parę godzin.
Awatar użytkownika
Neo01

gioconda2 pisze: śr lut 18, 2026 7:19 pm
lady pisze: śr lut 18, 2026 7:09 pm myślę by zgłosić się do Milionerów
I cała Polska pozna naszą lady :D Będę trzymać kciuki 8)
Niestety, dostać się przed Huberta nie jest łatwo.
Ja już kilkukrotnie próbowałem, raz miałem eliminacje on-line, ale raz, że mi kompletnie nie podeszły kategorie, dwa - nie było odpowiedzi do wyboru, co mi mocno utrudniło, a jeszcze babka była dość niemiła. Kiedyś jeszcze przy pierwszej edycji miałem eliminacje telefoniczne, tam mi chyba jednej dobrej odpowiedzi zabrakło.
thestranglers
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413

Post autor: thestranglers »

Też na telefonicznej selekcji wypadłem. Nie zapomnę pytania - o prezydenta ówczesnych Włoch.
thestranglers

Dzięki neo za cynk z VOD, miło było poznać Kubę, jednak czy to live czy nie live - prowadzący na tyle mnie odtrąca od siebie, że do końca nagrania nie dotrwałem. Miło Ciebie Kuba teraz kojarzyć bardziej niż kumpla EVENo. :)
lady

thestranglers pisze: śr lut 18, 2026 10:29 pm prowadzący na tyle mnie odtrąca od siebie, że do końca nagrania nie dotrwałem.
No co Ty, Janowski jest super, czyżbyś wolał Norbiego czy - o zgrozo - Brzozowskiego ? Jak ten drugi prowadził i śpiewał to dopiero była masakra, a jeszcze prawie same disco pola w zagadkach i Zenek w prawie każdym odcinku :STOP: brrr ...
Teraz fajny Band mają, m.in Bartek Grzanek świetnie śpiewający i grający, prawie same dobre piosenki do odgadnięcia, no i piękne interpretacje Janowskiego, m.in. "Layla" akustycznie, polecam :)

Co do Milionerów, to ja nigdy jeszcze nie próbowałam tam się dostać, choć teraz w Polsacie to chyba łatwiej, a przynajmniej nie ma "kto pierwszy ten lepszy" czyli eliminacji w studio. Jednak jak mówię, nie mam na tyle odwagi, by wystąpić przed kamerami :wink:
thestranglers

Zależy czy rozpatrujesz go jako człowieka czy artystę. Niewiele mam - miałem na liście. Oczywiście, że wolałbym poznać pozostałych panów, Roberta już zdążyłem.
Awatar użytkownika
VILKI

lady pisze: śr lut 18, 2026 10:54 pm
Teraz fajny Band mają, m.in Bartek Grzanek świetnie śpiewający i grający, prawie same dobre piosenki do odgadnięcia, no i piękne interpretacje Janowskiego, m.in. "Layla" akustycznie, polecam :)
to wszystko prawda. na plus na pewno to że do odgadywania jest sporo rocka (co kiedyś było nie do pomyślenia). co do interpretacji to się zgodze ale... jak widze te całe "przedstawienia" dookoła występów to mnie bierze na wymioty :STOP: jakby nie można było normalnie śpiewać (np ostatnio Grzanek śpiewający Sweet Home Alabama leżąc pod motorem! :STOP: :STOP: :STOP: )
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

VILKI pisze: czw lut 19, 2026 7:42 am jakby nie można było normalnie śpiewać (np ostatnio Grzanek śpiewający Sweet Home Alabama leżąc pod motorem! :STOP: :STOP: :STOP: )
Zgadzam się w 100% :)

No cóż, nie zawsze się wygrywa... Gratulacje, Kubo, obu występów :P
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Post autor: gioconda2 »

VILKI pisze: czw lut 19, 2026 7:42 am jak widze te całe "przedstawienia" dookoła występów to mnie bierze na wymioty
O to! To!
Wieki nie widziałam programu i zaskoczyły mnie te ciągłe śpiewanki. Za dużo ich i zbyt dużo w nich się dzieje. Kiedyś było mniej show, więcej zagadek i muzyki. Ciężko przebrnąć do końca.
A co do Roberta ... Głos ma, artystycznie ok., ale jako człowiek ... kiedyś chodziłam do szkoły z jego żoną nr 2, do innej klasy, ona była w starszej. Nie znałam jej aż tak, ale ją znali wszyscy. Barwna dziewczyna. Przy nim zgasła. Może dlatego, że dużo energii pochłaniało wychowywanie 2 córek, a może on z niej wyssał? Nie wiem, bo jak wyjechała do Warszawy, ja do Poznania, a jej rodzina pochodzenia przeniosła się do Gorzowa, to już nie miałam z nią żadnego kontaktu. Tylko czasami obserwowałam ją w mediach. To jednak sprawia, że nie chciałabym poznać prowadzącego. Już nie mówiąc o moim słabym kojarzeniu utworów po muzycznych skrawkach. Kompromitacja byłaby na całego.
Awatar użytkownika
Neo01

thestranglers pisze: śr lut 18, 2026 10:18 pm Też na telefonicznej selekcji wypadłem. Nie zapomnę pytania - o prezydenta ówczesnych Włoch.
Ja padłem na "opusie" - myślałem, że z kat. muzycznej lepiej mi pójdzie :roll:

Nie wiem, jaki Janowski jest osobiście (może być rzeczywiście trudnym człowiekiem w bliskich relacjach), ale z tego co słyszałem, to atmosfera na planie programu jest bardzo dobra.
Ale to musieliby się uczestnicy szerzej wypowiedzieć...
lady

VILKI pisze: czw lut 19, 2026 7:42 am (np ostatnio Grzanek śpiewający Sweet Home Alabama leżąc pod motorem! :STOP: :STOP: :STOP: )
Racja, trochę to wszystko teraz się "teatralne" zrobiło, taki zamysł miał zapewne reżyser. Jednak jeśli miałabym jeszcze raz słuchać Brzozowskiego masakrującego "Strangers in the Night", to już niech sobie Bartek nawet jeździ tym motocyklem, a nie tylko pod nim leży :lol:
Kuba1201

Mnie bardziej niż te "teatralne" występy drażnią utwory w wykonaniu "artystów", którzy mają wątpliwy talent wokalny...
Atmosfera na planie programu była bardzo miła, wbrew temu, co o prowadzącym sądzi wiele osób.
Awatar użytkownika
VILKI

Kuba1201 pisze: czw lut 19, 2026 3:48 pm Mnie bardziej niż te "teatralne" występy drażnią utwory w wykonaniu "artystów", którzy mają wątpliwy talent wokalny...
Atmosfera na planie programu była bardzo miła, wbrew temu, co o prowadzącym sądzi wiele osób.
a jak wyglądały eliminacje?
ODPOWIEDZ