Tygodniowa ForaLista Przebojów #273

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Re: Tygodniowa ForaLista Przebojów #273

Post autor: Sundrajta »

Konrad pisze: pt sie 29, 2025 11:07 pm Wyniki tej listy to istne absurdalne kuriozum. Najciekawsze są dolne partie zestawienia
To nie tyle wyniki, tylko nasze gusta rozmijają się z gustem tzw. ogółu. :roll:
Ta lista jest jedynie wypadkową wszystkich gustów jej uczestników i rzadko kiedy pojawi się takie podsumowanie, które ucieszy nawet pojedyncze osoby.
I dlatego cieszmy się z małych rzeczy, jak choćby z tego że promowana przez nas obu piosenka Yungbluda weszła do Poczekalni. 8)
A jak za tydzień będę miał takie przygody jak dziś, że zaraz po moim pierwszym poście w dzisiejszym notowaniu wyłączyli mi prąd na prawie godzinę, to będziecie mieli listę w ciemnościach...
Jednak mam nadzieję, że tak źle nie będzie. :idea:
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

jollyroger72 pisze: sob sie 30, 2025 12:14 am A tak śmiał, że kolega antek strzelił focha. I to głośnego. Skoro nie podoba mu się, że ktoś głosuje na obce mu klimaty, to może raczej niech zachowa to dla siebie a nie krytykuje innych.
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
Resztę pominę milczeniem (przynajmniej na razie, dopóki znów się komuś w kieszeni nóż nie otworzy).
Bardzo dobre, aczkolwiek nie pierwsze takie spostrzezenie. Niektórzy tutaj widzą tylko czubek własnego nosa, jeśli coś jest nie po ich mysli to muszą od czasu do czasu pokazać własne wysoko ustawione ego. Gdyby kazdy miał tak wybujałe to podejrzewam, że wielu list na tym czy innym forum by nie tworzono. Resztę również pominę milczeniem.
Sundrajta pisze: sob sie 30, 2025 2:14 am To nie tyle wyniki, tylko nasze gusta rozmijają się z gustem tzw. ogółu. :roll:
Ta lista jest jedynie wypadkową wszystkich gustów jej uczestników i rzadko kiedy pojawi się takie podsumowanie, które ucieszy nawet pojedyncze osoby.
I dlatego cieszmy się z małych rzeczy, jak choćby z tego że promowana przez nas obu piosenka Yungbluda weszła do Poczekalni. 8)
Bardzo dobry i mądry głos rozsądku.
czyku
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1986

Post autor: czyku »

Po co ja zgłaszałem tego Wojana :lol: Gdybym myślał tak jak Antek to powinienem obrazić się za to, że Lady Pank jest 150 tygodni na liście, bo mi się dawno znudziło.
Awatar użytkownika
Kruklanki
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985

Post autor: Kruklanki »

Niech sobie każdy zrobi takie zestawienie z ostatniego głosowania kiedy dodał nowości do swpjej 10-ki i w tedy wyjdzie. U mnie cały czas rotacja a nie po dziesiątki a nawet setki tygodni. Wtedy by wyglądała inaczej Forowa. Moje takie:
Notowanie #273
1. Hot Chip - DEVOTION (N. na #270)
2. Amy Macdonald - CAN YOU HEAR ME? (N. na #268)
3. Alison Goldfrapp - HEY HI HELLO (N. na #269)
4. Disclosure & Anderson .Paak - NO CAP (N. na #273)
5. Flora Fishbach feat. Jean Reno - COMME JEAN RENO (N. na #270)
6. Bryan Adams - NEVER EVER LET YOU GO (N. na #271)
7. Soft Cell - FIRST HAND EXPERIENCE IN SECOND HAND LOVE (N. na #272)
8. Pulp - GOT TO HAVE LOVE (N. na #273)
9. Sylwia Grzeszczak - SŁOWA NA K (N. na #271)
10. The Favors - THE LITTLE MESS YOU MADE (N. na #273)
thestranglers
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413

Post autor: thestranglers »

Jakoś jak widać tych krytykujących coraz więcej z czasem.
Awatar użytkownika
Kruklanki

thestranglers pisze: sob sie 30, 2025 12:51 pm Jakoś jak widać tych krytykujących coraz więcej z czasem.
Raz na jakiś czas tak tu jest po prostu to już norma :lol: a tak serio trochę odmiany by się przydało. Może pomysł z tygodniami max. Nie ma po prostu dużo ludzi tak ze 100 głosujących a tak oczywiście to nie radio.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Kruklanki pisze: sob sie 30, 2025 12:45 pm Niech sobie każdy zrobi takie zestawienie z ostatniego głosowania kiedy dodał nowości do swpjej 10-ki i w tedy wyjdzie.
Krzychu, ale co wyjdzie?
Nieważne, kto ile czasu głosuje na tę samą propozycję, ale ile ona jest warta.
Bywały czasy, że numer 1 notowania zdobywał nawet ponad 160 punktów (np. Sochacka - Niebo...) przy podobnej liczbie głosujących.
Dziś notowanie wygrywa Lady Pank z 76 punktami... Czyli żadna inna propozycja nie potrafi zebrać około 80 punktów! Czyli co? Propozycje ogólnie są słabe. Takie proponuje-cie (-my), choć moje prawie zawsze skazane są na porażkę, więc piszę "proponujecie". A jako, że nie mam na co głosować, to często upycham do dychy Lady Panki, lub Wojanka, bo jest śmieszny.
A propos Wojanka - gdyby tę melodię wyśpiewała Sochacka lub Vito Bambino etc., to niejeden pisałby peany na ten temat.
Kolejna sprawa - są tu osoby, które z automatu propozycje z 357 przenoszą do nas. Czyli co? Nie poszukujecie niczego ciekawego w muzyce na własną rękę? Słuchacie tylko tego, co Wam podrzucą w radio?
Co tydzień wklepuję Wasze głosowania, więc widzę, że na drugim biegunie są osoby, które wciąż podrzucają propozycje z innych źródeł. Wiem to, bowiem śledzę kilkanaście list przebojów i widzę, co i gdzie się przewija.

