pomysły na notowania wyjazdowe

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

ku3a

pomysły na notowania wyjazdowe

Post autor: ku3a »

Ostatnio czesto narzekalismy na notowania wyjazdowe - a to, ze ciagle pozdrowienia i pozdrowienia i w dodatku bez pomyslu, a to, ze jakies piosenki zostaly pominiete, a to znowu cos innego.

A jak wyobrazacie sobie notowanie wyjazdowe, ktore by Was satysfakcjonowalo jesli chodzi o forme? Jakies idee na pomysl przewodni notowania? A na konkursy czy inne dodatki ktore w trakcie notowania moglyby miec miejsce? Zobaczymy czy uda nam sie wspolnymi silami stworzyc cos, co przynajmniej w wyobrazni bedzie wygladac lepiej niz ostatnie listy wyjazdowe.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Moja pierwsza myśl jest taka - wyjazdowa lista w czasie i w miejscu zlotu forum.lp3.pl . :)

Lista "zagraniczna" też dobry pomysł.
Awatar użytkownika
Mash

Post autor: Mash »

W ramach popularyzacji Trójki wśród nowego pokolenia słuchaczy, w dalszych regionach Polski, zapraszam do Krosna ;-)

[ a tak w ogóle to mi się marzy całe jedno notowanie poprowadzone przez Helen :D Ku3a, pogadaj tam z Nią :wink: ]
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Mash pisze:W ramach popularyzacji Trójki wśród nowego pokolenia słuchaczy, w dalszych regionach Polski, zapraszam do Krosna ;-)
Najlepiej jako oprawa muzyczna corocznych Zawodów Balonowych. ;) Balonik latający w balonie nad miastem. :D
A tak poważnie, to wiadomo, że listy wyjazdowe cieszą się obecnością nadmiarem chętnych pozdrawiaczy i trudno to raczej ukrócić.
ku3a

Mash pisze:[ a tak w ogóle to mi się marzy całe jedno notowanie poprowadzone przez Helen :D Ku3a, pogadaj tam z Nią :wink: ]
czy Ty wiesz jak Helen przezywa, ze musi ten jeden tytul na antenie powiedziec?? :) Ona naprawde za tym nie przepada, wiec predzej notowanie poprowadzi Leo Beenhakker niz Helen :P .
ku3a

Robinson pisze:Najlepiej jako oprawa muzyczna corocznych Zawodów Balonowych. ;) Balonik latający w balonie nad miastem. :D
az nie wiadomo czy wypada zyczyc, zeby dobrze wypadl ;-).

abd3mz, nie bede usuwac, ale ciesze sie, ze przyznales, ze za duzo ten post nie wnosi ;-).
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Kuba, dostałeś pracę domową? :wink: coś tam masz chyba w zanadrzu... :)

1. pomysł adr jest the best!
2. szczerze mówiąc nie przeszkadzają mi pozdrowienia na takich wyjazdowych Listach. pamiętam, że jak byłam we Władysławowie, to można było pozdrawiać tylko wierszem. wkurzyło mnie to, bo ja akurat takich zdolności nie mam i z kolei jeśli jestem po tej normalnej stronie radioodbiornika to bardziej mnie wkurza jak ktoś wymęczony wierszyk zapodaje niż jak spontanicznie pozdrawia prozą :wink: . więc generalnie byłabym za nie udziwnianiem formy pozdrawiania, a samego pozdrawiania uniknąć się nie da, o czym napisał już Robinson (podejrzałam w czasie pisania tego, bo mi telefony przerwały w połowie i już dawno powinnam ten post wysłać :wink: jeszcze przed słowami Robinsona).

to tak na razie...
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Mash pisze:W ramach popularyzacji Trójki wśród nowego pokolenia słuchaczy, w dalszych regionach Polski, zapraszam do Krosna ;-)
Także mi się marzy takie wydanie w Krośnie, z chęcią bym się podpisał pod takim pomysłem :D
ku3a

hmm, nie wiem czy moge powiedziec kto byl tą osobą z Krosna ktora byla o jeden numerek wczesniej niz osoba ktora wczoraj wygrala... 8)
Robinson

ku3a pisze:hmm, nie wiem czy moge powiedziec kto byl tą osobą z Krosna ktora byla o jeden numerek wczesniej niz osoba ktora wczoraj wygrala... 8)
Czyżby to był ten, którego zapowiedź zmiany nadawania Listy (z piątku na sobotę) nadano kiedyś kilkakrotnie? ;)
ku3a

w dodatku dodzwonil sie tez tydzien temu :-)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:w dodatku dodzwonil sie tez tydzien temu :-)
niektórzy to naprawde mają szczęście... choć troszke jeszcze mu go zabrakło :wink:

zauwazyliscie piękną zbieżność..? Lista zaczeła sie 24 kwietnia... konkurs wygrała wczoraj osoba z numerem 24 :P
Awatar użytkownika
neon.ka

