August pisze: ↑ndz sty 01, 2023 4:57 pm
Powinna być wersja z "Alchemy" - to co Mark na gitarze wyprawia jest niesamowite.
Jak ogólnie mam złe zdanie o koncertówkach to tutaj się zgadzam.
W tym przypadku chyba trudno się nie zgodzić - nie wiem, czy znam lepszą płytę koncertową niż "Alchemy".
Szukam w głowie i nic mi mądrego nie przychodzi...
Wolę inne kawałki Metalliki niż "Masters...:.
August pisze: ↑ndz sty 01, 2023 5:17 pm
Zdradzisz co to?
Ponoć Carlos Santana & Buddy Miles! Live! jest tak naprawdę albumem studyjnym z dogranymi efektami koncertowymi, bo oryginalne nagranie było kompletnie do niczego. Ale teraz nie mogę znaleźć potwierdzenia, bo wszędzie czytam, że to jednak koncertówka. Więc może tamta informacja była fałszywką.
Kolejny 'evergreen" - zawsze z moim głosem, odkąd go usłyszałem po raz pierwszy.
Ale uznanie dla "Animalsów" i "The Shadows" to zasługa mojej Mamy.
Piękne są tutaj te klawisze.
8azyliszek pisze: ↑ndz sty 01, 2023 5:39 pm
"W ciemnej tej celi na zgniłym posłaniu..."
35 miejsce dla tej piosenki może być.
Dla mnie powinno być wyżej - chyba w pierwszym "przedtopie Trójki" nawet w pierwszej dzisiątce było.
Policjanci ok - chociaż jak psiałem wcześniej wolę ich inne kawałki.
Ale "Every breath..." wciąż gra świetnie.
EDIT: sprawdziłem - w 1983 Animalsi byli na 14 miejscu.
Po świetnych Animalsach słabiutkie Police. Swoją drogą ciekawe kto pamięta jaki był pierwszy utwór solo Stinga na LP3.
No ale teraz bardzo dobre Radiohead.
kajman pisze: ↑ndz sty 01, 2023 5:48 pm
Po świetnych Animalsach słabiutkie Police. Swoją drogą ciekawe kto pamięta jaki był pierwszy utwór solo Stinga na LP3.
No ale teraz bardzo dobre Radiohead.
A nie "Moon over Bourboun street" czasem? bardzo dobry kawałek, podobnie jak kolejna "Childreens crusade".
"Creep" się u mnie nie zmieścił w tym roku, ale to kawał świetnej muzyki.
I tak co 5 minut. Odeszliśmy z Trojki, to dajcie nam kasę na życie. Grrrr. Ja tam wolę zwykłe reklamy, bo to jest przynajmniej uczciwe podejście do słuchaczy. A tak to niczym się nie różni od finansowania Radia Maryja.