Ostatnio wpadłem na taki pomysł: Często szukam w Internecie informacji o artystach, albumach, czy utworach muzycznych. Często też informacje są niesprawdzone, porozrzucane na różnych stronach i niespójne. Czy nie lepiej byłoby założyć serwis, w którym znalazłyby się wszystkie potrzebne informacje dotyczące muzyki? Biografie, dyskografie, listy koncertów i miejsca na czołowych listach przebojów, jednym słowem wszystko, co związane z muzyką. Wszystko to w jednym miejscu, coś na wzór Wikipedii. Nie trzeba byłoby szukać informacji np. w Google'ach i po blogach fanów. Co o tym myślicie? Pewnie pomysł nie wypali, ale Wikipedia też jest młoda...
Proszę o komentarz i - w razie czego - zajmiemy się tym.
Encyklopedia muzyki? (pomysł na projekt)
Re: Encyklopedia muzyki? (pomysł na projekt)
Swietną encyklopedią jest Wielka Rock Encyklopedia Wiesława Waissa, co prawda ukazały się dopiero dwa tomy (z czterech), ale informacji w nich co niemiara. Polecamfastred pisze:Ostatnio wpadłem na taki pomysł: Często szukam w Internecie informacji o artystach, albumach, czy utworach muzycznych. Często też informacje są niesprawdzone, porozrzucane na różnych stronach i niespójne. Czy nie lepiej byłoby założyć serwis, w którym znalazłyby się wszystkie potrzebne informacje dotyczące muzyki? Biografie, dyskografie, listy koncertów i miejsca na czołowych listach przebojów, jednym słowem wszystko, co związane z muzyką. Wszystko to w jednym miejscu, coś na wzór Wikipedii. Nie trzeba byłoby szukać informacji np. w Google'ach i po blogach fanów. Co o tym myślicie? Pewnie pomysł nie wypali, ale Wikipedia też jest młoda...
Proszę o komentarz i - w razie czego - zajmiemy się tym.

Z tego co mi wiadomo, w tym roku pojawi się internetowa encyklopedia o LP3, gdzie będzie można sobie duuuuużo poczytać. Mają tam być szczegółowe opisy każdej audycji od samego początku wraz z zestawem piosenek z zerowego notowania, play-listy od 1982 i historie o każdej piosence jaka była na lp3 i dużo, dużo różnych niespodzianek. Wiem, że kilku ludzi już pracuje nad tym projektem i ma on się pojawić pod koniec tego roku.