Znowu?

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Krzysztof Tubilewicz jakiś czas temu dał taki komentarz jakby coś miało być.
Ale jakoś trzeba zaznaczyć, że są to nowości. Nie są bez sensu, tylko warto promować te utwory także po tym, jak zadebiutują.
Jak nie było znaczników to źle, jak są też źle, jak archeo źle, więc jak ma być? Nie ma żadnego dobrego pomysłu moim zdaniem. To raczej z Nami wszystkimi słuchaczami i głosującymi pewnie coś jest nie tak, no ale każdy winę zwalał będzie na innych. Formuła tej listy skończyła się na 1998 notowaniu Trójki i już nic tego nie zmieni. Tutaj bez Niedźwiedzia to tylko ratowanie trupa i niestety wszyscy do tego się przyczyniają. Bezmyślność głosujących? A może Ci wg. Ciebie bezmyślnie głosujący mają takie samo zdanie o Tobie o Mnie i o innych tutaj, nie zastanawiałeś się nad tym? To jak głosują ludzie to, każdego indywidualna sprawa i nikomu nie można zarzucić, że głosuje bezmyślnie, skoro ma pulę 10 głosów to ją wykorzystuje, a jak to już nie Twoja ani moja sprawa. A co potem z tego wychodzi to widzimy. Mówienie, że trzeba promować to co jest nowością dziś w kolejnym tygodniu nie ma żadnego znaczenia, bo głosujący i tak będą głosować jak im się podoba, bo pewnie spora część nawet jak to ktoś kiedyś napisał nie wie na co głosowała przed tygodniem, ale musi pamiętać?Bardziej skłaniałbym się ku tezie, że Ci głosujący głosują tylko po to by sobie zagłosować, a listy i tak pewnie z 80% z nich nie słucha. Nawet może i wyników nie przeglądają. Zamknięcie listy przed nie patronami moim zdaniem może też być powodem tego, że lista wygląda jak wygląda (o zestawie nawet nie dyskutuję), a moim zdaniem wygląda koszmarnie, choć patrząc na ruchy to jest świetnie, tyle, że te ruchy są anty ruchami.
Tak było. Zadebiutowały też obie Sanah.
Szukano sposobów uatrakcyjnienia listy, nie wyszł, trudno.
Pewnie po prostu się zmieniliśmy i tyle. Otaczający świat też się zmienił i też chyba nie pozostało to bez wpływu na listę.
Wtedy wcale tak mocno nie odbiegała od tego, co jest teraz.
Uważam, że tak. A jeżeli nie bezmyślność to olewactwo lub lenistwo. Może bym tak stanowczo tego nie twierdził, ale experyment z trzema tygodniami wyraźnie to pokazał. Można byłoby przyjąć, że ludzie świadomie głosują na utwór tylko raz, ale że świadomie przerzucili się na trzy tygodnie, a potem równie świadomie powrócili do jednego to już nie.
Nie musi, ale może łatwo sprawdzić, co w poprzednim tygodniu było na liście.
Ja bym stawiał, że czyni to większość głosujących i do tego sporo tych, którzy tego nie czynią.
Nie wiem czy wtedy by nie wyglądała jeszcze gorzej. Podejrzewam, że wtedy mogły by dojść do głosu fan cluby. Zagłosować zawsze by wtedy mogła, a teraz może im na tyle nie zależeć, żeby płacić 15 zł miesięcznie.
Jest spora szansa, że za tydzień trochę się to wyprostuje. W okresie świątecznym często cuda się działy.
I to jest sedno tego o czym pisałem, że tej listy nie słuchają Ci, którzy na Nią nie głosują. Żadne olewactwo, żadna bezmyślność, każą to głosują. Na co? Mniejsza z tym. Dla wielu takich to żadne olewactwo, żadna bezmyślność, tak ich zdaniem ma być i tyle. Dlatego brak głosów z zewnatrz jest najwiekszym problemem. A to czy Fanclub by głosował czy nie to i tak mniejsza szkoda niż to co wyrabia się teraz. Teraz jeszcze bardziej to wygląda na głosy z Fanclubów. Bo jak inaczej nazwać te przypadki 70 czy prawie 80 latków. Muzyka jest tak słaba że te same osoby głosują na te same utwory i przez ponad 70 tygodni wymieniają tylko utwory od 6-10, a że te utwory dla nich nie mają znaczenia, to lista jest zabetonowana przez te pierwsze 3-4 nagrania, a reszta mieli się. Na zielono zagłosuję, za tydzień zielone zagłosuję, a że zielone to ten sam utwór sprzed tygodnia to już nieważne. Lista jest ważna dla Ciebie i kilkunastu osób tu na forum, a tak naprawdę jest wypaczana po pierwsze przez redaktorów a w dalszej kolejności przez głosujących i nie dlatego, że olewają głosowanie czy głosują bezmyślnie tylko dlatego, że nie wiedzą po co głosują.kajman pisze: ↑pn kwie 10, 2023 12:39 pm Uważam, że tak. A jeżeli nie bezmyślność to olewactwo lub lenistwo. Może bym tak stanowczo tego nie twierdził, ale experyment z trzema tygodniami wyraźnie to pokazał. Można byłoby przyjąć, że ludzie świadomie głosują na utwór tylko raz, ale że świadomie przerzucili się na trzy tygodnie, a potem równie świadomie powrócili do jednego to już nie.
No dokładnie, jak można napisać o kimś, że głosuje olewacko, bezmyślnie czy z lenistwa, to tylko pokazuje, że piszący czuje się tym lepszym od tych o których tak sądzi.
Oczywiście masz absolutną rację. Ogólnie chodziło mi o sytację jak nowości debiutują wyżej bądź niżej, a po tygodniu lecą na łeb na szyję. Tak jakby niektórzy głosowali nie dlatego, że dany utwór im się podoba, tylko dlatego, że jest znacznik. Po prostu moim zdaniem jest to dziwne i tyle.
Ten wniosek jest wyciągnięty na siłę z przesłanek, których nie ma. Nie masz żadnych podstaw, żeby tak sądzić.
Kto każe? Nie ma żadnego przymusu.
Ma być, że głosuję na utwór tylko raz, wtedy, kiedy jest nowością w zestawie. To się kupy nie trzyma.
To jest Twoja opinia. Ja uważam inaczej. Obawiam się, że fancluby Darii, Dawida i Vita by nie wypuściły Męskiego z top 5.
To, że utwory lubią i są do nich przywiązani. Może dlatego, że wiążą się z początkami LP357.
Znowu to tylko Twoja opinia. Ktoś może uważać inaczej. Według mnie przewija się przez zestaw sporo świetnych kawałków, ale jak widać innym głosującym podobają się mniej.
Podejrzewam, że dla znacznie większej liczby osób.
Fałszują wyniki? No cóż, ja nie sądzę.
Skoro to ich głosy to nic nie wypaczają.
Mocne oskarżenie. I niczym nie poparte.
A skąd taki wniosek? Czyżbyś był takim ideałem, który nie jest leniwy i niczego nie olewa? Ja sporo rzeczy nie robię z lenistwa i bardzo dużo rzeczy olewam. A że akurat nie głosowanie lecz co innego to nie oznacza, że oceniam innych ludzi przez prymat głosowania.