Nie odczytujcie moich słów jako zarzut pod czyimkolwiek adresem.
To jedynie moje obserwacje.
Pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
Kruklanki

Wszędzie te zabetonowania nie tylko na listach ale i miasta wybetonowane a nie zielona trawka itp. ...
temik3

Kruklanki pisze: sob sie 30, 2025 12:45 pm Niech sobie każdy zrobi takie zestawienie z ostatniego głosowania kiedy dodał nowości do swpjej 10-ki i w tedy wyjdzie. U mnie cały czas rotacja a nie po dziesiątki a nawet setki tygodni. Wtedy by wyglądała inaczej Forowa. Moje takie:
Sorry Krzysztof, ale uważam, że piszesz troszkę bzdury, bo pamiętam jak w Top 30 było PSB wiele tygodni i Ty, KrzysztofK(tato), i Twoja numerowa data urodzenia przez te tygodnie na szczycie miała tylko i wyłacznie PSB. Teraz to co umieszczasz w swej dziesiątce to utwory, które wchodzą do 30 i z niej wypadają po tygodniu (lub w inny sposób), więc nie dziwię się ze nie masz w dyszce stagnacji. Tego się nie zapomina sorki ale musiałem Ci przypomniec.
Awatar użytkownika
Kruklanki

temik3 pisze: sob sie 30, 2025 3:18 pm
Kruklanki pisze: sob sie 30, 2025 12:45 pm Niech sobie każdy zrobi takie zestawienie z ostatniego głosowania kiedy dodał nowości do swpjej 10-ki i w tedy wyjdzie. U mnie cały czas rotacja a nie po dziesiątki a nawet setki tygodni. Wtedy by wyglądała inaczej Forowa. Moje takie:
Sorry Krzysztof, ale uważam, że piszesz troszkę bzdury, bo pamiętam jak w Top 30 było PSB wiele tygodni i Ty, KrzysztofK(tato), i Twoja numerowa data urodzenia przez te tygodnie na szczycie miała tylko i wyłacznie PSB. Teraz to co umieszczasz w swej dziesiątce to utwory, które wchodzą do 30 i z niej wypadają po tygodniu (lub w inny sposób), więc nie dziwię się ze nie masz w dyszce stagnacji. Tego się nie zapomina sorki ale musiałem Ci przypomniec.
Ale nie były aż tyle jak np. LP zresztą co można ja z Dx-em + ewentualnie ktoś jak innych fanów zespołu konkretnego jest więcej dlatego napisałem że jak by było 100 lub więcej osób to inaczej by wyglądała lista i to w zależności jak się trafią jeszcze fani tego a tego zespołu to wiadomo. Mało nas i tyle dlatego jest jak jest. I tyle jedziem dalej, nie wiem ja pewnie wiecznie nie będę ale na razie jeszcze jestem prezentuję co zapodacie.
Najstarsi wykonawcy:
NOWOŚCI #49: Lady Pank - TEGO NIE MOGĄ ZABRAĆ NAM
----------------------------------------------------------------------------
NOWOŚCI #120: Lady Pank - KROKODYLE TAŃCZĄ
NOWOŚCI #208: Bon Jovi - LIVING PROOF
NOWOŚCI #223: Bon Jovi - WAVES
NOWOŚCI #227: The Cure - ALONE
NOWOŚCI #230: a-ha - BUMBLEBEE
NOWOŚCI #244:
Lady Pank - MOTYLE
Papa Dance - CZARNY SMOG
NOWOŚCI #245: Bon Jovi & The War And Treaty - THE PEOPLE'S HOUSE
NOWOŚCI #256: Lady Pank - UCIEKAJ
temik3

I co to ma przedstawiac? Pokaac Ci Toje,, taty i datowego głosowania przez 50 tygodni na PSB na pierwszym? Tu nie chodzi o to czy Ty, ja głosujemy na PSB, LP, BJ, TA , tylko o to co napisałeś wyzej. Gdyby ta trójka głosowała na PSB to dziś miała by 250 tygodni i przez 100 ostatnich zajmowała by miejsca 25-30, ale dalej byście głosowali. Mnie to absolutnie by nie przeszkadzało bo sam na IWD i inne Petów długo głosowałem i pewnie dłuzej bym głosował ale gdyby....Więc głosuj i nie szukaj czegoś co Ci nie odpowiada , bo kazdy inny tez to może robić. Tylko zastanawiam się po co? Zabłysnąc? Czym? Wybujałym ego? Fajnie ze prezentujesz, ale nie wpisuj się w schemat tych z tym wysokim.
ODPOWIEDZ