Martyr pisze:zauwazyliscie piękną zbieżność..? Lista zaczeła sie 24 kwietnia... konkurs wygrała wczoraj osoba z numerem 24 :P
no rzeczywiście! :D a jest jeszcze jedna 24 - równo miesiąc przed pierwszą Listą Pan Niedźwiedź miał urodziny :) .
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

neon.ka pisze:
Martyr pisze:zauwazyliscie piękną zbieżność..? Lista zaczeła sie 24 kwietnia... konkurs wygrała wczoraj osoba z numerem 24 :P
no rzeczywiście! :D a jest jeszcze jedna 24 - równo miesiąc przed pierwszą Listą Pan Niedźwiedź miał urodziny :) .
taa... 24 to magiczna liczba... :mrgreen:

Zboczyłam troche z głównego tematu (licze ze wybaczycie mi to zboczenie :wink: ) ... tak wiec wracajac do niego - propozycje adra są świetne! :D
Jak mi sie coś ciekawego jeszcze nasunie w najblizszym czasie, nie omieszkam tu czegos nie dopisac ... :P
Ostatnio zmieniony pn sty 28, 2008 10:44 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Tak sobie myślę o notowaniach wyjazdowych i nachodzi mnie taka analogia: między zwykłym notowaniem Listy a wyjazdowym jest podobna różnica jak między utworem nagranym na albumie studyjnym a wykonaniem koncertowym. :D Pierwszy jest bardziej dopracowany, dopieszczony, itp. (Wiem, że Lista jest na żywo. :)) Natomiast wykonanie koncertowe dostarcza więcej emocji zarówno dla słuchacza jak i dla tworzących Listę. Tak jak podczas koncertu: coś się nie udaje, a utwór może już nie należeć do wykonawcy, ale do fanów. Właśnie dlatego mi też nie przeszkadzają pozdrowienia w czasie Listy. Pewnie nic nowego nie wymyśliłem...
Ciekawi mnie jak sobie wyobrażacie wyjazdową Listę podczas zlotu. Tak samo jak zlot podczas Listy?
A Leo to nie wiem czy się zgodzi bo niedługo Mistrzostwa, więc pewnie trochę pracy będzie miał. Może w zimę? ;)
A i jeszcze obawiam się jak Balonik to wszystko zmieści podczas Listy wyjazdowej... Dla mnie teraz jest trochę za szybko.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Martyr pisze:taa... 24 to magiczna liczba... :mrgreen:
no to już wiem czemu 24 jest magiczną liczbą ;-)
ku3a

rozumiem, ze pomyslow na notowanie wyjazdowe nie ma.
czy takie ktore bylo z Berlina Wam odpowiadalo? czy moze jednak mimo wszystko lepsze jest takie z duza iloscia pozdrowien? a moze po przerwie urodza sie jakies pomysly?
Robinson

ku3a pisze:czy takie ktore bylo z Berlina Wam odpowiadalo? czy moze jednak mimo wszystko lepsze jest takie z duza iloscia pozdrowien?
Podejrzewam, że pozdrowień nie było tam zbyt wiele, bo po prostu było tam mało Polaków, nie mówiąc już o słuchaczach LP3. Wiadomo, że na wyjazdach w Polsce jest zwykle sporo pozdrawiaczy (chociaż w Australii też ich nie brakowało).
Jak dla mnie, to umiarkowana ilość pozdrowień jest OK. Mogą być też zapowiedzi utworów przez słuchaczy.
Może wyjazdowe listy powinny być związane z jakimiś wydarzeniami odbywającym się w danej miejscowości (tak jak to było teraz)?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Ja mam propozycję wyjazdowych notowań:

7 czerwiec 2008r. - Klagenfurt w przeddzień meczu Polska - Niemcy :)

W czasie igrzysk olimpijskich - lista z PeKiNu. Oczywiście tego warszawskiego. :)

Co do pozdrowień, to żeby była zachowana jakaś równowaga. W ostatnim wyjazdowym nie podobał mi się RDK. A poza tym było OK.

EDIT: w przypadku pierwszej lokalizacji zlot raczej wykluczony, ale w drugiej: jak najbardziej tak!
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

ku3a pisze:rozumiem, ze pomyslow na notowanie wyjazdowe nie ma.
czy takie ktore bylo z Berlina Wam odpowiadalo? czy moze jednak mimo wszystko lepsze jest takie z duza iloscia pozdrowien? a moze po przerwie urodza sie jakies pomysly?
Z tego co słyszałem, to było OK.
Zawsze w wyjazdowych denerwowała mnie ta kolejka pozdrawiaczy, którzy najczęsciej nic ciekawego nie mieli do powiedzenia. Burzyło to tylko Listę i nic ciekawego nie wprowadzało.
Jeśli już wyjazdowa, to powinno być coś więcej o miejscu, z któego Lista jest nadawana, czyli mogą być jakieś osoby, które cościekawego na ten temat powiedzą, coś o historii, czy jakieś lokalne "duperelki" itp., tak żeby wprowadzić bardziej w klimat miejsca.

Pomysły z Klagenfurtem i PeKiNem - genialne! :D
Przy tym pierwszym tylko trzeba by zaprosić do zapowiadania piosenek komentatorów sportowych, albo przynajmniej na sportowo zapowiadać, z bramkami i oklaskami ;).
Za to przypomniało mi się, że śniło mi się, że już trwają mistrzostwa i za dwa dni mecz Polaków (tylko jakieś dziwne mecze na otwarcie leciały: Bahrajn - ZEA, albo Kiribati - Trynidad i Tobago :lol: ).
Awatar użytkownika
I.C 1987

Post autor: I.C 1987 »

pomysł nie realny ale słuchaczom programu alternatywnego pewnie przypadłby do gustu. Lista z festiwalu Glastonbury lub Roskilde
IZA

Post autor: IZA »

Mládek stał się ostatnio popularny w Polsce... może by tak lista z Pragi + kilka czeskich propozycji do zestawu :) Ich muzyka jest naprawdę ciekawa, ale w Polsce w ogóle nie odtwarzana (poza jedną audycją).
ku3a

Miszon pisze:Jeśli już wyjazdowa, to powinno być coś więcej o miejscu, z któego Lista jest nadawana, czyli mogą być jakieś osoby, które cościekawego na ten temat powiedzą, coś o historii, czy jakieś lokalne "duperelki" itp., tak żeby wprowadzić bardziej w klimat miejsca.
czyli takie cos jak bylo w pierwszej godzinie z Berlina? czy w jakims innym klimacie?
Miszon pisze:Pomysły z Klagenfurtem i PeKiNem - genialne! :D
mi tez sie bardzo podobaja :-D
Miszon pisze:Przy tym pierwszym tylko trzeba by zaprosić do zapowiadania piosenek komentatorów sportowych, albo przynajmniej na sportowo zapowiadać, z bramkami i oklaskami ;).
yhy, kiedys chyba zbyszu tez takie cos pisal :-).
Miszon pisze:Za to przypomniało mi się, że śniło mi się, że już trwają mistrzostwa i za dwa dni mecz Polaków (tylko jakieś dziwne mecze na otwarcie leciały: Bahrajn - ZEA, albo Kiribati - Trynidad i Tobago :lol: ).
a moze to byly juz nastepne mistrzostwa swiata? :-)

dzieki za wszystkie glosy i czekam na nastepne :-).
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

ku3a pisze: czyli takie cos jak bylo w pierwszej godzinie z Berlina? czy w jakims innym klimacie?
Niestety nie słyszałem pierwszej godziny, więc nie mam pojecia. Ale dalej było ogólnie OK w każdym razie.
Awatar użytkownika
neon.ka

ja jednak najbardziej lubię notowania ze studia (już zdecydowanie wolę, gdy goście przyjeżdżają tu [patrz: zlot :P ], niż gdy Trójka jedzie do gości). więc generalnie to raczej nie byłabym za szukaniem jeszcze jakichś dodatkowych specjalnych okazji poza tymi, które już Trójce weszły niejako w nawyk, czyli związane z jej miastami różnych pór roku. to tak na teraz.

a pierwsza godzina ostatniej Listy mi się nie bardzo podobała, bo lista przebojów to ma być lista przebojów. czyli muzyka, muzyka, muzyka. a reszta w innym czasie.
ODPOWIEDZ